Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 1620 nálam 44 fölé nem is emelhető, 43-at tud allcore tartani, a 44-et csak 1 magra. Hwboton nem is láttam 43-as szorzó fölötti eredményt vele.
Meglepett egyébként, 1080Ti Strix OC-t mellépattintottam és 1080p-ben meg 1440p-ben GTA 5-öztem rajta. FullHD-ban single player 120FPS-nél akasztja a proci a menetet, multiban is 80FPS-t tart. Ezek a minimum FPS-ek és csak a procin áll a dolog, a VGA 35-60%-on piheg közel max beállítások mellett. Mondjuk a RAM OC-t bekérte rendesen, 1666C11-en a quad channel ellenére (ezt nem tudom mennyit számít játékokban, azon belül is a GTA-nál) is rendesen dadogott a játék, 30FPS-es minimumokkal, tele microlaggal. 2333C9-en szűk subtimingokkal viszont megjött a prociba az élet.
-
rup1u5
Topikgazda
Ugyan ez a helyzet nálam 1650-el és 1650 V2-vel is. 44-től kezdik el kérni a plusz feszt.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Én prime-oltam a 1620-al 44-45-ös szorzókkal is!
Csak aztán maradtam az alapfeszes 4.3GHz-nél.
Nem ES az véletlenűl? Vagy a lapod nem kezeli le rendesen? Furcsa az a max 43-as szorzó nekem. -
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szerintem az jó!
Az én 1620-am anno 4.3-nál kifújt. -
Sziasztok!
Kb. heti váltásban lévő mindennapos gépem jelenlegi összeállítása egy Asus R4E, E5-1620, 4x4GB TridentX 2400C9 (Samsung chipes két oldalas), 2 óra prime95 blend in-place módban (ram nélkül) 4500-on 1,33V-on volt stabil, itteni Sandy-E tapasztalatok alapján az jó, vagy gyengusz? Illetve, nektek is behülyül a fogyasztásmérés 125-ös strap mellett?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Nekem sem volt egyszerű a procicsere custom loopal de gyorsan meg lehet csinálni. Leengedtem, leszedtem a csöveket a cpu blokkról és kész. Nálad ahogy elnézem még a csöveket sem kéne leszedni a blokkról. Kíváncsi vagyok hogy megy a tiéd! Nálam jelenleg 4.4GHz 1.28v-al és 2400MHz-es ramokkal stabil.
-
apollo12
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
costum

-
apollo12
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
E5-1620 nem érdekes?
-
apollo12
veterán
2697v2 mennyire lenne op játékokra?

-
apollo12
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Lesz eladó 3930k eladó majd olcsón

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
apollo12
üzenetére
Ha azt nézed... Egy X79-E WS-st is kapsz már 50-ért. Veszel bele unlockolt xeont 25-ért max, az 75. NH-D14: 12-ért vettem hozzá. Pofátlanul drága szerintem.

Kirúgtak még nyáron, és emiatt elmaradt a proci upgrade nálam. Azóta meg csak LoL-ozok, ahhoz meg annyira nem kellett még... de lassan kell mert undorító fpsdropjaim vannak ezzel a 4000-res procival.
-
apollo12
veterán
hali CPU VTT voltage ból mért van 2 ?
asus rampage 4 az alaplap
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
bitpork
üzenetére
Én ezért nem tesztelgetek már órákig ilyen szintetikus progikkal. Csak fölöslegesen sütik meg a rendszert. 10-15 perc AIDA64 FPU stress test és ha az OK akkor vagy GTA 5 vagy az éppen aktuális játék. Most éppen Just Cause 3 van teritéken. Nálam mindig a játékok közben bukik ki ha nem stabil. Most is majdnem egy óra után szállt el.
-
bitpork
nagyúr
Áruljatok el nekem valamit. 4.4-re beállítom megy Linx meg egész nap (15+ óra) minden faszán. Este leállítom, reggel elindul használgatom pár órát és megint fagyi. Mi a tököm változik azon kívül hogy semmi?!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
apollo12
üzenetére
Nem is értem, miért használtad eddig dual channelben.
Én jelenleg itt vagyok:
Proci 4.5GHz, ramok 2400MHz de valamiért nem teljesen stabíl. Fél óra után lefagy Just Cause 3 és visszadobb asztalra. Arra gyanakszom hogy a CPU-nak kevés a fesz és azt emelgetem lépésenként. Most már legalább kékhalált nem dob. De lehet, hogy tévedek és nem a vcore-t kéne emelgetni. Nézzétek meg a beállításaimat és adjatok tanácsot ha úgy gondoljátok máshol kéne variálni a feszeket.

És a ramok így 2400-on:
-
apollo12
veterán
nagyon érezhető 1600mhz dual ról 2400mhz quad, főleg játékoknál min fps nél

-
rup1u5
Topikgazda
-
aty-73
aktív tag
-
apollo12
veterán
válasz
G**@**B**!
üzenetére
hali vettem új ramot [link]
szeretném stabilra tenni 2400mhz re
miket érdemes be állítani ? -
VGYke
addikt
aty-73, rup1u5 köszönöm! "Frissítettem" az AIDA64-t, de rájöttem nem a verzióval volt a baj!
Korlátozott fiókból futtattam, de indításkor nem kért rendszergazdi jelszót. Így csak a "CPU Usage" értékeket mutatja, a hőfokokat, cooling fan, stb. nem! A titok: rendszergazdaként kell indítani. -
rup1u5
Topikgazda
Pedig ott olvasható a screenshotom tetején, hogy AIDA64

Töltsd le a legfrissebb verziót innen és azzal nézd meg látszódnak e a szenzorok. 30 napig ingyen kipróbálhatod (vagy irány ncore)
Látom mindent bepipáltál. Csak a Stress FPU-t pipáld be ha igazán meg akarod izzasztani a CPU-t! A többi nem kell. Egyébként nagyon hasznos program! Rivatunerrel együtt használva én AIDA-val íratom ki a képernyőre a south bridge, VRM, CPU fogyasztás adatokat is játékok közben. -
VGYke
addikt
válasz
G**@**B**!
üzenetére
-
VGYke
addikt
válasz
G**@**B**!
üzenetére
Ok, az meg van, "portable" verzióban.

De a a diagnosztikát, ami a képen van hol találom?
Meg: esetleg nem "portable" olcsó verzió? -
rup1u5
Topikgazda
Gelid GC extreme-et használ itt valaki? Lehetetlenségnek tűnik fölkenni rendesen! Olyan volt mintha egy használt rágógumit terelgettem volna körbe a kupakon azzal a kis lapáttal amit adnak hozzá. Nem vagyok benne biztos, hogy jó lett a pasztázás. A végén hagytam, hogy a vizesblokk nyomja szét maga alatt, mert egyszerűen nem lehet egyenletes rétegben felvinni. Jó pár pasztával volt már dolgom de ilyet még nem láttam.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Pubszon
üzenetére
A te lapod sokkal jobb.
Nem is értem, hogyan gondolták ezt az extreme 4-nél, hogy az alaplap hátuljára teszik a VRM-et borda nélkül.
Meg tudnád nézni, hogy a tiéden is látsz e ilyet hátul? Ahogy nézem nálad is van ~12°C difi a két VRM között stress teszt alatt amiből én arra következtetek, hogy lehet, hogy nálad is hátul lesz a VRM1. Nekem muszáj volt valamit csinálnom, mert játékok (GTA5) alatt is 90-100 között ingázott a VRM1. Ezzel szemben most így néz ki a dolog:
Végre sikerült ezt a szopást megoldani!
Kíváncsi vagyok hogy bírja ha elkezdem normálisan húzni a procit! -
perfegor17
senior tag
Meg volt az első gép kikapcsolás túlmelegedés miatt 10 perc után vissza is kapcsolt. CPU 55c VGA 60c
alaplap 103-nál volt mikor lekapcsolt.
gépház oldala le és meg is oldódott xD -
rup1u5
Topikgazda
Felkerült a borda és nagyon pöpecül bejött amit vártam!

Gyári állapotban 2 perc sem kellett neki Aida stress alatt hogy 100ig menjen:

És most meg így néz ki 7 perc stress teszt után:

Érdemes megnézni a két piros görbe (VRM1) közti különbséget a két képen!
Örülök, hogy végre sikerült megoldani ezt a VRM problémát. -
apollo12
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
-
bitpork
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Figyumán, lehet én vagyok vakmalac de terhelés alatt is csak 5x°C a a procid: mi a baj vele? Ne Fahrenheit értéket nézd.
-
apollo12
veterán
hali egy kérdésem lenne adott egy 1080 3930k 4.6ghz én sajnos bf1 ben elég sokszor le droppol az fps mikor nagy tér van vga ilyenkor 50-60% míg a cpu 60% on :/ mitől lehet kevés a cpu ?

-
perfegor17
senior tag
és játékra tökéletes a 3930k
nekem sincs semmi bajom vele -
rup1u5
Topikgazda
válasz
mihellers56
üzenetére
Játékra nem épp egy jó választás. Cseréld le egy 3930k-ra. 15-ért már van az aprón.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Én is a kábelekkel szívok. Le kéne már cserélnem egy modulárisra de nem akarom.

-
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
-
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Végre valaki, akinek ugyan ilyen lapja van!

Én már túlestem azon, hogy nézzem a VRM hőfokot.
Szerintem nem érdemes vele foglalkozni, le voltak azok tesztelve gyárilag. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Amíg 100 °C alatt marad nem kell aggódni! 110 °C kötnyékén kezd throtlingolni. A VRM-ek 125°C-ig bírják elvileg. Persze egy extra venti nem árt, pláne hogy még kompakt vízzel is hűtöd a CPU-t! Én is ezzel kűzdök az Asrock extreme 4-emen. Ezért került vízesblokk a VRM-re de úgy néz ki hogy nálam az alaplap hátoldalán is van VRM ami nincs hűtve. Arra most fogok majd föltenni egy utólag legyártatott réz bordát. Remélem az segít. Sandy-e-ről Ivy-e-re váltás átlagba 10°-al csökkentette nálam a VRM hőmérsékletet. Sajnos ez a gyenge pontja az Asrock lapoknak. Ezért nem tudom igazán tuningolni a CPU-t.
Terhelés alatt (AIDA stress test) hogy alakúlnak nálad a VRM1 és VRM2 hőfokok?
Nálam 20°-30° különbség van a kettő között:
-
apollo12
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
próbálj oda rakni közelébe egy ventit sokat dob rajta

-
mihellers56
tag
Sziasztok! Asus P9X79 lapom hoz vettem játékra egy xenon 2660 cput, jó pénzért jutottam hozzà, nem akar boostolni 3ghz re, nem értek hozzá ilyenem még nem volt.
Hyperx 1600 ramjaim vannak de mivel ez kevés le szeretném cserélni.Hogyan lehet megoldási a boost problémát, milyen ramok illenének mellé?

-
bitpork
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Szerintem 80 alatt lenne egészséges.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem hőmérsékletekről

Asrock x79 extreme 6 lap i7-3930k 4,5ghz cpu hűtés pedig CM 240-es vízhűtő.
Alaplapi vrm 2 órányi játék után 90c-on van az mennyire káros hol kéne tartani? -
apollo12
veterán
hali érdeklődnék játékokra érdemes váltani 2680 v2 re ? mostani egy 3930k 4.6ghz en
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Szóval kb itt kezdtem el a problémázást a lapommal, de végül is megoldódott a baj. A BIOS chipet kellett egy megfelelő íróval újra írni, mert egy régebbi író valamiért nem tudta. (Azt nem tudom hogy a lapban lévő epromot írták-e újra vagy más rossz alaplapból kiműtöttet) A lényeg: a konfigom olyan mint amikor megvettem, sőt jobb!
Ahol csinálták, állították, hogy a gyári BIOS lett feltöltve és a beállításokhoz hozzá sem nyúltak.
Intel® Core™ i7-4820K CPU van, ami ugye max. 3900Mhz.
Most meg 4200Mhz
(tudom, előző bejegyzésemben volt már ez)
BIOS-hoz tuninghoz nem teljesen értve, hagyjam így, jó ez? De ha már 3900 helyett 4200, mehetne feljebb is? Hogyan?
(Bocs az ismétlésért!) -
VGYke
addikt
Magamnak válaszolok! Átraktam a ramokat így:A2,B2,C2,D2. El sem indul PC, folyamatos csipogás.
Azért nem tudom így átrakni: A1,B1,C1,D1,mert most egy RAM a D2-ben van, ami a CPU hütő alatti, tehát a hűtőt le kellene műtem a RAM cseréhez.
Kérdésem: rosszul raktam át az A1-A2 és B1-B2 szlotokból a ramokat, vagy eleve ha A1-ben nincs RAM, nem indul a PC? -
VGYke
addikt
Más: gőzöm nincs hogy van beállítva a BIOS (ennyi időm még nem volt nézegetni), de PC indításkor tök normális ai I7-4820K órajele, de elindítva egy CPU gyilkolást (Prime95, IntelBurnTestV2), mindegyik szépen végigfut, de az órajel "fent akad" 4200 Mhz-en. Mármint a tesztek lefutása után bezárva őket, ez van:

BIOS-ban hol keressem a megoldást? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Meggyógyult az X79 lapom, 6eFt-ért + sörök. Az epromot (BIOS) sikerült egy most vásárolt íróval újra írni és működik minden. Nem az én érdemem, az említett szervízé, mert felbosszantottam őket.
De ettől lenne egy lényegesebb kérdésem! Szerintem rosszul rakták nekem vissza a RAM-okat. 4*4GB van. Most így van berakva, BIOS szerint: A1, B1, C2, D2. Ugye 4 csatornánál az a sorrend hogy A1,B1, C1, D1? Gondolom igen. Már csak az a kérdés, melyik az A-B oldal, melyik a C-D oldal? Vagy tök mindegy? Ahogy a CPU hűtütől elfér rakjam az egyik oldalon át a 2db RAM-ot egyel odébb?
Bocs az amatőr kérdésért! -
rup1u5
Topikgazda
válasz
perfegor17
üzenetére
Próbáld meg 1.28-1.32v körül 4.5GHz-en! Azt vinnie kéne. Annál többet én nem adnék neki állandóra. 4.6 környékén már nagyon megugrik a vcore igény és szerintem annyit nem ér meg +100-200MHz.
(#4400) Pubszon:
Hasonlóképpen megy az én Ivy-e Xeonom is bár még nem teszteltem ki rendesen. Egyelőre mindent hagytam alapon csak a szorzót raktam 43-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Nintendo Switch
- Jövedelem
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kuponkunyeráló
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak aztán maradtam az alapfeszes 4.3GHz-nél.