Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- VoLTE/VoWiFi
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nincskedvem
aktív tag
Sztetek 21k megér ujonan ez a két ketyere?
Proci E3200 2,4GHz
lap:Gigabyte GA G31M ES2C IG31És egy X1950 pro 256mb ddr3-as vgan, ujjab játékok fognak szaladni rendesen? Pl shit, protoype, mw2, Ezeket 1024x768ba szeretném tolni, mediumon. Van rá esély?
Táp: 350fsp
-
adequate_cou
senior tag
Üdv
Én is egy E3200 tulajjá vedlettem X2 3800+ után, és szuper, szuper szuper

Ebben a lapban használom DDR3 és Int Vga okán, és nagyon megvagyok veled elégedve.
3000Mhzen szaladgál, ramok 1200-on 6-6-6-18-ban.
Idleben visszamegy 1.8-ra, gondolom valamilyen energy saver function miatt.
Összességében nagyon megvagyok vele elégedve, egyedüli problémám az, hogy 300 feletti FSB-t nem nagyon szereti a lap vagy nem tudom mi lehet a probléma, így a ram 1200 körül tud menni, igaz jobb időzítéssel.
A proci határait nem nagyon próbálgattam, hiszen ilyen VGA-val nem igazán jászom, viszont megnyugtató, hogy bármelyik új játék elszaladgálna 1600as felbontással közel maxon ha VGA megfelelő lenne

BestBuy proci, ennyire best buy majdhogynem még sosem volt, hiszen E4300, E5200 sem volt ha jól tudom 11 környékén.
Szóval jól jártam

-
-
krammerka
őstag
válasz
Mitch_01
üzenetére
sztem azért túlzás,hogy alázza pl az E8600-at,de tény hogy nagyon jól mennek,és simán ár-érték arányában verik a mezőnyt.
Fesz emelés nélkül,gyári hűtéssel is ki lehet hozni +1000MHz-t szinte mindegyik cerkából,ezt sok cpu-ról nem lehet elmondani.A WR lista meg vmiért szivat,mert felrakom az eredményt,ezek meg törlik már harmadszor is.
Pedig minden ok vele,semmi trükközés vagy ilyesmi,még Brumi kollega eredményét is törölték.
Ez lenne az:4452MHz

-
Mitch_01
csendes tag
Sziasztok!
A múlt héten összeállítottam egy konfigot. Alaplap: Asrock G31M-S Memória: Kingmax 1Gb DDR 2 800 Proci: E3200-as cerka, a többi nem lényeg.

Jelenleg integrált videókártya van benne, de jövő héten érkezik meg a normális, akkor újabb tesztet fogok csinálni, hátha engedi nagyobb FSB-vel, mert jelenleg 285x12 a max, 290-nél, már hibát jelez az Orthos 10 perc után. így most 3400-on megy teljesen alap, gyári hűtővel, alap feszültséggel.
Ez ugyebár nem olyan érdekes, mert többeknek jóval nagyobb értékeket sikerült elérniük, igaz normális videókártyával (sztem normálissal ezt is lehet majd még talán jobban húzni és nem szól bele az Asrock G31, vagy a memo), de futtattam egy Sisoft Sandra tesztet ALU és FPU-ra és hát érdekes eredmények születtek még így 3.4 gigán is.
Az ALU tesztben alázza így húzva az alap Core 2 Duo E8600-at, ami 60 ezer forint jelenleg. Ami érdekes még, hogy majdnem azt tudja ebben a tesztben, mint a Core 2 Quad Q6300. Az FPU tesztben viszont mindegyiket maga mögé utasítja. Az a vicces, hogy mindezt egy 10 ezer forintos CPU-val és 10 ezer forintos alaplappal lehet elérni. De a többiek rendszere valószínűleg a régebbi teszteket elnézve még jobban alázná ezeket.

-
Chaser
legenda
válasz
Quan-Chi
üzenetére
E2xxx-szel azonos órajelen minimum egy szint, de valamennyivel gyorsabb, viszont 45nm és a legkisebbnek is 12-es szorzója van, láthatod fentebb 10-11k-s lappal mit lehet kihozni belőle. 4xxx-ben dupla a cache, ezzel vége is az előnyének, azonos órajelen valamennyivel gyorsabb, nem számottevően ha cache-re nem érzékeny az adott sw, akár csak 1-2% eltérés lehet. VT csak e3xxx-ben van, ha esetleg szükség lenne rá, a másik 2-ben nincs. Ha mindenképp kell a több cache, akkor e5200, VT ebben sincs, de 45nm és 12.5-es a szorzója.
Röviden: E3200
-
Quan-Chi
őstag
jelenleg az a helyzet hogy össze akarok rakni egy kis gépet ! aminek a szívét ez a proci képezné, kíváncsi vagyok arra hogy ez az E3200 -as típus összehasonlítva egy E2xxx és egy E4xxx -el milyen ? szóval melyik jobb és mennyivel a 3 típus közül!

-
törölt tag
Szabad-e? Te nem válogattad le az eladottat.
(Tudom, nem lehet pár óra alatt letesztelni.)
Az Alpine7 tényleg jó. Se hőcső, se semmi mai menő feature, mégis nagyon korrekt.
Egy FS Scaleo házban van a cucc. Csak a táp intézi a szellőztetést. Ezen is változtatok majd. Vagy nem.
Hiszen az itt hagyott prime már ötödik órája megy. -
Chaser
legenda
Primeolom 3.5-en

-
Chaser
legenda
Be akartam építeni házba a bazárt, erre nem fél be a hűtőtől
Azasszony' morci lesz 
-
Chaser
legenda
válasz
adequate_cou
üzenetére
Asrockot én se vennék, ha neked megfelel akkor jó. Elvileg ha 1600-as ramod van cl7-tel, menni fog 1066 cl5, ezt ki kell próbálni. A ddr3-as kingmaxok elég jók lettek.
-
adequate_cou
senior tag
Szóval akkor a kérdésem az lenne, hogy DDR3-as memót(1600 CL7) downgradelve 1333 vagy 1066-ra elérhető-e CL6 vagy CL5 időzítés? Így hozva a teljesítményt amit az alaplap inkompatibiltása adott frekin nem enged.
-
Chaser
legenda
válasz
adequate_cou
üzenetére
Ezt a lapot kihagynám...
# 4 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 4 GB memória
# DDR3:* DDR3 1066/800/MHz
-
krammerka
őstag
válasz
adequate_cou
üzenetére
Tuning nélkül nem sok beállítást tudnék javasolni,a proci alapon hozni fogja a névleges teljesítményét,mintahogy a ramok is.

-
adequate_cou
senior tag
Üdv ilyen lapba tervezek egy E3200at Kingmax 1600-as CL7 ramokkal. Milyen tuning nélküli beállításokat tudtok javasolni, hogy a proci menjen a saját teljesítményén és a RAM képességeit is ki tudjam használni?
A válaszokat előre köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
krammerka
üzenetére
Ne ragadtassuk el magunkat
Tegnap volt egy kis tuning, ha nem is az én procimmal, valami asus g41 micro lapban, hát elég lol lap, cpu fesz nincs, de ramot 1.5-2.45V-ig lehet állítani, még nem láttam lapot amit 1.8V alá lehet vinni. Semmilyen tuning nem sikerült, csere lesz GB g31-re, mikor kellett nem volt benn... -
-
public73
senior tag
válasz
krammerka
üzenetére
mondom, hogy ikertesók a procijaink.....

prime95 @3725 ->1,264V!
-
Chaser
legenda
2 vari van, vagy nem működik jelenleg a képfeltöltési funkció, vagy tőlem elvették ezt a lehetőséget...
Valaki kipróbálná? -
Chaser
legenda
Hát te tudod mire szórod el a pénzed

krammerka: Majd 1x utoléri a ph-t is a változás szele és lesz olcsóbb e2xxx
Minuszos fizu azért nem volt, de gyenge... ha sikerülnek a terveim már csak azért dolgozok, hogy ne kelljen többet másnak dolgoznom...Chaser

/így oldottam meg a saját avatart
/ -
aero.
veterán
az eredményeket elnézve lehet nekem is e3200at kellett volna venni az e2180 helyett ... no, mindegy

-
Chaser
legenda
válasz
krammerka
üzenetére
Már csak a gép hangtalanításán "munkálkodok". Alulfeszelésbe jó a proci, alapon idle az egész gép konnektorból igp-vel 40-42W win7 alatt, xp alatt valamennyivel több. Ennél többet nem is akarhatok -vagy ha igen ahhoz SSD kell de azt nem veszek
-, tuning különösebben nem izgat, volt egy 4650 ddr3-am, de a hangja miatt eladtam, majd veszek egy zafír ultimate-et vagy AC verziósat és vga is letudva. Mindjárt cserélem az NB hűtőt egy nb47-re, ne fűtsön ha nem muszáj, lap is letudva. Már a házat is előszedtem
Lassan itteni pályafutásom szépen véget is fog érni, 4 év után vazzeg nem kaphatok avatart, mert volt pár húzásuk amit nem tűrtem szó nélkül
Nem adok fel semmit, de ez már nálam hányás kategória... -
-
syberia
veterán
Még van 1 kis gondom, a proci egyik magjának a hőszenzora nem mér 45 fok alatt,
coretemp és everest is ugyanúgy 45 fokot ír a core #0-ra közben a másik mag 31 fok. Orthos cpu teszt alatt a 45 fokos mag felmegy 48-ra, ilyenkor egyforma a hőfokuk a magoknak. Hibás a szenzor és vigyem vissza a procit?

-
Brumi˘
addikt
válasz
syberia
üzenetére
Nekem 1,24V-on stabil volt 3696mhz-en. Szal nem hiszem hogy 3,6-hoz tul sok pluszra lenne szükséged. De legrosszabb esetbe is 1,3V valóssal vinni fogja.
-
syberia
veterán
Most 3200-on tesztelem, 12X300 mellett kifagyott, a ramot visszaosztottam
800-ra de nem adtam neki plusz feszt, még próbálkozom hogy adok +0.2 voltot
a ramnak és az fsb-nek.
20 perc Orhos cpu stress 9es prioritáson a Coretemp 49 fokosnak
írja a magokat, igaz Freezer 7 van rajta

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Parkside szerszám kibeszélő
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- World of Warships
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I3 9100f
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Anyagáról jöhet némi info, úgy tudom 0.6mm körüli SECC anyagból van. Mennyire karcolódik, anyagában színezett vagy csak külső festést kapott? Pár képet belülről szívesen megnéznék

Most legalább elhiszik, ha azt mondom nem volt gépben akkor nem volt

Jobb procija van, mint a dealernek 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha alkesz lennék most leinnám magam