Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
És (#5686) Zotya984:
Jót tett a gépemnek a hétvégi szünet, ma reggel bekapcsolom, és HT-val fogadott... neki is állok all-core 3,9+HT eredményeket mérni.
Ha a te lapodnak sok a 8 mag... mit szólna hozzá a kínai lapom ? Már ez is megmelengeti a VRM-et. E5-1620v2-vel meg se langyult.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Közbe megtaláltam az i5-7600k 3,8@4,8-as CPU-Z mérését is, elég gyengén emlékeztem....

Akkor E5-1650v2 all-core 3,9 GHZ + HT:
-
rup1u5
Topikgazda
Nagyon baba!

Helyes! Kár parlagon heverni hagyni egy ilyen konfigot! Abba a lapba nagyon illene egy 1680 V2.
(#5696) redXIII
Ugyan úgy 10-12-12-31-1-en vannak az időzítések most 1866-on mint ahogy 2400-on is használtam, szóval nem hiszem hogy a ramok okoznák a fagyást. Inkább arra gyanakszom a lap VRM-je kezd kicsit besokalni a 8 magtól. Úgy tűnik, hogy a kékhalálok akkor jönnek amikor leállítom a stress tesztet és levált a vcore. Lehet hogy túl nagy a vdroop, pedig az LLC a legagresszívebb beállításon van. Fapados lapom van a tiédhez képest.
Tápot most cseréltem, még egy hónapja sincs. Seasonic Focus GX 650.Tegnap szórakoztam kicsit a Wildlands-el és brutál, hogy hogy eszi a 16 szálat! 130-140W-os fogyasztást is produkált! GTA5 onlineban vagy RDR2 onlineban 120W volt eddig max.
-
aty-73
aktív tag
-
aty-73
aktív tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
-
rup1u5
Topikgazda
Szép teljesítmény egy majdnem 7 éves procitól.
Hát ha még ki is tudná magát rendesen futni úgy 4.5-4.6GHz-en 2400-as ramokkal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Zotya984
üzenetére
i7-7700-ért 60k ?
Annyért R5 3600-at lehet venni.
És elég alá egy közepes B450-es lap is, 30k-ért.
Jó procc, de annyit nem ér.... a 7700k-ért is max 50k-t adnék.... 7600k-m van, kéz alatt még 1 év garral vettem anno 40k-ért.
4,8-at stabilba tudja 24/7-be. multi-coreban CPU-Z-ben durván 2300 pötty, mint az E5-1650v2-öm HT nélkül, single core-ban viszont brutál, 480 pötty magassága.
Bár ennek utánnaézek, ennél a gépnél nincs meg a CPU-Z mérés eredménye.
Csak multi-corera emlékszek.
-
Zotya984
senior tag
Igen nekem megy a HT. Saját hülyeségem. Szeretem a "dinnyét". Meghát van egy ismim akinek i7-7700 procija van. Valami 60 körül vette. És nyomta a kemény szöveget hogy az ŐŐŐŐ procija majdnem 11k-t csinál PassMark-ban. Mondtam neki hogy van más megoldás is erre ami 15k-ból van meg nekem, kiröhögött. Egyszer meguntam és adtam neki TW-t hogy segítsen valami bagatel dologban. Egész véletlen kint maradt a képernyőn a fenti kép. Azt mondja pill cigiszünet.
HT-s dolog: Elemet szedd ki . . . A többit tudod. -
jokeph
nagyúr
válasz
Zotya984
üzenetére
Az lesz, csak tegnap reggel nem volt több időm (e a gép a munkahelyi gépem), mentünk értekezletre.
Látom, nked HT ON van, teljesen jól fut a Sandy Bridge EP E5-1650.
Ha a BIOS reset nem lesz elég, akkor marad így, amúgy is HT OFF-al használom, a HT rombolja az egyszálas teljesítményt, nekem meg az kell, a 6 mag több mint elég.
DRP2-es hűtőt nincs humorom le/fel szerelgetni.
-
rup1u5
Topikgazda
Fogyasztásmérőm nincs, úgyhogy csak Rivatuner-el nézem. Így 4.1-en 90W körül írt játékok alatt. HWinfo stress test alatt 160W maxot írt de szerintem túl sok neki 1.32v ehhez a frekihez.
(#5676) jokeph
Vissza vannak véve 1866-ra a 2400-as ramok. Megcsinálom a méréseket 3,9-en ma ha haza értem. Meglátjuk mire képes a kis Asrock.
4,5 kb a sweet spot ezeknél, mert fölötte irreálisan megnő a vcore igény. Talán 4.6GHz egy fullos lapban kivitelezhető 24/7-re. -
jokeph
nagyúr
Alakul ez...

Szerintem első körben, amíg nem tuti a CPU,a ramokat csípd vissza alapra, ne zavarják a CPU hergelését.
Hűtéssel nem kéne gond legyen, ahogy a képet nézegetem.
Ilyenkor lenne jó egy fullos lap, hogy meg lehessen nézni a CPU tényleges végét.

CPU-Z-ben és passmarkban mennyi az annyi ?
Ha kérhetném, 3,9-en csináld meg a mérést, all-core (csak azért, mert nekem a kínai lapban 3,9 all-core frekin mene az E5-1650v2, így lehetne viszonyítani), előre is köszönöm.
-
rup1u5
Topikgazda
Tegnap már nem volt időm komolyabban foglalkozni a procival. Vissza kellett vennem 4.1-re mert random kékhalálozott idle a desktopon. Stress test alatt viszont nem úgyhogy valami más lesz a gondja, nem a vcore. Talán a power limit-el vagy VTT, PLL feszekkel kell majd játszani kicsit.
Néztem pár gyors tesztet 4.1-en. CB15 - 1450, CB20 - 3000 pont körül hozott. Performance testben meg 18500 körül ami egész jó a 17000-hez képest amit a 1650 v2 produkált 4.7-en.Kicsit bohóckodtam RDR2 és GTA5 onlineban és kb 15%-al lett alacsonyabb a CPU kihasználtság a 1650 v2-höz képest. Vicces volt látni hogy 20% körül mozog a CPU RDR2-ben szép egyenletesen elosztva az összes magon. (Vulcan).
Valakinek valami ötlet, tanács, hogy milyen beállításokat próbáljak?
(a bios screenshotok még a 1650 v2-vel készültek de a power limit és a VTT, PLL feszek ugyan azok most is) -
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kb 6-8 éve szereztem vagy 40db korai LGA775-ös procit sérülten.. Celók, P4-ek, Pentium D-k... volt olyan aminek vagy a fele hiányzott, az is ment hibátlanul

Szal no para 101% hogy menni fognak
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Kipróbáltam win cpu affinity-ben hogy csak a 6 fizikai magon fusson a játék de nem volt észrevehető különbség. Ahogy elnéztem átlagban 30% körüli a CPU kihasználtság még a legforgalmasabb multis bandázások közben is, 12 szállal. Kíváncsi leszek hogyan alakul majd a 1680 v2-vel.
-
T0mBd1gg3R
veterán
GTA jobban fut 4c/8t procin, mint 4c/4t procin. Illetve jobban fut 6c/6t procin mint 4c/8t procin, ebből én arra következtetnék, hogy ha sokkal nem is, de 4 mag fölött is gyorsul.
Azon gondolkodok, hogy vannak ilyen affinitás állító programok, pl Process Lasso, be kéne neki állítani hogy a gta csak a fizikai magokon fusson, minden más meg a többin vagy nem tudom. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Meglássuk. Csak postázhatná már "Jansen"! Lehet kicsit sok volt a spangli tegnap este és még nem ért be munkába.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
GTA mondjuk pont az a game ami megelégszik már 4 gyors maggal is. Próbáltam 6 mag HT on/off-al de nem vettem észre különbséget. Viszont UBI játékok híresen CPU éhesek. Wildlands pl kiakasztja simán a 6 magot. Meg is fogom nézni 8-HT off-al.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kínából én fittingeket, kábeleket meg hasonló apróságokat szoktam rendelni. Most van egy adapter vízhűtéshez amit már egy hete várok, hogy postázzanak. Biztos betett nekik a corona vírus.
Azon gondolkozom, hogy milyen játékokkal teszteljem majd a 6 vs 8 mag közti különbséget.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez Hollandiából jön, úgyhogy elvileg egy hét alatt itt lesz.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére

Egész pofás kis lap, van 2 sata III, és a lényeg: M2 x4 gen 2/3.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár nem láttam az M2-ről leírást az oldalon.
A CPU socket frame normál s2011, nem a gagyi változat.
Kb. az összes kínai "X79"-es lapon ez a VRM kiépítése. Azért a 4 magossal kinézek belőle egy 4 GHZ-et.
Kíváncsi vagyok, tényleg csak dual-t tud-e... az enyém is Q67-es, mégis megyen a Quad-Channel.
-
v1-es és ahogy nézem full unlocked lesz igen!
Ez lesz a lapom: [link]
Ez valami 67-es chipsetű valójában mert csak dualt tud viszont jó áron van. Olcsó ECC REG miatt is érdekes. (2eft/db az 1600-as 4gb-osok, de 1500ft/db a lassabbak szóval olcsón lehet 16gb-ig bővíteni)
Azt nem várom hogy nagy tunning lesz mert gyér a lap vrm-je valószínű. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha sikerül kipótolni, szinte biztos hogy hibátlanul mennek.

Egy próbát megér, de lehet még így is működöképesek.
s775-ös CPU-ról is hiányzott 2 kondi, mégis ment rendesen.
Az E5-1620 V1-es ? Azaz Sandy-Bridge EP ? mintha valaki írta volna korábban, hogy ez unlocked. a V2-es Ivy-Bridge EP az locked tutira.
Melyik kínai lapod van/lesz ? -
Ebay-en liciten vettem 6db sérült 2011-es sandy-t 6eft-ért. Az eladó szerint alaplapban elindulnak de hiányzik pár alkatrész az aljukról. [link]
1db e5-1620 (ez gyakorlatilag egy picivel gyorsabb i7 2600-as lehet, bár most olvasom unlockos
)
3db e5-4620 (hát a 4600-as széria remélem megy a lapban, 8 mag de kicsi órajel.)
2db e5-2667 (6 mag jó órajel ez még érhet valamit.)
illetve máshonnan van még egy 8 magos ES ivy is.
Szóval lesz mivel próbálgatni a kínai x79-es (ami q67-es igazából) lapot. Kapnak pár óra prime95-öt ha stabilak akkor mennek eladásra, de egyet megtartok még nem tudom melyiket. A lapra még várnom kell sokat, a procik szerintem egy hét.
Beszámolok róla majd! -
rup1u5
Topikgazda
Ha max turbo-t szeretnél az összes magon 2000-es Xeonnal akkor V3-asakat nézz és csináld meg ezt a bios hack-et. Olcsó kínai lappal és ECC DDR3-al a legjobb ár/teljesítmény kombó!
-
redXIII
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Volt , de amit én láttam azok mind lockmentes procival nyomták, 44es szorzó helyett/felett mert volt olyan lap/proci ami ezt jobban tolerálta. De az nem lockolt xeon volt.
-
bacsis
Közösségépítő
Elengedtem... ez már csak poén volt.. bocs hogy ez nem(sem) ment most át

rasotamas! De igen, volt róla szó... bő 2 éve én is előhozakodtam vele, benne is van a lapom BIOSába is ezek az előre beállított BCLK órajelek, amik mellett vissza lenne osztva a PCIe órajele, csak hát tökre nem működik
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem láttam még 2000-es xeon-t 125-ös bclk-val.
-
rup1u5
Topikgazda
Szerintem inkább a te megfogalmazásod értelmezhető úgy, mintha reménykednél abban hogy neked majd mégis menni fog a tuning ezekkel a procikkal.
Lásd pl mostani válaszod is: "hmmm, igazad lehet..." Nem lehet! Igazam van és slussz!
"ide a rozsdás bökőt" is úgy hangzik, mintha ez valami szerencsejáték lenne.
hát nem az!Továbbra is azt tudom csak mondani, hogy lockmentes Xeonok listája az összefoglalóban és kész. Azokon kívűl marad az alapórajeles játék.
-
bacsis
Közösségépítő
hmmm, igazad lehet... ebből a szempontból dupla rizikó akkor az a 2673...
Marad az eredeti terv, és holnap berendelem a 2667 v2-t...Akkor viszont ebben az esetben én kérdezném akoska07-től, hogy csak ír, vagy olvas is, hiszen egyértelműen leírtam:
tudom-tudom zéró OC lesz... ide a rozsdás bökőt, hogy ennek sem lehet majd fixálni a turbo órajelét... -
-
rup1u5
Topikgazda
Nyilván elfelejtették feltüntetni. A 2687W v2 adatlapján rendesen ott van hogy a 4GHz csak egy magra érthető. Tuti biztos, hogy a kistestvér 2673 v2 sem fog másképp viselkedni.
Szerintem akoska07 arra gondolt, hogy még mindíg azon lovagolsz, hogy te majd 2000-es Xeonokat fogsz az összes magon a legmagasabb egymagos turbo frekin hajtani.
Többször, többen elmondtuk, hogy 2000-es xeonoknál a tuning felejtős de te valahogy ezt nem vagy hajlanó elfogadni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
akoska07
üzenetére
2X vissza olvastam, hogy miről beszélsz...Min siklottam át esetleg... De nem igazán esett le...
...Feltettem egy kérdést, kaptam rá egy korrekt választ, megköszöntem, téma lezárva...
Szóval beavatnál?
rup1u5!
Nézegettem ezt a procit is, de plusz 100MHz-ért nem éri meg a finoman fogalmazva is igen erős felár
Onnan gondoltam, hogy a fentebb említett proci 4GHZ All core turbo-t tudhat, mert nem volt feltüntetve a magonkénti Turbo órajel, egységesen cska az hogy 4GHz, azt jónapot... -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
No. erre kíváncsi vagyok.

E-ATX a választott lapod, csak befér.
1070 Ti, fáin.
M2 NVMe feldobja a gépet.
Nekem Shenzen Technology E5 3.2s1 a lap, és Kingston A1000 240 GB-os NVMe SSD van benne rendszernek és a pár játékomnak, jól hasít.
-
Megrendeltem.
Tehát:
SZMZ Jingsha x99 2011v3 DDR3 de a 8 ramslotos [link] [link]
Xeon E5-2673 V3 [link]
ami meg van
Hűtésnek Akasa A20-asom van plusz a vrm/ramok felett lesz egy vagy kettő 12cm-es venti
Lenovo 1060w-os tápja egyenlőre aztán valami halkat beszerzek.
6x16gb ram ha kezeli akkor még plusz kettő, ha nem akkor 4x16gb lesz csak.
Gépáznak meg van valahol egy régi húszéves ATX chieftekem remélem belefér
Videókártya marad a 1070tiAhogy olvastam a DDR3-as x99 lap csak megadott procikkal támogatja!
E5-2678v3 / 2669v3 / 2649v3 / 2629v3 / 2696v3 / 2676v3 / 2673v3 CPU
De hogy mi a logika csak sejtem de nem vagyok benne biztos. [link]
Mindegyik proci támogatja a cluster on die IMC-t mert az 10 magtól felfele van, valamint ezeknél gonoldom nincs limit a ram/channel-el.
Ramra meg ír ECC REG-et de sehol sincs az hogy milyen rankedet. Habár a 256gb támogatás alapján 32gb-osakat is ami nagyon nagy valószínűséggel quad ranked. De ahogy feljebb írtam köze lehet a IMC-hez
m.2 is van, később majd beruházok egyre bootssd-nek. -
bacsis
Közösségépítő
NA ez is egy érdekes proci!
Xeon E5 2673 v2
Ahogy látom, 110W TDP-s és ha minden igaz, a 4GHZ-es turbo-t ki tudja tolni mind a 8 magra...
Viszont ez a proci egy LGA2011-es (Asrock lap) supportján nem szerepel... Vajon be lehetne rizikózni egy ilyen proci megvásárlását? -
redXIII
senior tag
Pár hete volt fenn angol ebayen licitre egy extreme 11. Szemeztem vele sokáig, de végül nem licitáltam, addig gondolkodtam a vrm hütésen, amig lement. Utólag már megbántam, csak jó lett volna kipróbálni hogy mit tud az az elvileg 24 fázisos vrm az 1680v2-vel. Meg qrva ritka lap is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jogos, valamiért a v2-est néztem, az az Ivy.

És tényleg, pedig van i5-6600k-s gépem, 4*4 GB Crucial DDR3L 1600-as ramokkal.
Jóféle H170-es Giga lapban. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív légáramlatot meg fogja hálálni, E5-1620v2-nél langyos se volt nálam a csájna lap VRM-je, E5-1650v2-vel már melegedett, pláne az all-core 3,9 GHZ-nél. Kapott egy 140-es ventit a gépház tetején.
DRP2 borda van rajta, de a TT ház 1 db 120-as ventijével, az nem csinált elég légáramlatot a CPU socket körül.
-
Amit utoljára néztem 2673v3 az haswell, ott még volt némi ipc növekedés ivy után.
És az Intel mindenben mindig hazudik ezt már megtanultam. Az IMC tud ddr3-at és ddr4-et is, gondoljunk csak arra hogy haswell alapból ddr3-al jött ki és a későbbi skylake is ddr3-at is támogat. De továbbmegyek a kaby lake és még a 8 gen coffee lake is támogat ddr3-at. (H110-es lappal bár nem hivatalosan)
Az igazi az lenne hogy egy ilyen lapba [link] belerakhatám a mostani 6db-ot vagy inkább 8db-ot de nem tudom elképzelni hogy ilyen mennyiségű quad ranked ramot képes lenne kezelni egy darab processzor. Ugyanakkor az is igaz hogy Haswell-EP 12 mag felett már nem 4 csatornás hanem 2x2. (cluster on die miatt) és talán úgy kevésbé van terhelve. Most nálam a dual x5675, hexa 1066 módban tud 38-40gb/s között olvadásban, igen ám de ott a két proci között van valamenyi késleltetés szóval nem ugyan az mint egy procival ugyan ennyi sávszél. Sajnálatos módon nem numa képes programok csak 3 csatornát használnak szóval inkább 20gb/sec a valós. Aida persze az elérhető maximumot mutatja összes szállal és maggal kihasználva amit átlag használatkor nem fog elérni, legalábbis nálam.
VRM meg hűtve lesz aktívan, víz miatt ramokhoz kell amúgy is az extra venti mivel hűtés nélkül nyáron fagynak majd. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, ezt a lapot én is nézegettem már.
Mondjuk, az nem fér a fejembe, hogy hogy a kukacba tud DDR4-es IMC-s CPU mellett DDR3-at vezérelni, gondolom tettek fel valami okosságot, de akkor se értem nagyon.
ES CPU-kkal nincs tapasztalatom, másokra hagyatkozva csak azt tudom, hogy többnyire működnek, de nem 100%-os feltétlen fog minden menni, illetve órajelben is kisebb lehet a végleges változattól.
Az "X79-es" (valójában Q67-es) kínai lapomban gond nélkül mennek a REG ECC Micron ramok, itt sem lehet gond, supportban írja is a 4*16 GB-ot max.ként, normal és REG ECC is.
A VRM ezeken a lapokon nem túl acélos, de alapon elviszi ami rá van írva CPU-ból.
Szerintem előrelépés lenne a 2 db Westmere EP helyett az egy db Ivy Bridge EP, egymagon erősebb, több magon nem marad el, és kb. kicsit kevesebb mint felével beéri fogyasztásban.
Az X58-as chipset önmagában egy nagy fogyasztó.
Nálam a DDR3 1866 CL13 REG ECC-s Micron 4*4 GB RAM durván 46000 MByte/sec-et tud olvasásban/írásban és másolásban is quad-channelben, ezt kb. DDR4-ből dual channelben a 3000-es ramok hozzák.
1066-os rammal ne számíts orbitális értékekre, de nem nincs nagy jelentősége, ha nem rekorddöntögetésre. Munkánál nem tudom mennyit számít, általános felhasználásnál és játéknál ezen a platformon szint semmit egy átlagos közepes VGA mellett.
-
Csájna lappalal kapcsolatban lenne kérdésem! Igaz 2011v3 és itt lehet off topik

van ezekből ddr3-as is [link] , és 100usd egy 2673v3-as igaz ES de lehet még attól jó. [link]
Szóval elvben ha fognám a rakás (azaz csak 4db) 16gb-os 1066-os ecc reg ramjaimat akkor működhet kínai lapban? (nem akarok venni ramot de kell a 64gb legalább az meg ddr4-ből ecc reg-ben is horror áron van) Azt gondolom visszafogná de 4 csatornával lenne kb annyi sávszéle mint 2 csatornányi ddr4 2133-as ramnak.
2011-re van egy akasa A20 vizem ami tudtom hogy kissé gagyi de 105w a proci szóval el kéne bírnia.
Előrelépés lenne dual x5678-ról egy darab E5 2673v3-asra?
Tuning elég lenne all core turbo is (3.1ghz), azt meg elvileg tudja (valami fórumon olvastam) -
T0mBd1gg3R
veterán
Decemberben váltottam Ryzenre. 2600-at vettem, aztán alakultak az árak és úgy gondoltam 9000 ráfizetést megér a 2700 +2 magja, elszámoltam kicsit az elállást, mert a vásárlás napja szerintük már 1 napnak számított, én meg kihúztam az utolsó pillanatig így 1 nappal lecsúsztam róla. Nem nagy baj, elég, de azért kíváncsi lettem volna a 6c/12t és kikapcsolt smt-vel a 8c/8t összehasonlításra (6c/6t multira már nem elég szerintem)
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Ezzel csak egyet tudok érteni.

Jómagam is 1650v2-őt (is) nyúzok, 3,9 GHZ ALL-CORE. (nem bír többet az occsó csájna lap VRM-je stabilan).#5610) bacsis : Amúgy jó választás, még ha nem is lehet OC-t nyomni neki, alapon is "elég" erős 1 magon is.

OFF: mondjuk nekem a single-core még ennél a CPU-nál szenesre húzva is kevés lenne, ezért lett a fő gép otthon az ami az aláírásomban van... pedig 4,8-ra húzott i5-7600k-t váltott és az sem volt gyenge egy magon, igaz a 4,8 már elég hard OC.
-
envagyok
veterán
MI a bajod egy 1650v2-vel?
olcsó, lockmentes, majdnem 100%-ban 1-2-4 magra optimalizált programokat futtat szinte mindenki. Ott meg az 1 magra jutó teljesítmény sokkal fontosabb mint a 6+ mag. Nem kell attól erősebb jelenleg, Ha meg kelleni fog a 8 mag, remélhetőleg olcsóbb lesz már, de akkor még az is lehet, hogy platformot kell váltani, mert az egy szálra jutó teljesítmény már kicsi lesz. -
bacsis
Közösségépítő
Köszi az infót
kicsit beteg 
egyelőre csak érdeklődtem... A héten rendelek egy 2667 V2-t...
Úgy látom ez még elég jó ár/érték arányban... tudom-tudom zéró OC lesz... ide a rozsdás bökőt, hogy ennek sem lehet majd fixálni a turbo órajelét... Legalábbis az én lapomban... De 45 rongy, és azért elég jó kis órajele van neki... Azt majd 1 év múlva visszatérünk a 1680 V2-re
-
rup1u5
Topikgazda
Ugyan ilyen lapom van.
Menni fog benne!
Viszont az alaplap hátúlján lévő VRM-ekre nem árt bordát tenni ha azt akarod hogy életben maradjon!
Én így oldottam meg és azóta nyugodt szívvel használom mert sosem megy 75 fok fölé:
Nem szép de hatásos és amúgy sem látszik.
Előtte próbálkoztam ilyen kis bordákkal is de azok sz@rt sem értek

Ezeket kell hűteni az alaplap fonákján :

Ilyet is próbáltam és semmit nem ért:
Rendes borda kell rá amiben van anyag és amit jól rá tudsz húzni. Nálam a VRM vizesblokk csavarjai mennek bele a hátoldalon lévő bordába és azok tartják.

Kicsit macerás a felszerelés de ha egyszer megvan már nem nagyon kell vele bajlódni.
Itteni PH-s készítette nekem a bordát, ha érdekel privátban elküldöm a nevét. Mindenképpen ajánlott szerelni egy ilyet erre a lapra ha tuningolni akarsz! -
bacsis
Közösségépítő
egy kérdés skaccok!
Ha én is rákívánnék egy ilyen 1860 V2-re...
csak hogy.. a lapom (Asrock X79 Extreme 4) Supporja csak a 1660 V2-ig írja... bevenné vajon a gyomra? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
1680 V2 a király ezen a platformon.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Olyat nem fogsz találni, mert nem létezik.
-
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én egy szorzózàrmentes core2duo e6500k-val szórakoztam, amíg meg nem untam.
Az ritka és jó is :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tápot most cseréltem, még egy hónapja sincs. Seasonic Focus GX 650.
Annyért R5 3600-at lehet venni.
4,5 kb a sweet spot ezeknél, mert fölötte irreálisan megnő a vcore igény. Talán 4.6GHz egy fullos lapban kivitelezhető 24/7-re.