Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
elég nagy a csend, lehet beleinvesztálok inkább egy olcsó 2180-ba és letudva a procizás
a E3xxx úgyis drágább lesz
annyira viszont nem akaródzik beleugrani...ha nem lesz túl drága inkább vennék egy frissebb procit, főleg ha valamivel többet is tud -
törölt tag
válasz
üzenetére
Azt hiszem nincs olyan LGA775-ös alaplap, amin van 1 D-Sub, 1 DVI és egy 1 HDMI és tud Dual-Channel memóriát.
Egy "külső" VGA azért már többet dob a fogyasztáson (pl Ati 3450), amin még két digitális kijárat sincsen. És hát igen, a C2D is többet fogyaszt egy picit, a kettő meg már számít. Ez pedig már drágább is és a külső VGA miatt még melegebb is a gép, ami megint csak fontos. Mindenesetre érdekes lesz a végső döntés, AMD-m még úgyse volt.
Meglátjuk... még van kis időm. 
-
Telefunen
őstag
válasz
üzenetére
A te esetedben valóban jobb választás az AMD, főleg a 780 chipkészlet miatt (a procik fogyasztása lényegtelen, egy C2D-t alapórajelen úgy alul lehet feszelni hogy sokkal kevesebbet egyen, ráadársul ezek a 45nm-es procik nem is nagyon esznek 65W-ot, hiába abba a TDP osztályba sorolja őket az Intel)
-
törölt tag
Jöjjön már, mer bepöccenek és lesz belőle 780G/4850e/2GB

-
adalbert1
veterán
Azért az jó vicc, hogy a gyártók kihangsúlyozzák... Főleg ha a cpu support list-jükön rajta van egy adott processzor, viszont csak újabb biostól kezdve támogatja, mint amivel eladják a lapot...
Ami még érdekelne, hogy a hardware-es VT támogatást hogy lehet kihasználni? Gondolom virtual machine-ek és serverek futnak olyan gépeken is, amikben nincs...

-
Chaser
legenda
Jól tudod, ha BIOSfriss közben gebasz van, ugrik a gari, ezt a gyártók ki is szokták hangsúlyozni: "just own risk"...de ha azt mondod hogy 1xcsak nem kapcsolt be a gép, akkor a szervíz jobb híján cseréli, mert nem érnek rá több napot/hetet xarolni vele, nekem tavaly bevált

-
Impala24
csendes tag
Dyno én ha jól tudom BIOS frissítésre nem terjed ki a gari. Ha jól emlékszek (kb. 9 éve) mondta egyik számtech boltban dolgozó haverom mondta hogy az alaplapnál BIOS frissítésre nem terjed ki a gari, elég egy kis áramingadózás és az alaplapot ki lehet dobni.
Nekem már közel 10 éve gépem, és 9 éve igen csak foglalkozok vele, de 9 év alatt sohasem mertem BIOS-t frissíteni. Most mondtam a haverom(megkérdeztem most) ugrik a gari, mert házi barkácsolásra nem vonatkozik, Hacsak nem flash BIOS-od van mert akkor nincs semmi gond mert annyiszor rakod rá amennyiszer akarod. -
mokus1
addikt
hát akkor inkáb +2giga ramot teszek vista alá és nem várok ezekre
szemét intel.valamit találjon ki az AMD vagy a VIA h legyen verseny és ne ilyet toljon az intel nincs verseny nincs árú?? -
KMT
addikt
Harmadik negyedévben se jönnek ezek szerint!?
-
törölt tag
Jöjjenek máááá.
3Ghz-es, alapfeszes, stabil teszteket akarok nézegetni. 
-
FefeeX
veterán
Nekem olyan E3000 proci kéne ami alulfeszen viszi a 4ghz-et

-
FefeeX
veterán
Remélem az én lapom is vinni fogja

-
KMT
addikt
Na, kezd pörögni a topik.

Vajon mennyire fognak ezek melegedni egy combos tuningnál?
Hűtő vadászat folyamatban. -
mokus1
addikt
várom már kuporgatom a pénzt én is akkor hagyom a P5B-t jo kis lap.soha semmi hibája sincsen

-
Dyno
veterán
Köszi srácok az infót,de szerintem következő processzorom ez lesz.Asus P5B-be fog menni vagy nem mert 45nanos?

-
törölt tag
Megmarad a Pentium Dual-Core név, pedig egyszerűbb lenne, ha ezt is Core 2 Duo-nak hívnák. E3220-nak szerintem nincs esélye, mert ekkora órajelen a nagyobbak szintjén lenne olcsóbban. Szerintem kb. 2,66 GHz-es (266x10) lesz a leggyorsabb, de kitudja. Mindesetre kíváncsian várom mind az E3000-et, mind az E7000-et, bár utóbbi már kapható egy-két helyen, viszonylag elfogadható áron (pl. itt az E7200).
-
Dyno
veterán
Nagyon várom az új kis mérgezettegereket.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Nagyon jó procinak ígérkezik, szerintem az E7000-től abban különbözik, hogy E7000-ben van VT, ebben nincs. Kíváncsi vagyok vajon mekkora hűtőt adnak ehhez.
Már az E8000-hez adott hűtő is milyen pici? 
-
Chaser
legenda
"..E3140-t, ami 2.13 Ghz-es alap órajelen működik. Tippem az, h ez a 8x266 Mhz-es FSB-ből számolható ki. Alacsony FSB miatt a.."
"Szerintetek mekkora lesz a cache mérete? Okos döntés lenne, ha már fejlesztenek, az 1MB-t 2MB-ra növelik. FSB gondolom marad a 800 MHz?!"
Na most ha - ügyesen - rájöttél, hogy 8x266-ból jön ki az órajel, akkor nem egészen értem azt, hogy pár sorral lentebb azt kérded, az FSB 800? Ez már ellentmondás rendesen
...magadnak 
-
mokus1
addikt
lehet mikro jönnek az uj E3000es procik?május junius?
-
törölt tag
Lehet, h korai volt megnyitni ezt a topicot?

Tudom... nem nagyon van (még) miről beszélni... Pedig két hónap múlva itt van.

-
törölt tag
Nem nehéz kitalálni (külföldi fórumokon már olvasni is), h itt is lesz E3160 (9x266Mhz) és valószínűleg lesz E3180 is(!?) (10x266MHz?!).
A feltételezett E3180-nál 400-as FSB-vel, amit élből vinnie kellene, akkor stabil lehet 4GHz-en. Vajon elérhető ez egy E3140-al is vagy szerintetek nem? 8x500MHz.

OFF: Giga DS3 lapok kivétel nélkül mennek 500-as FSB-vel vajon? Mondjuk költséghatékonyabb és több beállítást engedélyezne egy 10-es szorzós E3xxx és olcsóbb konfiggal is kihozható lenne. Elég lenne talán egy jobb fajta 800MHz-es memória... Mondjuk ki tudja, h (3 hónap múlva) mennyire lesznek hasonló áron a 1066-os memóriák...
Azt gondolom, h kezdetben csak egy E3140-t adnak ki és csak utánna hozzák ki a két nagyobbat. Az E2xxx-nél ehhez mennyi idő kellett?
-
Zájec
veterán
kiváncsi vagyok hogy az l2 cache-en kivül miben fog még különbözni az E7000szériától.?
-
törölt tag
Akkor nyugodtan meg lehet majd venni ha megjelenik, mert nem lesz a késöbbiek során számottevő áresés, avagy nem lesz magas az ára mikor megjelenik. Az egy általános dolog, h az első darabok jobban tuningolhatóak? Arról még nincs hír, h milyen steppinges lesz az E3140? Remélhetőleg egyféle lesz.
-
törölt tag
Igen, igen.

Mint írtam az elején, korábban abszolút hidegen hagyott a technika, de amikor vásárolok, körbe nézek. Kérdésem az lenne, h az E2xxx szériás procik mennyi zuhantak megjelenéstől mostanáig? Valahogy úgy érzem, h ezek annyit nem esnek árban, mint az új csúcs procik.
-
nike_
addikt
Jó kis procik lesznek ha az áruk is normál szinten marad.

-
törölt tag
Hm, végülis okos a 1.5MB... Nem ám felérnek az E4xx-hez, aztán dobhatják is a kukába.

szerk: semmi.

-
törölt tag
Sziasztok!
Mivel még nincs ilyen topic, engem pedig már most érdekel a téma, bátorkodtam nyitni egyet. Mostanában már terjengenek a hírek róla és már a legújabb PH-s cikkben is szóbahozták őket.
1-2 hete elkezdtem felmérni a helyzetet és a kezdeti hozzá nem értésem végett E8200-ben gondolkoztam, majd rájöttem, h nincs rá szükségem és E4500 mellett maradtam. Még több utánolvasás után kiderült az is, h a felezett cache sem döntő tényező nálam, így egy E2180 elegendőnek bizonyulna (ami ugye az elnevezés ellenére szintén Core 2 Duo), amit természetesen tuningolnék is. De aztán megláttam 1-2 hírt az Exxx széria utódjáról, ami már 45nm-es, felcsillant a szemem.
Régi Northwood alapú gépemet már időszerű lenne lecserélni, de annyira talán nem sűrgős, h esetleg megvárom az E3140-t, ami 2.13 Ghz-es alap órajelen működik. Tippem az, h ez a 8x266 Mhz-es FSB-ből számolható ki. Alacsony FSB miatt a relatív kis szorzó sem hátrány. Remélhetőleg az új csíkszélesség miatt kihozható belőle 8x400 Mhz @ 3.2 GHz-es órajel, már alap feszültségen! Na az lenne a tömör gyönyör.

Szerintetek mekkora lesz a cache mérete? Okos döntés lenne, ha már fejlesztenek, az 1MB-t 2MB-ra növelik. FSB gondolom marad a 800 MHz?!
Hírek szerinti 75 dolláros nagytételes (1000 db-os) vásárlás esetén nálunk a kezdeti időben vajon megáll bruttó 20 ezer ft-nál?
Na lehet témázgatni!

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Milyen autót vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

3Ghz-es, alapfeszes, stabil teszteket akarok nézegetni.