- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
Áááá nem úgy van az, az utóbbi időben láncfűrészes és fűkaszás fórumokat látogattam, mert kevés volt a tapasztalatom, tudásom abban a témában is.
Így időm nem igazán marad számítógépre, csak elolvasni az ottani hsz. tömkeleget.
Utóbbi 2-3 évben meló után és szabadidőmben fűrészeltem, kaszáltam, meg ezeket, ilyeneket szerelgettem is.
Na nem mintha a melóban nem ugyan ezeket a munkákat csinálnám.Amúgy még ugyan az a gépem mint ami volt régen is, azon a téren nem fejlődtem semmit.
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Nini még létezik ez a totyik is?
Már vagy 2-3 éve nem is jártam erre. -
kriszbon
őstag
Vagy félremér a lap mint ahogy írták, de inkább rosszul van rajta a hűtő. Meg lehet hogy a gyári szűrke fos paszta is már be volt rajta száradva.
Szerintem ellenőrizd le hogy jól van-e rajta, meg szerezz be valami más pasztát is. A régit meg takarítsd le és pasztázd újra, de ne sokat és ne is keveset tegyél rá. -
kriszbon
őstag
Nos kb. bámulhatod a sötét monitort, és igaz hogy vissza lehet hozni sokszor hogy működjön, de elég bonyolult, és nem is mindíg sikerül. Így te nem is hiszem hogy lelket tudnál bele verni.
Ez figyelmeztetés, hogy csak saját felelősségre vágj bele, de ha nem vagy biztos magadban hogy végig tudod csinálni amit írtam, akkor tedd azt amit már írtam(valaki más, vagy szervíz).
Egyébként áramszünet a legnagyobb ellenség, mert a biosz frissítő progi hőbölög ha jól emlékszem ha nem jót akarsz rárakni.
Egyébként nem nagy ügy az egész.
Mod. A kicsomagolt biosz neve 9GCMS2C. -
kriszbon
őstag
Az pont nem jó, mert még az E1200-at sem támogatta. Amúgy már (linkelték) a proci listát, és gondolom nézted hogy csak az F6d biosz támogatja az E1x00-E5x00-E6x00 szériát.
Tehát frissítened kellene a bioszt és utána végigcsinálni amit írtam(default betöltés a biosz frissítés utáni indításnál) majd utána lehetne állítgatni mindent ha már megy.
A ramnak azért van csak 3.33 szorzó, mivel csak 667-es ramot támogat max a lap.
Ha frissíteni akarod a bioszt(márpedig kell) akkor (letöltöd) az F6d bioszt, majd elindítod mert exe, és kicsomagoltatod vele valahova.
Utána letöltöd az (@Bios) progit és feltelepíted.
Elindítod a progit és kiválasztod az Update Bios from File menűt, ahol kitallózod neki a bioszt amit kicsomagoltattál előtte valahova.
Kapsz egy kérdést hogy frissíteni akarod-e a bioszt, és mivel igen így OK.
Most nem emlékszem hogy kéri-e az újraindítást vagy autómatikusan megcsinálja, de kell az újraindítás(és mindjárt be a bioszba ha beindul).
Előtte vírusírtó/net és minden egyéb progit állíts le, és semmi ne legyen tuningon.
Ha nem vagy biztos magadban hogy meg tudod csinálni, akkor kérj meg rá valakit aki már csinálta, vagy vidd el szervízbe. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #3209 üzenetére
Bogarásztam még a manualt, de nem igazán értem hogy miért mást ír mint ami a bioszodban van. A megjegyzésben még írja is hogy csak akkor állítható a szorzó és él a funkció ha olyan a proci ami nem szorzózáras, márpedig ezek nem azok és előtte sem az volt benne.
Egyébként ha a réginél sem lehetett állítani, akkor meglehet hogy nem a legújabb biosz van fent.
