Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
explolert kilőttem, magokat affinitásnál szintúgy. Prioritás valós időben. Mást..mást nem nagyon tudok tenni.
Hát ok, hogy jó a a cpu-nál, de a vége..sajna a vga-ban nincs több.
Majd még agyalok. Ja! SPI-nél az 1M-es eredményem q9550-eknél nagyon jó lett. Mivel wr listán láttam, hogy van egy-két jó proci, de prájmolni nem mernek már vele csak erősen visszavett órajellel, gondoltam, ott előrébb végzek. Erre it szívat mert lényegesen szarabb lett.[itt] még elfogadható, 32M-nél meg lassan 4GHz-et tudó procik vernek meg
-
MPowerPH
félisten
SPi -ben van egy trükk, amire rá kell jönni, és amire még én se jöttem rá, a gonosz Subaru meg nem mondja meg.

Mi a gondod ezzel a 3DMark -al?
Piszok jó a cpu score, a többi úgyis a VGA -n múlik.
i7 -el se jobb, nehogy azt hidd, ott inkább a VGA számít a végső pontszámban. -
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szart se
nyomattam, de szerintem nagyon idétlen lett..(PI-nél is üt a guta, 32M-nél srácok 4,2-es procival 1000-res ramokkal beelőztek WR listán, fel se tettem, minek..)
-mindent kilőttem, nem futott semmi, s mégis a béka segge alatt voltam-
megkeresem a markot, hátha Neked többet mond, (ott is 2000pöttyel kaptak többet, pedig..ok, hogy nem jó a vga-m (erős átlag), de a proci kompenzálhatta volna. ..meg is van: [link]
-
MPowerPH
félisten
Nem érdemes i7 -re váltani, ha nincs rá igényed. Bár D0 920 -as procit kapsz 52k körül, lapot is találsz már 45k körül(Asrock X58 SC), és ram is van már 18k körül. Csak körülményes egy rendszer csere.
Én egy Gigabyte UD3P vagy R lapot ajánlanék a quad mellé, vagy egy Asus Maximus II.
Mindegyik olyan 30k körül van, csak a Giga az elég ritka sajnos. -
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Mch 1,52 VTT 1,4 vagy 1,42 . A többit (ref értékek) a lap húzta magával.
Itt fordul a kocka
Itt már bőven sok egy valós 1,54V-os vcore, de vtt-t akár 1,5-öt megenne.. -Na, ezt nem tehetem (most) meg.
SPI 32M 4,46GHz hoz is elég volt 1,44v-os vcore, az azért dolgoztat, prájmolással is"felér"
[link] -
MPowerPH
félisten
-
lipi67
nagyúr
Alul eddig:
[1,184]
[1,2]
[1,248]
meg egy kis [Super PI](#9691) BMW001 : Ezért vettem meg
. 4650-volt meg eddig Validra[ITT], de látod, a proci fesz gyerekes volt még, meg..nem volt hideg. -
MPowerPH
félisten
válasz
petya75
üzenetére
Jah, hát DFI -ben amúgy is piszok nehéz stabilizálni, főleg ha X48.
Szóval el kell dönteni, hogy X48, és akkor Wolfdale, vagy P45, és akkor mehet a York. Ha nem tuningolsz, akkor mind1. Nekem anno a Rampage Extreme -ben 3600MHz -ig sikerült stabilizálnom a Q9550 -emet, fölötte szétesett a rendszer.
Az már más kérdés, hogy addig piszok jól ment benne, jobban mint az UD3P -ben.lipi67: Ha ilyen babérokra törsz, akkor tényleg az marad, hogy -x fok, nehogy valami baja legyen a magas VTT -től. Én már készülök a télre, megyek haza ünnepekre, jön az első komolyabb fagy, hajnalban viszem ki a cuccot az udvarra, had szóljon.

-
lipi67
nagyúr
válasz
petya75
üzenetére
Szuper! Jó lesz az a proci!!! Nem is baj, hogy 1,15-ös a vid, léggel magasabbra tudsz menni majd vele. Várom a teszteket!!!
Hétvége: Se rá fütty, összehozzuk 1x!
(#9688) BMW001 : Időm mint a tenger, s majd a hideg is (most plusz akárhány fok nem sokat segítene, meg fázom is
) Igazából engem olyan 4,7GHz feletti eredmény izgat Validban. Viszont ott olyan VTT-t kér a proci, amit valóban csak fagyban (erős fagyban) merek adni neki. Vcore 1,5v körül elég lenne, nem az a szűk keresztmetszett sajna. -
MPowerPH
félisten
Ahha...akkor ott a probléma. X48+York, egyenlő agyvérzés és megtébolyulás. Soha az életben nem tudod stabilizálni benne a York -ot egy bizonyos FSB fölött.

lipi67: Elhiszem. De kis szabadidőd lesz, és hideg lesz, akkor meglehet az a bűvös 4Ghz@1,12v.

petya75: Várjuk a teszteket.
Am, mostanában piszok sok Q9550 van, ami 1.16v körül viszi a 4GHz -t, míg ez anno fehér hollónak számított. -
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Jaja! Nálam is ilyesmi volt! Meg..mostanában a ramok. Jobban szeretik cpu tuningnál ha auto-n van 1-2 paraméter.
Teszt..Most láttam, [ilyet] már csináltam. Uazon a feszen nem nyomatom le még1x, unom ám. Sajna 1,25V-ig úgy látom végigteszteltem, felé meg csak nyitott ablaknál tudok (köv.opció 1,35V lenne. Ott 4,5GHz a realitás, de fűtött szobában nem tudok prájmolni, nem tudom léggel hűteni)
-
nTom
aktív tag
esetleg ha van valakinek eladó tuningos q9550, az megkereshet
-
MPowerPH
félisten
Az Mch core az északi híd feszültség emelésére szolgál. Az Mch Ref. helyes és stabil értékét nehéz megállapítani, ki kell kísérletezni. Ez az érték(ésmég a CPU ref. is) automatikusan mozog a CPU Termination/VTT emelésével illetve csökkentésével.
Igen, pl, X48 -ban NB voltage néven szerepel, ott az az északi híd. Mch ref. meg nincs is.A ref. -ek kiszámítása se nagy dolog, de nem mindig válik be, főleg nem Mch ref. esetében.
CPU Ref.: CPU Termination/VTT x 0,625
MCH Ref.: 0,72v - 0,74v -->ez általában fix, de nekem 0,76v - 0,8vx között vált be.
Van még a CPU Ref. 2...
CPU Ref. 2: CPU Termination/VTT x 0,635 -
Paca2
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
pontosan mi az az Mch Core és az Mch ref?? meg tudja vki mondani
lehetséges, h más fajta biosban, más néven szerepelnek ezek?
-
Sziszifeca
őstag
Na tessék, itt az IntelBurnTest: [Q9550_4Ghz_1.168V]

Biosban csak ennyi:
Mch Core: 1.20V
Mch Ref: 0.800V
LLc: enabled -
toldy
őstag
Bezony Nvidia. A "NB" csak az alap1,1v van és 1,15v, 1,20v , 1,25v lehet beállítani.Linked az tudom hogy viszi magával a ramot ( tehát az unlinked-et is értem). A procinak alaphangon 1333mhz az FSB 1400mhz tudom vinni ( 2,45ghz) e felett már fagy. Elöbb próbáltam 1,15v on az "NB" és 1575mhz fsb -> szedhettem szét a gépet cmos clear miatt.

-
Chaser
legenda
Hogy ez NV chip, átsiklottam felette. Nekem is hasonló a VID, de hogy ez a chip mennyi FSB-t tud azt passzolom. szorzó mindenféleképp 7 legyen, nagyobb nem lehet, kisebbel meg nem sokra mész, meg az is csak 6 lehet. Azt hiszem unlinked módban a ram az marad annyi amennyin hagytad, cpu FSB növelése nincs hatással rá, linked módban viszi magával. Volt valamikor nf630i lapom intel alá, hasonló volt a bios. Az alsó 3 beállítás fogalmam nincs mi lehet.
-
toldy
őstag
Pont lejárt a limit.

Nos szóval nekem ilyenek vannak beállítási lehetőségek a BIOS-ban. ( ettől a képtől kezde jobbra kattingatva)
( tudom stock hűtővel nem tuningolunk nagyon , de azért 2,6-2,8-ra fell lehet, legfeljebb ádozok az igényemből hang terén) -
toldy
őstag
Értem, egyenlőre lemondtam róla majd januárba körbenézek ismét, így karácsony után hátha ( nem feltétlenü olcsóbbért csak több lesz rá a keret).
akoska07: értem, köszi
De akkor már ha itt vagyok és úgy is Yorkom van.
Lenne kis problémám, mégpedig hogy nem nagyon tudom húzni ezt a kis "szörnyet". 2,45Ghz felet fagy csak nem tudom hogy aproci ennyire antituning ( bár nem hiszem) vagy a lap ( bár ezt se hiszem mert mások gond nélkül járatnak benne q9550-et 3,6 ghz-en is). ( késöbb csinálok képet biosról) -
Chaser
legenda
Az nem feltétlen igaz, hogy minél alacsonyabb a VID annál jobb, van rá elég ellenpélda. Ha én akarnék erősebb k_Vadot, gondolkozás nélkül megvennem azt a q9550-et, olcsóbb nem lesz
FPO-kat soha nem néztem
Max ha veszek procit akkor rákérdezek, és hozzáértőtől tudakozódom. -
toldy
őstag
Akkor szerintem azt csinálom hogy várok januárig és majd akkor kiderül hogy mik is vannak mennyiért és majd akkor meglátom.
Egyébként az oké hogy a VID minnél alacsonyabb annál jobb de FPO számoknál mi a helyzet? Mert ezek vannak most új q9300-ak L820A628, L811B010, L817A672.
-
atish15
aktív tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nézegetem de én sem értem.1,1875 a fix 1,15 de ha feljebb megyek akkor 1,15 és 1,16 között van.Az mch 1,36 a ref 900.Sokat lehet még faragni belőle de most nem nagyon van időm tesztelgetni.Majd hétvégén.Addig megjön a black pi is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kimi02:Te sem panaszkodhatsz

Igen az 1,18 akart lenni

-
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Az én VID-em meg 1.1750 és ez sem megy jobban mint a tiétek, szóval a VID sem minden
Akkor már én is be állok a sorba egy eredménnyel Q9550@4.0 Ghzatish15 : Grat

1.8v
Az brutális. Gondolom 1.18 akart lenni. -
atish15
aktív tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Az az
Az elveszettnek hitt Bmw féle proci
Nálam is 1,8750V.Az alá nem tudok menni sajnos.Az mch és a refen még csiszolnom kell.Még ramra várok és utána tesztelek többet 
-
Sziszifeca
őstag
Én a biosban. MCH Core: 1.20V, MCH Ref: 0.800V, Cpu voltage, és ram voltage volt állítva! Semmi más!
Megnézem majd én is az IntelBurnTest-et, csak nem tudom meddig tart a tesztelése, mert ugye az nagyobb hőt termel, így nem tudom meddig mehetnék el hőben.
A házam szellőzése nem olyan jó.
-
Peak
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
szép munka srácok.
BIOSban mit hekkeltetek még meg, hogy stabil legyen?nekem egy asus p5q pro-m van szintén q9550el egy arctic freezer 7 pro hűtővel, de sajnos 433x8.5en sem stabil IntelBurnTest-tel.
Jut eszembe, megnéznétek kérlek a 4000MHz-es beállításotokkal az IntelBurnTest-et?
Mondjuk baráti 5 helyett 25 run, 32 thread-del és max. memória allokálással? -
atish15
aktív tag
Stabil 4000

-
odorgg
addikt
Mondjuk énis Gygabyte-ra gondoltam, és ez az UD3LR talán beleis fér a szűk keresztmetszetű fizumba, de ez holnap kiderül

-
Tragger
tag
Szerintetek giga ex38-ds5-ös lapba q9400 vagy q9550 a jobb választás? Számít valamit a kisebb cache a q9400 esetében, meg az,hogy a cpu support list szerint, nem támogatja ezt a procit a lapom? + olyan 3.6 Ghz-ez vinnie kéne, mert a mostani Core 2 Duo-m is annyit megy, és annál alább nem szeretném adni

-
castiel
aktív tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
lehet.. nekem olyan van aminek az a neve hogy prime95 :S van másik is? mondjuk mind1 mert úgysem lenne turelmem fél órát sem járatni, nem hogy 3-at meg 12-t...
-
odorgg
addikt
Ha minden jolmegy, csütörtökön érkezik a Q9550-esem FEL forumtárs jovoltábol

Az lenne a kérdésem hogy milyen lapot ajánlanátok hozzá, max 20-25 ezer környékén? -
Fel
addikt
válasz
SlaveDealer
üzenetére
-
castiel
aktív tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
szíve joga mindenkinek azt használni amit szeret vagy amiben megbízik
ui: a másik gépen, athlon 64 5200+ om-ra azt mondta gyári órajelen minden tuning nélkül hogy nem stabil, de az IBT tisztán lefutott.. fura nem?

természetesen stabil.. -
Sziszifeca
őstag
válasz
castiel
üzenetére
Én nem értek egyet ezzel, mivel nekem fordítva volt általában.
Ha az IBT-vel stimmelt, nem biztos hogy Prime jó volt. Én a Prime-t 3óráig tesztelem, és közbe netezgetek, és ha stabil, akkor eddig mindig tuti jó volt!
De a Prime95-öt csak BLEND-en futtatva lehet stabillá tesztelni..ez fontos! Mert ha csak a CPU van tesztelve, na akkor nem mindig stabil a gép!
Meg persze nem lebutított XP-vel, hanem normális Windows-sal.
-
Chaser
legenda
válasz
castiel
üzenetére
Van köztük kb 160mhz és 2MB cache-sel több van a 9300-asban, VT-től meg max az lesz gyorsabb ha virtualgépen linuxkernelt fordítasz
Nem azt mondtam semmi különbség nincs, de minimális.toldy: Szted ha csóri g31 lapban 2.8-on tudom hajtani a q8200-semet alapfesz alatt jóval, ami ráadásul a legrosszabb steppingből van, akkor p35/p45 lapban nem menne 3G felett?

-
castiel
aktív tag
válasz
SlaveDealer
üzenetére
én csak azt nem értem miért van mindenki oda a prime-ért?! minimum 2órát kell járatni hogy kihozzon egy hibát, és még akkor sem biztos hogy stabil..
elfelejti mindenki hogy mi az az Intel Burn Test? ha beállítod 20 tesztre ami kb 8perc, kihoz minden hibát ha van..
itt egy példa: KÉP[link]
a procim mikor még nem volt meg az új hűtő teljesen hiba mentesen ment, és csak 8perc volt a teszt..
most hogy már van CM Hyper Z600-am, 3.6-on használom, már vagy 1hónapja és ez a teszt csak 6 perc volt.. KÉP(1.248-on a prime 3órát ment hibátlanul, az IBT meg 2perc alatt kidobta hogy nem jó... és tényleg nem volt jó, játék alatt fagyott..)
-
castiel
aktív tag
ez a TESZT még jobb, itt összehasonlítja a többi quad-ot is és játékokban
igaz nem mai darab, így egy kis fenntartással kéretik kezelni
Drizzt:
igen rájöttem, csak lassú a netem mire rendesen bejött és addigra letelt az idő limit hogy szerkesszem.. -
Drizzt
nagyúr
Mostanában látom, hogy kezdenek elég durván előjönni a játékokban a 4 magos procik előnyei. Mostmár simán van, hogy egy játék majd 100%-ot tud gyorsulni(Dragon age, Dirt2, ...) a plussz 2 magtól. Tehát én is akarok procit venni. Kérdésem: mi éri meg legjobban most? Q9300-at úgy látom nem nagyon kapni. Q9400 van 41 körül, Q5500 legalább 15-tel több. Ér annyival többet? Mit tud? Magasabb órajel, s plussz cache? Játékokban van az áraránynak megfelelő különbség? Gondolom nincs...
A dobozos hűtővel mit lehet kihozni egy Q9400-ból várhatóan? 3,2 nem ártana minimum.
Próbálgattam visszaolvasni, de azért nem teljesen tiszta a kép. -
kulerr
őstag
látom kaptál már választ...Fel szépen és jól leírta... DDR3-as ramjaid vannak az ok de tuti az az 1,6V? nekem is a ramjaid gyanúsak, de egy dolog: attól is instabil egy rendszer ha szarrá van feszelve, és te nem sajnáltad neki
Fel által leírt értékeket állítsd be és menni fog az, majd ha megvan lehet finomítani a dolgon.(#9622) castiel : Az NB-nek nagyon sok az 1,5 ki is nyírja tuti...viszont 1,3-1,35 simán jó a 45 nanós procinak.
-
castiel
aktív tag
én úgy tudom hogy a 45nm-es CPU-nak az 1.4+ sok, nem pedig az 1.3+
nem belekötni szeretnék, de honnan veszed vagy mire alapozod hogy sok neki? egyébként ha van jó hűtője és nem megy 75fok fölé akkor 1.5V-ot is adhat neki, nem lesz annak semmi baja..kulerr:
én a CPU feszről beszélek, az NB és SB-nek én is azt mondtam hogy tegye normal-ra hisz tudjuk, tuningnál sosem hagyunk semmit auto-n!!!
igen szerintem is simán jó még az 1.35V fesz a procinak..Paca2:
hát az egyáltalán nem sok! Nyugodtan próbáld meg 1.38V-al a procit, ha így sem jó akkor az fsb a ludas ha így jó, akkor sem ajánlom hogy ennyin használd, max 1.36V mert hosszútávra olyan hírek keringenek hogy nem tesz neki jó (bár ezt senki sem támasztotta alá még soha) -
Fel
addikt
Csak röviden, a saját meglátásaim:
Proci fesz sok (bár nem tudjuk pontosan milyen is a CPU VID-je), de ennyi fesz a legtöbbnek már 4GHz-hez is sok. (Ne tedd 1,38-ra...!) (Sok neki az 1,3+V, ezeket a 45nm-es procikat nem erre tervezték Intelék. Ellentétben az AMD-s K10.5 procikkal, ezeknek nem csak a fogyasztása nő meg jelentősen a szivárgó áramtól, hanem bizony jelentősen csökken az élettartamuk is.)
FSB to NB hagyd Auto-n, inkább a Ramok feszültségét állítsd (elvileg ugyanazt éred el mindkettővel, de ha a kettő nem egyezik az gond lehet).
A többi, ramokra vonatkozó beállítást inkább hagyd Auto-n. (Beleértve az AI Clock T-t is)
CPU PLL, elégnek kell lennie az 1,50V-nak
FSB Term V. ez szintén sok, rakd inkább 1,2-re esetleg 1,25 max.
NB szintén sok, 1,3V fölé nem érdemes nagyon menni, mert nagyon melegszik az alaplap miatta. (Legtöbbször 1,3V alatt is elszaladgálnak a Q9550-ek)
SB-nek szintén nem kell emelni, nem szól bele a CPU órajelébe.Load Line Calibration: bekapcsolni
CPU Spread Spect. DisabledAztán nem tudjuk még azt sem mekkora órajelet szeretnél kihozni belőle, de saját tapasztalat alapján, az Asus lapokban 400+ FSB-nél már bizony kell állítgatni a CPU GTL Ref-eket is. Ezeknek a belövése macerásnak tűnhet. Ha emeled a FSB Term Volt-et, akkor ezekkel mindig utána kell menni. Pl. nálam a stabil 471MHz-es fsbhez +40mV-ot kellett adni a CPU GTL Refekhez.
És még van egy dolog... a lapod X48-as, az pedig nem nagyon szeresse a magas FSB-t Quadokkal... Én a helyedben letesztelgetném mire van szükség 400MHz-es FSBhez, majd ezután kezdeném el emelgetni az órajelet 5MHz-es lépcsőkben (FSB).
-
castiel
aktív tag
ramot nem kell visszavenni, járathatod amennyin csak tudod..
NB, SB még jó hogy nem jött be mert ez az északi liietve déli híd fesze, ezt kagyd normalon..
ddr2 vagy 3 a ram? ha 2 akkor tedd feljebb nyugodtan a feszt mondjuk 1.8-raezen kívül azért fagy ki, mert a proci fesz. kevés neki.. mivel minden processzornak más a tuningolhatósága, így a tiednek is, és ennek nagyobb fesz kell.. tedd 1.38-ra, ha így sem jó akkor hagyjad ha csak nincs vízhűtésed!
esetleg a lapnak már sok a 448 fsb és az nem bírja
próbáld meg 1.4V-on, ha így sem jó akkor az FSB sok a lapnak, ha így jó akkor a fesz volt kevés
Ha sok az FSB akkor vedd vissza 400-ra inkább és innen próbálgasd meddig engediFel:
nekem 1.264-en megy 3.6ghz-en, 1.312 kell hogy 3.8ghz-en fusson szóval az enyém sem egy tuningbarát, így lehet hogy az övé sem, így nem értek egyet azzal hogy sok neki a proci fesz.
azzal viszont annál inkább hogy sok a lapnak az fsb -
Paca2
senior tag
-
Paca2
senior tag
sziasztok most vettem egy Q9550-est, és egyszerűen nem bírom 3,6 főlé húzni (prime95-stabilan), már sok beállítást próbáltam a biosban

ha feltolom a feszültségeket akkor bebootol(néha) a w7, de prime alatt meghal
egyáltalán mi köze a bios settingsnek a windowshoz??, mért nem jön be, ha a gép elindul??
valami ötlet? esetleg bios beállítás?
asus p5e3 pro (x48) lap
Q9550 A stepping revision E0kösz
Jani
-
Gr3GoRi
tag
P45-ből 2 stepping létezik a rev.A2 és az A3. Az utóbbi az újabb "hibajavított" kiadás ami elvileg több fsb-t is bír. Asus mikor modellt frissített a MIIF-án akkor már az újabbak kerültek rá.
Amúgy meg 2. gép vásárlása előtt állok és akkor ha lehet akkor inkább az újabbat választom
-
Fel
addikt
Újabb tag a 4GHz-es klubban: [link] FPO:L847C398, VID: 1,2375V
-
toldy
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
A tuningba annyire nem fogok elmerülni egy zotac 9300 itx lappal. Jelenleg IGP-t használok, de közeljövőben ( 1-2 hónapon belül akarok egy normális vga-t, 4850-en vagy gt250-en gondolkodom). Játszani heti 2 órát max, filmezek, Arhcicad.
Egyébként a mostani q8200 L842B453 a VID: 1,213v és Revision: M1
Fel: Tudom én is néztem.
-
toldy
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
A helyzet az hogy sajna nincs rá keret, valamint nem feltétel a tuning ( jó nem mondom hogy nem próbálom ki , de nem ez az elsődleges).
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Piszok jó a cpu score, a többi úgyis a VGA -n múlik.
nyomattam, de szerintem nagyon idétlen lett..(PI-nél is üt a guta, 32M-nél srácok 4,2-es procival 1000-res ramokkal beelőztek WR listán, fel se tettem, minek..)
Mindegyik olyan 30k körül van, csak a Giga az elég ritka sajnos.
De eljön annak is az ideje, kíváncsi leszek mit sikerül kihozni belőle. Még egy 3DMark -ot is nyomathatsz majd, mit tud max -on.

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem szokatlan neki és nagyon jól muzsikál.
Max ha veszek procit akkor rákérdezek, és hozzáértőtől tudakozódom.
Az brutális. Gondolom 1.18 akart lenni.
Over intézi a gariját, de számítottam rá, hogy ez lesz.