Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
petya75
üzenetére
tom_tol vszolt, s Te is tapasztalni (és megoldani) fogod, ismerlek.
Engem az a ciripelés idegesít, nem egészséges. Mi lehet az? Venti sűvít? Lehet, hogy túlmelegedik.
(#9898) akoska07 : A Biostart sejtem, de a q9550? Honnan van? Bár tuti javulni fog még azon a feszen is, gondolom, azért nem akarod azt a procit megtartani
-
-
petya75
tag
Hát... jó lenne valami jót kihozni.
4.2G nem tudom prájmolni, max. 10 perc sikerült.
Valid 4398 volt eddig.
Vagy a ram vagy a táp lesz a hibás vagy user, nem tudom.
Biosba mikor bemegyek, olyan ciripelése van a tápnak, mikor kikapcsolom a gépet akkor is süvít benne valami, de akkor már csak halkan, ha lekapcsolom a tápot megszűnik. Nem hiszem, hogy a lap miatt, mert a P35 is ezt csinálta a bios-os ciripet kivéve.
-
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Nekem sokat droppol... 1.4V biosban, cpu-z szerint terhelve meg valami 1.32V körül van... Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha az E8400-l nem droppolt volna ekkorát...
( többet biztos nem veszek "belépőszintű" alaplapot... lehet, rá is szánom magam egy cserére, mert 450-s FSB felett már kínszenvedés )
Egyébként furcsálom, hogy egy Ninja-val, bios 1.4V ( teszt erejéig ) mellett az E8400 magjai bizony 100% load esetén 70-75 fok környékére csúsztak...
-
Laraxior
titán
ott elvileg a terhelés alatt elér értékek vannak.
LLCnek én csak akkor vettem hasznát amikor az E8400em 1.392V-on 4600on tudtam hajtani 24/7ben. Így nem volt droop, és nem kellett veszélyesen magas értéket beállítani biosban, amit eldroppolt a lap. Persze azt mondják ekkora fesznél nem ajánlatos használni. Nekem nem volt gondom vele, mondjuk nem is ment sosem 50 fok fölé az E8400
-
-Solt-
veterán
Urak!
Picit restellem ezt a kérdést, de mi az az LLC?

-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Pontosan milyen team ramok azok?
(#9877) Bitu79: Isten tidja milyen az a q8400, kb egy picit butitott q9400. Nem is a gyári értékek a fontosak, inkább az, tuningolható-e. Mivel kicsi a szorzó, e miatt (is) 2esélyes. A q9550-es viszont többször és mindenütt bizonyít folyamatosan. Én ha váltanék, nem reckíroznék, biztosra mennék és q9400-q9550 közül választanék.
-
lipi67
nagyúr
válasz
gamekiller01
üzenetére
Hm.. mihez képest. Ilyen mem-eket q9550-nel se ezen a teszten se Super PI-n nem látsz majd, de a q9550-es sokkal jobb proci. (meg ..azért ilyet is tud, ha akarja vki). Játékoknál ma nyerő vagy még (kérdés mivel játszol), bármely más alkalmazásban ahol a magok számítanak..kevéske. Én prájmoltam 8400/8500-tel 4,6GHz felett is, nézegettem is 1-2 tesztben..quad 9400-esem már alázta.

Valóban elég sok jó proci van a topikban, s ez jó, nagyon jó

(#9857) SSJPeter: Menni fog az, csak sok-sok infót írj, s keress (próbálj) olyat akinek szem. tapasztalata van a lapoddal. Bocsi, h ezt mondom, sztem nagyon user error szaga van. Értem úgy, valami felett elsiklottál..
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Csak az érdekel, vagy más felé is nézelődsz? Így értettem.
(#9845) SSJPeter : A feszeid baromi sokak, ez tiszta sor. A kékhalál stb.. Hát én csak memre gondolok (uazzal a visszaosztással, fesszel stb tesztelted? S hogyan. Mert a memtest nagyon szuper, de előfordulhat az, hogy ha pl. win alól nyomod, a memtest fenntart magának mem-et hisz ő is abből él, így az 100%-ig sose mérvadó. dos-ból kell megnézni. Más: VGA ..dx hibaféle a jelenség sztem, bár hülye vok a vga-hoz. Ha tuningolom a vga-t, s nem bírja, így hal meg 3dMark alatt is. Az egy dolog, hogy procituningnál teszi s nem vga-nál (most) , s alapon ok, mert kvra lehet, hogy a pciE-fesz valamiért csökken. -más nem jut most eszembe

-
válasz
realmadrid92
üzenetére
ebben a topicban sokkal inkább foglalkoznak a te prociddal.
-
realmadrid92
tag
Üdv
Van egy ilyen alaplapom: ECS G31T-M2
rá egy ilyen proci: CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
Ezt szeretném tuningolni.
Szerintetek meddig lehet ill. érdemes?
köszi a válaszokat. -
Fel
addikt
Szépek ezek a 4,2-es eredmények

Egyelőre én csak figyelem a bandát, sajna a M2F 480-as fsb után megáljt parancsol. Hiába próbálok bármit a BIOSban, előbb-utóbb lefagy winben (vagy prime indítása után).
-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
validolni az ET-vel is tudsz.
bebootolsz mondjuk 8.5*515 -el
beállitod a biosban a feszeket,de az ET-ben is rá tudsz segiteni.
valamint az ET-ben is tudod tolni felfelé az FSB-t.
és ugy mented le a validot.validnál nincs prime.
kár lenne 
ott csak lementesz egy olyan órajelet,amit maximum el tudsz érni. -
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Még nem probáltam , majd meg nézem én is

-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
hűűű de felős vagyol te

valid készités-feltöltés :
a cpu-z ban rányomsz arra hogy Validate
azután Save Validation File
és lemented a cvf fájlt vhová.
itt , értelemszerüen kitötlöd az űrlapot,
betallózod a lementett cvf fájlt
és kész is van. kapsz róla e-mail-t isugy tudom már csak az uj cpu-z al lehet validálni.
innen le lehet tölteni a legfrissebb verziót. -
5 proci és sehol egy jó kis valid

-
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Hát most össze jöttünk rendesen. 5 proci ha jól számolom, amik elég jól mennek

-
atish15
aktív tag
Tőlem most ennyi tellett 4200

-
NFree
addikt
Nem győzök csodálkozni+ irígykedni, gratt mindenkinek

-
atish15
aktív tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nagyon szép!
Grat 
-
SSJPeter
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Hát igen,ez az,hogy alapon még soha nem volt ilyen gond,igaz nem is sokat használtam alapon max. 2 napot.

Pár nappal ezelőtt amikor nagyon kékhalálozott akkor is visszavettem 1 napra alapra és nem volt több kékhalál.
De ez lehetett véletlen is,kéne 1-2 hetet használni alapon,hogy biztosan kijelenthessem,hogy úgy nem csinálja...akoska07:1.22-es VTT-el már próbáltam,nem volt jó...de nehogy már 1.3-at kelljen neki adni sz@ros 3.6ghz-hoz...mert annyi lenne csupán a célom.
-
DigitXT
félisten
válasz
SSJPeter
üzenetére
Marha egyszerű a képlet, amivel a VGA-t és egyéb programhibát kizárod. Tegyél
vissza mindent alapra, és úgy próbáld meg. Ha ugyanis a VGA/driver vagy bármi
egyéb szoftveres gond okozza, az alapon is elő kell jöjjön, ami azt mutatja, hogy
nem a tuningod a rossz. Amíg nem próbálod ki, nem lehetsz biztos benne.
(Ha viszont minden alapon nincs semmi gond, akkor valóban valami gebasz van.) -
SSJPeter
őstag
válasz
akoska07
üzenetére
Itt egy teszt amit ma hajnalban csináltam,kikapcsoltam az LLC-t.
Elfutna ez napokig szerintem még kevesebb fesszel is de megint nyomtam egy kis Modern Warfare 2-őt, ki akartam lépni windowsba és ahelyett,hogy kilépne egy rövid ideig fekete képernyő majd kékhalál!
Olyan is van,hogy már kilépett windowsba és akkor.
Itt 6 óráig blendeltem,mégse jó.Biosban úgy van,hogy semmit nem hagyok auto-n kivéve a reference-eket,beállítom kézzel a feszeket.
LLC-bekapcsolom,spread sprectrumokat ki.
Az,hogy mi milyen feszt kap látni a képen,de nem segít rajta a feszelés...
Lövésem sincs,hogy ez mi?lipi67:A memóriáknak is nyomattam 11 óra memtesztet és simán lefut...VGA lenne?

Vagy driverprobléma?
Mellesleg MW2-ben az utolsó pályát nem tölti be hanem hibaüzenettel kilép,Left 4 Dead 2-ben nem jön be a menü...szóval VGA téren sincs minden rendben az biztos. -
paprika
aktív tag
Közben itt próbálkozok
Q9450 >> 4.1GHZ Vcore 1.375 MCh core 1.3 V Termination hoz hozzá sem nyúltam. Ezzel annyi a bibi h 10 másodperc és kékhalál
De azért ha véletlen sikerül összehozni egy 3.9 4 G-t akkor nem kicsit leszek boldog. CSak az a fránya idő.. 
-
petya75
tag
válasz
akoska07
üzenetére
Cseréltem egy 1.25v vid-esről +5k. Szerintem jó bolt volt.

Még ismerkedem a lappal, 4G 1.184v prájm stabil és pont ez háborít fel, hogy Kimi02 1.175 vid-del, 1.168v stabil, Sziszifeca 1.875 vid 1.168v stabil, 4G.
Tudom, hogy jobb lenne, de akkor ilyet sikerült szereznem. De rajta vagyok az ügyön! -
lipi67
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Hoppá! Lassan újra kell tesztelgetnem mert beérsz. Ha ez 1,2v-on is megvan szólj légyszi, mert akkor lassan egál és pánik indul. (fenét! Örülök, hogy így megy!!!!
) -
lipi67
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Az, hogy rohadjon meg. Ezt fel kell forralni, meg azt is amire kenni akarod mert olyan mint a higany. Megint szívtam. Viszont.. Super PI 32M-ben 0.11.24 volt a legjobb eredményem, ami ugyan jó, de wr listán a kategóriában ..kaki. Ma javítottam 26mp-et!!!!
[link] ez ha jól számolom Wr 15. hely, majd visszaigazolják.(#9826) kicsigeri : Égeti a kezét, szúrja a szemét és meghasad érte a szíve

(#9828) akoska07 : A Team az ok, de mi az alternatíva?
(#9829) paprika : Én se jegyzek meg semmi beállítást, megvan a link oszt' csókolom! _gondolom én balga
. Vagy nem elég informatív, vagy eltünika képfeltöltésről stb..
Zenénél?
Egy iccaka asszem 4,4-en akartam alacsony feszen prájmolni 8400-gyel és..közben addig fostam a szót subaruval itt, hogy hazavágott miatta.. -
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nice work

-
petya75
tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Gyönyörű!!! Gratula!!!

Ez az idegesítő, az enyém 1.15v vid és nem igazán akar összejönni.

Lehet le kell cserélnem a lapot. -
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ez már több mint jó. Grat

-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Na megint javítottam, de ettől lejjebb nem hiszem hogy tudok már menni.

[Q9550@4.2Ghz_Blend_1.216V] -
paprika
aktív tag
Szerintem játékoknál nem fog jelentkezni a probléma. Amúgy azt vettem észre 3500-ig majdnem minden alapon van. 3600-tól pedig kéri a kakaót. Az a gondom nem emlékszem azokra a beállításokra amikor 3800 Prime stabil volt. Se bios verzió se semmi.
Ez akkor volt mikor megvettem a gépet. Utána kimaradt vgay 6hónap amikor tuning toál nem volt sőt gép sem. Prime hibázhat ha közbe megy a net -zene?

-
válasz
SSJPeter
üzenetére
pedig elég jól el van együtt a q9550 és a M2F
sztem a ref-ekkel próbálkozz.
vagy pakold őket auto-ra.rakhatnál fel képet egy tesztről,everest ablakkal is.
esetleg ird le biosban mit mire állitasz.#9823 lipi67 : jelenleg team ramokra várok.
majd kiderül melyik marad nálam. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
És sikerült javítanom végre. [Q9550@4.2Ghz_Blend]

De most folytatom tovább.. -
lipi67
nagyúr
válasz
SSJPeter
üzenetére
LLC-t quad alatt használni szinte kötelező! Szarni a feszugrásokra (100 évben 1 ) mert ilyen biosban beállított vcore feszek melett elenyészó. A legkirívóbb értéket ha kimérnénk, én zárt házban, meg amit akarsz
hajtanám Neked azzal, hogy ha baja lesz kifizetem. Amelyik q 1,4V-on beszarik, az 1,1-en is beszarna mert szar alapból.
Nálad nem hiszem, hogy a proci a ludas, lehet a mem szarakodik, de inkább vga.(#9822) paprika: Mire? Teszteredmények beküldéséhez 30 perc is ok, amúgy meg..Használd minden nap, s ha baja van majd mindennapi használat során "jelez". Fura, de nálam ami 30-40 percet kibír(t) az a hétköznapokban se adta még meg 1x se magát (proci).pedig nálam nincs kikapcsolva SOHA a gép. (Most is azért jöttem korán ide, mert most szétkapom a hűtés miatt, s gondoltam, előtte beköszönök)
-
paprika
aktív tag
1.5 óra prime95 nem jelenthető stabilnak ugye? Mennyi az elfogadott ? 2-4 óra?
-
DigitXT
félisten
-
SSJPeter
őstag
Érdekes,hogy 6 óra+ blend/small fft stabil 425fsb-n is 1.200V-1.208V-on de windows-ban(!) kékhalálozik...így vissza kellett vennem és lövésem sincs,mit kéne emelni hozzá,hogy ne csinálja...
Prime-olni hiába prájmolok rá mert ott stabil de az önmagában semmit nem ér.
Nem is tudom látott már valaki ilyet,hogy valami primestabil de amúgy mégse stabil?
Számomra ez eléggé furcsa... -
-
lipi67
nagyúr
Nincs mit!
Kva magas az a Vid. Nem baj, melegedni nem fog s ha lesz hűtésed..határ a csillagos ég!Biosban nyugodtan megadhatod neki a Vid-et. Olyan Vid mellett 1,14-en nagyon bíztató!!!
Az 5. érték a cpu-nál az a kupak. Tök lényegtelen. Ha zavar a magas hő, nézd meg, szorosan illeszkedik-e a "brutal" hűtőd, jó-e a paszta alatta. Lehet, hogy IHS-s a kupak (homorú vagy domború) polírozással segíthetsz rajta. A hőnél a 4 mag a lényeg!!! Azok meg..gyerekesen alacsony, főleg azzal a vmivel
Ha prime alatt 60° az még több mint jó, (4mag), nyugodtan kisérletezgethetsz vele, baj nem lesz. Egy jó 5k-s hűtővel meg Bios 1,4V simán!
Lépnem kell, alig látok...
-
kimi02
őstag
Jó éjt mindenkinek. Megyek mert korán lesz reggel

-
Drizzt
nagyúr
Kösz a válaszokat! Ennek örömére szedtem egy coretempet:
VID: 1.2875V.Eddigi tuning: 3176,6Mhz, biosban 1,2375V, Prime mellett: 1,14V. Prime blend mellett a hőmérsékletek: 57-48 között. Érdekes, hogy az Everest a cpu1..4 mellett ír egy CPU nevű értéket is, ami rendre magasabb a legmagasabb core hőmérsékletnél vagy 5-8 fokkal. Mindig a legmagasabb core hőmérséklet az érdekes? Feljebb Vcore-ban nem merek menni a gyári hűtővel.

-
-
-Solt-
veterán
Lipi: Alkohollal szoktam én is, de most nincs... maradt a puha rongy!
Egyébként elindult... 5. összerakás után... fogalmam sincs, hogy mi fájt neki, de a lényeg, hogy megy... 
-
Hi all!
tudtok vmit erről az FPO-ról ?
L932B342
elég uj. -
lipi67
nagyúr
válasz
paprika
üzenetére
Hát ha nincs időd, okosat mondani nem tudok. Hagyd alapon, s úgy emeld a vcore feszt amíg nem melegedik 50° felé. Utána emeld a terminationt (VTT) 1,28-ra (ez is segít majd a hőtermelésben, s lesz is vagy 60-65°.) Ez majd viszi (ha mindent alapon hagytál) a ref értékeket is. MCH-nak is adj vagy 1,3V-ot. S kezd emelgetni az FSB-t. Amit itt megy, azzal elleszel amíg nem lesz időd, s ki nem tapasztalod.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi előre is... kíváncsi vagyok...