Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Sztem felesleges alá komoly deszka,ahogy Lipi is "aszongya"

Nekem most az egyik cerka EP31-ben van,és jóval VID alatt 1,168V-on használom 3410MHz-n.
A másik cerka egy EP35 DS4-ben van,de azt eladom asszem,és rakok alá is egy EP31-et
775-re már nem érdemes sok pénzt áldozni,itt az i3-i5-i7
-
lipi67
nagyúr
Hm..Ha igen, ki a fenével? Neem Barátom. Még a brutal nagy hűtőre is emlékszem. Lehet, hogy a dátum nem stimmelt..

RgS: Mint lap tuti jó, de sztem felesleges. Krammerka belemerült ezekbe a procikba, "asszogya" hogy g31-p41 a tuti. Én hiszek Neki. Holnap jön egy másik 3200-as, kíváncsi leszek, hétfőtől tesztelés..
-
RgS
tag
Srácok, szerintetek egy Maximus Formula mennyire kedvelné az E3200-am? Megmondom őszintén félek az X38-as chipsettől, de ha nem jön össze a Giga P35-DS3P akkor lehet hogy lecsapnék egy Formula-ra ha szerintetek jóféle.

-
DZs
senior tag
A 2180-asoknál mi számít egy jó példánynak alap feszen és 1.35V-nál?
-
Gercsa
senior tag
-
Gercsa
senior tag
-
lipi67
nagyúr
Az életben nem veszekedtünk barátom, miért tennék most?

Ja! Kérdezni akartam rég: Hogy-hogy itthon???
-árak.., ne is beszéljünk róla..-(#1881) Aggregátor : Az jó. Én valós órajeleket nézek, ott ez a quad ami a legjobb eddig,a 0,896-tal. Nem tudom miért, belémrögződött, hogy a proci legmagasabb szorzóját használom minden esetben
-
-
krammerka
őstag
Üdv!!
Az Abit nagyon jó deszka volt,ezt Lipivel alátámasztjuk
.
Hogy a cerka megy-e benne,azt nem tudom,de az alulfeszelés az mindig gond volt anno nekünk is,mert volt a tuninglistán egy alulfeszes opció,amit a magas VID miatt nem tudtam teljesíteni.
Amikor mondtam Neked,hogy egy komolyabb lapban többet fog menni,az biztosan így is lenne,csak az a 100-150MHz nembiztos hogy megér annyi ezrest.
Nállam a DS4-hez képest,a G31 nagyjából 100-150MHz-vel maradt el,ugyanazon E3200-al.
Viszont pont 2x annyiba kerül az a lap. -
RgS
tag
A 4850-esek hűtésével valóban vigyázni kell. A referencia mondanom sem kell mennyi ér, a Club3D egyéni hűtése olyan mint egy hajszáritó és a Sapphire féle Toxic sem vált be nálam. A Sapphire 2slotosváltozata mindazonáltal elég jó és az ára is megfelelő általában. Ahogy Lipi mondotta a 4770 is remek kártya, ráadásul kevessebbet fogyaszt és nem melegszik annyira, viszont nehéz jó áron találni az aprón. :\
-
lipi67
nagyúr
válasz
Zozoka73
üzenetére
4770? 4850-es nem rossz kártya, de akkor én már 4770-et vennék mert stabilabb, vagy 4830-at mert minimális tuning mellett u.ott van mint a 4850-es. Tuningolva meg a 4830-am simán verte a 4850-es karimat, és stabilabb is volt. Pedig direkt vapor X-es 4850-et vettem a hűtése miatt..

-
Chaser
legenda
A te lapod is 11k újan?
Nem tudom mi értelme összehasonlítani őket, 3x akkora FSB-t tud mint egy g31? Mert 3x annyiba kerül ha nem többe. Még 1.5x annyit se tud mint az enyém
Kb 2x akkora hőleadó felületű borda van a tieden, mint a g31-en, a tied meg ráadásul 65nm-es, nem 90..az lenne csoda ha melegedne
-
Zozoka73
tag
Közösségünket összekovácsoló csodás kis processzorunkhoz(E3200) keresek VGA kártyát 20-21 pénzért (egy ismerősnek) . Javaslatok? 4850 vagy 9800? Köszi előre is

-
lipi67
nagyúr
Ő? Azt hittem rég eladta.. Én imádtam az Abit lapjaimat, kérdezd meg Krammerkát, de más egy 2180-ast szarráhajtani benne mint egy 3200-ast.
(Az IB9-es még azt se ismerte fel
, de működött, csak badarságokat írt ki) majd jött egy új bios és minden ok. IP35-E meg..Te! Az a lap..Imádtam. Ha nem adják fel és megy tovább, s kijön egy p45-ös jó kis Abit lap..sose lett volna giga lapom.. -
lipi67
nagyúr
Quadot nyomatsz 3GHz-en? 1,1MCH sok is, a bordát is leveheted, akkor sem fő meg a chipset. 0,92v-on prájmolok 3GHz-en, s az északi hídam, észre se veszi, hogy be van kapcsolva a gép

Úgy 1,6V körüli MCH-nál már érdekesebb lehet. Vagy most nem chipset hűtőről beszélünk?

(#1850) Zozoka73: Inni jó és létszükséglet! Hol s mikor? Beleférne..Igaz srácok?
(csak ne túl messze, mostanában úgy be tok b@szni, 2 nap mindíg mire hazatalálok..-sajna-)(#1854) Gercsa: szerintem ezt csak egy teszt (negnéti valaki) után tudhatod 100%-ra. Viszont..Abit szuper, de sajna már nincs se bios támogatottsága, se garancia. Rizikós.
-
Gercsa
senior tag
válasz
krammerka
üzenetére
Krammerka!
Ki szeretném kérni a tanácsod egy ügyben.
Korábban egyszer modtad itt nekem a fórumban, hogy egy komolyabb lapban többet is ki lehetne hozni a procimból.
Lenne most debrecenben egy abit ip35 pro igen jó áron.
Ráadásul az abit még a feszt is visszaveszi tuning mellett is nyugalmi helyzteben.Amitől viszont félek, hogy a lap hivatalos oldalán nincs a cpu support listában a procim.
Szted érdemes cserélni a giga p31-et?
szerk.
Más is mondhat véleményt persze... -
Chaser
legenda
Ámátőr
Ha nem S462 kupaknélküli, meg s370 kupaknélküli cuccokkal kezdtem volna azt mondom igazad is lehet..de így törpapa mellényúltál
Csak úgy elvi szinten..ha egy kvadot nyomatok 3Ghz-en 430-as FSB-n órákig prime alatt és rosszul érintkezik a bordám, ugyan mért nem főtte meg magát?
Gondolom csak viccölni akartál, de az NB47-en nem fogsz ki
az egy qrva jó hűtő, nem csak dísznek van.Zozoka73: Velük még nem ittam, szét vagyunk eléggé szórva sajnos.
-
Zozoka73
tag
Hogy tudjátok oltani egymást ... bár nyilván némi gyakorlat lakozik mindemellett, azonban felmerül bennem a kérdés ... ittatok már egy jót együtt?

Bizonyára erre is IGEN a válasz, ha mégsem, úgy egy jó Trófeás, iszogatós fórum este???
Ha túllőttem a célon, oltsatok le, még bőven elviselem verőlegények hívása nélkül is!!!
Maradok tisztelettel:
Zozoka73, a majdnem lelkes-újonc

-
Chaser
legenda
válasz
barnam_
üzenetére
Neked volt is, hogy ilyen lehúzóan beszélsz róla?
Ez a borda alapjáraton max langyos, ha megrángatod az FSB-t akkor is max meleg, de nem éget. 430-as FEB-hez +0.1V-tal külön hűtés nélkül nem égette a kezem vazze 
Zozoka73: Személyesen 1k-ért odaadnám, postával 1.3k, döntsd el megéri-e neked.
-
-
Chaser
legenda
válasz
snemeth
üzenetére
Aztán hajtsd meg helyettem is

Zozoka73: Nálam is hasonló a szitu, Freezer7 detto ugyanezt a jelenséget produkálja, meg minden hasonló felépítésű hűtő, tx2 stb. NB47-tel max meleg lesz a borda, 430-as FSB-nél se égetett. Én azóta már visszacseréltem, gyári hűtő dolgozik a cel430-on amit nyugdíjazására kapott a lap. Ha érdekel eladó a borda, bár postával lehet nem éri meg. Képeket beszerelve láthatsz róla, ha apróknál rákeresel nevemre majd az acer házikó hirdetésre.
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Épp az imént raktam össze egy gépet E3200 procival és az alap 2400 MHz helyett csak 1700-on megy, post-olásnál is írja, meg Everest-ben is. Ez miért van?
Lapom: Gigabyte G41M-ES2L, RAM: 2x Kingmax DDR2 800MH. -
Zozoka73
tag
Chaser kolléga, azt hiszem Te írtad, hogy a G31M-ES2L lapon lecserélted az északi híd hűtését. Ma lecseréltem a gyári, levegőt szerteszét keringető CPU coolert egy EKL csodára, ami jól teljesít, azonban így semmi légmozgásom sincs az NB felett. És véletlenül hozzáértem ... szaladtam a csaphoz lehűteni az égési sérülésem!

Sokat javíthat egy szerteágazó Zalman NB hűtő? Vagy kreáljak vmi aktív cuccot fölé? Igazán mérhetné a lap ezt a hőmérsékletet is. A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm!
Z.
Ui.: Ki kéne rakni az egészet az erkélyre, úgyis jönnek a csúnya mínuszok!

-
snemeth
aktív tag
Azt szeretném kérdezni, hogy az E3200 processzor + Gigabyte G31 alaplap párosítás az integrált VGA-val képes-e lejátszani az 1080p .mkv videókat?
-
Az egy dolog, hogy jobb, de más a gép.
Pont ezért furcsa hogy 2D-ben meg gyengébb, 3D-ben és minden másban jobb. Mondjuk nem szeretem ezt a benchmark-ot se, itt a vga miatt nem érek el jó pontszámot, a 3DMark-ban meg a proci miatt
Nem tudom mitől lehet hogy 2D-ben ilyen gyenge, én megpróbálnám a helyedben Win7-el is. -
Akkor rendesen belenyúltál...
Itt az én eredményem, 9396 pont. Szinte mindenben jobb a tied, kivéve a 2D transparent windows, nálad 1030, nálam meg 3372. Meg a 2D Graphics Memory, nálad 1546 fps, nálam 1956. Próbáld meg egy újabb driver-el, 9.12 vagy ha már van akkor 10.1-el.
-
lipi67
nagyúr
Ja! Neki már rég írtam, hogy megvenném, asszem meg is 1eztünk vagy 1 hete

Aggregátor: Tudom, a régebbi szériások között volt ami 4GHz-et is ment, de utána bejött egy széria, abból hoztak nekem párat. Mint uaz a Vid: 1.35V és 1 eltérő FPO volt közte. Azt kiválasztottam, meg még asszem 2 másikat, s a 3-at vettem meg. (akkor elég drága volt, 40k környékén(felette asszem) én 90k-t fizettem a három db-ért. A legjobbat megtartottam, az volt 3720-as, képzelheted a többit..
[mit cseszek el???]
-megkérdem a dezentortól is, hátha..- -
Úgy értem a proci adta fel. Kicsi az esély rá mert a 6x50-ek jók voltak FSB-ben, de elképzelhető.
Chaser: van egy olyan érzésem hogy ez a Clarkdale nem lesz egy sikerszéria
Legalábbis ilyen áron biztos nem. Meg aztán hamarosan jön a következő mikróarchitektúra, valószínű új foglalat is jön vele. -
Chaser
legenda
válasz
barnam_
üzenetére
Kb ez is le van írva a cikkben, még egy foglalatot nem akarnak, ahova kell igp ott tudják használni, NB-nek nagyjából vége. Én 1általán nem bánom hogy benne van, asztaliban is el tudnám viselni, noteszben meg főleg.
L2 sose nagy tuningról volt híres, de még ott is voltak kivételek. Néha mellényúl az ember, máskor meg szerencséje van
szerk: lipi67: Tom, b*****jak meg
Kapsz egy ph-s segítséget, az egyik nagy vga gyártó a nickje
-
Én még nem olvastam, előbb utóbb sor kerül rá. Jó lenne olyan 32nm-es proci, amiben nincs igp, tök felesleges. Pl. a Clarkdale-ból 81 mm2 a cpu, és 114 mm2 a gpu. Na most nekem nincs szükségem igp-re, viszont egy keveset fogyasztó, tuningolható procinak örülnék. Meg talán olcsóbb is lenne. Nem is értem mért fizessek olyanért (igp), amire nincs szükségem?

Én csak azt mondom hogy ha lehet, akkor kerülni kell E2xxx-ből az L2-t. M0 és G0-val sokkal több esély van a jó tuningra.
(#1818) lipi67: érdekes, mert az E6xxx-k jól tuningolhatóak voltak, az E6700-em baromi jól ment, igaz kérte hozzá a feszültséget rendesen. Kicsit sajnálom is hogy 4150Mhz-nél feladtam, max VTT és MCH fesz-el lehet hogy tovább ment volna. Szerintem nálad fsb-ben nem ment többet.
PCMark05 még mindig nem megy? Pedig leírtam már 1-2x mit kell tenni hozzá hogy menjen
(media encoder9 + ne a windows classic kinézetet használd) -
Chaser
legenda
válasz
barnam_
üzenetére
Elolvastam, az új pentium ott van a nyomában egy 8400-esnek / ha valós a teszt / Az igp-s méréseket azért nem venném kp-nak, másutt nem láttam ilyen elhúzást. Lényeg: lesz itt árverseny

#1816: Bele lehet nyúlni, attól az egész széria még nem mocsok
Itt is volt aki apróba dobta a 3200-sét, mert alapfeszen 3.2 körül ment max, most meg nála van az eddigi legtuningosabb amiről tudunk. -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka
üzenetére
A 3200-as gyorsabb, jobb proci, de..a 2xxx 100% stabilabb, ez tuti. Egy 2xxx-nél ha jobb lapod van, többet kapsz belőle (965-ben kaptam 3,8GHz-et, p35-ben 4GHz felett). Én elhiszem Neked, hogy g31-ben beállítod és ok, de ha pl. van egy p45-ös lapod, s kell a lé és a nagyobb procidat "kiváltod" egy ilyen 3200-zal..meg fogsz őrülni vele.
-én erre értettem- (kulerr) -
Chaser
legenda
válasz
barnam_
üzenetére
Iponnak nem hiszek
Néha olyan blődségeket írnak, nehéz szelektálni.
1333@cl9 ram nem lassabb 1066@cl5-nél ddr2-ben, de valszeg nem is gyorsabb
Meg ahogy olvastam azért platformfüggő is. Majd kiforrja magát, nyárra más lesz a felállás. 1-2-3 év múlva mikor újra lesz asztalim az már brutál lesz
Lassan-lassan de az ssd is egyre gyorsul, olcsóbb is. -
Ipon-on olvastam egy tesztet, abban volt A2 X4, P2 X4, meg E8200, játékokban az E8200 és P2 X4 a nagy cache-nek hála az élen végzett, de ahol nem volt szükség a nagy cache-re, ott bizony gyorsabb. Azt nem tudom hogy a Pentium 6950-hez hogy viszonyul, csak ebből gondolom hogy a legolcsóbb 2 magos Clarkdale-nél jobb a A2 X4. De 30-40k-t semmiképpen nem adnék egy 2 magos prociért, akkor már inkább Q6600 (igaz az fűteni jó), vagy Q9400.
Ramokra:
2x2GB Kingston DDR2 1066 CL5 - 25k
Ugyanennyi pénzért 2x2GB 1333 CL9-es ram jön ki, ami bizony lassabb.
Ez már jó - 1600 CL7, de 35k
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_
üzenetére
Ez a 620-as érdekes figura, nem láttam olyan veszett gyorsnak mondjuk e8400-hez képest, ez az i3 proci meg sztem tudni fog annyit. Azt várná az ember, hogy 4 mag aztán pörög, de legtöbbször 8400-es leveri. Phenom2 a jó, de az meg zabál. Vagy minden teszt fake

"A DDR3 árai hiába csökkennek, még mindig drága, és csak kuka 1333 CL7-9-t kapni annyiért
" Mennyiért?
Nem mondtam árat, csak hogy megy lefele. ddr2 sem olcsóbb, sőt...persze akinek be van spájzolva az más, de ennyi erővel azt el is lehet adni jó áron és lehet ddr3-mat venni. Engem nem nagyon érint már a téma, addig nem veszek asztalit amíg alap nem lesz a sata3 és usb3. Notik rengeteget fejlődtek, el vagyok vele. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

25k körül már ki lehet fogni használt HD4870-t...
Nem tudom mi értelme összehasonlítani őket, 3x akkora FSB-t tud mint egy g31? Mert 3x annyiba kerül ha nem többe. Még 1.5x annyit se tud mint az enyém
az egy qrva jó hűtő, nem csak dísznek van.

Köszi
" Mennyiért?