- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
Egy teszt, Q9550@1.168, egyelőre
-
keIdor
titán
válasz
Sziszifeca #8289 üzenetére
Ez derék eredmény!
babicsbalu: P45-nél nem annyira ajánlott a DDR3, mert a RAM tuning már előre "megeszi" az NB-t, ezáltal jóval több feszültségre lesz szüksége alapból.
Végül is ha nem 500FSB a cél, akkor jó lehet... a DDR3 is olcsóbb már mint a DDR2. -
scream
veterán
esetleg eg GB EP-45T-DS3R milyen lenne ?
vagy max 35 ezerig milyet ajánlotok ?
-
scream
veterán
Sziasztok!
Szerintetek Q9550hez UD3R vagy UD3 ? esetleg UD3P ?
UD3-ra már van egy ajánlatom, szóval ha nincs különbség az UD3 és UD3R között (az R csak a Raid-et jelöli nem ?) akkor UD3 lesz
vagy nem csak abban van eltérés ?
-
kimi02
őstag
Na, már ma tesztek azt hiszem nem lesznek, mert jönnek vendégek evészet és ivászat lesz, és akkor az ember már nem tud tuningolni "tele fejjel"egy kis őz pörkölt lesz a menü
További jó tuningot mindenkinek !!
-
v!ct0y
veterán
válasz
Sziszifeca #8290 üzenetére
Hát most 3.6 on pörög de majd még a ram tuningot kell tanulmányoznom met ha feljebb teszem akkor visszaugrik vagy kék halál
-
dime27
őstag
válasz
Sziszifeca #8289 üzenetére
Ez nagyon szép igy is nem kell aggodnod h tulmelegszik igaz ez a jo vidnek és a mugen2nek nagymértékben köszönhető
-
Sziszifeca
őstag
Hát nekem 21fokos szobában volt ennyi: [Q9550+UD3R]
-
dime27
őstag
válasz
Sziszifeca #8284 üzenetére
Hát bizti nem 24-25 fokos szobában nálam olyankor 50-52 fokon vannak a maghőmérsékletek általában
-
v!ct0y
veterán
válasz
Sziszifeca #8276 üzenetére
Na csak lesz ebből valami. Kösz szépen!
Memóriánál (se) nagyon vágom, hogy mit hogy meg miért de most ha jól mondom akkor
5 5 5 18 on van a dram meg 2-n.
De ez is valami. -
Valty
aktív tag
Hello!
q9550 alá melyik jobb: P5Q Deluxe vagy Maximus II Gene?
-
kimi02
őstag
Egy Javitás tegnap éjszaka
sziszifeca:
Most az 1.136-ot akarom ki tesztelni, majd utánna jön a többi.
-
martin66
senior tag
válasz
DroiDMester #8275 üzenetére
Okés megpróbálom beszerezni valamelyiket P5Q-E, P5Q Deluxe, P5Q Premium
köszi a segítséget. -
Sziszifeca
őstag
jujjujj.
Először is 425x8.5-re állítsd be a szorzót.
A cas latency time: 5
A cpu vcore: normal ( ahogy te állítottad, az alul van feszelve)
A dram voltage: (ezt te tudod milyen ramod van) állítsd 2.1V-ra,(vagy +0.2V) azzal tuti jó egyelőre.
A memóriát úgy lődd be hogy minél kisebb legyen egyelőre.Így mennie kell azért ha E0-ás a procid.
-
-
v!ct0y
veterán
válasz
Sziszifeca #8270 üzenetére
-
martin66
senior tag
És ezek közül melyik lenen a legérdemesebb a q9550-eshez?
Asus P5Q PRO alaplap
Asus P5Q SE2 alaplap
Asus P5Q SE2/C/SI alaplap
Nem azt veszem meg mert ismerősöm zsír újonnan 31 Rugóért -
m4rk.89
aktív tag
Most formázom az új 1,5 terrás hdd-t amire megy a Win7. Vista SP2 64bitről váltok, ami nem nagyon bírta a tuningnál a resiket, belassúlt és mellé volt mikor majdnem reinstall kellett. Ilyen szempontból valakinek valami észrevétel Windows 7-nél?
-
martin66
senior tag
válasz
DroiDMester #8269 üzenetére
Kösz!
Írtam pmet
Semmi baj sincs? jól működő lap?
Szereti ez a lap az Nvidia 9600Gt 1Gb-osomat?
-
válasz
martin66 #8267 üzenetére
tessék ittvan enyém volt eza lap csak elcseréltem a sráccal 2.hónapja egy Maximus II Formulára 3.év garis a lap HardverKerbe nem volt agyon tuningolva én egy Q9550.est 8,5x475.ön használtam benne a jelenlegi tulaj meg 8400.as procit 4000.en!
-
v!ct0y
veterán
válasz
Sziszifeca #8264 üzenetére
Most lehet vagy biztos?
Feleslegesen nem akarom babrálni.
F8 as van most. -
martin66
senior tag
válasz
DroiDMester #8266 üzenetére
Ilyen régi lenne ejha nem ragaszkodok csak megtetszett az ultra duble 3 technologia.
akkor szerintem ilyet veszek de a DDR2 800MHZ mehet rajta?
aprósat lécci linkelj -
válasz
martin66 #8265 üzenetére
Volt persze, az UD3R (P) széria már lassan 1,5.éve a piacon van! de miért ragaszkodsz ennyire a gigához és UD3.hoz Anus lapok még bőségesen kaphatók majdnem minden boltban van raktáron is ha nem akarod az utolsó MHz-et is kifacsarni a prociból teljesen jó választás egy P5Q Deluxe lap és messze lekörözi extrákban és szolgáltatásban az UD3.szériát! és van is egy eladó most itt az apróban eredetileg az én lapom volt 3.év garos 30.ért nagyon jó ár!
-
Terminator47
csendes tag
Hi all! Én is csatlakoztam a klubbhoz egy Q9550essel!
kipróbálni még nem tudtam, mert a lapom csak hétfőn jön meg.
( P5Q Deluxe ) FPO: L932B342 Erről esetleg valami tapasztalat? Akinek ilyen lapja van, feltehetne 1-2 tuning beállítást kiinduló pontnak!
Ha már esetleg volt, akkor előre is elénézést.
-
martin66
senior tag
Nos akkor nem tudok venni alaplapot a q9550-esem alá?
-
martin66
senior tag
És DDR2-es ramjaim vannak
-
martin66
senior tag
Helló!
Milyen alaplapot tudtok javasolni a q9550-es alá?
És meg is lehet venni? Mikor jöhetnek új EP45-ös lapok mert UD3R-se kapható..
ÉS ha lehet Ultra Durable 3.
Köszi előre is válaszotokat. -
v!ct0y
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene egy q9550 tuningolásában.
Na most 3.4 GHZ ig minden oké de ha már felhúzom 3.6 ra akkor visszaáll 2.83 ra.
Az auto-n és a normal-on lévő feszeket mindegyiket egyel feljebb raktam PCI 100 on. Elvileg az összes ilyen EIST féleség ki van kapcsolva. F8 as bios van fennt.
A memory multipler az most 2.00D-n van. Mi lehet a gond ?
Köszönöm előre is! -
dime27
őstag
válasz
DroiDMester #8253 üzenetére
Hát ha kétoldalasak akkor lehet...
-
Hogy bírnának a 1066.os kingmax ramok ennyit? 900.MHz-et majdnem 4-4-4-12.be mennek! nekem is volt 1066.os kinxmax om 1150.MHz-et mentek 5-5-5-15-45.ben! 6-6-6-18.ba 1200.at is mennek!
ezeken az időzítéseken és 900.MHz-en vidáman szaladgálnak még a 800.as kingmax ramjaim is! nem kell felháborodni ha nem volt ilyen ramod ne mondj véleményt nekem volt és tudom mit bírnak!
-
dime27
őstag
válasz
DroiDMester #8250 üzenetére
Mert a kingmaxai ennyit birnak istenem de nehéz kitalálni......
-
-
kimi02
őstag
Első állitásra Q9550@UD3R
-
kimi02
őstag
Nyomok egy tesztet , mert úgy látom senki nem akar , pedig az idő jó
-
NFree
addikt
válasz
Str8 sk8r #8246 üzenetére
Nagyon fontosnak érzem, hogy előbb megtaláld a helyes ref feszeket, hidd el sok múlik rajta nagyon is , én is még nem olvastam Gornek oldalát a rossz ref feszeknek köszönhetően, nem akart jó lenni sem kevés sem sok fesszel . 2 napig szarakodtam vele s miután rájöttem el indult mint kés a vajban.
Használd a 9 es szorzót nem hiszem el, hogy nem lehet belőni 400 as fsb-re azt még a legrosszab példányok is hozni szokták.
nézz át minden kis mütyür beállítást,De ha jól emlékszem Qx-et nem nagyon láttam még 1.36v alatt 4Ghz-en de lehet tévedek.
ez a rossz a dq6-ban , hogy nincs benne llc, ami azért egyben jó is, ugyan is könnyü vele meg a cpu term-el kinyírni a procit , nekem anno anusba sikerült 1-et leamortizálni. -
Str8 sk8r
őstag
...nah végüls addig jutottam vele, hogy minden feszt visszavettem gyári értékre (nem auto-ra), és most csak a core fesz van feltolva 1.4-re...idle droppol win alatt 1.36-ra, és terhelve 1.33-1.31-re...így prime alatt se megy egyik mag se hőmérséklete 55 fok fölé (jellemzően 43-51 között mozognak)...
...
...konkluzió: nállam szinte mindegy volt hová állítottam a feszt eddig, ha a core fesz ~1.4 volt, akkor stabil, alatta hibázik-fagy...mára asszem megint ennyi, mert reggel megint meló, és csak vasárnap délután lessz időm birizgálni...
...addig is szívesaen fogadok minden segítséget-ötletet, és majd kipróbálom...köszike mindenkinek...
...
-
tom_tol
addikt
válasz
Str8 sk8r #8243 üzenetére
szvsz néz egy ilyet
ha megy lehet finomítani utánaRobust Graph..:Auto
Cpu clock ratio: 8
Cpu host clock: enabled
Cpu frequency: 450
Pci expressz: 100
cia2: Disabled
Perfomance enhance: standard
sistem memory multip.: 2B
Cpu vcore: 1.380 v
CPU term: 1.28 v (1.3v)
CPU PLL 1.5 v
CPU ref1: 0.85v ez az érték kísérletezés tárgya
CPU ref2: 0.860v ez az érték kísérletezés tárgya
Mch core: 1.30v
Mch Ref: 0.810v (0.82?)
Mch/dram ref: auto
Dram V: te tudod -
NFree
addikt
válasz
Str8 sk8r #8243 üzenetére
Akkor elöfordulhat , hogy az a qx nem nagyon érte meg az árát 24/7 tuningra lehet max oc-re nitróval bitangul menne, de gondolom neked nem arra kell.
Minden esetre azért próbálgasd , s hozd ki belőlle amit bír,
nem tom a többiek mit szólnak hozzá de szerintem jó hűtéssel 1.4v core feszig elmehetsz úgy sincs llc ki kell bírnia 24/7-re hamár qx , de azért kérdezz meg másokat is mondanám , hogy cseréld le egy e0-ás sima procira jobban járnál de hát az is lutri -
Str8 sk8r
őstag
...probáltam a 9x400-at, de be se butolt ezekkel a beállításokkal...
...10x375-ön megy de prime95 alatt az első 10 másodpercben az egyik mag(véletlenszerűen vált) hibázik, a többi fut egy darabig, majd 2-3 perc mulva kifagy a vin, és pár mp után restartol...
...
...jah-mindekinek bocsi, de tegnap a laptopom is lebetegedett-a képernyő invertere beadta az unalmast, és nem látni a szinte semmit se-tehát már a melóból se tudok írni egy darabig, csak itthonról...
-
kimi02
őstag
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha a BIOS-ba bekapcsolom az LLC-t 1.2250v-tal a winbe 1.2v mutat, és ha rá küldöm a primet ugyan úgy 1.2v marad ez igy jó ? Még LLC-s lapom nem volt
-
Haart
addikt
Melyik a legújabb prime? Nekem most 25.11 van. Nem találtam újabbat.
-
kimi02
őstag
Szerintetek Vista jobb tuningba vagy a Win 7 ?
-
-
kimi02
őstag
Az első teszt UD3R-es lapommal Q9550@3.6 Ghz Úgy néz ki jól megy a lap a DS4-hez képest
-
-
kimi02
őstag
Na meg jött az UD3R-es lap nem sokára tesztek
-
NFree
addikt
válasz
Str8 sk8r #8217 üzenetére
szia a feszek nagyon magasak, s nem jók a ref feszültségek azért nem akar az istenér sem stabil lenni , kövesd Gornek oldalán leírtakat s ha megtalálod a hellyes ref beállításokat szárnyalnia kell a cuccnak , ha nem akkor valami szar.
Én így ugranék neki, ha nem megy akkor emelgetnék a cpu term és az mch core-n de a refeket hozzá igazítva természetesen
Robust Graph..:Auto
Cpu clock ratio: 9x
Cpu frequency: 450
MHC frq: 33MHz
sistem memory multip.: auto
Cpu vcore: 1.380 v
CPU term: 1.28 v (1.3v)
CPU PLL 1.5 v
CPU ref1: 0.810v (0.82?)
CPU ref2: 0.820v (0.83?)Mch core: 1.30v
Mch Ref: 0.810v (0.82?)
Mch/dram ref: 1.00vDram V: 2.00v
A kérdőjelek azt nem tudom mennyire állítja a lap s nem akartam konkrét értékeket megadni nehogy keresd s nincs is olyan.
Nem tudom neked ha változtatod a cpu term feszt akkor elvileg a ref értékeket automatikusan utánna állítja a lap?? mert a ud3 r igen s csak egyszer kell beállítani hellyesen s utánna nem kell a refekkel bajlódni csak a cpu term-et meg az mch emelni.
próba majd írj , nem biztos hogy jó az a 10-es szorzó.
-
Str8 sk8r
őstag
...llc nincs...bemásolgatom ide a beállításokat...ma már nem tudok csak majd válaszolni d.u. 17 után a munkából, de majd honap még próbálok finomhangolni...a 3900-as beállítást nem eröltetem a magas magfesz miatt, de a 3750 még türhető...
Robust Graph..:Auto
Cpu clock ratio: 10x
Cpu frequency: 375
MHC frq: 33MHz
sistem memory multip.: auto
Cpu vcore: 1.400 v
CPU term: 1.36 v
CPU PLL 1.6 v
CPU ref1: 0.891v
CPU ref2: 0.926vMch core: 1.30v
Mch Ref: 0.906v
Mch/dram ref: 1.00vDram V: 2.00v
-
dime27
őstag
válasz
Str8 sk8r #8214 üzenetére
Hát az extreme procik azért nem e0asak azt ne felejtsük el de egy ilyen lapban tényleg jobban kéne mennie de egy biosbeállítást linkelhetnél ide hátha tudnánk neked segíteni vagy legalább rálátásunk lenne h miket állitgattál abban a lapban van llc mert én ugy tudom h nincsen?
Ha minden alapon van ugy nem is fog menni....
Max 3.6ghz de ne naggyal kezdj előbb kezdj 3.6ghzel mondjuk és ugy legyen biosban minden normalon mondjuk akkor 10x360 és ramnak adj 2vot h nehogy azon hasaljon el a dolog cpufesz az nehéz kérdés próbáld mondjuk kezdésnek 1.2Val azzal tuttira kéne mennie amugy kevesebbel is sztem ugy állitsd be biosban h cpu-z 1.2vot mutasson ahhoz biosban ki kell tapasztalni h mennyit droppol a lap szal olyan 1.23körülit kell adnod majd neki ha sok cpu-z szerint akkor vegyél majd belőle vissza.Ez egy türelemjáték nem szabad feladni ha feláll a win akkor meg prime blend minimum 25.9es verzsön van belőle 32bites és 64 bites is majd irj h hogy alakul a szitu!
-
Str8 sk8r
őstag
...Gigabyte EP45DQ6...
...(#8213) lipi67: a "minden alapon" BIOS beállítás/10X375-nek bios-reset lett a vége...be se bútolt...
...
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Sziszifeca #8198 üzenetére
...
..."visszavonom tanaim"...
...a segedelmeddel úgy fest lassan stabilizálódik, de a fesz-értékek eléggé magasak(szvsz)...
...
-
Str8 sk8r
őstag
...úgy fest nagy bajok vannak...az "intel burn test" 5 mp alatt kifagy-10mp után restart...a prime95 1-2 perc után hibát talál a 4. magban (mindíg abban) annak a tesztelése leáll, de a többi hibátlanul fut tovább...
...a feszültséget nem merem tovább emelni, hiába vizzel hűtöm...1.4v szerintem így se kevés...szerintem ez vagy gyári bibi, vagy elöttem meghalt......
...persze alapon megy rendesen-hibátlanul, de a tuningot nem tolerálja...szomoru vagyok...az ember nem ezért vesz extreme procit......
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Sziszifeca #8198 üzenetére
Annak ellenére, hogy új fpo-s azt mondod 1.1xx-el kéne vinnie 4 gigát?
Szerintem így volt minden beállítva, de a legbiztosabb ha leírom és úgy állítom be megint!
Köszi ezt a leírást, mindig is kerestem valamiféle összefüggést, hogy melyik hiba kb. mit jelenthet, nagyon sokat segítettél!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
nagynorbi #8163 üzenetére
Szerettem volna belépni a ph-ra, sikerült? áááá..dehogy!
(#8164) Jorus: Az se utolsó..(varjúdombi..) Amióta suli van, a törpéim is szinte csak leveleket olvasnak, nagyon ritkán játszanak. Netezni meg alapon is tudunk-Persze az is közrejátszik, hogy már kiteszteltem a procit. (A vga is 200/300 -on megy, s a ramjaim egy 800-as samsung szintjén.
-
Str8 sk8r
őstag
...mára besokaltam a QX9650-Giga ep45 DQ6 párostól...
...valószínű hogy nem a legtutibb a beállítás, de alig tudtam eljutni velük 10X375-ig...nem hinném, hogy egy extrém prociban nincs 30% +...
...holnap, ha összeszedtem magam, és sikerül erőt gyüjtenem, újra nekifeszülök, hátha...
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged