- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dani3l
őstag
válasz
Kolondrum #19609 üzenetére
Oksi, akkor egyelőre kikapcsolom azt a 2 dolgot, és lejjebveszem a feszültséget. Igazából nem terveztem hogy 3GHz fölé húzom, az a max egyelőre, szerintem az bőven elég lesz, de most egy darabig hagyom 2,7en.
Bocsi, ha rosszul értem, de annál a primneál az a lényeg, hogy addig fusson, amíg ki nem fagy? -
dani3l
őstag
válasz
Kolondrum #19603 üzenetére
Akkor a procinál a feszültséget átállítom manualra, aztán próbálom lejjebb állítgatni majd. Most egyébként 1.29-1.31 körül van(nemtudom ez sok-e vagy nem-e
. Ha jól értem, akkor ha emelek a memória órajelén, akkor a feszültséget is kell emelnem, és az időzítéseket meg lejjebbtornászni? (Corsair 800MHz-es ramok hűtőbordával különben). Ezt mindet tudom a BIOSban állítani?
Egyébként így, hogy 2,7GHz-en megy 2,4 helyett, a hőfok semmit nem változott, 1-2 óra UT3 után felment 45°ra, de 10 perc alatt vissza is hűlt olyan 35re. Ez eddig is így volt.
tehát ha pár óráig gond nélkül fut a prime, akkor feltehetően jól van beállítva minden, és nincs semmi probléma.?
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy valahogy úgy van beállítva a proci, hogy a min szorzó 6 a max pedig 9. Most így alapon 1800MHz-en fut, és ha jól vettem észre akkor terhelésnél meg megy a 2,7GHz. Ez így normális? hogy így lejjebveszi a teljesítményt mikor nem használom annyira? -
Chaser
legenda
válasz
Kolondrum #19421 üzenetére
Az válaszol aki tud
Ez már feszemeléssel volt nem? Azért 8x333-at ezek alapján loadon 80-100W között talán meg lehetne úszni
#19422 Laraxior: Ilyennel véletlenül se próbálkoznék
Kicsit finomítva a kérdést, hátha valaki mérte, alapórajelen, esetleg még alulfeszelve mennyit ehet loadon? A fenti link alapján 95W-ot csak nem.
szerk: #19425 proci985: Droppolás oké, a peak alatt a fogyasztást érted?
-
HaRdCoRe
aktív tag
-
Laraxior
titán
válasz
Kolondrum #19390 üzenetére
de nem primera használod a géped
hétköznapi alkalmazásoknál pár fokkal kevesebb lesz a hőfok. Mint a videokarinál a szivacsos teszt,az melegíti legjobban a GPU-t,de még Crysisnál sem ér el olyan hőfokot
és ugye az veszi a legjobban igénybe jelenleg a videokártyánkat
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kolondrum #19382 üzenetére
volt/van ilyen verseny, azt hiszem a topikban júni végén merült fel. nem tudom mi lett a vége, mert utánna elutaztam és kb másfél hónapig csak hébe-hóba néztem ide, de nagyon impresszív eredmények születtek 2.4ghzn
de a 0.8 kifejezetten jónak számít.
aláírásoddal meg vigyázz... nekem onnan derült ki, hogy valami nem stimmel, hogy az egyik -erősen párhuzamosításra optimalizált- compiler folyamatosan hibát dobott a teljesen jó kód ellenére... na és emiatt buktam egy tárgyamat előző félévben. a prime kell, mert egyébként a fejed, fogod, hogy akkor most a lap, a proci, a videokari vagy a driverek rosáltak be... és úgy, hogy teljesen random hibákat kapsz, nagyon nehéz hibakeresni (másfél-két hónapot szívtam, mire rájöttem véletlenül, hogy a fesz három program által mutatott három különböző értékéből a legalacsonyabb az igazi, és a lap kicsit viccesen droppol, ha szabad így fogalmazni).
-
slett27
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kolondrum #19340 üzenetére
szerintem állítsd be úgy, hogy venti szív bentről, majd rakj a ház kilépőjére egy 12est, egyfajta légfolyosót csinálva.
én is szívtam mire 3.0án (tényleg) prime stabil lett... lapcsere jelentem, itt is megvolt
azt az Atól Zig leírást nem lehetne valahogy közzétenni? vagy esetleg megkaphatnám én is? hátha tanulok valami újat
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19332 üzenetére
értem a dolgot! belefáradtál a végére a sok kudarc miatt!
végül is nagyon hibátlan eredmény!
kiváncsi leszek mit megy az enyim ha lesz rendes lap!
ha lesz!
elvileg valami P5E szeretnék beujjatani, már meg is van a kiszemelt lap, de ne kiabáljuk el
elv. ez a cucc is 1.2 vid-del bir! valószinüleg közelse ojan jó mint a mostani procija Bagira01-nak. meglátjuk mit megy! igazából különösebb probléma nem lenne a mostani lapban a 3.6! 1.376 vitte a 3.6-ot annyi hogy a lap melegedet és hüteni kellet! igy nem tudom minden napos használatra alkalmazni!
meglátjuk mit hozz majd a jövö!
gazfickoo - grat a cucchoz! de 30 perc szvsz édes kevés ahhoz hogy kimerjük jelenteni hogy stabil! bár kitudja, csodák márpediglen vannak!
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #19259 üzenetére
Az semmi.... A HD 4850 egyenesen a gép közepébe fűt, 110W-al, elindítok egy furmarkot, és 2 perc után tök hangos lesz a tápom, hogy ki tudja fújni a gépből a levegőt... Pedig nem szar a gépem... [link]
Na mid1, a lényeg, hogy a 8800GTX nem para, mert kifújja a házból a meleget...
(Volt 8800GTS-em is, kb 2 hétig a 3870 előtt... A hűtése tetszett...)
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #19255 üzenetére
Kegyetlenek vagytok....
Én kénytelen voltam felhagyni a quad tuninggal... Mióta HD4850 fűti alulról a gépem a 3870 helyett, kb olyan meleg a procim 1,2V-on, 2800-on, mint anno 1,3V-on, 3420-on...
De nem bántam meg...
Ja, jut eszembe a 430-as FSB-ről... Nálam P35-ben hihetelen, mennyire a csipszettől függ, stabil-e a procim... Múltkor már 8*350-en is kinyúlt, pedig régebben 8*400-on ment, atomstabilan....
(Ja, most is prime stabil, csak pl játék behülyül, kb fél óra után, stb...)
-
Bagira01
veterán
válasz
Kolondrum #19253 üzenetére
Nekem meg a tököm kivan ezzel a quad tuninggal. Kva kis feszen elindul meg minden de aztán mire prime stabil is lesz
1,408v-on simán indul 9x425, de még 1,45v-al se stabil. 2 magos proccnál ilyennel még nem találkoztam ha nem stabil pld 1,344v-on adok neki 1,36v-ot voálá stabil de itt........ Hőfokok is tök jók lennének minden mag ugyanolyan meleg.
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19229 üzenetére
látom még mindig bajlodsz a quaddal!
80 fokig ellehet vele menni! de nem árt ha alacsonyabb! lehet hütöt kellene cserélned és biztosobban muzsikálna!
és lenne egy kérdésem felétek!
lapot szeretnék venni a kicsikém alá!
igazából két gyártó jöhet szóba ( topik alapján ) Asus és Giga
Nagyából erre a két fajtára gondoltam!Giga p35 ds4 vagy Asus P5Q E
fontos szempont még hogy késöbbiekben crossfire lenne. felteszem a kérdést a ati topicba, de kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is végül a procihoz ti értetek! -
Laraxior
titán
válasz
Kolondrum #19204 üzenetére
Nincsen problémám a rendszeremmel hidd el..nem fogom órákig nézegetni a karakterekt hogy 3percenként ugrik egy sort.. Neked csak egy számadat a 20perc...úgyis én tudom hogy stabil-e vagy sem.
Ja hogy nem stabil a Tiéd? Hagy kérdezzem már meg mit csinálsza gépeden? Konvertálsz?Tömörítesz? Játszol?..mindegy..tapasztaltál már instabilitást? ha nem akkor nem értem a prime témádat
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19155 üzenetére
lehet hogy teszt közben semmit nem kéne csinálni! gondolj bele 100% pörög a proci, és neki álsz zenélni netezni meg egyébb!
a teszt sajnos elbukott idö a géppel! 100% járatsz valamit és még rá teszel egy lapáttal ... nem igazán jó ötlett! lehet emiatt van a fagyás! - mondjuk ha ezt kibirja száz hogy stabil lesz!
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19161 üzenetére
hmmm... folyamatban a van a hsz feldolgozása
erre gyorsan azért válszolok! terhelés alatt 1.5V nyugodtan ellehet menni! az intel ezt mondja! ami azt jelenti hogy a lap droppolása miatt elv. 1.5 felet lehet picivel adni a biosban!
nekem 1.328 volt a stabil - igy hirdették! végül léggel 1.376 ra lett belöve a vége, biosba 1.4250 asszem állitva! ugyhogy nyugodt kereteken belül vagyunk!
olvastam még, hogy megprobálsz hütött rakni az északihidra! jó ötlett! nem tudom miért de nekem is ez segitett! addig ugyan azt a hibát produkálta mint neked! az egyik mag mindig megállt! az elején volt kékhalál is!
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #19153 üzenetére
A 8-as szorzóval nálam még kisebb fesz is elég, ne kérdezd, miért....
Én amúgy 3400-on nem használtam, mert bár Prime ment rajta akár fél órát is, de 2-3 fokot emelkedett benn a hőmérséklet, és már sült is meg a lapon a feszültségstabi.... (Fekete képernyő, reset, bios defaults....)
Nálam kb 1,3V-ig (terhelt) bírja adni a feszt, utána melegszik túl az alaplapon a tápkör a proci körül. Ezért gondoltam, hogy nálad is valami hasonló dolog lehet. Jah, és amíg olyan 22 fok körüli volt a szobahőmérséklet és jobb volt a szellőzésem a proci körül addig 1,2V-on volt meg nálam a 8*400, szóval azért az én quadom se gyenge...
Viszont most a 4850-em miatt nem fér be úgy a venti mint régen, nem tudom olyan jól szellőztetni a lapot, és 8*400-on, ugyanazzal a beállítással most nem is bootol, pedig előtte hetekig ment úgy minden gond nélkül.... (Pedig profilba is volt mentve biosban...) Úgyhogy jelenleg 8*350-en használom, 1,18V körül....Nekem is volt egy érdekes próbálkozásom.... [link]
-
HSM
félisten
-
Laraxior
titán
válasz
Kolondrum #19123 üzenetére
Te most prime-olásra fogod használni a géped vagy játszol,töltesz filmet nézel stb...mi az istennek 3 óráig futtatni azt a szart?
3760on használtam egész eddig a Q6600ot 1.5V bios fesszel. Semmi baja nem volt,gondoltam elindítok egy primeot.Hát nem volt stabil szerinte,levettem 3720ra most már prim stabil is. De hangsúlyozom,hogy órákig gametünk a Crysissal multiban én voltam a szerver sosem volt újraindulás,vagy hasonló. 20 perc prime azt csókolom.
Úgysem használsz olyan programot ami 3 óráig folyamatosan terheli a processzort 100%ban és a memóriát is ilyen mértékben,akkor meg minek kínzod? -
G4ga
őstag
-
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19081 üzenetére
ne is mond anno mennyit szivtam az e6750! hetek mentek rá mig minden ment rendesen!
most már nem pöcsöltem annyit! tudtam hogy a memo ok, a procit kellet csak belölni! ha meglesz az uj hütö és a ramok. akkor kezdek mindent elöröl! megértem. én biztos nem birnám ki hogy ne 3.6 teszteljek!
amikor hozzám került a quad, és szivtam a 3.6 pfff... már ott tartom inkább eldom ha nem megy 3.6 nálam!
-
-
G4ga
őstag
-
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum #19055 üzenetére
ha jól tátta, Giga lapod van!
ha 3.6-ot akarod probáld meg 400*9 és a ram szoró legyen 2! nekem is igy sikrült produkálni a 3.6!
ha 450*8-ba akartam több fesz kellet a hidnak, azt meg hütés nélkül nehéz elérni! a többi érték jer1cho szerinti beállitásokkal jó!
mod: 1.37- ha a biosba adtál neki az édes kevés! nézd meg mennyit droppol a lapod! a tényleges legyen 1.3 - 1.4 között!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kolondrum #19057 üzenetére
Tényleges 1.37? Mármint a CPU-z szerinti terhelés (prime) alatti? Így a 3,2 vagy a 3,6 nem stabil?
A ramhibát memtestel. Valahol megvan a link, minnyá' megkeresem...
Megvan: Innen töltsd le az ISO-t, írd ki CD-re, majd bootoltasd erről a gépet. Asszem magától elindul és célszerű 10-12 órán keresztül futni hagyni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kolondrum #19054 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy a feszt belövöm az elvi maxra. (aminél többet nem szándékozom, vagy nem tudok - mert felforr -adni) és onann megyek lefele.
Mondjuk ezzel megpróbálkozhatsz:
CPU: 1.45v (BIOS) szerintem a tényleges olyan 1.38 körül lesz
MCH + 0,1-0,2v
FSB: +0,2v
NB: +0,2-0,3v
RAM: +0,1vDDR szorzó 2.0
CIA: kikapcsolvaDe mivel nem igazán ismerem a lapot (illetve procim se sokáig volt, kevés sikerrel), így az NB és az FSB értékekre jó lenne rákérdezni...
Ha megvan a stabil érték, akkor vissza a feszből, és szépen lefele.
Én így szoktam.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kolondrum #19047 üzenetére
A gyártó szerint az 1.9v még belefér...de most mi a gond? 9-es szorzóval, 400-as FSB mellett kényelmesen tudod őket hajtani 800-on. 1.9v-n 800-on atomstabilnak kell lennie a ramoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest