Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
djculture
félisten
Én is gondolkoztam novemberben hogy ilyen duál celeronnak nevezett régi core 2 duót veszek,de végül amd lett a jobb fejleszthetőség miatt.Ebbe belepasszintok majd egy hatmagost olcsón,mikor mindenki adja el és veszi a buldózert vagy a sandy-t ha végre lesz hozzá hibanélküli lap

-
krammerka
őstag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
az szép eredmény

daral0w meg jó srác,segít mindenkinek

-
Chaosftw001
tag
3.75.ghz lett kb a proci vége nagyjából értelmes fesszel 1.376V cpu-z szerint
darál0w segített elég sokat amit nagyon köszönök
a témával kapcsolatban én is úgy érzem hogy ezek a procik még húzva is lassan kevesek lesznek és intel oldalon én sem nagyon látom a következő ilyen generációt
talán az i3 5xx mivel ugye virtuálisan 4magos eléggé ott van 1 fizikai 4magos sarkában és általába jól is tuningolhatók már amennyit a topicban láttam csak az áruk menne lejjeb
-
krammerka
őstag
Szia,ezen már én is gondolkoztam,de véleményem szerint,el kell telni egy pár évnek ahhoz,hogy az új generációs procik,lapok ezen az áron elérhetőek legyenek.
2008-as évben egy E2180 is a 20k-s összeget nyaldosta,előtte pedig egy P4 3GHz-s proci is 45k volt,a barátom akkoriban emléxem megvette,és el is görbítette úgy a lábait,hogy ment a kukába
Úgyhogy várnunk kell még egy jódarabig,sztem........

-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Elméleti síkon mozogva kicsit, azon gondolkoztam, hogy vajon mi lehet a p31/g31-E3xxx rendszer utódja?
Van már Lynnfield és Sandy Bridge generáció is, de valahogy nekem nem szimpatikusak.
A 775-ös platform egész nagy telejsítményskálán mozgó procikat kezelt évekig, most meg új lap kell minden generációhoz, állítólag tuningzárasak lesznek az olcsó intel procik, ráadásul még egyelőre drágák is.
Szóval szerintetek van-e már, illetve mikor lesz újra olyan rendszerünk, ami olyan keveset fogyaszt, olyan olcsó (lappal együtt) mint amilyen a Celeron dual-core proci, és olyan teljesítményt hoz (akár tuninggal) amivel nincs túl nagy lemaradása a nagyoktól.
Mert hát bár én a tualatin konfigomat is 1-2 éve adtam el csak, de lassan lassan kiöregszik a cerkánk.
-
krammerka
őstag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Jó reggelt!
Valószínű,hogy nincs több abban a prociban,mert hiába feszeled,nem tud többet abban a lapban.Elképzelhető,hogy egy p45-s lappal hozna még akár 100MHz-t,de felesleges beruházás.
-
Zozoka73
tag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Előfordul, hogy itt a vége. 3.6-3.7 egész jó. Nekem 13x szorzóval 3.7 a vége.
De hogy szép és kerek legyen, 12x300-on futtatom ... jó ez így!
Ráadásul cpu-z-ben prime alatt 1.264-et kap és stabil! -
krammerka
őstag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
fél óra még kevés,ált utánna szokta eldobni magát.......
Viszont ez nem annyira rossz
,sőt egész jó g41-ben -
krammerka
őstag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
sokminden lehet.......
A procidnak keresd először meg alapfeszen a végét.A ramokar tartsd az alap órajelük körül,hogy azok ne szóljanak bele.Nekem volt hogy a 11-es szorzó jött be bizonyos prociknál.
-
Chaosftw001
tag
válasz
krammerka
üzenetére
szia köszi
jelenleg ugyanott vagyok 3.6ghz megvan 12es szorzóval fél óra prime hibátlan
blend fél óra ugyanúgy hibátlan3.75ghzen 12.5szorzoval már kékhalál small fft közben vagy pedig leáll az 1ik mag
próbáltam már kisebb fsb-vel és 13as szorzóval kb 3.7ghzen ugyanez
f6os bios a legújabb f9es
nem tudom mi lehet a gond

-
krammerka
őstag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Üdv!
Ezt tudnám ajánlani a kérdésedre válaszként:[link]
-
Chaosftw001
tag
mostmár betölti a wint de 3750mhz-en pár perc prime után kék halál
jelenleg memória 800mhz-en megy 5-5-5-18 időzítésaz alaplap jó 0.04V droppol a biosban és a cpu-z mért között
feszeket fixálva pci frek 100mhz
viszont két dolgot nem értek mit jelent
cpu termination 1.2V
cpu reference 0.805VValaki tapasztalt már olyat hogy win7 alatt hiába állítom be a gadgeteket win restart után eltűnnek és újra be kell őket tenni
-
Chaosftw001
tag
Sziasztok vettem egy e3400at alap órajel(13*200)
idáig 12*300=3600mhz ment 1.32V de 3750 már nem ment 12,5 szorzóval pedig az intel által ajánlott legnagyobbat adtam neki nem prime alatt dobta el hanem vagy nem töltötte be a windowst vagy pedig töltés közben ujraindultram:2gb 800mhz kingmax
gigabyte g41m es2l lap -
Zozoka73
tag
3800-n 15 perc után orthos-small ftt hibázott. Most 3700-n próbálkozok, jónak tűnik.
Mi atyánk ...
-
Zozoka73
tag
Jegyeztem, 1.35v - 3.8 ghz ... ha nem megy küldöm vissza!!

És nem a lapot!

-
Zozoka73
tag
Meggyüve a zsír új G31M-ES2L, remélem nem lesz para, éjjel eredmények!

-
Zozoka73
tag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Ha érdekel és pesti vagy, úgy keress privátban, 10800ért tudok zsír új G41M-ES2L-t!

-
kriszbon
őstag
válasz
krammerka
üzenetére
Na azért annál egy kicsit jobbak is, és akkor hogy te is olvasd [link] hogy mik futnak el vele. Ja köztük van az is amit ő kérdezett. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mod. Pedig el is néztem, mert itt csak 950 és 3100-as szerepel nem 4500-as.
Mod2. (#3067) krammerka: Dehogynem, ha nincs zsozsó akkor még egy S3-al is megpróbálja.
-
kriszbon
őstag
válasz
krammerka
üzenetére
"Az int vga játékra nem alkalmas egyik lapon sem"
Ezt így ilyen formában nem vagyok hajlandó elfogadni, hacsak ki nem egészíted hogy mikori és milyen játékokra nem alkalmas. Épp nemrég néztem utána, mert az Azonnali Vga kérdések topikban is kérdeztek róla.
Az Asrock résszel viszont egyet értek, mert feszt nem igazán enged adni a procinak.
-
krammerka
őstag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
nincsmit.............
-
Chaosftw001
tag
köszönöm a segítséget!

-
krammerka
őstag
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Szia!
Felejtsd el az Asrockot ha tuning mellett döntesz.Épp most kínlódtam egy g31m-s r2-vel,tutningra nem alkalmas,inkább vegyél egy Gigabyte G41 ES2L lapot a cerka alá,az kifogástalan.

Az int vga játékra nem alkalmas egyik lapon sem......... -
Chaosftw001
tag
Sziasztok
egy alaplapot néztem ki 10-11k ft-ért egy e3400 megy majd bele
az lenne a kérdésem hogy ebben a lapban jól lehet ezt a procit tuningolni és hogy az int vga ami rajta van mire képes?css elfut normális fpsen?
[link] -
Zozoka73
tag
Így van, nem kell leírni őket. Ez most pont ilyen lett, csere, jöhet a következő!

-
Zozoka73
tag
Yesss, P5K elment, ma este megyek a G41M-ES2L-ért. Éjjel géptutujgatááás+!

-
Zozoka73
tag
Ááá, ki vagyok! Épp lefoglalok egy kiváló G41M-ES2L-t 7500ért, felrakom az ASUS P5K-t aprón eladásra ... erre kapok egy összezavaró Asus p5kpl-am epu-s 3 év garos csere ajánlatot. Én a Gigát szeretem ... az ajánlat is jóóó.

-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
na ezt fejtse meg valaki:[link]

-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
a g31 nincs baja,jó az,csak a g41 egy fokkal fejlettebb

Azért is jó az a vatera,mert legalább el leht adni mindent
-
netmesterke
aktív tag
válasz
krammerka
üzenetére
Nekem G31-em van, semmi baja nincs a W7-el. Sőt, ahogy néztem, most már kirakták a W7 kompatibilis logót a lap mellé, de eddig nem volt kinn

Viszont a sok "okosat" nem értem, akik 10-12k-ért veszik a vaterán a Pentium D-t... láttam olyat aki E 5xxx procit akart cserélni, úgy hogy rádob az övére még pénzt...megnéztem a PassMark listán, az E5xxx procija 1700 pontot csinált, a Pentium D meg eközben 8-900-at...
No comment... Szerintem csak azért eladható mert relatív magas az órajele...sokan meg nem tudják h az nem számít manapság annyit... -
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Hol van a sok jó kis E3400?
Én ma megyek az Aquaba,hozok egy procit+g41-es lapot.Ismerősnek kell,remélem kifogunk egy jó példányt.............. -
kriszbon
őstag
-
Turcsita
csendes tag
Mind2 rammal megnéztem ugyan az :S
-
Turcsita
csendes tag
Neki 2db Kingston ddr2 800mhz ramja van dual chanel de a proci alaplap ugyan az és neki engedi 3ghzn átrakjuk a ramot az enyémbe nem engedi
-
kriszbon
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
Érdekes lenne ha az SPD alatt azt írná hogy 128 Bit, de ha az alaplap fül alattit mutatná nekünk akkor biztos kiderülne hogy mi van.

Turcsita: Egyébként az időzítések tényleg nem stimmelnek és azokat kellene összehangolni, majd utána próbálkozni vele.
-
krammerka
őstag
válasz
merkerik
üzenetére
Teljesen más a két gyártástechnológia 65nm-45nm,kevesebbet fogyaszt,nem melegszik,az E2180 3-3.2GHz körül vége volt,az E3400-nál nem ritka a stabil 3.6-3.8-4.0GHz sem.
Az E2180 alapfeszültsége(VID) átlag 1.35V,tuningnál kellett neki az 1.4-1.5V is.
Ezzel szemben az E3xxx VID-je 1.275V átlagosan,és 1.35V körül meglehet akár a 4GHz is,gyári hűtéssel. -
merkerik
csendes tag
Sziasztok!
az lenne a kerdesem hogy ennek a procinak (e3400) van fsb wall ja ugy mint e2180-nak ?
meiket lenne erdemesebb megvenni e3400 e5500 e6500, persze arba nem egyeznek meg de tuning mindenfelekeppen lenne. az a + koltseg az e5500 es e6500 nal megeri ar/teljesitmenyt nezve ? e3400 nak milyen hatranyai vannak nem 64 bites ? -
krammerka
őstag
válasz
Turcsita
üzenetére
viszont ha a ram 800MHz-s,akkor az kilőve,azzal simán visszaosztható a 3GHz-s beállítás
Meg kellen próbálni,hogy a procinak adsz +feszt,mondjuk ha gyári hűtésed van akkor azzal is mehet 1.3-1.35V körül.Itt már kell hogy mutasson vmit a proci,ha ő a gyenge láncszem.
A lapnál milyen beállitási lehetőségek vannak? MCH,VTT? -
Turcsita
csendes tag
http://www.myaudio.hu/index.php?page=products&id=43
Ez a gépem van csak annyi hogy azóta raktam bele videokártyát meg még 2gb ramot
-
Turcsita
csendes tag
Most nézem 80% használja a procit ha megy a játék az jo vagy rossz?
-
Turcsita
csendes tag
Nah igy néz ki most
http://noob.hu/2011/01/15/cpu.png
http://noob.hu/2011/01/15/ram.png
http://noob.hu/2011/01/15/VGa.png
Hogy tulmelegszik hát everestet nézegetem pl reggel bekapcsolom este megnézem napközbe játszok stb. akkor már a ventilátor 2500rpm+ megy átlag 2000 gyári hütés a procinak van egy másik a gépbe azt nem irja nem tudom miért a proci 40-50fokos nem a mag vga 40 max 45fok alaplap 40kb estére van valami aux azt nem tudom mi az 48fokos
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke
üzenetére
a 3GHz sima ügy sztem bármilyen lappal....
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 14" 400nit 100% sRGB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,sőt egész jó g41-ben

,de egy biztos,aki játékra adja a fejét,az nem gondolkodik int vga-ba
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)