- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco F7
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
imy22
csendes tag
Krammerka!
Kösz magamtól rá se jöttem volnaamugy ha az a ramoké. akkor hol van a cpu szorzója?
-
-
imy22
csendes tag
Nmemlekszem! megpróbáltam amit mondtál,de ez a szaros lap okosabb nálam
ujraindítás után visszaáll minden auto-ra -.- . szal esélytelen. amugy a szorzókbol is a legagyobb a 3.33* eszmélletlena régi procimmal gyorsabban fut mint az ujjal. és most aygaltam h mivel uj a videókari is,nem használom aztse ki teljesen igaz?
Videókártya: Gainward GeForce GT 240 1024Mb
a jelenlegi proci: CPU típusa DualCore Intel Celeron E1200, 1600 MHz (8 x 200) ami jelenleg tuning nélkül fut normálisan 1600on :] tléleg ezt h kő feltolni? mert az alaplap mindig viszaállítja az eredeti "auto" funkciót.. vki heelp -
NixonHUN
tag
Tiszteletem az Uraknak!
Sokat olvasgattam a hsz-eket, melynek eredményeképp (szinte bagóért) felkutattam egy Gigabyte G41ES2L+E3300 kombót. Nos, nem is okozott csalódást, alapfeszen 3.3-on simán megy, feljebb nem akartam a ramok miatt húzni. Részemről ennyi pénzért pont tud mindent amire nekem mint mezei földi halandónak szüksége van/volt/lesz..?
-
válasz
krammerka #3192 üzenetére
Attól, hogy a BIOS nem támogatja, még elindulhat vele, hiszen hasonló architektúrájú procikat tud kezelni, jó feszeket ad neki, az utasításkészletek is megegyeznek nagyjából, csak nem ismeri fel a CPU-t rendesen, nem tudja kiolvasni pl., hogy mi a default CPU-szorzó, stb. Ilyenkor sokszor BIOS-ban fel sem ajánlja a magasabb CPU-szorzókat. Persze az is lehet, hogy csak alapból nem ad neki magasabb szorzót, és kézzel be lehet állítani, de ezt majd megmondja a kolléga, ha megpróbálta.
Köszi, igyekeztem pár évre berendezkedni ezzel a konfiggal, innen már tutira csak Haswell-re, vagy Rockwell-re fogok váltani.
-
krammerka
őstag
-
nmemlekszem
csendes tag
Udv, en irnek giganak hatha, egy probat meger,bar nem ertem ha az e5400-e6500-nek frissitettek, akkor miert nem tettek bele az e3400-et. Esetleg probald a szorzot felvenni 13-ra 200fsb mellett, a feszt is nezd meg, mivel nem ismeri fel normalisan a procit ki tudja mennyin jaratja a lap... A proc vidjet coretemp-el vagy realtemp-el tudod megnezni, arra lodd be biosban.
A 6x-os biosban is ugy van, vagy csak win alatt veszi vissza? -
imy22
csendes tag
ahogy a képen látod
igazábol most teljesen öszevaygok kavarodva szal énse értem.. de a lényeg h nem úgy megyx ahogy én akarom..:/
-
imy22
csendes tag
nekem az alaphelyzet 6*200.. de rájöttem mi a probléma. : az énalaplapom pont nem támogatja az E3XXX-es szériát://
-
imy22
csendes tag
bocs kezdő vagyok.. de hol tudom beállítani h ne energatakarékosságon menjen? v legalább megnézni mert elég rosz így .. a régivel gyorsabb volt
-
rumkola
nagyúr
Elég dúrva, de úgy néz ki a lapod hivatalosan nem ismeri ill. támogatja ezt a procit (ami azért nagyon fura miközben még QX9770-es quad is elmegy benne).
Viszont szerintem tuninggal simán megy benne.
Amúgy nem lehet, hogy csak energiatakarékosságból veszi vissza idle-ben, prime alatt meg megy normálisan 2.6Ghz-n??
[link] -
imy22
csendes tag
Sziasztok! nekem Intel Celeron e3400 van és 1szeróen nemtom beállítani az órajelet.. amin most fut 1200MHz amint láttam vkinél meg 3.7 meg ilyenek..
itt 1 kép a mostaniról..://Alaplap neve Gigabyte GA-945GCM-S2C
Memória:
Modul neve Kingmax KLDD48F-B8KB5
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
a régi cpu-m ennél sokkalde sokkal jobbvolt..:/ de azt meg eladtam am E1200 volt_( -
lipi67
nagyúr
válasz
Chaosftw001 #3177 üzenetére
nem véletlen volt..
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #3175 üzenetére
Javítottam egy kicsit rajta, csak..Tudod barátom, hogy milyen gondjaim vannak, képtelen vagyok most normálisan koncentrálni, ref-ekkel játszani precízen stb...
[4750] -
xcel2000
aktív tag
Sziasztok segitene valaki tuningolni az Intel core 2 duo E3300 as procim ? 2.5Ghz es
Ha kell info még irjatok -
krammerka
őstag
válasz
nmemlekszem #3168 üzenetére
jó választás volt
-
nmemlekszem
csendes tag
Üdv
Na meglett az E3400, még nem igen volt időm tesztelni de itt stabilnak tűnik alapon 1.28750-en, 4 felett már az 1.32 sem elég neki, de mindent összevetve elég ez így 3.7-en is
-
Okoska2
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: E3400 vagy 6420-at vegyem? Mindkettő 10000ft nekem.
Köszönöm! -
krammerka
őstag
válasz
netmesterke #3163 üzenetére
10k egy új E3400,sztem ennél nem kell jobb ennyi pénzért.
-
krammerka
őstag
válasz
netmesterke #3161 üzenetére
Annyival nem erősebb,mint amennyivel drágább.
-
netmesterke
aktív tag
Szerintetek az E3400-nál sokkal erősebb az E5500-5700 vagy az E 6700 pl? Ezek 15-17k körül vannak, a 3400-as 10-11k-s áránál. Öcsémnek én raktam össze egy gépet, most E1200 van benne 2,16Ghz-en megy neki (integrált vga miatt magasabban nem stabil már), szóba került hogy bővíti, mondtam neki hogy én észrevettem hogy sokkal gyorsabb lett az E1200 után az új 3400-as procimmal
Szval szerintetek érdemes a drágább procit venni?
-
atesss
addikt
válasz
udosmail #3151 üzenetére
Na ez így akkor azért 12e-ért nem túl olcsó...
MOD: ráadásul csak 2 DDR3 slotja van [link] , és még ezen is csak egy szem analóg D-Sub van, ez már botrányos, hogy ennyire nem raknak rájuk egy DVI-t vagy HDMI-t.De pl. az integrált VGA is felesleges bele amúgy.
AMD-hez már 9e körül ajánlottak lapot, mondjuk azt nem tudom mit is tud pontosan.
Ja és Asrock.
Lehet tőlük kellene néznem a Core 2-es DDR3-as lapot is - szerintem a Gigabyte-nál olcsóbb lenne mindenképp. -
atesss
addikt
válasz
udosmail #3149 üzenetére
Pontosan ez szól mellette, hogy olcsóbb már a DDR3.
Meg az, hogy későbbi fejlesztéshez is jó, vagyis lehetne cserélni a lapot + procit (meg esetleg a hűtőt, ha kell), és a ramot nem kell, az mehet az újban tovább.
Meg még késöbb a DDR3-at 8GB-ra bővíteni is végképp olcsóbb lesz. Bár mondjuk ehhez jobb lenne most 1db 4GB-os modult venni (ha nem akarnánk 4 modullal használni később, márpedig erősebb tuningnál nem jó a 4 modul).De pontosan mennyivel is drágább a DDR3-as lap ?
Illetve szerintetek van esélye, hogy használtan találnánk DDR3-as lapot - jócskán olcsóbban ? -
udosmail
tag
800MHz fsb-vel bíró processzorhoz hiba lenne ddr3-at párosítani, ugyanis alpbeállításon nem fogja a memória sebességét 800-fölé engedni, ráadásul általában cl6-időzítéssel, míg ddr2 általában cl5-időzítésen megy, ezen a frekvencián. én is beleszaladtam már egy ilyenbe g41mT giga lappal
-
krammerka
őstag
Szia!
E3400-at ddr3-mal még nem próbáltam.Van Gigabyte G41MT-ES2L lap,ez tud ddr3-at.
Viszont ha 100k a keret,azért lehet jó AMD-t is összerakni.Nemrék kollegámnak csináltunk,Gigabyte 890GA UD3+Athlon X4+4x1600MHz ddr3,ez megállt asszem 57k körül.Ehhez nézel egy vgat 25k+10k egy hdd+ház+táp,elvileg összejön a 100k-ból. -
atesss
addikt
Üdv !
Egy barátom ismerősének raknék össze egy gépet, az eredeti elképzelés 80-100e között volt, és azt hittük, hogy nagy felbontású a monitorja, erre ezeket javasolták: [link] és [link]
Az igény az lenne, hogy az Assassin's Creed 2 fusson rajta max. vagy legalább közel max. grafikai részletességen.De közben kiderült, hogy csak 1280*1024-es a monitorja, és árban is jobb lenne kicsit lejjebb menni.
Ugyan az előző topicban a Core 2-t halott platformnak mondják, de én azért nem teljesen így látom.
Ezért gondolkozok egy jól felhúzott E3400 + DDR3-as konfigban is, de persze csak ha jó olcsón meg lehet kapni, akkor érdemes.
Milyen DDR3-as lapot tudtok hozzá ajánlani (szerintem Gigabyte) ?
A B lehetőség, hogy ugyanez használtan, de akkor tényleg olcsó legyen ám...Illetve van-e valakinek itt a topicban tapasztalata az Assassin's Creed 2-vel ? [link]
Főleg az érdekelne, hogy ha egy erősebb (legalábbis az én HD4670-emnél mindenképp) VGA van alatta, akkor mennyire elég hozzá az E3400. -
Zozoka73
tag
Off: Mit szóltok ehhez? Csak egy-egy gyors vélemény oda!
-
kriszbon
őstag
válasz
udosmail #3132 üzenetére
Nekem az jön le belőle hogy a celeront cserélte 5xxx procira és akkor vett észre akkora különbséget.
Talán úgy ha a celeron alapon ment az 5xxx-es meg húzva, de még akkor sincs annyi eltérés.
Igaz hogy csak Vantage tesztem van 3xxx és 5xxx-es procival, de az közelebb áll a mai játékokhoz mint a 3DMark06 (e3300@3.5GHz) (e5200@3.5GHz) .
Tehát na, ki merem jelenteni hogy nem feleződik az Fps mint az L2. -
kulerr
őstag
-
djculture
félisten
válasz
udosmail #3117 üzenetére
Hát havernál sokat számitott pl crysis warsba alatt az tuti minimum fps e eddig volt 12 ugyanabba konfigba a celronnal most meg 25fps a min.Magyarán kevésbé lagol a játék kétszer annyi a minimum fps.Ennyire nem számít
Ja tuningrol annyit 1,6v on megy v4,3ghz en tegnap este óta. -
udosmail
tag
válasz
djculture #3111 üzenetére
Először figyelmedbe ajánlom ezt: CPU_benchmark
5,041% a különbség a kettő között, ez nem hiszem, h megér 3500 pénzt, a tuningpotenciál beli különbséget mindjárt megmondja krammerka
-
krammerka
őstag
válasz
Chaosftw001 #3115 üzenetére
tény,hogy az E3200/3300-as procik jobban mentek,de azt is ki kellett fogni
-
krammerka
őstag
válasz
epityesz #3104 üzenetére
Szia,az E4500 jó proci,ha az ember csak alapon használja,az ugye 2.2GHz.
Húzni kevésbé lehet,sőt mondhatnám,hogy a z E4xxx-es széria siralmas volt ebből a szempontból.Ami még ellene szól,hogy eléggé melegedős fajta.Ez a legkissebb C2D,de annó nem hozott túl nagy áttörést az általam igen sokat használt E2160/80-as dual core procikhoz képest.Az E3400 és társai igen jó tuningpotenciállal rendelkeznek,és hűtést sem igányelnek,a gyárinál jobbat.Kevesebb fogyasztás,és nemutolsósorban ezek 45nm-es procik.
-
Chaosftw001
tag
válasz
nmemlekszem #3101 üzenetére
nekem is 9600gt-m van és 3.75ghzen pl f1 2010 proci limit van még élsimításnál is
sajna kicsi a felbontás 1360*768
egy 1600*1200 jobban fekszene neki -
nmemlekszem
csendes tag
Jovo heten en is veszek egyet, sokat gondolkoztam az E8 szerian, de az E8-at osszevetve az i3-al inkabb lemondtam rola ar/ertekben, mivel a lapvaltas miatt mar tobbe lennek. igy maradok 775 es azon belul E3400
Remelem huzva a 9600gt-hez kb eleg lesz!? Most E2200 van 3000-en, de a legtobb jateknal proci limit van, tovabb meg nem eri meg huzni mert igy is 1.44-et kap win alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Arcfelismerő topik
- BestBuy topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest