- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
természetesen az órajelet és a magszámot ugyanakkorának vettem.
A cache hatását pedig ebből a tesztből. Valóban ritka az olyan játék amelyik nem VGA korlátos a mai beálításokkal.
-
lajafix
addikt
+sse 4, ami jó kód esetén +50-70%
A nagyobb procikban az utasításkészlet is bővebb, a nagyobb cache meg pont játékok alatt számít inkább, nem a tömörítésnél(a winrarnak persze még a cache is kell...). Azt kell látni hogy ennek a procinak a tuningképesége az, ami használhatóvá teszi, de nincs az az ember aki ne fogadna el egy 8x00 sorozatút helyette(de komolyabb procihoz komolyabb lap sem árt, komolyabb perifériákkal).
-
lajafix
addikt
A tesztben szerepel több modell is ua családból, jól lehet belőle következtetni, s nem lesz akkora a hiba, ami érdemben eltérítené az eredményt, merthogy a pl az egyes alkalmazásoknál is ismered a cache hatását az órajel függvényében. Nem lehet mindent jól letesztelni, ezért létezik a becslés módszertana.
fkaresz: a G31re +1 szavazat. Olcsó, egyszerű, jó.
-
lajafix
addikt
válasz
kriszbon #2837 üzenetére
arra gondolok, hogy az egyes tesztekben levő 2600as órajelhez tartozó mért értékeket sima egyenes arányosággal számold át 3200ra, max ennyi lehet a növekmény egyes alkalmazásoknál. amelyik érzékenyebb a cachre, ott érdemesebb kevesebb növekményt nézni. Nem fogsz nagy hibát kapni...
-
lajafix
addikt
jó az a teszt csak kicsit régi, s jó gyors RAMokkal nyomták, ami a cache hatását visszább veszi.
mai gamekkal lenne érdekes egy teszt. Érdekes ki se jött, hogy a 6300asban nincs sse4.'nem pedig direkt processzor igényes beállításokkal'
ha a procit nem terheljük, akkor természetesen nincs különbség.Tudtommal a mai játékok már elég szépen terhelnek a processzoron is.
-
-
lajafix
addikt
válasz
Lex Icon #2528 üzenetére
nem 1 hanem 2 darab jó lenne. Kell a 4GB és érdmes kihasználni a dual chanelt.
A G+' tulajdonsága, hogy ha nincs külső VGAd, az alaplapit használod, akkor elég necces 300 körüli FSB-t elérni, tehát 266 körülire számíts. ami egész jó12,5*266= 3,3 GHZ. Én is így használom. -
lajafix
addikt
egy processzort terhelő program akkor jó, ha nem nyúl ki a processzorból, mert ekkor várakozhat a processzor s még véletlenül 'kihűlne' szegény.
A tesztelésem sajnos féloldalas mert épp 3.6 felett lenne érdekes látni a fogyasztást, amikor közeledünk a technológia végéhez, ilyenkor kellene 'elszállnia'.
-
lajafix
addikt
az orthos tesztel csak a procit kínoztam(stress CPU beállítás), RAM ezért kb sehogy. Ha jól gondolom a lap többi alkatrésze közül a processzort ellátó fesz/áram egységek veszteségei jöhetnek szóba, ami lehet 1-2 Watt körül (a VDROP*áramerősség plussz fogyasztást becsülöm erre).
szóval az alapbeállításokon kb 20 Watt OK.
-
lajafix
addikt
a 3as sor a táblázatban majdnem azt mutatja, csak a feles szorzó nincs bebillentve.
ott az idle - 100% orthos terhelt fogyasztás között van 30W.
Ha a 6x200as 0,9 Voltos idle állapot pedig 33W-ra van(*80% = 26W)Szóval 26W a fogysztás kb alapon, ha orthossal kihajtjuk. Persze nincs olyan valós alkalmazás, ami az orthos szintjén hajtana ki egy processzort.
-
lajafix
addikt
Az alapon 20Wattban nem vitázott veled senki, a kérdés lentebb az volt, hogy mennyit eszik a processzor jól meghajtva,pl 4GHZ, 1.45Von.
Lassan sikerül lemérnem, már megtaláltam a mérőt, lemerült benne az elem, tegnap rájöttem, hogy elem nélkül is mér...Ma este beszerelem a 80+os tápot is és utána mérek.
-
lajafix
addikt
a csíkszélesség a fesz szint csökkentéséhez kell, a frekvencia bőven fog áramot engedni szerintem, jóval több tranzisztor nyit. a mostani 3.57GHZes e3300as hiába - 25nm melegebb mint az e1200 3 GHZen. De:
akkor lemérjük.
sajnos nem tudom hol a mérőm, de a héten megkeresem.
-
lajafix
addikt
az előző 1200as procinál már lemértem ebben a topikban
"
Tehát e1200 minden bekapcsolt energiatakarékos funkcióval:
Üresen boot után: 106W
Orthos 2 magos: 133,42600ra felhúzva, 325ös FSB:
Üresen boot után: 110W
Orthos 2 magos: 148,8W
"
Itt ugyanannyi a VOLT, más a frekvencia."
e1200 3000re felhúzva, 375ös FSB, 1.5V:
Üresen boot után: 115W
Orthos 2 magos: 182W (magok 63 fokon egy pillanat alatt itt a legnagyobb különbség az alap e1200hoz képest 50W, de a 1.5V értelmetlen)e1200 3000re felhúzva, 375ös FSB, 1.325V:
Üresen boot után: 108W (kevesebb mint 2600on)
Orthos 2 magos: 156W (22W a különbség az alaphoz képest)
"
Itt a volt különbözik de a freki ua. Még nagyobb a különbség fogyasztásban.A 182 és a 133 között 50 watt különbség van, minimum 40 watt ebből proci. a 3300as esetében pedig 4ghzes brutál frekiről van szó, a tranzisztorok hiper sebességgel nyitnak zárnak még több áram folyik.
-
lajafix
addikt
a feszültségemelt és 4 GHZes 60% órajelemelésre értette chaser, ott bizony a fogyasztás nem lineárisan, hanem négyzetesen nő terhelésen. A lenti link pedig alapórajel és alapfeszültségen történő fogyasztást mutatja. A teljesítményt meg kell fizetni a fogyasztásban, csodák nincsennek.
-
lajafix
addikt
a 66 fokot elérte amikor nyúztam orthossal, le is állt az orthos. mentségére legyen mondva, hogy a tx2 ventije vissza van véve kb 5 V-ra mert hangos alapon, és a g31es lapom nem kezeli, le kell cserélnem a ventijét. A TX2 meg annyira furcsa, emléxem szenvedtem vele rendesen mikor először felraktam majd 2 éve, tegnap viszonylag egyszerűen ment,ezért gyanús.
-
lajafix
addikt
Sziasztok, hosszas tervezés után
lecseréltem az e1200as csodámat egy e3300asra(11x325ön megy most alapórajelen).
Kérdés: az everestben a hőfokok az alábbiak_
CPU 24
Core1: 36
Core2 33, tehát van pár fok eltérés a magok között. Ez normális vagy eltoltam a pasztázást és a HyperTX2 felrakását?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest