Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Macrodroid
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Designdíjas Aukey cuccok jöttek Magyarországra is
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
martin66
üzenetére
???
Te szívatsz engem..Itt is, priviben is , msn-en is leirtam, nem?
Ezeket az auto kütyüket szard már le! ET6-ot nagyolni használj(de ne így, s ez a lényeg), utána irány bios. Ha ilyen auto vackokat használsz, 10 év múlva se fogod érteni, hogy mit, s miért teszel. Csináld azt, amit megbeszéltünk

-
lipi67
nagyúr
Szia!
Hát..tudni kéne az összes procihoz tartozó értékeidet is, meg..konkrét recept nincs, de ezt tudod Te is.
Vid-hez viszonyítva ez NÁLAD alulfeszelés még bőven, valós 1,2v-on lőném be inkább, melegedni úgy sem fog. (még az is alulfeszeleés lenne, 24/7-ben tökéletes, persze, ha kell minden nap az a plusz 1GHz-es kraft ) -
SimonYana
addikt
Úgy látom ez a topic igen jól pörög a mai napig!

-
rup1u5
nagyúr
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
atish15
üzenetére
"Szerintetek lehet különbséget észrevenni a 4magot kihasználó játékokban egy quad és egy duo proci között?"
Szerintem sajnos "még" nem............
Ezért is röhögnek a Core 2 Duo tulajok jelenleg..tesztekben is azt olvasom most jelen időben akár egy keményebb Core 2 Duo elpicsázhat egy Quadot elég rendesen..viszont..!!
Szintén azt olvastam aki jövőre nézve tervez annak nem baj ha beruház egy több magos rendszerre mert később erre állnak majd át a szoftverfejlesztők is mivel ez a jövő.
Valóban nem értelmes extrém brutál órajeleket generálni hanem több magon dolgoztatni.Ez csak egy átlag felhasználó véleménye ne vegyétek okoskodásnak csak leirtam a gondolataim.Eljön majd az idő amikor majd olyan játékok jönnek amin ott figyel majd a Core 2 Quad mint ajánlott erőforrás és lesz kb magonként 4Ghz em majd én fogok jót röhögni a Core 2 Duos kollégákon mert hiába van két izmos magja ha egyszer 4 kell......

..és ami 2 az nem négy

Respect.
(Elnézést de dolgozok és kedvem volt írni I am Sorry)
-
kotibor
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Sok-sok oldal szól erről, kicsit olvass vissza, de dobok egy jó linket is neked: [link]
-
HartgeH3-2.8
addikt
Elvileg nem a Real Temp által kapott adatok szerint kell a VID-et alapul venni? Nekem ott 1.3000 Tehát ezt vettem alapul ezt is állítottam be.(Hivatalos intel oldalon a procimnak 1.3625 a max amit lehet adni "elvileg" gondolom igy értendő.
Szóval akkor 1.304 el pont jó vagyok..Ha stabilan van beállítva a procinak a fesz az csak jó lehet..bár egy komolyabb stressz teszt alatt még ad saját magának rá egy kicsit.. -
PowerBuldog
veterán
Hali!
Vettem egy P45-ös ASUS P5Q-E lapot. Gondoltam tuningolom a procim, ahogy eddig is a P35-ben. Viszont fogalmam sincs, hogy ezek közül feszültségek közül mi-micsoda.
Valaki el tudja mondani? Az angol kézikönyv nem mond róla semmit.CPU Voltage (ez a hagyományos VCore gondolom)
CPU GTL Voltage Reference(0/2)
CPU GTL Voltage Reference(1/3)
CPU PPL Voltage
FSB Termination Voltage -
atish15
aktív tag
Szerintetek lehet különbséget észrevenni a 4magot kihasználó játékokban egy quad és egy duo proci között?
-
kulerr
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
véglegesnek a bios egyértelmű..de kikísérletezgetni a beállításokat jó..
-
Sziszifeca
őstag
Én mindent a Biosban szoktam állítgatni, nem teszek fel ET5-6-ot, meg ilyesmit.
És így tuti jó minden. Szerintem a BIOS-os beállítás a legjobb.
De ez egyéni vélemény.
-
m4rk.89
aktív tag
-
lipi67
nagyúr
válasz
martin66
üzenetére
ET6-tal kinagyolhatod bátran, baja nem lesz! Alapfeszes tuningnál (VID-es) meg pláne. Játsz vele nyugodtan. Most nézem, 2x2 GB ram. MCH-nak 1,1v-ról felviheted 1,16-1,2v-ra.
többi maradhat NORMAL, nem auto!!!
3GHz-nél jóval több van benne feszemelés nélkül is. Igaz, ha jól látom a VGA-dat, azt alapon is bőven"kihajtja"-nem létező fogalom-, vga limited lesz játékoknál, nem cpu.
(viszont konvertálásoknál jól jöhet némi plusz..)
-
martin66
senior tag
Kösz lipi
De most nem szeretném meghúzni egyenlőre örülök a fejemnek.
Majd talán késöbb vissza nézek és akkor mehet a tuning de egyenlőre nem kösz a segítséget.
Akkor ET6-al nem fogom rá rakni 1-re hanem jó lesz ez a laza 3GHZ.
Amúgy ha csak a vid-jét allítom 1.215v-ra akkor miben fog válltozni?
Meg nem akarom húzni! -
lipi67
nagyúr
válasz
martin66
üzenetére
ET6-tal nem a gyári szarokat!!!
Na, dióhéjban:
Meglesed a procid VID-jét, azt adod neki biosban, a többi mehet normal-on, nem lesz olyan tuning, hogy MCH-nak ref-eknek adni kéne. A memóriákat visszaosztod, hogy ha majd win alól emeled az FSB-t, ne szarjanak a levesbe. Utána boot, majd et6-tal emelgeted az FSB-t és teszteled, hogy meddig stabil. Ha elérsz pl 3,8GHz-et,elég is 24/7-be... -
lipi67
nagyúr
válasz
martin66
üzenetére
Kvra kapkodsz. ET6-tal lenagyolhatod majd, hogy hol a határ, mire van szüklséged, mennyi fesz kell hozzá, megéri-e stb...de..Először olvasgassál utána a dolgoknak mert sok a sötét folt.
[Itt] nézelődj egy kicsit.
A lapod-procid jó! s azért 3060 mert ugye ott az FSB is 360, s nem 333..
Tuning: Ha majd tudod, hogy mit s miért csinálsz, baj nem lehet belőle.[Itt] is kapsz segítséget, a lapod topikjában is, csak egy picit olvasgass már előtte, hogy ne legyen annyi kérdés.
Gondolom, nem tuningtáblázatok élere akarsz törni, tehát 24/7-es beállítás a cél. Azt meg biosból illik..
Ismed meg, igazodj el a biosodon!
MOD: Félre ne érts, nem bántó szándékkal írtam!!!! Csupán míg "nem érdekel" a dolog, nem köt le, nem akarod meg-ki ismerni a lapodat, addig jó eredmények se lesznek.

-
martin66
senior tag
Na én, hogy ezer köszönet a segítségednek hála megnyugodtam
mondom ma vettem.
Akkor okés ha neked is akkor jó, De miért kell beállítanom nem nyomtam fel le semmit se állítottam egyedül a szorzót. De ha kéne akkor ezt, hogyan tehetném meg?
De mind a 4 miért írt 4 eredményt? 3db 3 GHZ fölött volt most akkor 3 GHZ-es a procim semmi beállítással a 2.83 helyett?
Még egyszer köszönöm mindenkinek főleg rup1u5-nak

lipi67 8570
Nem az, hogy kapkodok hanem ma jött meg a gépem össze lett rakva és erre valami szarakodik és eléggé bevoltam pörögve. Persze utána olvasok, ( De egyenlőre nem áll szándékomban tuningolni addig felejtős, ha gyenge lesz már a játékhoz a q9550-es majd akkor mehet a tuning )
Nem nem szeretnék
lipi
Okés köszi a tanácsot. -
rup1u5
nagyúr
válasz
martin66
üzenetére
Na örülök, hogy meglett a megoldás.
Igen normális a 2000mhz win-ben. Terheletlen állapotban levesz a szorzót 6-ra.
Nálam is így van, igaz nálam most az fsb 400 így terheletlenül 2400, terhelve felugrik 3400-ra. Most raktam föl win 7-et, úgyhogy a telepítés idejére visszavettem 400-ra.Én mindíg biosból tuningolok azért nem ajánlom de igazából nem is ismerem az easytune-t. Mielött tuningolni kezdenél minden feszt tegyél normal-ra a biosban kivéve a prociét. Látom a procid vidje 1.2125v. Annyit állíts be neki biosban.
-
martin66
senior tag
Most ugye az alap órajelnek kellene lenni a 2.83 ugye?
Vagy a prime95 programmal meghajtott maximum?
Biosban tényleg a szorzó csak 8-an volt, a Fine Cpu meg 0-án (ez mitől van?)
Rá tettem a +0.5-re elmentettem elindult a gépem nem hittem el, hogy át rakta (amúgy Easy tune6-ban az alp a 8.5-ös szorzót ad) És nem írta felül most is rámentem, hogy +0.5 most kiderül, igen át rakta 8.5-re TEST
Amúgy ha csak fut a Vista akkor az alap órajel 2 GHZaz nem baj?
De egy a baj ahol vettem a gépemet ott azt mondták nem tuningolhatom! Mert akkor azonnal elveszti a gariát. ( Szerintem maradnom kéne az easy tuner6-nál ) azzal miért nem lehet tuningolni miért nem ajánlod?
A 2.83 helyett 3.6 GHZ-re fel lehetne 1 mp alatt nyomni a frekiét.
Ugye semmi hibát nem írki a Prime amúgy azt meddig kell nyomatni?
Mind a négy miért mutat mást
-
-
-
martin66
senior tag
-
martin66
senior tag
A képeket nem tudom miért nem jeleníti meg
[link]ha mrgy a prime95De most ez a 2.83 ennek alpjáraton kéne ennyit menni vagy most nekem mi van? Ma vettem meg a cuccokat nem nyúltam a Biosba.
-
martin66
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tényleg enrgia takarékoson volt

Hol kell meg nézni? hogy menyire régi a biosom a CPUZ szerint.

-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
martin66
üzenetére
Nincsen annak semmi baja.
Ha nem kell kraft visszaveszi a feszt és a feszültséget.
Indíts el egy intel burn test-et és rögtön fel fog ugrani 8.5-re a szorzó.(#8538) DroiDMester: Tényleg! Miért kapcsolja ki?
Miért van az, hogy ha valaki aki nem ismeri ezt a ficsört jön sirva akkor mindíg ez az első tanács ami elhangzik? Miért kell egy hasznos funkciót kikapcsoltatni ahelyett hogy elmagyaráznád mi az és mire jó? -
válasz
martin66
üzenetére
3%-os loadnál még örlüni kéne, hogy nem veszi feljebb a frekit. Küldj rá egy primeot, és arról linkelj screent.
DroiDMester: Minek? Csak a fogyasztás megy fel, neki meg lehet, hogy elég lenne csak akkor felvinni a frekit, amikor maxon megy a CPU. Majd ha 100%-os terhelésen megy a proci, és akkor sem megy feljebb, akkor ráér kikapcsolni. -
-
martin66
senior tag
Kép

Várom a segítségeteket
A képre jobb click kép megjelenítése és nagyobb lesz -
martin66
senior tag
válasz
atish15
üzenetére
Hát sajnos feltettem drivert és csak alapjáraton 2 GHZ-et
megy nem is megy fel mondjuk Photoshop-nál semminél se ment feljebb most mi lehet a gáz
?
2000MH (333.37 x 6.0 )
Remélem tudtok segíteni kezdő vagyok.
És mit mondtok Easy Tune6-al ne húzzam meg vagyis vannak ugye fokozatok hogy defult 1,2,3 mondjuk a 2-esre rá teszem akkor az baj vagy ne használjam? -
Zodicus
senior tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés: miért jó, ha egy procinak alacsony a VID értéke?

-
scream
veterán
nah ugynézki csak beindult a szekér deluxe-al is ...

most ugyan még nem a legjobb (471x8,5 @ 1.272v ...) de már ez is VID alatt van ...
remélem még megy azért lejjebb
-
martin66
senior tag
Üdv!
Q9550-esnek ez az FPO-ja L847C223 mire számíthatok? -
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Gondoltam, soronként vszolok, de ..nincsennek sorok

" marhára nem fogja tudni belőni az Asus lapot mert teljesen másképp működik a tuningja mint a giga lapoknak elszöszöl vele néhány órát, esetleg néhány napot és feladja ezzel leírja hogy húde sz@r az Asus hogy a gigába pillanatok alatt belőtte mondjuk a 4.gigát egy Q9550" ???? Ezt nem mondod komolyan? Nézd aki belép egy topikba és kérdez, kérdez, s "tuti beállításokat kér" -mert kvra lusta!!! az ne pc-t vegyen hanem ekét, s húzogassa a földeken. Pl. én szeretek szenvedni. Talán itt is volt rá példa (ebben a topikban), hogy órákat szenvedtem szaros 1-2 FSB-ért..és 15!!! órán át teszteltem egy szaros Muskin Ascent Redline rampárt (de minek..) Az meg, hogy kiismersz egy lapot..Arra ok, hogy belövöd a 4GHz-et félálomban, de ma..már nem érdekel senkit (engem nem
) 4GHz. Az a kitartásodat dicséri, hogy "X"-es lapokkal is nézted a q9550-et..
S azt se értem, hogy ha valami feleslegesen túl van bonyolítva, miért jó? Ha legalább a szenvedésnek lenne eredménye, de..nem nagyon van.
Én: Az, hogy milyen lapokkal foglalkozom..azt nem tükrözi, hogy mit használok itthon. Szerencsés vagy ha otthoni szinten teheted, én sajna nem, s szó mi szó, mostanában nem nagyon kérnek tőlem hasonló configokat..
Asus buzi ------ Elmondok valamit!
Én mindíg egy gyerekes játszóteret láttam a Giga lapokban! Előtte csak Abit! Ríttam amikor megszünt, s mikor megvettem az UD3R-t..ÚTÁLTAM! Én se vagyok Giga párti, hidd el. Sőt! Az Asust se utálom..
A TUSL2c ..na az jobbfajta lap volt

-
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
aztán Te tudsz írni ha van mondani valód
nekem még nem volt UD3x lapom (most már nem is lesz de kíváncsi lettem volna egyre
én sokkal kevesebb lapot próbáltam q9550-tel de a legjobb az m2f volt igaz csak 485 fsb-ig -
Miből gondoltad hogy utálom az UD3R(P) én semmi olyan nem mondtam a #8446 hozzászólásomnál! volt már UD3R.em úgyhogy tudom milyen, meg volt P35 DS4.em is meg volt még sok más giga lapom is X38-X48.ból is volt nálam Giga lap, tuningban valóban nagyon jók (de csak a szénné hajtásnál pl : Q9550 4200.MHz vagy az felett!) próbáltam 2.db Q9550.est az ud3r ben és ugyan azt a 2.procit másik 5.lapban 4000.MHz.ig mondhatni ugyan úgy mentek minda 6.lapban minda 2.proci 4000-4250.MHz ig ott már az UD3R volt a jobb kisebb fesz kellett a procinak, viszont MCH.nak meg 2szer annyi kellett már 3800.alatt is az UD3R.nek mint pl M2F.nek! vagy P5Q Deluxe nak, szóval mindegyik lapnak megvan az előnye és hátránya is, viszont a giga lapok semmit nem tudnak felmutatni a max OC.n kívül! de ezekről úgyis tudjuk hogy mindenkinek más a véleménye álltalában mindenki azt dicséri ami épp van neki és most jön a képbe az amit az előző írásomban is írtam hogy egy berögződött gigás tuning-mester ha kipróbál egy Asus lapot (legyen az egy közép vagy csúcs kategória tök mind1!) marhára nem fogja tudni belőni az Asus lapot mert teljesen másképp működik a tuningja mint a giga lapoknak elszöszöl vele néhány órát, esetleg néhány napot és feladja ezzel leírja hogy húde sz@r az Asus hogy a gigába pillanatok alatt belőtte mondjuk a 4.gigát egy Q9550.el az asus-ba meg 3.nap szenvedés alatt se tudta be stabilizálni, és ezzel el könyveli hogy az Asus lapok ilyen meg olyan Sz@rok, közbe meg csak annyiról van szó hogy nem ért az asus lapok tuningjához! ahogy látom nekedse sűrűn forognak a lapok a kezed alatt és nem sok más lappal volt dolgod, nekem hálisten elég gyorsan mennek-jönnek a lapok a kezem alatt mondhatni havonta van új lapom és végig zongorázom mindet így van mihez viszonyításom mert van hogy 1.procit kitesztelek 10.lapban is szóval tudom hogy melyik lap milyen, hogy megy és mit tud! most elég sok lap volt tesztalany nálam ebben az 5.hónapban mióta York procim van kb 10.lapba teszteltem őket és tudok mihez viszonyítani, te mond meg őszintén mennyi lapba nézted meg a Q9400.esed összesen 2.be UD3R és DQ6 na az nem sok viszonyítás!
én néztem már a Q9550.emet : P35 P5K Deluxe WiFi/Ap, Rampage Formula X48, Maximus Formula X38, P5Q-Deluxe, P5Q-E, Maximus II Formula, Giga UD3R, DFI LANParty UT P45-T2RS, Biostar T-Power i45, DFI LANParty DK P35-T2RS, lapban és volt időm letesztelni minden lapot!
én ahogy látod nem vagyok beragadva 1 márkánál és csak azt istenítem álltalában ha valaki tanácsot kér azt a lapot ajánlom neki ami a legjobb Ár/Érték el rendelkezik és a jelenlegi állás szerint a P5Q Deluxe aza lap ami ide sorolható ezért mondogatom sok mindenkinek hogy olyat vegyenek! nem azért meg begyöpösödött ASUS buzi vagyok! 
-
spejci
tag
Hello.
Első proci húzásom valaki segítsen légyszi hogy miken kellene még állítani, meg ha meg akarom próbálni a 3,6 ghz akkor mire figyeljek vagy miket kell még állítani??
http://kephost.hu/image-73A3_4AE9E511.jpg -
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Miért utálod Te az UD3R (P) lapokat?
Én nem a Gigát éltetem, hisz a P45DQ6 ..tuningban szív, .....viszont 500 feletti fsb-nél kezd érdekes lenni a quad tuning. Van egy [hasonló linked], ott 1,3v volt asszem, de itt meg..egy feles szorzóval kevesebb..Nem bántom én az Asus-t, ami jó , meg kell fizetni. Az meg, hogy 6 vagy 100fázis.. (DQ6 Vs UD3r , meg is válaszolta, jó ha van, de kvra nem számít h 6 12 v16) Bocsi, nem kötekedni akartam, így gondolom
Szép estét mindenkinek!(ja..szar proci alatt meg lehett bármi..
) -
Aryan
senior tag
válasz
martin66
üzenetére
Látom egy ideje szenvedsz az alaplapos témával. Most kapható megfizethető alaplapok közül ASUS P5Q-E vagy ASUS P5Q DELUXE a te barátod! Használtba lehet kapni ha szerencséd van Gigabyte P45 UD3P/R deszkát is, de szerintem neked nem lesz szükséged rá. Ha nem akarsz tuningolni akkor jó az adatlapodon szereplő alaplap is. Nézd meg először azzal mit tudsz kezdeni, ha semennyire nem jutsz előre a tuninggal akkor felesleges is váltanod alaplapot.
A legtöbb deszka nem WINDOWS 7 ready mivel jóval később jött ki hivatalosan a win7, mint a p45-ös chipset, de az összes alaplap gyártó honlapján fent vannak a win7 x86 és x64 driverek.
-
bzs73
őstag
Igen.Hát a gta 4 -en kívül van még 3 játék ami 4 magot képes használni.A többinél a magas fsb ill magas mhz a nyerő.Én mivel csak játékkal terhelem a gépet jobban,nem sokáig bírtam nézni hogy 2 mag pihenőbe van mindíg.Tömörítést meg annyit használok hogy ha leszedek a net-ről egy filmet kitömörítem,amit a 4magos 5-10mp-el gyorsabban csinált meg.Na bumm.

-
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
E8400@4Ghz-ről váltottam Q9550-re. GTA4-ben jelentős javulást tapasztaltam. Q9550-el már 3.2Ghz-en gyorsabb volt a játék mint E8400-el 4Ghz-en.
-
dangerzone
addikt
Értem srácok. Köszi az infót.
Akkor még egy ideig nem váltok 4 magosra. Legalábbis annyi videót nem vágok, meg órák hosszat sem tömörítek, hogy megérje. -
kimi02
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Video konvertálás az biztos,hogy javult elég szépen, játékok terén semmi változás legalábbis a mostani játékokkal, a tömörittés is javult és a ki csomagolás,de nagyon nem nézegettem a dolgokat , inkább most a tuningot nyomatom

-
Sziszifeca
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Én is E8500-ról (4.3Ghz) váltottam Q9550-re (4.08Ghz).
Én photoshop-ban vettem észre javulást, meg pár játéknál. Nem dolgozik annyira a proci. Ennyi.
-
kimi02
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Macrodroid
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
íme a bizonyíték van élet a L830B550 mellett is...
Ezeket az auto kütyüket szard már le! ET6-ot nagyolni használj(de ne így, s ez a lényeg), utána irány bios. Ha ilyen auto vackokat használsz, 10 év múlva se fogod érteni, hogy mit, s miért teszel. Csináld azt, amit megbeszéltünk 

nekem arra, hogy milesz ha ezt ráteszem 1-esre vagy 2-esre?
nyúlkálnom vagy mi?
?

megy nem is megy fel mondjuk Photoshop-nál semminél se ment feljebb most mi lehet a gáz