Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Üdv.!
Most 1.12 V mellett használom a processzort ( E3200-t ) gyári értékek mellett, de 400*6-n szeretném használni. Ehhez a magas FSB-hez elég ez a feszültség? -
Gucunja
aktív tag
Szerintetek egy E3300 3,4 Ghz-en járatva mekkora videókártyát hajt ki maximum?? Jelenled egy 8800GT-m van
-
krammerka
őstag
ájj,de haldoklik ez a topik is
-
arnyeksrac
csendes tag
Sziasztok,én azt szeretném megtudni,hogy hogyan is lehet felhuzni a procit,mert a biosban nem találok semmit! Lehet hogy frissiteni kellene a bios-t?
-
rumkola
nagyúr
Üdv urak!
Lenne kedve valakinek cserélni,platformot váltani?
lap+proci+hűtő
Amit én adnék: amd 5000@fx5000 phenom2X4, 3410Mhz 6MB cache (garantáltan stabil, fél éve így használom), ac7freezer64pro, giga 770-ud3-as lap
minden garis még -
xmad
őstag
tegnap nyúztam még a procit és stabil nekem 3,6-on alapfeszültséggel. tovább még nem húztam. de majd fogom
-
-
kriszbon
őstag
Az nem valami hosszú idő, inkább 1 órát jó lenne futtatni. De IBT(Intel Burn Test) még jobb lenne, úgy 10-15 kör.
Hőfok az szerintem jó, amúgy 74 fölé ne menj(Intel ajánlás).
Ha ezek megvannak akkor még játék alatt is kipróbálhatod, mert van amelyik nem szereti a nagy tuningot.
Azt hogy kell neki +fesz mindjárt megtudod ha eldobja valamelyik mag magát teszt közben.
Mod: Na bakker én is bamba/lassú vagyok ám hsz írás közben, föleg mikor Tv-t is nézek. -
törölt tag
"akkor a magok hőmérséklete 58-59 fok volt. főlé már nem ment.. ez jónak számit még?"
Ebben a dögmelegben ez még jó. Tartósan ne menjen 65-70 fok fölé és nem lesz gond.
Alapfeszen ált 3.4-3.6-ot mennek az E3-ak, de van, ami többet is.
Gyári hűtővel 64 fok nem meglepő.
"és azt honnan fogom tudni hogy már feszültséget kér?"
Onnan, hogy instabillá válik, vagy kifagy a Primetól, vagy ha Prime megy is, de mástól kifagy.
-
xmad
őstag
válasz
kriszbon #2476 üzenetére
most jelenleg 3,6-on megy
eddig nem fagyott le a gép.. nyomattam prime ot is.. (igaz nem sokáig max 10 percig) és akkor a magok hőmérséklete 58-59 fok volt. főlé már nem ment.. ez jónak számit még?
gyári hütővel pedig 3 perc után már 64 fok volt és mondtam h inkább leállítom a prime-ot
és azt honnan fogom tudni hogy már feszültséget kér?
-
krammerka
őstag
Szereztem egy E3300-at.
VID-jén 3,88GHz-t megy egy alap-alaplapbanG31-S2L deszkában,gyári hűtéssel
-
Gucunja
aktív tag
az én procim 3,4-et megy alapfeszen léghűtéssel 24/7-be heti 1-2 órát áll csak
-
Nyiscsák
aktív tag
Van egy E3400-as procim ami jelenleg így megy. Mennyi az a fesz ami még adható a procinak mindennapi használatra?
-
krammerka
őstag
válasz
Dark KillerX #2459 üzenetére
minden esély megvan rá
Nem melegedős fajta proci ez,de azért kell rá egy normálisabb hűtő,egy AC Freezer 7 Pro simán elég rá -
krammerka
őstag
válasz
Dark KillerX #2454 üzenetére
Jó reggelt!
Nekem volt ilyenem,igaz E3200-al,de végül is ugyanaz.
Nagyon jól összedolgoztak,én 4GHz-n használtam sokáig,aztán visszavettem 3,8GHz-re,és ott ment 24/7-be.asszem 1,38V környékén.
Az EP31-nek nagyon jó a ramkezelése,szemben mondjuk a g31-el. -
bpx
őstag
coretemp E5200-at mutat?
-
Dark KillerX
addikt
Valakinek van E3300-as procija EP31-es lappal kombinálva?Mit megy tuningba?
-
xmad
őstag
ha resetelek a gépen. akkor a biosba mér áll vissza minden a normál értékekre? :S
-
johniee
senior tag
válasz
Baloghjanos #2451 üzenetére
Tápcsere
(mert tesztek is bizonyítják, hogy túlfesz, stb-t produkál...nem egy életbiztosítás
sőt...)
Ha amúgy felismer a gép mást... -
Baloghjanos
tag
sziasztok pár napja vettem egy e3200 procit felhuztam 3.3 ra :d minden rendbe is volt beindult
erre a vinyomat nem ismerte fel egy asrock g31 lapba van és egy gafyi hkc 400 w táp valami őtlet ??
-
xmad
őstag
válasz
lajafix #2449 üzenetére
igen
az bele szólhatott hogy a szorzó 12,5 volt? nem pedig simán 12?
most ki próbáltam 12-es szorzóval.. jelenleg 3ghz-n megy.. eddig nem fagyott le a gép..
a ramok viszont most nem 800-on mennek hanem 667-en :S mer vagy ezen megy, vagy 830 on vagy 1000 a 800-as kingston ram
-
johniee
senior tag
Sziasztok! Bátorkodom megmutatni az új szerzeményem itt, a megfelelő topikban
E3300 @ 4,2GHz egy P5B lapban -
xmad
őstag
nekem 2,8 -on is lefagyott
3gz-t szeretnék kihozni belőle de ha kifagy 2,8-on??
a szorzót azt hagytam 12,5-ön.. fsb-t emeltem.. a feszt.t fixáltam alapra.. mi lehetett a gond?
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
A kérdés a következő:
Működne-e egy ilyen E3x00 proci egy q963 chip-es IBM alaplapban?
-
kriszbon
őstag
Az utolsó amin néztem 3.8GHz volt normal fesszel, de azt már nem vitte, az egyik mag eldobta magát. Utána már nem igen foglalkoztam vele hogy mennyit menne és mekkora fesz kellene ahhoz amit esetleg tudna még. Nem volt kedvem kitesztelgetni rendesen, mert nem ezt tartom meg, hanem az 5200-ast hiába tud csak 3.5-öt 24/7-re.
-
kriszbon
őstag
Nem igazán néztem ez felett mert már nagyon kérte a feszt így is, pedig 3.7-ig elég neki a normál beállítás (1.27xV). Utána kezdi kérni, de rendesen.
Ezt a tesztet is azért futtattam le ennyin mert kíváncsi voltam hogy mennyin tud kihozni annyi pontot a kártyából, mint az 5200-as 3.5-ön. -
kriszbon
őstag
Mondjuk ez nem téma, csak egy (eredmény)!
-
krammerka
őstag
Jujj,de leült ez a topik.......................
-
lajafix
addikt
egy processzort terhelő program akkor jó, ha nem nyúl ki a processzorból, mert ekkor várakozhat a processzor s még véletlenül 'kihűlne' szegény.
A tesztelésem sajnos féloldalas mert épp 3.6 felett lenne érdekes látni a fogyasztást, amikor közeledünk a technológia végéhez, ilyenkor kellene 'elszállnia'.
-
Gercsa
senior tag
válasz
lajafix #2425 üzenetére
Értem.
Ennyire én nem értek ezekhez a dolgokhoz, csak mint laikus vetettem fel, hogy hátha több részegység is dolgozik ilyenkor, de ezek szerint nem. Mindig tanul az ember valamit...
Akkor nagyjából körvonalazható már, hogy alapjáraton teljes terhelés mellett sem fogyaszt többet 25W-nál, éppeszű tuning (4Ghz@1.45V max) mellett pedig 65W-nál, de talán inkább 50W-hoz van közelebb.
-
lajafix
addikt
az orthos tesztel csak a procit kínoztam(stress CPU beállítás), RAM ezért kb sehogy. Ha jól gondolom a lap többi alkatrésze közül a processzort ellátó fesz/áram egységek veszteségei jöhetnek szóba, ami lehet 1-2 Watt körül (a VDROP*áramerősség plussz fogyasztást becsülöm erre).
szóval az alapbeállításokon kb 20 Watt OK.
-
lajafix
addikt
a 3as sor a táblázatban majdnem azt mutatja, csak a feles szorzó nincs bebillentve.
ott az idle - 100% orthos terhelt fogyasztás között van 30W.
Ha a 6x200as 0,9 Voltos idle állapot pedig 33W-ra van(*80% = 26W)Szóval 26W a fogysztás kb alapon, ha orthossal kihajtjuk. Persze nincs olyan valós alkalmazás, ami az orthos szintjén hajtana ki egy processzort.
-
lipi67
nagyúr
Kézzel-lábbal
NB venti 4db +true, 2db 120*38as..
(#2401):
#2402) subaruwrc : Nem volt az átkozott. Kezdek mindent megunni. Eladom az egészet, veszek egy kapát és addig tuningolom a nyelét amíg el nem sül. Remélem jó felé tartom majd, s megy az esti hírekbe, hogy újabb támadás volt, nem jókat fogtak el Debrecenbe.. Itt a q9550, 7400, 3300 és unatkozom..
Fel kéne polírozni a hűtőt, de nem vok polírbajnok mint 1esek... -
Gercsa
senior tag
válasz
lajafix #2418 üzenetére
Hát szerintem az alap fogyasztásban sincs egyetértés. link
Chaser szerint alulfeszelve ("ha nagyon megy") fogyaszt 15-20 wattot.
Illetve tuningolva 65-75-öt.
Vagy én értettem félre.Mivel én csak a két állapot közti különbséget tudtam lemérni, az a kérdés, hogy most akkor 20-45W vagy ~35-60(65)W
De minél többen mérünk, annál közelebb jutnánk az igazsághoz, úgyhogy hajrá.
-
lajafix
addikt
Az alapon 20Wattban nem vitázott veled senki, a kérdés lentebb az volt, hogy mennyit eszik a processzor jól meghajtva,pl 4GHZ, 1.45Von.
Lassan sikerül lemérnem, már megtaláltam a mérőt, lemerült benne az elem, tegnap rájöttem, hogy elem nélkül is mér...Ma este beszerelem a 80+os tápot is és utána mérek.
-
salaud
aktív tag
E3200 alapon(fesz biosban auto-n), Gigabyte GA-G31M-ES2L (rev. 1.x), 2x1 Gb Kingston DDR2-800 5-5-5-15, 2x Hitachi sata2 hdd, FSP 250W green széria 85+, idle 50W boot közben 63W, konektorből felvett fogyasztást mérve. A hdd-k a gyári adatok szerint ~7W-ot fogyasztanak, a táp vesztesége ~7W, legyen a 2 ram+ az igp 15 W, és akkor simán megvan a cpu 20W. CPU-Z-s screenshotokat nem tudok lőni, csak linux fut a gépen.
-
kriszbon
őstag
Akkor ahogy elnézem az EasySaver is kb. jó értékeket mutathat a proci fogyasztásra.
Mert idle visszavett szorzónál 6-7W, mikor néha felvált akkor 17-20W, load 4GHz-en meg 40-45W attól függően mivel van terhelve.
Szerintem akkor idle 2.5GHz-en 20W körül lehet, mint ahogy te írod(ha jól értettem).
Egyébként köszönet. -
Gercsa
senior tag
Üdv!
Ne menj!
Na megmértem a fogyasztást.
Igazad volt, biztos, hogy többet fogyaszt tuningolva mint 35W, ez teljesen hülyeség volt részemről, én emlékeztem rosszul.Konfig:
EP31-DS3L - E3300 - 2X1GB DDR2 - HD4670 - 250GB + 500GB SATAII - DVD-RAM - PCI WIFI - Gigabyte Superb 460WAz FSB fix 333MHz, RAM fix 1000MHz, Semmi sem lett állítva, csak a szorzó és a CPU fesz.
konnektorból:
7.5X333=2500MHZ@1.28V prime 93-94W
12X333=4GHz@1.424V prime 125-126WNem akrtam kínozni a procit 1.45V-tal, remélem megérted, viszonyítási alapnak jó.
Konnektorból mérve tehát 32W kb. a többlet, ami valósan 26-27W kb, de javíts ki, ha rosszul számolok.Ami viszont érdekes, hogy az everest kiír az érzékelő résznél egy processzor fogyasztás adatot, megnéztem azt is. 2.5GHz-en 19W-ot mutatott, 4GHz-en pedig 44.7W-ot.
A különbség tehát nagyjából stimmel.
Ezek alapján, és mert a linkelt xbitlabs tesztben is ennyit mértek, nem lehet, hogy mégis 20W a proci fogyasztása rendesen?Persze felmerül a kérdés, hogy akkor az alaplap+memó+vga+2vinyó+dvd megeszik vagy 55W-ot úgy, hogy a vinyók+dvd nem igazán dolgoznak?
szerk.:helyesírás
-
Chaser
legenda
Egy időre koccolok a topikból, azért mire visszajövök 3300 hsz már jó lenne ha lenne
Ha vkinek alkalomadtán kell valami proci írjon pm-et, hátha ép arra járok hogy tudok hozni, pl holnap valszeg igen, de sok idő van még addig
Na 5G-ig meg se állni -léggel, 1.5V alatt
-, wr rekordot belétek
-
Johni5
őstag
MCH Még mindíg alapon.Nem adok neki enni,amíg nem kér.
A Striker II Extreme lapban is jól ment,de ha már ATI lett a kari,akkor legyen már a lap CF-es.Mondjuk jó lenne a párja,de jön a nyár és kell a 3 gyereknek egy valag cucc és ők lesznek az elsőkNa meg a klíma miatt a villanyszámlára,bár azt a havi 1500-2000 ft-t nem sajnálom egy hűs lakásra.ingyen klíma és ingyen szerelés volt.Nálam a gép nyáron is hüsi marad.Johni5=Folyadékhűtők,VRV,multirenszerek,splitek szerelése de főképp javítása.
na ezért volt ingyen a szerelés -
Johni5
őstag
Hali!
Látom sikerült az ex-ex lapommal a 3300-ast beröffenteni
Én speciel 1.344V-on használom 12x350fsb-n ES bekapcsolva.
Még sosem fagyott le.Persze ez procifüggő.
Mint mondják_A tuning szerencsefüggő_Szerintük!Szerintem meg tudásfüggő is,mert ha nem tudod mit mennyire és miért,akkor nincs értelme hozzányulni. -
Gucunja
aktív tag
válasz
subaruwrc #2402 üzenetére
ma játszottam az új játékommal, 3,4Ghz-et értem el alapfeszen. Vagyis nem mertem tovább húzni mert így is alázza a régi a pentium D-met.
Fontos hogy stabil legyen mert grafikai munkákat végzek és nem tesz jót az idegeimnek ha 39 megrajzolt réteg után lefagy a gép.
Akik itt 4,5 meg 4,7 Ghz-en járatják, nektek az mindenpai használat mellettt megy annyit? Vagy egy teszt erejéig húzzátok fel? -
Johni5
őstag
12.906s lett a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3289
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest