- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
vettem egy ilyen procit valsag gepbe. g31-es2c alaplap lett, alapfeszen belottem neki 300x10-et es se nem melegedett, se nem prime hibazott, birt volna meg tobbet is, de nem volt kedvem jatszani vele.
-
törölt tag
urak, itt is felteszem a kérdést, hátha tud valaki segíteni.
kellene nekem az alsó szegmensből ajánlani olyan integrált vga-jú matx lapot, ami fogadja a ezt a dualkóró celeront (e3xxx) és alul lehet feszelni a cpu-t, fsb állítással, esetleg szorzólock-al és mellette azért nincs nagy étvágya sem-
a jelenlegi itx cel220/sis home/file servert szeretném leváltani vele. cél minél kisebb fogyasztás mellett maradjon azért némi kakaó is a gépben. az atom sok mindenre jó, de erre nem hiszem. ráadásul a kohó csipszet sokat ront az összfogyasztáson. backupként fut rajta pár dolog, tömörít, meg gyakorta muxolok vele mkv-t, kódolok hangot. a vinyók meg 256 bites aes-ben futnak. szóval kell az erő is. de idle-ben is sokat van.
az e3xxx sorozat állítólag 30-40w-al is is beéri maxon. ha ezt alulfeszeléssel, 1,6-1,8-2 ghz tájékán le lehetne küzdeni 30w, illetve idle 20 környékére, monnyuk egy kisfogyasztású lapban... árban olyan 15-, ma 20k. de minél kevesebb. -
Dyno
veterán
Na megrángattam az e2180-t 3250mhz ig jutottam, de orbitális fesz kellett neki 1,475V állítottam biosba terhelés nélkül 1,456V-t kapot a proci terheléssel meg egészen 1,408V-ig droppolt.NB feszhez nem mertem nyúlni, nekem az lenne a lényeg hogy (e3200-ból) egy 12x300-t vagy 12x320-t esetleg kitudjak sajtolni belőle 24/7-be persze eistet bekapcsolva hagyva.
Meg az a baj hogy NB-n sima gyári hűtő van, kéne ré egy kis venti?
-
Dyno
veterán
Adatlapomon lévő konfigról vbeszélek abban geil ramok vannak igaz nem a legjobbak, csak nem tudom félek lecserélni e2180-amat, mert sajnos most 3,0ghz fölé az istennek nem akar menni, és egy olyan 3,5-3,8ghz-t szeretnék az e3200-től hosszabb távon.geil ramokat kitudom cserélni 800-as kingmaxokra, csak az a baj hoyg 4*512 és szerintem nem szereti a p5b....ha 4modul van bennt
nagyon tanácstalan avgyok, elég öreg lap már ez, droppolni is imád.
(#1186) krammerka : Van hozzá bios az asus oldalán.Igaz ha már vennék, inkább egy komolyabb lapot, egy p5q dlx-et vagy olcsóbban p43td pro asust.meg hát most perpill keret is szűkös.....
-
Dyno
veterán
Sziasztok nagyon gondolokzom hogy E3200-re cserélem az e2180-nam, illetve menne a másik gépedmbe, de nem tudom, hogy mit művelne az öreg p5b-ben, van valami tippetek vagy inkább hagyjam a cserét?Olyan 12x300-t szeretnék 24/7-be, valamiért egyik p5b-mse akar 300as fsb főlé kúszni, lehet a majom ramjaim miatt
-
krammerka
őstag
Hogy sikerül ennyire egyforma teljesítményű procit gyártani?
,és az fsb wall?
Ugyanazon mhz-n elhal mindegyik(majdnem mind) -
No-kia
addikt
mostt néztem, nem megy tovább, amiko rbejelentkezik a windows akkor kifagy, nekem is ez a vége
-
Gercsa
senior tag
FSB wall lesz az akkor a proci részéről.
Csak jobb a 3300-as
az még tud +0.5-ös szorzót -
No-kia
addikt
-
Chaser
legenda
Elvileg az egyik marad nálunk, ha nem tudok venni valami cel4xx-et / hadd ne mondjam mekkora kötsögök vannak az apróknál, tegnap tárgyalok valakivel, többször mondom viszem, csak mondja meg mennyi a posta, benyögi, pár perccel később meg hogy megelőztek
noooormális?
/. Ha marad g31-es2c lappal fogom tesztelni, még az is szűz..mi lesz ebből
jenei92: E7200 12k-ért? Valaki meg is vette? Én is fel tudom rakni 4k-ért a 3200-seket, de mire írnál rá már éppen elfogytak
/Tegnap volt feltéve e8400 18k-ért, q8200 16-ért, estére bannolva volt a nick
/
-
jenei92
senior tag
Jó kis proci ez az E3200 csak 1-2-3 ezer pluszért E5200,E7200-t kapni..
mategnap láttam 11k-ért itt aprók között e7200-t -
Chaser
legenda
De behalt a topik
Itt van mellettem 4db e3200, van egy szűz g31-es lapom is és egyet se néztem meg mit tud, ez már abnormális?
-
Chaser
legenda
válasz
adequate_cou #1163 üzenetére
Chaser vagyok, nem Chaeter
Most rendeltem pár 3200-et, a kis k_vaddal meg majd lesz valami
-
Chaser
legenda
Kis időre kiléptem a klubból, csak elcserélődött a proci egy kvadra
de.. I'll be back -
No-kia
addikt
hello!
abit ip35-ben nincs lehetőség alulfeszelésre? 3,6Ghz meg van alapfeszen, de ha lehet akk lehetne kkicsit kevesebb fesz is, de a lap nem akarja -
kulerr
őstag
ne viccelj ...nekem nem rossz i7-esem van és 100 alatt megállt...persze ház.táp nincs benne...
Mi kerülne 250-be??havernek 3 hete raktam össze...
proci 45K
lap 50K
ram 18K
hűtő 10KIgaz a ram 3x1 Gb OCZ 1600-os csak , és ezekből csak a proci volt használt de a többi vatta új.Ha használtat veszel még jobb árakat vagy nagyon jó cuccokat lehet venni
-
Chaser
legenda
Én meg kvadban gondolkozok, jött egy csereberés ajánlat. Q8200 sztetek milyen?
Meg mennyit ér kb?
szerk: úgyis lerongyolnám cel420-ra azt is előbb-utóbb, csak kipróbálnám...
-
nincskedvem
aktív tag
Na tengnap megvettem, a procit,de még nem volt alkalmam kipróbálni, mert, ramot még ma veszek. Ha meg van a ram, akkor irok, hogy milyen lett.
-
kulerr
őstag
...még a végén el sem adod!!
Te figyi anno lipiékkel csináltunk egy tök azonos beállításokon teszteket Superi+Everest, úgy h az órajel szórzó fsb, sőt még a ram időzítéseket is ugyanarra állítottuk. Nincs kedved megcsinálni? csak a kíváncsiság kedvéért mennyit tud mondjuk a nagytesóhoz képest
-
Zsubi
őstag
Újabb eredmény: [link]
-
Chaser
legenda
válasz
adequate_cou #1139 üzenetére
A tv-t én se terveztem, tavaly nyáron jó vétel volt..így megvettük. A monitorra meg lehetsz is irigy
Láttam pár 22-es tn panelest, hát inkább ez és drága se volt. Az elsőt eladtam, mondván elég a tv, de nem elég...szerencsém volt, hogy tudtam megint venni, pár napja jött meg. Fu-Si P19-2, samsung s-pva paneles, nem cserélném el 22-es tn-re
HD-hoz tényleg elég volt még az igp is, fullHD-hoz nem, legalábbis a g31, de nincs a lapomon dvi vagy hdmi, az meg kell a tv-nek, amúgy még az igp is elég lenne..már.
-
adequate_cou
senior tag
Viszont ilyen csórónak mint én még LCD TV-re nem futja monitor mellett, így lett kompromisszumos megoldásként 22", hogy azért közelről ne legyen megrázó élmény filmet nézni
HD moviehoz meg tökmindegy a kártya ha itt a kis E3200
Megbirkózik az az 1080P-vel.
Egyébként meg irigy vagyok a monitorodra
Fene megeszi de nem találom a jó színbeállítást W2242T-re. Szépen be volt állítva, bementem intel vga beállításokba, az lekérte a monitortól az értékeket azután automat nyomott egy default resetet
-
Chaser
legenda
válasz
adequate_cou #1137 üzenetére
Szted nekem mért nincs 22-esem? Lófing egy olyat megvenni, de a vga-hoz már zsebbe kell(ene) nyúlni
Min. 4830, de inkább 50. Amúgy zárójelben megjegyzem, a 82cm-es tv-m csak HD, de bőven jobb élmény rajta játszani, mint egy 22""-os monitoron 1680-ban
Monitornak meg vettem -megint
- egy 19-es s-pva paneles dögöt, kisebb méret ellenére itt meg kárpótol, hogy brutál jó színei vannak. Meg valós 178/178 torzulásmentes betekintési szögek
Amúgy meg nem is érdekelnek már a gamék, ki is vettem a 4670-et, Q3-hoz és C&C-hez meg elég a kis nv is...öreg vagyok én már gamernek
szerk: még HD moviehoz is elég a kis nv, dowgradelem le a pc-t 3.14csába'
-
Chaser
legenda
válasz
nincskedvem #1112 üzenetére
Én meg kijátszottam magam, adom is el
Teszem vissza a kis 7500LE-t..1-2 hete adtam be boltba, hogy vegyék meg, ma bementem, kifizették..aztán visszamentem egy monitorral, a vga-t meg visszavásároltam
látni kellett volna a fejeket, mikor mondtam, hogy kérem vissza a kis szörnyet..ha beszerz áron adják
adequate_cou : Gtx 260 annyiért odébb lesz még....4670 alig fogyaszt, kicsi, tápcsati se kell neki.. az enyémnek meg gyakorlatilag hangja sincs még loadon se, gyári AC ventis..eltol ez mindent 1280-ban, kivéve krájziszt fullon
-
kulerr
őstag
válasz
krammerka #1122 üzenetére
nem hinnéd el mennyiben van nekem...lehet h a mostani konfigod árából hoztam ki
én sose leszek az ...még 3 hónap kb...de nem is érdekel. Most egy kicsit többet voltam de sztem nem sokat leszek mostanában megint.
Lipi? még nem találkoztam vele, de össze fogunk futni... -
nincskedvem
aktív tag
válasz
adequate_cou #1113 üzenetére
Értem. Ennek örülük, csak aza baj,h 2.5k fogom elbukni az egész vételt, és még gépem se lessz
-
adequate_cou
senior tag
válasz
nincskedvem #1112 üzenetére
Sokkal jobb
VGA-t szeretnék majd én is venni, de megvárom azt amikor nem kell 20nál többet kiadni egy GTX260ért használtan.
Szerintem most 4670et nem éri már meg megvenni.
-
-
Chaser
legenda
válasz
adequate_cou #1109 üzenetére
Az igp visszafogja az NB-t, ennyi. Ha külső vga-t dobsz a lapba akkor az NB vállát nem nyomja az igp, és lehet neki pörkölni..jó oké, alapesetben pl e8400 is 333mhz FSB-s, ott tud is annyit a lap igp-vel is mert a micokódból veszi az infot de a 3200 alapból nem az, és másképp "viselkedik" ha tuningolsz. Röviden ennyi, én se így születtem, kitapasztaltam
Az actionról lekéstél
Egyik "kedves barátomat" felhúztam asszem eléggé
újra..
de leálltam saját jószándékból'
Egy kicsit megosztotta a népet a dolog...már csak ezért is megérte.
-
Zsubi
őstag
ááááá.....akkor én mit használok
Eladó lesz hamarosan a proci csak E8400 helyett kellett gyorsan valami ameddig megjön az i7
Próbáltam 1.136V-al is de 15perc után eldobott a PrimeHa lesz egy kis időm akkor neki fekszek még egyszer
Jó lenne ha 1.25V alatt vinné a 4Ghz-et
-
jenei92
senior tag
válasz
nincskedvem #1100 üzenetére
téves..
-
Chaser
legenda
válasz
adequate_cou #1099 üzenetére
"...és nagyon megvagyok veled elégedve."
KöszönömFSB az igp miatt nem megy tovább, ha külső vga-t vágsz a lapba megy majd fentebb is.
nincskedvem: Megéri
VGA-ból minimum az említett 3850, vagy jóval modernizáltabb utódja, a 4670 ajánlott, ha tényleg mostani gameket is akarsz tolni 1280-ban nem xarrá butítva. De most látom 1024@mediumra kell, azt passzolom.
Zsubi: Ez siralmas
Figy, én rendes ember vagyok, ha állod a postát elküldheted nekem, aztán majd lesz vele valami, mondjuk márijós' gépbe beletolom.../ez ne lenne jó?
eriggymá'..fasza
/
-
aero.
veterán
válasz
nincskedvem #1105 üzenetére
így természetesen érthető
Zsubi: szerintem elég jó ...
-
Zsubi
őstag
Üdv urak!
Megtudná nekem mondani valaki hozzáértő hogy ez az eredmény E3200-ok között milyenek számít: 3600Mhz@1.152V
-
nincskedvem
aktív tag
válasz
adequate_cou #1101 üzenetére
Értem. Ennek örülök.
-
aero.
veterán
válasz
a lap + proci megéri
vga-ból csak azt tudsz szerezni?
két okból nem ajánlanám:
- baromi sokat eszik
- pár mátyás királyért cserébe nagyobb ár/érték arányú kártyákat találni ( 3650, 3670, 3850 ). -
adequate_cou
senior tag
válasz
Üdv
1024-be szerintem biztosan elszaladnak mediumon, főleg ha rántasz egy kicsit még a procin is.
A lap 10-ért újonnan mondjuk, hogy megfelelő vétel, kb ennyit ér. 3-3.2-t bírnia kellene a minimum, még ha nem is a legtuningbarátabb lap.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Könyvajánló
- PlayStation 4
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3390, 93% Akkumulátor
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest