Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
A g31m-es2l nem tudod milyen HW revizió volt neked ?
Mert aprón árulnak egyet 7500-ért (bár már alkudozok...), és rákérdeznék neki milyen is van.
Csak nem tudom pontosan milyen különbséget is jelent ez, miben mások a Reviziók.
Megnézem a GB oldalán, de hátha neked is van tapasztalatod.A g31m-es2l -nél [link] már az Overview -nél is írják, a Spec-nél pedig a "Unique Features" alatt:
7.Support for EasyTune
A G33M-DS2R -nél csak a Spec-nél írják:
4. Supports EasyTune5A manualt megnézve a G33M-DS2R-nál EasyTune 5-öt mutatnak be, a G31M-ES2L-nél pedig a 6-ost.
De előfordulhat, hogy a G33M-DS2R is tudja kezelni az újabb EasyTune-t ?G31-ből és G33-ból nincs olyan a Gigabyte-nál, ami DDR3-as lenne.
Alapvetően nem nagyon lesz használva olyanra, ahol 2GB-nál több kellene.
Úgy meg azt a kb. +3e-t még ki lehet bírni.
Na meg van egy Asus P5KC-n, abba DDR3 (is) megy.Kivétel lehet a VT-d támogatás esetén, oda már kellhetne a 4GB (ha a host és a guest is Windows) : [link], de ezek a GB lapok úgysem tudják ezt.
De körbenézek majd, hogy esetleg nincs-e olyan Gigabyte lap, ami tudja (Q35, X38, X48, Q45 chipsettel lehetséges csak) , mert abban valoszeg lehetne tuningolni is, míg az Intel lapoknál ez kizárt...
Ehhez sajnos egy E8xxx-et kell vennem (pontosabban E8300-tól felfele, mert az E8200 nem tudja).
Nem kicsit drága, kb. 16e-től megy aprón.
De lehet csak kipróbálom a dolgot, aztán eladom.
De azok az i7-ek meg amik utána tudják a VT-d-t, úgy még egy nagyságrenddel drágábbak...
+ Lap is kell hozzá, és az sem olcsó mulatság.ha van elfekvőben valami c2d procig akkor megérheti.
Van egy E3400-am, amire annó azt mondtátok, hogy nem rossz darab: [link] [link]
Azóta nem próbálkoztam vele komolyabban, alapon futott nagyrészt a P5KC-ben.
De most apámnak kellene összeraknom egy gépet, és van egy felesleges E6300-am.
Bár arra akár jó lehetne az Intel DQ35MP is, ha már kipróbáltam vele ezt a VT-d-t (és eladtam az E8400-at).nekem anno a GB amd lapban ment az igp meg ment külső nv vagy ati vga is egyszerre...
Sajnos most olyat olvastam a G33-ről vagy G31-ról, hogy ha van a PCI-E 16x-ben VGA, akkor automatikusan letiltja az integráltat.
Meg esetleg megoldás lehet olyan monitor is, ami tud egyszerre több kimenetet kezelni.
Persze, az ötlet jó, de valószínűleg kelleni fog egyszerre nézni. -
atesss
addikt
Üdv !
Több helyre is gondolkozok Core 2-es konfig összeállításán (apámnak; illetve esetleg egy videómegfigyelő + vezérlő rendszernek egy barátom projektjéhez - csak ide kicsit drágállják a Core 2 alapú gépet), van egy E6300-am is most, meg a jó öreg E3400 is.De alaplapban hiányt szenvedek, kéne valami olcsó, keveset fogyasztó darab.
Gigabyte lapoknál régen beszéltünk róla, hogy jó pár tud olyat, amivel Windows alól lehet állítani FSB-t, feszültséget , stb. --> vagyis pár alapabb tuning beállítást.
És mindezt úgy hogy "Real-Time", vagyis hogy nem kell újraindítani a gépet, rögtön átáll Windows alatt.
Pontosan hogy hívják ezt, és melyik alaplapok tudják ?A videómegfigyelő rendszernél még nincs letisztulva hogy pontosan mire is kell, de előfordulhat hogy 3 vagy 4 monitort kell kezelni.
Így olyan alaplap kéne, amin két darab PCI-E foglalat van, amibe VGA tehető.
Ugyan nem játékra kellene, de azért az 1x-es PCI-E-nél többre gondoltam, második 16x híján egy 4x-re.
Ami emellett még mATX méretű is legyen + lehetőleg Gigabyte, így összesen két szóba jöhető maradt:
GA-G33M-S2 [link]
GA-G33M-DS2R [link]
Van ezekről tapasztalata itt valakinek ?
Illetve azt sem tudom, hogy ezek tudják-e azt a fent említett Windows alóli tuningot ? -
NixonHUN
tag
Aljas vagy.. Közben nekifogtam a bios alaposabb turkálásának, és jelenleg 300X11-en megy a proci. Fontolgattam a fesz. emelést, amit javasoltál, de nem vitt rá a lélek..
Jó ez így ahogy van, főleg hogy inkább kerestem egy utódot egy e6750 képében. Ezt meg legalább nyugodt lelkiismerettel rakhatom fel a hardveraprora hogy húzva volt, de feszelve nem. Köszi még egyszer a tanácsokat! 
-
Viktor77
titán
Ok, adj egy 1.23-as procit. Ez ilyen egyszerű. Mindenki azt hiszi, hogy a tuning akkora tudomány, pedig közel sem. Belenyúlás kérdése az egész.
Ha adsz egy bármilyen 1.23-as procit, mutatok neked 4 gigát, addig nem tudok.
Felnézel apróra, veszel egy ilyen procit, hopp 3.8 giga (válogatni sem kell), egy 3K-s lapban, egy már-már noname táppal, egy 1K-s hűtővel. Nincs ebben semmi tudományos.
Ha jobb cuccokat veszel, tovább jutsz (más kérdés, hogy egy 5K-s procihoz megéri-e). -
Viktor77
titán
Ezt mondom ám én is, nem tudom feltűnt-e.
Nem tudok 1.2-es VID alatti 4 gigát mutatni, mert én eleve 1.28-ról indulok. Majdnem 0.1V-ot kéne csökkentenem, amit biztos nem tud a proci.
Viszont a fenti táblázatban az első oszlophoz csak VID van írva, érték nem. Így ha 1.2875-ön mutatok 4010MHz-et, akkor én leszek az első.
De ha az 1.35-ös fesz alapján van a lista (nem tudom, mert mindehol vannak nagyobb értékek a tiednél, talán csak itt nem, gondolom ezért vagy elöl) akkor ezzel próbálkozok. -
Viktor77
titán
Nincs 1.23-am, csak 1.28-am. 1.23-as VID-es 4 gigát nem fogok tudni mutatni, ezért kérdeztem, hogy az én VID-emen.
Ha alapfeszen megy neki 3.3-at, akkor nincs az az isten, hogy 1.35-ön ne tudjon csak 3.5-öt. 200MHz-hez nem kell 0.7V.
Bár nem tudom, mit számít, hogy 3.6 vagy 3.8. Az enyém most is 3.3-on jár a VID-je alatt.
Sajna, még így is gyenge, ezért keresek nagyobb cache-ű procit.
-
Zozoka73
tag
Az van, hogy nem tetszik a viselkedése! Úgy értem, kurva lassan bootol többszöri felpörgés után. Windowsban már szépen teljesít, mindenféle tesztben nyirbáltam, hibamentes.
Csak tudod, ha az érzés benned motoszkál ... Az is igaz, hogy féláron, assem 4 pénzért jutottam hozzá, így panasz nincs
-
Gercsa
senior tag
Üdv!
Ne menj!
Na megmértem a fogyasztást.
Igazad volt, biztos, hogy többet fogyaszt tuningolva mint 35W, ez teljesen hülyeség volt részemről, én emlékeztem rosszul.Konfig:
EP31-DS3L - E3300 - 2X1GB DDR2 - HD4670 - 250GB + 500GB SATAII - DVD-RAM - PCI WIFI - Gigabyte Superb 460WAz FSB fix 333MHz, RAM fix 1000MHz, Semmi sem lett állítva, csak a szorzó és a CPU fesz.
konnektorból:
7.5X333=2500MHZ@1.28V prime 93-94W
12X333=4GHz@1.424V prime 125-126WNem akrtam kínozni a procit 1.45V-tal, remélem megérted, viszonyítási alapnak jó.
Konnektorból mérve tehát 32W kb. a többlet, ami valósan 26-27W kb, de javíts ki, ha rosszul számolok.Ami viszont érdekes, hogy az everest kiír az érzékelő résznél egy processzor fogyasztás adatot, megnéztem azt is. 2.5GHz-en 19W-ot mutatott, 4GHz-en pedig 44.7W-ot.
A különbség tehát nagyjából stimmel.
Ezek alapján, és mert a linkelt xbitlabs tesztben is ennyit mértek, nem lehet, hogy mégis 20W a proci fogyasztása rendesen?Persze felmerül a kérdés, hogy akkor az alaplap+memó+vga+2vinyó+dvd megeszik vagy 55W-ot úgy, hogy a vinyók+dvd nem igazán dolgoznak?
szerk.:helyesírás
-
atesss
addikt
Erről mi a véleményed ? [link]
Állítólag 1,35V körül viszi a 4G-t.
Jobb lenne 1,3V-on, de ilyen procit már esélytelen hogy találnék ?
Ha boltban megveszek egyet "találomra", mekkora esélyem van egy min. ilyet mint ez a linkelt kifogni ?
Az FPQ pontosan mit is jelent ?
És ez rajta van a procin, tehát ha egy boltban megnézem, hogy milyenek vannak, akkor az alapján van esélyem egy jelentősen jobb darabot találni ?
Vid-ben milyen különbségek vannak az E3xxx-ek közt ? -
Gercsa
senior tag
megmérjük, és meglátjuuk, lehet én emlékszem rosszul, illetve az is lehet, akkor, hogy az xbitlabs-os emberek mértek rossz fogyasztást, és nem azt kell mérvadónak tekinteni.
Viszont minél többen írunk véleményt/mérünk, annál közelebb kerülünk az igazsághoz.
50rongyot már nem tennék a 35W-ra, de a 65-75 nekem továbbra is nagyon soknak tünik. -
Gercsa
senior tag
Nem értek egyet.
Alapórajelen (VID fesz - 100% load) E3200 - 19.2W E3300 - 20.4V
Nekem csak konnektoros mérőm van, de ennek alapján mikor mértem tuning közben nagyjából kiszámítható volt a többlet. De lehet rosszul emlékszem, és jövő hétvégén ha megyek haza megmérhetem újra.
-
atesss
addikt
És ami mondjuk max. 1,4V-on, de amennyire csak lehet 4G felett ?
Vagy ami 1,45V-on, de a lehető leggyorsabb ?
Nekem amúgy 1,35V-on hajtva már bőven ok lenne fogyasztásügyileg.
De ha most is van még "készleted" válogatott darabokból, egy privivel is megdobhatsz az árakról.Ez G31-es Integrált VGA-s Giga lap, nem ?
És a táp FSP-HEN ? -
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Chaser: Cirmi törölve,a többi eredmény pedig a helyén..............

Esetleg akit érdekel:Tuning eredmények
-
Gercsa
senior tag
Hát igen. ez a VGA dolog több sebből is vérzik. Nem is biztos, hogy elég lenne neki egy PicoPsu.
4550-ből viszont van passzív low-profile, de ott már 64 bites a memória vezérlő
Kicsit most utánnanéztem a témának, és ami ígéretes lehet, az a Radeon 5500-as széria.
Ár/érték/fogyasztás tekintetében egyik legjobb lehet, szerintem nyár végére az uborkaszezonban lehet olcsón kifogható lesz. -
RgS
tag
Nagyon szép eredmények, úgy tűnik a tavalyi év végén elég komoly sziliciumot sikerült alkotni.

Nálunk a stabil értékek eddig a következőek:
3200MHz @1.1008V
3700MHz @1.136V
3900MHz @1.2V
4GHz a memóriák miatt nem vitte és nem a kis fesz miatt, lévén az ES2L BIOS-ában nincs szonkron mód az FSB és a RAM aránynál, a 2.66 a legkisebb... A slusszpoén pedig az hogy már 1.2V valós fesznél a 70fokot nyaldossa Orthos alatt, igy gyári ventivel nem kinoztuk tovább; majd nálam megnézem normális hűtővel és RAM-okkal. -
törölt tag
WTF? Még SSE4.1 is benne van az E3300-ban? Vagy smafu?
Azért ritka, hogy még i3-nál is komolyabb. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A mai ASRock cuccok nagyon jók, szvsz 1156, 1366 lapjaik nagyon szimpatikusak, többihez képest olcsók, emellett szépek, egyszerűek (nincs tele fölös cuccal), megbízhatók, stb.
Ez lenne az? 
-
törölt tag
Mondjuk GB-ben tuning mellett nem szokott menni a CnQ, míg MSI-ben igen. ASRockban is megy tuning mellett a CnQ, sőt ebben lehet a legjobban ventit vezérelni, de MSI-ben is egész jól lehet.
Ez az Intel P55, H55 chipes lapok mocsok drágák, bár ha nagyon akarjuk, van köztük olcsóbb is.szerk: OFF
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Robogó, kismotor
- reMarkable - paper tablet
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó i7 7700
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Aljas vagy.. Közben nekifogtam a bios alaposabb turkálásának, és jelenleg 300X11-en megy a proci. Fontolgattam a fesz. emelést, amit javasoltál, de nem vitt rá a lélek..
Jó ez így ahogy van, főleg hogy inkább kerestem egy utódot egy e6750 képében. Ezt meg legalább nyugodt lelkiismerettel rakhatom fel a hardveraprora hogy húzva volt, de feszelve nem. Köszi még egyszer a tanácsokat! 

Az korrekt. Ha minimális feszemeléssel összejönne egy 3.8-3.9 prime stabil, frankón nem cserélném le (csak később az egész masinát egyszerre).
Azt hiszem 275-ös FSB-nél vagyok 12X-es szorzóval. (régen jártam a biosban, csak benéztem ebbe a topicba és láttam hogy újraéledt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ez jó..........

persze az se jó ha minden lapnál vissza kell vinni, de szerintem én is ASRock-ot vettem volna.. csak fejlődött annyit h jó legyen!