Még jó lenne azt is tudni hogy az F6d biosz van-e a lapon, mert csak az támogatja a hasonló procikat(igaz az E1200-at is de ki tudja).
Ha nem segít a Default biosz betöltés és F6d biosz van rajta, még meg lehet próbálni egy biosz törlést is előtte (Clr_Cmos). Nekem is kutyulódott már össze biosz amikor több procit is próbáltam benne, és nem játszottam el ezeket a dolgokat. -
kriszbon
őstag
Mint ahogy írtam esetleg ha be is kapcsolnád hogy állítani lehessen(Cpu Host Clock Control-Disabled---->Enabled) a dolgokat akkor talán menne a dolog.
Még az éjjel nem kérdeztem, hogy azért proci csere után indításkor csináltál a bioszban egy Load Optimized Default betöltést/indítást?
Ha nem akkor tedd meg, és mikor indul akkor ismét be a bioszba, majd Ctrl+F1 főmenű alatt és bekapcsolni beállítani mindent. -
kriszbon
őstag
Már figyelem egy idő óta az eszmecserét, de nem értem mi a gondod azzal a cpu-z képpel és a procival? Simán fut az Eist és visszaveszi a szorzót autómatikusan, ha nincs terhelve a proci, tehát nem kell hogy padlógázon menjen. Terheld le csak szépen, és látni fogod hogy azonnal felkapcsol(és nem, nem kell kikapcsolni tuningnál sem ezt a funkciót).
Szerintem jól ismerte fel a procit a lap, és jól is van beállítva minden 2.6GHz-hez, mert ugye nem gondolja senki hogy az én procim sem 3.31GHz-en fut (most).
A manualodat nézve megtalálható benne szinte minden az állítgatáshoz(szorzó/Fsb/feszültségek/stb) [link] csak ugye be kell kapcsolni/átállítani, na meg biosz főmenű alatt nem árt Ctrl+F1-et nyomni hogy elérhető legyen minden funkció.
Egyébként erről meg másról is mindent megtalálsz az elég részletes manualban, ami hasznos olvasmány.
Már nem tudtam nézni hogy bele ne szóljak. -
kriszbon
őstag
válasz
udosmail #3132 üzenetére
Nekem az jön le belőle hogy a celeront cserélte 5xxx procira és akkor vett észre akkora különbséget.
Talán úgy ha a celeron alapon ment az 5xxx-es meg húzva, de még akkor sincs annyi eltérés.
Igaz hogy csak Vantage tesztem van 3xxx és 5xxx-es procival, de az közelebb áll a mai játékokhoz mint a 3DMark06 (e3300@3.5GHz) (e5200@3.5GHz) .
Tehát na, ki merem jelenteni hogy nem feleződik az Fps mint az L2. -
kriszbon
őstag
válasz
krammerka #3065 üzenetére
Na azért annál egy kicsit jobbak is, és akkor hogy te is olvasd [link] hogy mik futnak el vele. Ja köztük van az is amit ő kérdezett.
Mod. Pedig el is néztem, mert itt csak 950 és 3100-as szerepel nem 4500-as.
Mod2. (#3067) krammerka: Dehogynem, ha nincs zsozsó akkor még egy S3-al is megpróbálja. -
kriszbon
őstag
válasz
krammerka #3061 üzenetére
"Az int vga játékra nem alkalmas egyik lapon sem"
Ezt így ilyen formában nem vagyok hajlandó elfogadni, hacsak ki nem egészíted hogy mikori és milyen játékokra nem alkalmas. Épp nemrég néztem utána, mert az Azonnali Vga kérdések topikban is kérdeztek róla.
Az Asrock résszel viszont egyet értek, mert feszt nem igazán enged adni a procinak. -
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke #3011 üzenetére
Érdekes lenne ha az SPD alatt azt írná hogy 128 Bit, de ha az alaplap fül alattit mutatná nekünk akkor biztos kiderülne hogy mi van.
Turcsita: Egyébként az időzítések tényleg nem stimmelnek és azokat kellene összehangolni, majd utána próbálkozni vele. -
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke #2975 üzenetére
Aha én is szoktam rajta nagyokat röhögni, aztán még ráadásul előbb elviszik őket mint az E-3xxx vagy E-5xxx szériát, pedig megeszik reggelire a D szériát, főleg azonos órajelen(de még amúgy is).
Most is van fent a teszveszen(most már vatera az is) E-5300 fix 10-ért, és a kutyának nem kellett. -
kriszbon
őstag
válasz
udosmail #2944 üzenetére
Az is nagyon jó lap nekem is volt. Gondolkodtam hogy lecserélem az S2C lapomat arra mert újabb volt, de aztán hagytam ezt mert semmivel sem tudott többet. Megszoktam hogy nincs vele gondom így maradt.
A véleményem meg megírtam hogy mostanában mit vennék inkább, és azért ez a 41-es nem DDR3 vagy Combo lap.
Mondjuk ha valaki nem használja az integrált Vga-t, vagy nem kell 8GB ram akkor mindegy. -
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke #2942 üzenetére
Elismerem hogy sok embernek elég lehet annyi lehetőség is mint amit azok tudnak, de ha azonos áron van jobb, akkor miért ne inkább azt javasoljam.
Nekem az jött le hogy ő igen is szeretne tuningolni, esetleg nem csak alapfesszel, és a Giga lapokkal ez a lehetőség sokkal jobban adva van(akár 4+GHz is). -
kriszbon
őstag
válasz
udosmail #2933 üzenetére
Amennyit ezek a 800MHz FSB-s procik többsége tud(E-3xxx-E-5xxx) azt ki lehet simán hozni a G31/41 lapokkal is belőlük, és mint írták garisak+van egy integrált Vga is ami néha jól jöhet. Tuningot inkább csak ez korlátozná, de ugye ahhoz meg minek a tuning.
Ramkezelésben nem tudom mennyivel nyújtana többet a P35 de a hétköznapi használatban te a különbséget nem veszed észre(max ha tesztekre hajtasz).
Feljebb már írtam hogy most már inkább a G41-et választanám, mivel már kicsi az ár különbözet+a többi amit írtam(régen több volt az árkülönbség). Ha visszakeresel kicsit már linkeltem Vantage tesztet(3.5GHz-en), de van Mark06 4GHz-en ahhoz már elég sok többlet fesz kellett. Úgy 3.7-ig alapfesszel ment az E-3300-as.
Asus lapot ebben az árkategóriában nem igazán javaslom, mert tuning szempontból sokkal butább mint a Gigabyte.
Mod. (Megvan) a teszt. -
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
A MOD: részhez most csak annyit fűzök, hogy azért van értelme, azért adnak ki ilyen procikat azonos családból, mert sok felhasználónak kellene a magasabb órajel és megveszi (igény van rá).
Fogalma sincs arról hogy kb. ugyan azt a procit veszi meg mint ami olcsó és alapon jár.
Nem ért hozzá, nem tuningol vagy nem is akar, inkább kiad többet azért amit a gyártó felhúzott, közel csucsrajáratott( csak ő ezt nem is tudja sokszor).
A gyártónak meg nagyon jól jön a sok rókabőr.
Az hogy mi akik ide járkálunk nem igen vennénk olyan procit, az egy dolog, mert akkor hol marad az élvezet és hogy spóroltunk egy kicsit(nagyon sok embernek gőze sincs ezekről a dolgokról, vagy félnek is tőle).
Mod: Annyira ráizgultam megint ezekre a dolgokra hogy még a végén ismét benevezek egy e3400-ra, csakhogy ne unatkozzak azért. Ja meg amúgy is hentereg itt egy P35-ös lap amivel elszórakozhatok(átgondolás alatt van a téma). -
kriszbon
őstag
válasz
lajafix #2836 üzenetére
Azt én is tudom hogy van, sőt 6800 is van, csakhogy nem egyforma sebességen mennek(3200MHz vs 2600MHz), így tényleg csak sejteni lehet hogy van-e különbség a +1MB L2 végett(tippre közelít a nullához a különbség azonos órajelen átlagos felhasználásnál).
Vagy te nem erre gondolsz? -
kriszbon
őstag
válasz
lajafix #2834 üzenetére
Hmm én meg ez végett írtam.
"Itt egy 2MB L2-es Pentium E6600 szerepelt ugyan, ez közel van az E3000-esekhez, de azért nem ugyanaz. Pl. ehhez képest érdekelne az E3000 sebessége.
(Lehet megpróbálok majd bekérdezni az E6000-s topicba is, hátha van ott valakinek egy E3000-e is, amivel össze tudná hasonlítani.)"
De igen az Amd procikról is szó volt, azért szerintem ott sem mindegy hogy nem egyforma sebességen futnak az intel procikkal(Fsb/MHz/stb).
De amúgy jól elbeszélgetünk egymás mellett néha. -
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
Lex Icon #2815 üzenetére
Nos hát mégsem adhatta a drága c2d procikkal megegyező néven, az itt-ott módosítgatott c2d procit, hogy kistesó c2d és közel tud annyit a hétköznapi használatban, mint a nagytesó méregdrága proci. A név az meg arra jó, hogy megtévesszen sok embert, és el lehessen adni a drágábbat, hogy ugyan már az csak DualCore.
Nem kellene már ezzel a név kérdéssel annyit kínlódni, hogy csak DualCore meg Celeron, mert az csak név.
Mindegyik Cpu-z annak mutatta ami tavasszal már létezett. -
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke #2813 üzenetére
A Cpu-z képet nézd, mert a Core Temp rosszul ismeri fel, pl. az enyémet 5200-nak látta/írta.
Mod: Sőt nálam meg a Cpu-z nem is celeronnak látta [link] hanem c2d procinak, és igaza is van mert az is. -
kriszbon
őstag
válasz
krammerka #2807 üzenetére
Ezzel nem biztos hogy teljes mértékig egyet értek, mert ha csak 1 teszt van futtatva hogy mit tud max a proci akkor esetleg beleszólhat a dologba. Nálam sem az 5200-as sem a 3300-as procinál nem számított semmit hogy ki vagy be volt kapcsolva.
Stabil tuning beállításnál meg igazából nem szabad hogy számítson a bekapcsolt állapot, mert akkor az nem nevezhető stabilnak.
Ha alapfesz tuning van csak, akkor azért számít a fogyasztás, mert a feszt is visszaveszi, de ha csak a frekit még az is elég sok. Már lett valamikor méregetve ez a dolog, de elég sok tényezőt figyelembe kell venni, nem csak a proci fogyasztást.
Ha sokat fut idle akkor bizony több 100W összejön még 24ó alatt is, hosszabb időt alatt meg pláne sok.
Mod: Jah, és akkor ugye ki lehet számolgatni hogy a spórolt energiábol+ mennyi időt nyüstölhetjük a gépet ugyan annyi pénzből. -
kriszbon
őstag
válasz
Lex Icon #2682 üzenetére
Szerintem valahogy meg kell különböztetni őket, még ha logikátlanul is.
Tisztára játék a nevekkel, felőlem hívhatja katianyu dualcore procinak is, az akkor is egy itt-ott módosított c2d(ha jól tudom csak más szavakkal van leírva hogy 2 magos).
Ha visszanézed amit linkeltem eredményt, az enyémet még a Cpu-z is C2d procinak ismerte fel, és nem csak ez a verzió.
Mod: Az hogy hogyan nevezik a lőtéri kutyát sem érdekli, csak sokan még ma is abban a tévhitben vannak a név végett, hogy nem is 2 magos proci. -
kriszbon
őstag
Na azért 8-9k áron nem annyira jó vétel használtan, mikor (10-ért) hozzádvágják üzletben 3 év garival.
Amit úgy jó fél éve vettem, az alapfesszel 3.6-3.7-et ment (GA-G31M-S2L) ez felett már kellett feszt emelni és 4GHz-en elég volt hozzá egy rézmagos Intel hűtő.
Tudom nem te érdeklődsz, viszont te írtad az árat. -
kriszbon
őstag
válasz
Gyuri27 #2561 üzenetére
Hmm az enyém csak 3.65-ig ment alapfesszel, képem viszont csak (3.5Ghz-en) van, a másikat elkutyultam valamerre. Persze ment 4-et is, csak nem alapfesszel.
Jah, csöves lap is volt hozzá (G31-ES2L). -
kriszbon
őstag
Igen persze, mindenki úgy használja ahogy akarja, csak lehet hogy a magas Fsb elérése több macerával jár(+fesz Fsb/NB/ram) azért a kevéske többletért. Mert szerintem nem nyersz vele annyit mint ha felhúzod pl. 3.3-3.5-re alapfeszen hagyva mindent, minimális hőfok emelkedéssel lod alatt.
Mod: Ja és még az Fsb sem mondható nagyon alacsonynak így sem, spórolni meg akkor sem fog vele szvsz. -
kriszbon
őstag
Az nem valami hosszú idő, inkább 1 órát jó lenne futtatni. De IBT(Intel Burn Test) még jobb lenne, úgy 10-15 kör.
Hőfok az szerintem jó, amúgy 74 fölé ne menj(Intel ajánlás).
Ha ezek megvannak akkor még játék alatt is kipróbálhatod, mert van amelyik nem szereti a nagy tuningot.
Azt hogy kell neki +fesz mindjárt megtudod ha eldobja valamelyik mag magát teszt közben.
Mod: Na bakker én is bamba/lassú vagyok ám hsz írás közben, föleg mikor Tv-t is nézek. -
kriszbon
őstag
Az utolsó amin néztem 3.8GHz volt normal fesszel, de azt már nem vitte, az egyik mag eldobta magát. Utána már nem igen foglalkoztam vele hogy mennyit menne és mekkora fesz kellene ahhoz amit esetleg tudna még. Nem volt kedvem kitesztelgetni rendesen, mert nem ezt tartom meg, hanem az 5200-ast hiába tud csak 3.5-öt 24/7-re.
-
kriszbon
őstag
Nem igazán néztem ez felett mert már nagyon kérte a feszt így is, pedig 3.7-ig elég neki a normál beállítás (1.27xV). Utána kezdi kérni, de rendesen.
Ezt a tesztet is azért futtattam le ennyin mert kíváncsi voltam hogy mennyin tud kihozni annyi pontot a kártyából, mint az 5200-as 3.5-ön. -
kriszbon
őstag
Mondjuk ez nem téma, csak egy (eredmény)!
-
kriszbon
őstag
Akkor ahogy elnézem az EasySaver is kb. jó értékeket mutathat a proci fogyasztásra.
Mert idle visszavett szorzónál 6-7W, mikor néha felvált akkor 17-20W, load 4GHz-en meg 40-45W attól függően mivel van terhelve.
Szerintem akkor idle 2.5GHz-en 20W körül lehet, mint ahogy te írod(ha jól értettem).
Egyébként köszönet. -
kriszbon
őstag
Ha már ennyit fogtok mérni, akkor megnézhetnétek hogy az EasySaver amit mutat fogyasztásnak, mennyiben tér el attól amit ti mértek.
Most néztem az 5200-at 3.3-on és 44W körül mért terhelve, idle meg 6-7W de néha felugrik 17-20W környékére(gondolom akkor vált fel a proci).
Mod: Én is mikor benézek ide, szinte a délisarkon érzem magam mert annyi a pingvin. -
kriszbon
őstag
Nos az enyém tényleg fostalicska, mert tesztelgettem egy kicsit megint, és Vid-en(1.275v.) csak 3.7-et megy Prime stabilan. A 3.8-hoz már 1.295v. kellett mert Vid-en csontra fagyott(érdekes hogy nem eldobta). Viszont a 4GHz-hez még az 1.375v sem volt elég mert 10 perc után leállt az egyik mag.
Alapon a hőfok is érdekes, mert az egyik mag 39 a másik meg csak 30 fok, de terhelve szinte azonos a hőfok. Ja a Core Temp az simán elkönyveli E5200-nak mindenben csak a feszt írja ki rendesen.
Ehh hagyom is a fenébe az egészet. -
kriszbon
őstag
válasz
#19617792 #2100 üzenetére
Egyenlőre elégedj meg ezekkel (E3300 Mark06) vs (E5200 Mark06) akkor legyen még (E3300 Vantage) vs (E5200 Vantage).
A 06-ban úgy vettem észre, hogy ahol eleve kevés az Fps pl. 26 csak 23 volt, de ez több alkalommal is így volt. Az utolsóban viszont már szinte mindenhol sokkal kevesebbet kapott, néha még 10-12 különbség is volt, de itt meg nem is annyira lényeges mert mindenhol elég magas a szám.
Mod: A proci ugyan annyin ment és a gép azonos volt. -
kriszbon
őstag
Jahh übertuning meg minden, ezzel a 3300-as procival is belenyúltam rendesen a fostalicskák közé, mint az 5200-as procimmal.
Mee alapfesszel megy neki 3.5-ön az IBT is de 3.6-tól már kéri a feszt cefetül, 3.8-on még 1.45v.-al sem stabil.
(#2098) EarL 007: Milyen tesztre gondolsz?
(#2100) EarL 007 : Nekem ahhoz 1.47 kell de csak trémárkozni lehet vele akkor. -
kriszbon
őstag
Ez nem az enyém, egy hirdetésből való! Tehát (Ezt) űbereljétek túl integrált Videókártyával.
-
kriszbon
őstag
Na azért csak sikerült a dolog, és gondolom nem volt ördöngősség ringyóz alól frissíteni
Szerintem teljesen simán és gyorsan megoldható vele (@bios volt?)
Mod: Csak érdekességnek (BIOS frissítése pendrive-ról.) -
kriszbon
őstag
Hát azt neked kell eldönteni hogy mered e csinálni, mert azért ez nem az mintha közvetlenül a netről csinálnád. Nekem még nem volt vele gondom és a Vga biost is ringyóz alól frissítem mindíg amikor valamit módosítok benne.
Amúgy Ilyen)
Mod: Ja igen, a régit azt mentsed le azért, bár le is töltheted a netről! -
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
Akkor azt hiszem ennyi nálad. Még az Fsb feszt tudod emelni, talán számít valamit(a ramot gondolom próbáltad 667-en is). Nézd meg Cpu-z alatt hogy mekkora feszt mutat amikor maxra húzod. Leszeded a (SetFsb) progit és megkeresed az alaplapodon a Clock generátort (ICSxxx, RTMxxx, akármi a száma északi híd környékén szokott lenni) és ha van ilyen a progiba azt beállítod benne, és Get Fsb, így megnézheted hogy a Pci-e/Pci freki mennyin van húzáskor.
-
kriszbon
őstag
Ha jól tudom az Asus lapoknál szokott lenni Jumper Free funkció (a régebbieknél volt)amit manualra kell rakni, hogy tuningolni tudj. A ramoknál is lehet állítani hogy autó vagy valami más(nem tom mi van még) A Pci-e/Pci freki állítást is keresd, mert ezekben elméletileg kell hogy legyen (sok régebbinél a Pci-e-t mindíg 100-on fixálta autómatikusan a Pci-t nem mind) Nézd meg ezeket, de ennek mindnek bent kell lennie a Manualban is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest