Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.Valaki tudna nekem segíteni egy asrock x79 extreme4 alaplappal kapcsolatba?Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Gondol egyet a gépem és kb fél óra után újra indul,utána meg egyre sürübben . Addig szórakoztam multkor ,hogy 3-4 mp után újra indult. Minden vízezve van a táp és a vinyók kivételével. A hőfokokat jót mutat,de tűz forró volt az alaplap hátúlja a procinál. Ma szét kapom a pasztára gyanakszom.
Amíg a legfullosabb játékókat elviszi 5940x1080-as fullos beállításban,addig nem cserélek gpu-t. -
rup1u5
Topikgazda
Na végre összeraktam a gépet és elkezdtem nézegetni mit bír a Xeon. Egész jól megy. Kezdésként 4,4Ghz bármiféle bonyodalom nélkül.

-
Asbee
veterán
1,2V-os VTT és IMC fesz mellett sem bírja a proci a 2400Mhz-et szóval le is tettem róla. 2133Mhz-ből kell akkor maxot kihozni
. -
Asbee
veterán
Tudom kicsit off de megkérdezem itt is:
Valakinek vannak tuning tapasztalatai GSkill RipjawZ ramokkal? Konkrétan egy F3-2400C10Q-16GZH-ról lenne szó. Belőttem egyelőre a gyári 10-12-12-31-2N 2400Mhz 1,65V-ra.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
m0h0senator
üzenetére
Hivatalos support a 3930K-nál csak PCIe 2.0-ra van, ugyanakkor a vezérlő kezeli a 3.0-t, csak senki nem garantál semmit. Saját eredményem 3930K-val: [link].
Amúgy mi van ha nem megy a PCIe 3.0? Semmi, a PCIe 2.0 sávszélessége is bőven elegendő.
Igen, az X és K utótagú CPU-k is tuningolhatók szorzóval, de itt a BCLK strappel is tuningolhatod a non-K procit!
HGyu
-
Asbee
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Akkor Ivy-e.

-
-
Asbee
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Szia!
Én játékra inkább egy 4820k-t keresnék. Kb 4,5Ghz-re fel.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
gondolkozom, hogy váltanék 2011-re. Néztem eladó asus rampage 4 formula-t (van most eladó) és hozzá egy 3930K-t. Ha jól gondolom ezeknél a prociknál a K-s és az X végűt is lehet húzni? A másik hogy lehet abból bármilyen anomália (találkoztatok már e olyannal) hogy ezek a procik a PCIe 2.0-t támogatják. Először egy 290x kerülne bele aztán win10 dx12 után ha csak próba erejéig is egy CF vagy az új radeon.
Szóval a kérdésem a proci miatt (lap ahogy láttam támogatja) nem menne a PCIe 3.0?Köszönöm
-
Asbee
veterán
1,65V-os ram mennyire mehet egy 4820k-nak? Kell itt is memória vezérlő feszt hozzá igazítani?
-
zimi1991
aktív tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ha ht bevan lőven akkor megy 110-135 fps-ig 1200p ben...
De ugyan ennyit megy az fx-el is csak nem mikrolaggol...
Csak tudnám akkor mi a bántos baja van
A 7970 nél melyik drivert használtad?Azt még ki próbálom hátha az hülyéskedik velem...
Mind1 is igazából, mert a jövőhéten már cserés lesz minden... -
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Újra itt vagyok most olyan gondom kadt, hogy bf3 multi alatt ha a ht engedélyezve van akkor mikrolagolok és ha offolva van akkor minden okés, de procilimit van erősen.
A gép:
I7 3820
asus p9x79
Vga r9 290x
win7.
Valaki találkozott már hasonlóvan?Ha igen mit lehetne tenni ellene?Mindent alapon használok! -
KAMELOT
titán
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Akkor vegyél valami olcsó nagyobb házat...aprón van pár nagy házikó elfogadható áron!
-
KAMELOT
titán
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Hog yhogy nincs hely a házban? Milyen házad van?
-
lotTóni
tag
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Erre a kérdésre itt a megfelelő topik.

on:
Alpenföhn Brocken 2/Noctua NH-D14 párost jó szívvel ajánlom.
-
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok!
Ha már hűtés: milyen hűtőt ajánlanátok 3960x-hez, 4.2-4.4GHz-es tuning mellé?
Nézegettem az enermax liqmax 240-et, de nem nagyon van hely a házban.
Esetleg egy jó léghűtő 15-20K-ig?Köszi,
Viktor -
rup1u5
Topikgazda
Mennyi a max fesz ami adható Sandynek 24/7-re? Néztem pár videót és 1.4 - 1.5v-okat adtak a 3820-asoknak.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Kösz! Akkor tényleg felejtős. A 1620 is bőven elég nekem csak ráizgultam a 6 magos témára.

-
clyvejhamma
aktív tag
Nem vagyok nagy szakértő, de én annó mintha olyat olvastam volna, hogy nem igazán lehet az e5-öket húzni.
Ha jól emlékszem SRX-ben szerették volna többen tuningolni, de nagyon nem mentek. Az ES-"verziók" állítólag nagyon korai verziók (nem mentek talán még a turbó órajelek sem megfelelően a procikon).Meg is találtam:
http://hardforum.com/archive/index.php/t-1822541.html -
04ahgy
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Nincs mit. 1,65V-ot hivatalosan is, hosszú távon elvisel a Sandy Bridge-E és az Ivy Bridge-E is, de amennyiben az emlékeim nem csalnak, 1,75V a hivatalos adat. Ez mégis szerverből desktopra költöztetett platform, masszívabbra van kreálva...
(#2834) rup1u5: ES-t lehet, hogy bevállalhatsz, de rizikós, kellő tapasztalat hiányában. Nem tudni, meddig állítható a szorzó, és milyen strapet visel el...
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR
1.65Vt lehet adni a ramoknak biztonsagosan (legalabb 4-5 evet szeretnem, hogy menjen), ugye? 4x8 gigas stick lesz
(48 debuggal vegul nem lett semmi)
-
rup1u5
Topikgazda
Ahogy elnézem 2,5Ghz a legtöbb amit kihoztak belőlük. Felejtős. Ezek úgy látszik szorzólockosak.
-
rup1u5
Topikgazda
Szerintetek mit lehetne kihozni órajelek tekintetében egy Xeon E5-2620 v2-ből?:

Nagyon jó áron találtam most két ilyet és gondolkodóba estem. Ha feltornászhatók 4-4,5Ghz környékére ezek is akkor hosszú távra érdemes lenne beszeretni egyet. Különösen az Ivy-s V2 birizgálja a fantáziámat, viszont a másik meg 50 dolcsival olcsóbb lenne.
-
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok,
ha véletlen tudtok eladó 3960x, vagy 4960x-et, esetleg kisebb 2011-es hatmagost engem érdekelne.
Elígértem a saját vasamat, közben a 3. emberke szívat meg az aprón...Köszönöm.
-
04ahgy
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
hasznal valaki a topikban 48GB ramot?
van jelenleg 4x4GB corsair vengeance 1600cl9em, viszont megcsiptem tegnap 4x8GB Kingstone 2400at (8 stick nagyon draga lett volna viszont meg ugy is). ahogy nezem 1600cl9et egyforma fesszel tudnak.
vagy rakjam ki a corsairt inkabb a htpcbe? 32GB memorianak boven elegnek kene lennie (16 is az meg).
-
Asbee
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ezek a kompaktok is tudják már azt a szintet halkan, csak ugye az áruk magas. Ez viszont jó áron van, könnyebb szerelni, nem lóg rá a lapján a legfelső pci-e slotra. Persze nálad az ár gondolom nem számít aki nemrég 400k-s vga-t ajánlott bármilyen sli helyett.
(#2808) rup1u5: Szerintem tetszeni fog. Nekem is a giga lapon közel van a pci-e slot, minden rálógott így egy 280-as CM kompakt van és le nem cserélném semmi pénzért bármilyen nagy bordás légre.
-
rup1u5
Topikgazda
Most találtam ezeket a képeket Noctua NH-D14-ről egy AsRock Extreme6-on.
Az enyémen csak 4 ram foglalat van de ha jól látom beférnének a Noctua alá a Trident X-ek ha leszedem a bordák tetejét.
Ahogy látom a felső PCI-E-t sem takarná ki ez a batár. A memóriák és a VRM-ek meg kapnának egy extra ventit az oldallapra.Vélemény, tapasztalat?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nincs szándékomban ~400K-s VGA-t venni, ahogy ~40K-t sem fogok soha elverni kompakt vízhűtésre.

Valszeg kama cross lesz és egy GTX 970 vagy ha a macskák aznap nagyon szivaroznak akkor egy jól árasított, használt 980.Olvasom a teszteket és kíváncsi lennék, van e valakinek tapasztalata ARCTIC Freezer i30-al és Thermalright True Spirit 140-el. Ezek a tesztek alapján jobbnak tűnnek mint a Kama Cross 2 és olcsóbbak is lennének.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azt a 4db 680-at miért nem cseréled le mondjuk egy-két 980Ti-re?

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)