- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Témákat hoz a Google a Pixelekre
- One mobilszolgáltatások
- Garmin topik
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
Fogtam és leszedtem a VRM bordát. Thermal tape volt az alján amit leszedtem és helyette inkább végigpöttyöztem pasztával a kis feketéket. Valamint leszedtem még a borda tetejéről ezt a dísz fémlapot, mert csak a légáramlást blokkolta. Kétoldali ragasztóval van rátéve és egy csavar rögzíti. Azt vettem észre, hogy a VRM2 hőmérséklete így jobb lett, még úgy is, hogy elvettem a ventit amit közvetlenül rá tettem. Játékok alatt már megáll 65-66 fok körül. Aida stress test alatt ugyan úgy felkúszik 70-ig igaz lassabban kúszik fölfelé és gyorsabban is hűl le teszt végeztével.
A VRM1 hőmérséklete nem változott és ez csak erősítette a gyanúm, hogy az az érzékelő nem a borda alatt lehet. Az alaplap mögé/alá a CPU foglalat mögött lévő helyre betettem egy 80-as ventit és rögtön elkezdett csökkenni a VRM1 hőmérséklete is. Ezért arra jutottam, hogy a VRM1 az alaplap hátulján a CPU foglalat feletti 8db POScaps lehet. Ezzel a kis ventivel megtámogatva 86 fokra áll be GTA5 alatt. Stress test alatt megállt 90-91 foknál ami azért jobb mint a 98-99 fok ami korábban volt.
Nem tudom ezek a VRM1 hőfokok mennyire ártalmasak vagy normálisak hosszabb távon. Valamiért a tervezők úgy gondolták, hogy ez így jó lesz. Minden esetre úgy tűnik, hogy hűtőborda nélkül a VRM1 ennél lejjebb nem szorítható. A VRM2-vel viszont elégedett vagyok. 70 fok fölé már nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 5900X CPU + 32GB RAM + B450 alaplap (akár külön is)
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest