Új hozzászólás Aktív témák

• rup1u5

Topikgazda

Fogtam és leszedtem a VRM bordát. Thermal tape volt az alján amit leszedtem és helyette inkább végigpöttyöztem pasztával a kis feketéket. Valamint leszedtem még a borda tetejéről ezt a dísz fémlapot, mert csak a légáramlást blokkolta. Kétoldali ragasztóval van rátéve és egy csavar rögzíti. Azt vettem észre, hogy a VRM2 hőmérséklete így jobb lett, még úgy is, hogy elvettem a ventit amit közvetlenül rá tettem. Játékok alatt már megáll 65-66 fok körül. Aida stress test alatt ugyan úgy felkúszik 70-ig igaz lassabban kúszik fölfelé és gyorsabban is hűl le teszt végeztével.
    A VRM1 hőmérséklete nem változott és ez csak erősítette a gyanúm, hogy az az érzékelő nem a borda alatt lehet. Az alaplap mögé/alá a CPU foglalat mögött lévő helyre betettem egy 80-as ventit és rögtön elkezdett csökkenni a VRM1 hőmérséklete is. Ezért arra jutottam, hogy a VRM1 az alaplap hátulján a CPU foglalat feletti 8db POScaps lehet. Ezzel a kis ventivel megtámogatva 86 fokra áll be GTA5 alatt. Stress test alatt megállt 90-91 foknál ami azért jobb mint a 98-99 fok ami korábban volt.
    Nem tudom ezek a VRM1 hőfokok mennyire ártalmasak vagy normálisak hosszabb távon. Valamiért a tervezők úgy gondolták, hogy ez így jó lesz. Minden esetre úgy tűnik, hogy hűtőborda nélkül a VRM1 ennél lejjebb nem szorítható. A VRM2-vel viszont elégedett vagyok. 70 fok fölé már nem megy.

Új hozzászólás Aktív témák