- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15666 üzenetére
próbáltam 6*500-on is. igen.
csak a probléma az,amit többször is fejtegettem, hogy 470 fölött be sem boot-ol. mindegy, milyen szorzóval. ezért írtam, hogy 6*-val is próbáltam, ahol a proci órajele 3 gigára jönne ki.
tehát mindenből az következik, a (a memória és a lap történelmét is belevéve, meg az előző yorkot ugyi), hogy a proci felől van az fsb fal. tehát pont lehet a proci a szűk keresztmetszet.vagy pont a procicserével egyidőben gyengült valami. ez eetben főként a lapomra gondolnék.
"A továbbiakban itt fejtegetett off topik részt áttettem a túloldalra."
mármint, hogy hova is? -
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15657 üzenetére
persze hogy néztem 500-on... (6*500-on is)
de 470-től a bios is csak biztonsági módon jön be. nem eszi meg.
lett egy fsb fal, aminek nem kéne lennie.
és kérem, ez valóban paranemnormális dolog ezmiez.....ha érteném az egészet, lenne logika, akkor nem írkáltam volna ide össze-vissza ennyit.
a hajdani qx-em eladója mondta még azt az okosat, hgoy hátha koszos volt a proci alja. hgoy megpucoltam-e berakás előtt? mert mi van, ha az egyik láb nem kap rendesen naftát?
de mivel a hűtő most nagyon jól fel van rakva szerintem, (látható a hőfokokból is), inkább nem bolygatom a dolgot, mert a végén még rosszabb lesz... -
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15650 üzenetére
a bő hét alatt annyi mincent csináltam, hogy nem számoltam be mindenről.
a proci végét remészetesen minimumra levett ramokkal is próbáltam megkeresni...és ráadásul úgy jött ki a lépés, hogy a legtöbb 3800-3850-es teszt idején alacsonyabban mentek a ramok, mint most, 3600-on.
nem akarom agyoncsámcsogni, de biztos, hogy nem a ramok az ok.
és szeretnélek újból emlékeztetni, hogy nemrég még 7*600-on teszteltem linx-szel mindennel, E8500@4200-al, 1:1 fsb:ram ramsebesség mellett, azaz effektív 1200-on....
és 7.5*500-on a qx9650 is ment hiba nélkül linx, ram 5:6 1200mhz....
jóval kisebb sebességen nem lehetne hibaok.de köszi, több ötletet nem várok, részemről befejezett a téma....
-
rup1u5
nagyúr
válasz
DigitXT #15650 üzenetére
"Ha a proci végét akarod megnézni, akkor oszd vissza a francba
a RAM-okat, mert simán bekavarhatnak a tesztelésbe."
Én is épp ezt akartam javasolni.
Amíg az ember a procit akarja stabilizálni addig jobb vagy visszaosztani vagy szinkronban hajtani a ramokat. Nálam pl 471-es fsb mellett 942mhz-en mennek az ezres gskilljeim. A másik meg az hogy nem is látom értelmét 1000mhz fölött hajtani a ramokat, mert egyrész szintetikus teszteken kívűl sehol nem fogja soha érezni az ember, hogy most 900-on vagy 1200-on mennek a ramok, másrészt túl nagy terhet ró az NB-re és megnehezíti a tuningot. Pláne ha 4 magot akar az ember 4ghz-en stabilizálni. -
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15646 üzenetére
ha a tápellátás miatt lett volna a 3.8-as gondom, akkor 3.6-on is hibáznia kelet vonlna valamiben az általános full terhelésnél. szerintem azt legalább ezzel kizártuk. (jó 5let volt, köszi...)
a ramok agyontesztelve bootos memtest-tel, 1226, (vagy 1212, már nem emlékszem...), cl5, 1.8 v-on.
nem hinném, hogy most meggondolták volna magukat 1120-1130 tájékán...mivel a 3.6ghz-ig az eladó által megadott load feszigénnyel majdnem telejsen párhuzamban van, így nem önmagába a procira gyanakszom.
a lapom közepes. és valamiért ez a 2 komponens nem jön ki teljesen egymással, vagymittomén má'...de 2 lényeg:
-most legalább úgy néz ki a 3.6 mindenre kitejedően jó beállítás, max 60 fok load-on.
-és a 300 körös linx tesztem, azokból jövő következtetések márpedig akko' is megállják a helyüket!!! na!!!a hülye gtr2 mizériámat kivéve szerintem bő 1 évig biztos nem fogok procilimitbe ütközni. pl. dirt2 alatt a 4 mag átlagát nézve a görbékből 50% körüli a kihasználtság, a magonkénti csúcsok meg kb. a 70-75%-ot nem haladják meg. így még 1 generáció csúcs vga-t el tud fogyasztani ez a gép. pláne, ha jön valami erősebb dx11-es játék.
és utána meg (kb. jó másfél évre tippelek), remélhetőleg jönnek már a 8 magos procik, az őket ki is használó alkalmazásokkal. nah, akkor lesz tervezetten gépcsere. vagy ha hirtelen leesne fölös 400 pénz. akkor lehet, hgoy építenék egy hasonlót vízzel, mint a tiéd, sli ready lap + táppal... - és az én alkatrészeimet meg bontva eladnám, még jó áron....
de most lépnem kell, majd este....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15641 üzenetére
megnéztem az általad javasolt furmark + 3 magos linx-et.
csak bő fél órát, mert a vga-t sajnálom a végtelenségig kínozni. (egyre többet cikkeznek, hogy kártékony progi...)
sőt a vga-t még csutkára is húztam.
3.6-on köszöni, szépen elment, minden hiba nélkül.megnézni csak itt volt értelme, mert ha itt is hibázott vona, az rendesen keresztbevert volna a teszt sztenderdemnek, elméletemnek...
gondolkoztam, hogy megnézem 3.8-on is, de nem.
ha hibázna, az ugyan megerősítene, de arra már nincs szükségem. és a 300 körös linx-et sem akarom kiváltani vele, hiába rövidebb hibamegtalálás is lehet esetleg. de csak benne van a vga is, és amikor a proci 4 magját akarom tesztelni, akkor nem 3 magos linx-szel fogom...
ha meg nem hibázna, az sem vinne semmivel előlrébb...ez az össznépi vga + proci terhelés a táp kitesztelésére viszont valóban jó gondolat volt.
én a 630w-tal eléggé a határ tájékán lehetek. igaz, sli ready moduláris, 2*6 vagy 1*6 + 1*8 alapból benne van. de ment ebben már sli 2x8800gt + qx6850, és az sem evett kevesebbet, sőt... de szabványon túli, 300w+-os vga-t nem is raknék be...köszi a tippeket, tanácsokat mindenkinek, de így marad szépen minden...
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #15629 üzenetére
SZTORNÓ: most 2D-ben mentek a GTX-ek.
Még csodálkoztam is, hogy hogy a tökömben lett
ilyen jó az SLI kihasználtsága. Így már értem...
A gépem ma délután volt már készenlétben: ezután
szokta azt csinálni, hogy a VGA-k nem váltanak fel
3D módba. Mindjárt megnézem újraindítás után full,
mindent maxra feltolva (HighRes meg anyám-kínja). -
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15620 üzenetére
nem leszólni akarom, de elég hervadt...
nálam a ddr2 ramok most 1121-re osztódnak ki, (bírnának meni 1220-at is, de ez van), 3800-on a proci, és stabil 53.85-53.95, döntően 53.90 gflops.
az is igaz, ha sok minden fut a háttérben, (oldalsáv, cpuz, stb. ), mind levesz. és nálam most csak a realtemp...
egy barátom 920@4 ghz-e: 58-59 gflops...
azért vazze 300 kör, hogy örüjé'!
ha ezen belül hibázik, tuti egy héten belül találok valmi játékot, ami kifagy. tapasztalat. mindig eljátszom. sőt igazából ez sem garancia, de valahol meg kell húzni a határt, mert a végén a sok stressz degradálja procit, és egyre hülyébb lesz, és instabil.csóka fogta kukta, vagy hogy is van ez...
az indításnál a "nem kapja el" dolgot úgy értem, hgoy valamiért nem 70 fokos lesz, hanem pl. sak 50. de a% jelző 100-on van. a kör is 2x annyi ideig fut. gflops a kör végén is jóval keveseb valami bug van. de így futtatva a inx nem mér igazi stabilitást sok ilyen igazoló tesztet láttam már, vettem is így procit....
- de most már tudom, erre oda kell figyelni... - de már kicsit túl belebonyolódtam. 20-30 órát tesztelek, majd este játszom fél órát.... ennyi....
-
rup1u5
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15612 üzenetére
akkor passz.
körbenézek majd én is egyszer komolyabban a beállítások közt. mert nem kizárt, hogy van valmi bug, amit ki lehet kerülni. múltkor észrevettem, hogy pl. ha a pilóta nehézségen változtat az ember, utána meghülyül..
van egy barátom, 4 ghz 920-al. és a tőlem vett gtx295-tel. majd nála is megnézem.
arra kíváncsi lennék, hogy a procid linx-ben 3 giga rammal dedikálva hány gflops-ot hoz 4.2-n? - csak újból felhívom a figyelmet, hgoy a linx nem indul mindig teljes gőzzel. és ez csak a hőfokból látszik. én ezért ibt-t indítok előtte, hogy tudjam, mennyire kell melegednie. prime nem jó viszonyítás, mert hűvösebb 10 fokkal....
ja:
ott, ahol a kerekekről van valami, azok is bekapcs mind. most nem tudom megnézni, de van pár dolog, mind bekapcs, felhúz. (nagy felbontású kormánykerék, vagy kerék? - persze ez csak bizonyos nézetekben látszik...) -
Kecso89
csendes tag
válasz
DigitXT #15610 üzenetére
Hümmm...eléggé besérültél pedig semmi olyat nem írtam.
Amúgy meg nem kell nagy tudomány egy jó proci huzogatásához amihez a legjobb alapok biztosítottak. (lap, vízhűtés és rendes memo)
A lagg/akadás 30 fps alatt van tudomásom szerint. Én erre gondoltam,(h ennyire lement neked) és nem arra, h neked a 4,5ghzen szaladgáló quadod nem ad 60 fps-t és az már akadás ill nem élvezhető. Jah és nem sértegetni akartam a procid, ill. téged azzal hogy "nem tudom mit alkottál".
Az h neked ennyit megért néhány fps amit az i7ed nyújt pont az ac2 ben hát egészségedre
Bár tény h később ha kijönnek olyan játékok előny lesz az i7. -
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15606 üzenetére
nagyon aprólékosan nézd át a leírásomat, mert ha csak 1-et is kihagysz, drasztikusan megnő az fps. jellemző kihagyáo: a rajtnál a tükör és a féyszóró bekapcsolása, előtte pedig a videóbeállításoknál az általános teljes beállításokhoz képest, az árnyékokon kívül, (azt is úgy, ahogy megadtam), minden, (mondom: minden!), csúszka maximumra húzása, mármint, ami megy. pl.ellenfél autójának kinézete, távolodás: nagyon távolni, stb....
és nagyon számít a 100%eső, és a du 13 óra is. fura módon esőben este kicsit magasabb az fps. száraz időben este az alacsonyabb...
nem hinném, hogy a ramok + architekt. miatt dupla fps lenne....
aztán meg lehet....
és hgoy on is legyen.
már a 3.8 ghz-el küzdök.... linx 300/173-ig jó volt, csak ott hibázott. haladunk.
az fsb term (vtt?) génye nagy.... -
Kecso89
csendes tag
válasz
DigitXT #15606 üzenetére
AC2???
Ha az Asassin's Creed 2 re gonodolsz nem értelek... az előző procimmal E8400 8*500 on (1000 es rammal) egy gramm akadás nélkül játszottam végig. sőt a 7,5*400 is elég volt neki...nem tom h te q9550 eddel mit alkottál de még a wolfi proci is sok sztem annak a játéknak nem h a yorkfield.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15568 üzenetére
fejből mondom: alappálya, alapverseny, (semmi mod sem kell hozzá), legyen egy pl. ferrari. config ikon indít: 1920*1080, 32 bit, vsynk ki, élsim ki. játék: motorháztető nézet, tükör (virtuális!) , csapadék 100%, du 13 óra, állórajt. ellenfelek száma utolsó nem piros, azaz 23. videóbeáll. általános teljes, ezen belül változtatás, lesz feljebb és lejjebb állítás is): árnyék erős, árnyék minősége közepes, a többit mindent a lehető maximumra húzni. (általános teljeshez képest több minden feljebb húzható, de az árnyékokat arra, amire mondtam. hosszú, hgoy miért, különben valszeg bugos). verersenyhétvége, barcelona, rögtön a versenyre, így berak utolsónak. space -> felvezető kör kihagy. lámpa, tükör bekapcs. bekapcs. figyelendő fps-k: a garázsból a verseny gomot megnyomva, amikor az autókkal szemben halad a kamera; a 2 legfontosabb: min fps rajt pillanata és az első kanyarban lévő min fps. több 100* mértem az etalon pontomat, ezért megy fejből. remélem semmit nem hagytam ki. de a tükör, eső, lámpa, pontos idő, árnyék beállítás. ezek drasztikusan csökkentik az fps-t. és fura módon az évek alatt erősödő vga-k nem voltak ezekere a beállítás-komponensekre javító hatással, (még az árnyékra sem!), kizárólag a proci órajele.
rajtnál, az indulás pillanatában, utolsó helyről kb. ez kell legyen: 3.6 ghz 26-28 fps. 4 ghz 30-32, 4.3ghz 33-35
a qx is csak 3.6-on ment linxstabilan, 70+ (73-75?) fokon. 3-8-on is tudtam hibátlanul futatni még, de az már csak komoly szobalégkondizással ment.
a 4.2 ghz-hez llc-s 1.55v-ra volt szükség, és csak 3dmark idejére, de az is befűtötte 78 fokra.tehát a csere mindent egybevéve, egyértelműen jó döntés volt, még így is.
most ugyanazt a 3.6ghz-et olcsóbban, és 60-62 fokon, (10 fokkal hűvösebben), elérem...
csak az bosszant, hgoy a komponensek külön nem ezt tudják, hanem jóval többet. a ram vígan megy 1.8v-on 1200cl5-ön, (nálam 1226 a vége), a lapban awolf ment 600-as fsb-t is ezekkel a ramokkal, ugye a qx york is volt benne 494 fsb-vel, és a mostani procim meg ment máshol 4.5! ghz-en linxstabilan load 1.32v-on....
most meg 3950 fölött még bebootolni sem tudok, akármilyen fesszel sem....ezeket a dolgokat nem igazán tudom logikusan összerakni....
hacsak nem pont az összerakás pillanata környékén gyengült valami.
vaalki mondott még 1 okosat: nem volt-e koszos a proci alja, és így nem tud rendesen áramot kapni. és ezért van a random hibázás is. de a 3.6-hoz még pont elég 1.23v körül neki. csak utána nem. vagy mittomén.de a tálázatokat is eltettem, ez már így marad. 1 hete alig dolgoztam, csak gyűlik a meló, meg nő a linkségfokom, és a feladatlan csekkhalom, mosatlan ruha, feltöröletlen por, szakállam, stb.... - zombieland.....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15332 üzenetére
DigitXT :
öööö, ja.....
szokás szerinte agresszívan, és kicsit túl bonyolítv a fogalmaztam...
egyszerűbben: az, hogy "lefut a prime", (ez kinek fél órát, kinek 8-at jelent....), önmagában nem jelent stabilitást - talán ezzel így már egyet lehet érteni. (csak mert sokan vannak, akik ezt nem így képzelik. nekem azokkal van gondom)a gtr2-re meg visszatérhetünk, csak máshol, mert itt nem fogom vele szétoffolni....
odorgg:
"46gflops volt a maximum 3,8-on"
az azért egy q8000-estől nem gyenge.... nem hittem volna, hogy a kis hervadt 4 mb l2-jével ennyit csinál. - ezek szeerint jó ár/érték proci....
ezek után, ha valaki q6600-at vesz, és jo lenne egy q8000-es a lapjába... hát az vadbarom.
pár hete próbálkoztam egy utolsó 6000-essel, (6700), de nem, tudom minek. brutálisan leszerepelt. nem tudom, egy ilyet miért nem néztem meg.Speed(R):
Az IBT flops érték meg erősen ramfüggő, cl5->6 váltáskor is láthatóan.
hmmmm. asszem kicsit utánanézek ennek én is.Laraxior:
3.91GHz-en csak 43GFlops
9550-től az nagyon kevés
elég idegbeteg dolog, de nézz meg valamit: kapcsolj ki mindent. még a cpu-z se fusson, mert ibt-nél az is csökkenti az értéket. még a core temp is. és egymás után többször indítsd az ibt-t. van úgy, hogy a sokadik indítás után "kapja el teljes gőzzel"
mindenképpen probléma van. akkor is, ha mindig csak 43 lesz az érték. de akkor is, ha a 15. indításnál elindul rendesen. mert akkor az előző 14-nél mit csinált.....
de arra készülj fel, hogy ha nagyon beindul, akkor jóval melegebb lesz, így valami hőfoknéző azért menjen....a 4 gigán járó 920 i7-ek kb 59gflops-ot hoznak.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #15318 üzenetére
Gaben01:
thx, majd megnézem.DigitXT:
való igaz, hogy minden hardverkörnyezet, de legfőképp proci példány más, máshol van a végük. lehet, hogy ez egy negatív irányban leválogatott, antituning darab, és ennyi a vége. pont.
beállításminták: főként giga lapos, tune5, vagy mifene screen-eket látok. máshogy hívnak nálam bizonyos értékeket, máshogy is kell megadni, őket, (pl %-osan, nem fesz szerint), így lekoppintani sem tudom, mert nem tudom értelmezni. a lapom topic-jában sem jött értelmes magyarázat...
a " a primehuszárkodás" elleni küzdelem régi vesszőparipám. szerintem a prime stabil bellítás nem jelenet minden alkalmazásra jelentő stabilitást. de ezzel a prime screen-eket belinkelőket úgysem fogom meggyőzni. igaz, én is linkelgetek néha, főként eladáskor, mert marha jól mutat, de mellé meg szoktam adni a mindenre kiterjedő stabil beállítást is, ami rendszerint pár 100 mhz-el alacsonyabb....
a prime tesztek tényleges jelentőségéről meggyőzni már nem nagyon akarok senkit, kezdek letenni róla, mert nem vagyok vele népszerű. pedig meg vagyok győződve az igazamról....
konkrtét példa: most adtam el egy E8500-at. 4600-on prime stabil volt, és a 3dmark06 is lefutott. de mindenre kiterjedően 4275 volt a vége. efölött a linx, ibt szépen elszálltak kék képernyővel, a játékok inkább 4400-4500 körül dobták el.azaz: 4600-on lement a prime. mutogathattam volna, hogy stabil. de nem volt az. és ez csak 1 példa, de igazol: mondhatom, hogy stabil, de 5 perc múlva már nem az. és ez minden mástól, (user, beállítás, hw), független dolog. így történt, pont.
4 magos procinál a primestabil beállítást ily módon megdönteni már nehezebb. mert a 2 magosnál valós alkalmazásban hamarabb ki lehet akasztani a magokat, mint itt....
nah: de tényleg senkit nem akarok erről már meggyőzni. de akkor is marad ez a véleményem. (ugyan kevesen, de vagyunk már páran, akik így látjuk a prime-ot...)
gtr2-t már nagyon régen megvettem. amd x2 6000-óta játszom vele, sok procin, vga-n végigment már, sok a tapasztalatom. az egy 1 magos szénnéhúzott, régi arh. procival is jobban menne, mint egy új arch, sokmagos, de alacosnyabb órajelesen. van pár mérési pontom, hajszál pontos beállításom, ahol szoktam hasonlítani. (álmomból lekeltve elmondom a teljes beállítási sorrendet...)
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #15318 üzenetére
Mielőtt belekötés esete forogna fenn: igen, az egy elég jó példány volt, és
igen, (lightos) vízzel volt hűtve (ami csak egy közepes+ légnek felelt meg).
De eldöcögött 4250-et is IBT-vel...(4500-ra azért már nem küldtem rá.)
Viszont volt korábban egy nem válogatott Q9650-em, annak sem volt a
4 giga túl nagy kaland. Persze győzze az ember lehűteni, meg ilyenek. -
Zso Ro
senior tag
válasz
DigitXT #14551 üzenetére
Szia!
Igazabol csak azert emlitettem a neved,mert tamadasok szemszogebe kerultem,mikor a kozeli/tavoli jovorol irtam le gondolataim,ecsetelve a processzorom tovabbi tuningolasat.Jelenleg 3200Mhz-en megy,tokeletesen elegedett vagyok a teljesitmenyevel es a homersekletevel egyarant.Nem emlitettem soha,hogy 4Ghz-en vagy felette jaratnam,sztem nemi felreertesek tortentek ez ugyben.Teged,mint peldat hoztalak fel,mint a topic 4Ghz feletti tuningosa.
-
Razermazer
őstag
válasz
DigitXT #14484 üzenetére
Elvileg gyakorlatilag akkor, ha hétvégére elborul az agya
(most kicsi ion/atomról ír) de inkább programoz, mert leakarja zavarni a vizsgáit. De minden lehet
bár ebbe a dögvészbe inkább hanyagolom mikor szerelés közben is folyik a víz a tökömön
. De visszatérek még fincsi eredményekkel az tuti.Ja és nem adom el senkinek sem most nem drágaszág enyém gollam gollam. Nekem az i7 vonal kimarad
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #14440 üzenetére
Nah, csak meghirdettem a procit. A lap mondjuk keményen droppol,
ez eléggé visszafog pl. a VID teszt szabályait figyelembe véve, meg
úgy általában nehezebb a feszeket belőni... De más hibája nincs. -
Razermazer
őstag
válasz
DigitXT #14430 üzenetére
Simán lehet 475 az fsb vége evvel a feszültséggel és beállítással. 480-nál 5 perc prime stabil aztán lehalnak a magok szépen sorba win7 nemfagy, 7-es és 7.5-s szorzóval egyaránt. Valószínű ha adnék neki 1.35voltot akkor talán megcsípnénk a 483-at. Megpróbáljam?
Akkor még prime alatt nem lennének olyan magasak a hőfokok. Játéknak jó de hogy azon nem marad az tuti
Jövőhéten szándékozzák elvinni tőlem nagyon remélem az 5870-t talán lesz a csodaprocira keret
-
Razermazer
őstag
válasz
DigitXT #14408 üzenetére
Én egy Rampage 2 gene-re pályázom mivel 80.000-t nem adok egy lapért sem a határ a 60-ezer(kicsi gyors atomtuning, vagy még ugye egy teljes atx-es Asrock x58 extreme3 csak jókat hallok róla, és fele annyiért mint az anyavállalat termékei ). Ez meg pont belecsúszik de nem most majd jó pár hónap múlva. A procim már 4gigán döcög 1.28voltal atomstabil valószínű van még benne de nem erőltetem elég ennyi emberi feszültségekkel egy nem tuningos procitól ez jó(ja és ugye léggel). Majd fotózom a biost hogy merre mit kellett beállítanom, nem volt egyszerű de megérte.
-
dangerzone
addikt
válasz
DigitXT #14396 üzenetére
Én végül a 9400+ud3p+true+4gb corsair 1066-os dominatorról váltottam a mostani i5-ös konfigomra.
Az összes alkatrészt egy árban tudtam cserélni, kivéve a ramokat. Az plusz 6.000 volt. De jók is nagyon. 1600-asak gyárilag, és mennek 2140mhz@cl9@1,65V
. Tovább is mennének, maxium az időzítést kellene cl10-re rakni, csak elfogy a lapom 214-es bclk-nál.
Meg a 9400-am relative antituning volt. 3800 mhz-nél nem tudtam többet kihozni belőle. Még 1,45V-tal sem ment tovább. 3800-at meg 1,36V-tal vitte. A 750-esnél a határ 4250 mhz-nél van.
Szóval azért teljesítményben is léptem így előre nagyjából 15-20%-ot (tuningot is beleértve). És ez ott lényeges, hogy kb azonos áron ugyebár.i7 920-akat is látni már 40.000-ért. Szóval szerintem amíg még sokan vágyakoznak egy 4 magos c2d-re, addig minimális ráfordítással meg lehet oldani a váltást.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #14338 üzenetére
Na, csak sikerült egy oldalt találni, ahova felment ez a rohadt kép.
4500MHz - DDR-1767@CL10 (nem röhög) - VGA alapon - 3DMark05 -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #14331 üzenetére
Megy az a ramocska 2120-at is, csak picit feszelni kell a lelkét...
Mondjuk azt megint nem állítom, hogy ez stabil lenne, de valid + írok
a PH-ra is még bőszen, aztán ha dob egy kékhalált, akkor kakukk...
Szerk: sőt, tuti, hogy nem stabil így, már az Aquamark sem futott le.Razermazer: 45K, hehe, annyiért biztos nem fogom most eladni...
A többihez majd később hozzászólok, mert most éppen tesztelgetek. -
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #14302 üzenetére
Hehe, ebből sem indult készenlétből. Osztottam volna eggyel visszább,
de a 333-as latcht végképp nem szereti magasabb FSB-knél, szóval így
inkább még egyet visszanyomtam rajta 1333 környékére (400-as latch),
és megnézem gyorsan az 515x8,5-et (jelenleg megy így a gép, de azt
nem állítom, hogy stabil: a feszekhez nem nyúltam, annyik mint előbb).Aham: IBT rögtön újraindult. Na, most adtam még egy picit a procinak,
aztán lehet, hogy a VTT lesz kevés, bár már a felső határon van (1,4V). -
darál0w
Jómunkásember
válasz
DigitXT #14299 üzenetére
igen..már rájöttem én is
ez nekem is feltűnt, igaz nem így. CSben 60 FPS fölött nem látok különbséget...de megszokásbol tolom 100on.
~20képkocka/mp már folyamatos képet ad...de tény h minnél magasabb annál dinamikusabb...legalábbis én ezt látom.
anno 2,1es cerka, ati9600pro meg 512mb ram komboval kezdtem el játszani..8-20 fps...na az vicc volt
nálam folyamatosnak tűnt a kép, de a többi ember ugy látott engem, mintha lagolnék...és laggoltam is...FPS lagg
durva volt...
még nem vizezek....ezer meg egy bajom is nagyobb most a zajnál, ami egyébként nem is zavar
szunya.
joccakát
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DigitXT #14297 üzenetére
mondjuk ez is igaz...télen szeret tesztelni, mint minden "normális" ember.
az a prime meg nem blend. small FFT. blendet nemigen tolja
majd egyszer én is beszerzek egy full vízhűtést..de egyelőre nemzavar a zaj...ha meg mégis...ott a ventiszabályzo
akkor már nem zajos...de hallani azért...ez is igaz...különböznek az emberek...kinek a pap, kinek a papné...
neked a 60fpsed kell, másnak meg a WR...nekem meg annyi, h folyamatos legyen a kép
ami nemte
AC2...még az AC1et sem tettem fel...mindig csak megszerzem, de nem telepítek.
általában ami megtetszik azt meg is veszem...de elmondhatom...nem sok játék van otthon
ami már évk ota magávalragad az a CS: S
ott meg ugye akár 1000fpsem is lehetne...de fps_max 101el tolom...áll az fps 100onn -
darál0w
Jómunkásember
válasz
DigitXT #14293 üzenetére
lipinél mintha hűvösebb lett volna...ennyire gyatra lenne az a víz?
el vannak most midnenhol szállva az árak nem csak Q9550nél...aki most ad el, az jol jár, de aki vesz, az nem.
hát keresni kell azért az ilyen elvetemülteketAC2? assassins creed?
10FPSért ennyit áldozni...tuti nem tenném
az, hogy mennyit javulna...hát van itt jopár teszt PHn...nagyjábol át is olvastam mindet...ami így rémlik Phenom II - i7 közti különbség játékokban 5-10fps...
és a phenomok meg a yorkokkal vannak nagyjábol 1szinten...#14295) DigitXT jo....ha 800*600ba tolja a játékokat, akkor nemelég
nem fejtettem ki neki, h miért nem éri meg, de te ezt megtetted helyettem
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DigitXT #14285 üzenetére
eldöcög
hát kíváncsi leszek erre az uj hűtésre.
én mindig megoldottam eddig ugy, h nem maradtam gép nélkül...persze olyan vevő is kellett, aki előre utalta a pénzt
egy fanatikus meg a bolti ár alatt egy kicsivel akár rá is csaphat a lapra...vannak olyan elvetemültek
tény, h nem melegedős fajta...
kiminek meg kb lipi adta el a procit
az meg megint kérdés, h lesz e megint egy ilyen ember, aki ad némi felárat a tuning miatt.
14286) dangerzone
olvasgattalak másikba...látom el vagy velea magletiltás az nekem sem akadály...de feloldani tudsz e?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DigitXT #14281 üzenetére
hát ez így vicces...itt a legjobb Q9550 egy nem is tudom...kiválo lapban...és mégse jo
ekkora droppot mégcsak nem is láttam sehol...még p31ben sem...
kimi elvileg ma kapta meg...szal hamarosan várhato az eredmény
ennek a lapnak az árábol meg a prociébol is olyan 1156os lapot és bele valo procit veszel amilyet csak akarsz...
-
SSJPeter
őstag
válasz
DigitXT #14217 üzenetére
Pont egy PH!-s tesztben csináltak összehasonlítást és alig gyorsabb valamivel a Core i5.
Azonos órajelen asszem 5%-10%-al gyorsabb tehát ezt tuningal simán le lehet dolgozni,tehát egy q9550 kb. olyan gyors 4.0ghz-n mint egy core i5 3.8-on és ez a +5%-10% gyorsaság nem azt jelenti,hogy +10% FPS kapsz játékban hanem mondjuk a 3dmark CPU tesztjében van +10%-od, FPS-ben ez szerintem ez alig mérhető...mármint ha 30-40 körül van.
Persze azt nem tudom,hogy mennyivel mennek jobban mint a quad-ok.Én csak azt sajnálom,hogy nem fogtam ki túl jó procit és csak 3.6-on tudom járatni de azért a kardomba nem fogok dőlni emiatt.
Pedig tavaly novemberben amikor konfigot vettem 5-6 ezerrel lett volna csak több az i5 750-es rendszer Maximus III formulával és DDR3-as ramokkal mint a Q9550-es rendszer Maximus II formulával és DDR2-es ramokkal.
Csak azért sajnálom,hogy nem az i5-ös rendszert választottam mert valószínű ennél csak jobb procit foghattam volna ki.De ha olyan procim lenne mint kimi02-nek a "seggem verném a földhöz"
és eszem ágában nem lenne lecserélni a procit.
-
kimi02
őstag
válasz
DigitXT #14211 üzenetére
De ha mondjuk valakinek van egy jó P45-ös lapja és egy E-8xxx proci vagy egy Q-8xxx proci arra baromira megéri cserélni , főleg egy ilyen Q9550-es procira és nem kell lapot venni meg memokat, és igy jóval olcsóbban megussza, és az i5-750-es szintjén van .
Csak engem hajt a kiváncsiság a tuning terén azért akarok cserélni.
De 1-2 nap és ha nem viszik akkor marad nálam
Mert ez egy kurva jó procc
-
F e Z o
veterán
válasz
DigitXT #14211 üzenetére
Gondoltam már én is rá, hogy megválnék p35ds4-emtől, de csak p45ds4-5, dq6-ra cserélném, mert azokra jók lennének az heatkiller alaplapi blokkjaim. Vagy ha együtt adnám el a lapot a blokkokkal, akkor még többet buknék rajtuk. Csak az alaplap lecserélése 10k körül lenne, feltéve ha jó árban menne el a lap. Viszont az a pár száz mhz nem biztos megérné. Igy is, ha szükség van rá, elrohangál 1,1875V-on 3520 MHz-en a procim (q9450). De mivel szinte csak codmw2 megy meg dirt2, oda alapon 1,025V-on is elég. Szóval valószinűleg nem lesz csere. (egyenlőre)
-
DDZZ
csendes tag
válasz
DigitXT #14070 üzenetére
Remélem mások is osztják a véleményed!
Persze megértem valamenyire azokat is akik q9xxx -rol álnak i7-re. Mert az ujjab jobb, meg persze a kiváncsiság diktál! Akinek van pénze az vegye meg mert bizt.jó, de nekem megfelel még a Q9550-es! (A héten jön a proci-ra a pénz!) Nagyon várom már! Most 1 Barton magos Athlon-al szerencsétlenkedem 1,8GHz!Már nagyon unom!
-
Sefi84
senior tag
válasz
DigitXT #13654 üzenetére
Mitől fázol ha fúja szél?
Fizika?
Idióták!
Elfújja a meleget!
Ha ti a ventillátor elé álltok akkor melegetek lesz, barmok?? Nem lehűltök!!!
Vagy ha nem akkor vegyetek erősebbet!
Ha fújod a kaját mitől hűl ki nem attól hogy hidegebb levegőt fújsz rá?
Ok hogy ez termeli is és ezek az érzékelők is szarok meg mindegyik csak miheztartás végett van, de ti aztán nagy barmok vagytok! -
Sefi84
senior tag
válasz
DigitXT #13645 üzenetére
Egyébként leszabályoztam most az összes ventit és 22fok!
Nem veszitek figyelembe a ventik erejét! 7db van olyan mintha kinyitnál két ablakot és huzatot csinálnál csak a Scythe Ultra Kaze, 3000RPM
Ventilátor: 120 x 120 x 38mm
Zajszint: 45.90dBA
Légszállítás: 133.60CFM
Fordulatszám: 3000rpm (±10%) és az már egy tornádó ha nem hiszitek nézzetek utána!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged