- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
gipsztigris
addikt
válasz kisspista #7798 üzenetére
Nem a pontosságról beszélek, hanem a videó rajzolásáról.....meg a késésről. Ha befordulsz egy sarkon, a térkép még pár másodpercig forog utána....egyszóval lassú a program. Ha egy atomerőműre teszed fel, akkor is lassú. Ezzel együtt kell élni. :-(
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Schaf
tag
válasz gipsztigris #7797 üzenetére
Ez nem igaz...
Fogalmazzunk úgy, hogy olyan warez letöltést nem fog találni, ami BÁRMILYEN készüléken akadás mentesen fog menni. Ugyanis a legtöbb (sőt az általam eddig találtak mindegyike!) ilyen letölthető szoftver hozzá nem értő kezekből kerül ki, akiknek mindegy, csak valahogy fusson a cucc.
A megfelelő átalakítás után a legtöbb kereskedelmi forgalomban lévő hivatalos hardveren akadásmentes lesz, hiszen ezekre van optimalizálva.
OFF
Tigrincs, neked meg érteni kéne már annyira hozzá, hogy tudd mit hol kell kivenni belőle, hogy menjen egy vason.. )ON
[ Szerkesztve ]
"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."
-
kisspista
senior tag
válasz gipsztigris #7797 üzenetére
Nekem a mostani konfiguráció működik olyan pontossággal, mint az iGO2006 Plus, sőt lehet a Primo 1.2 még stabilabb is, mint elődjei. Az tény, hogy erős gép kell hozzá....
-
gipsztigris
addikt
Szerintem add fel a keresést!....mármint a Primo tekintetében.
Olyan készüléket SEHOL SEM FOGSZ TALÁLNI, amelyiken a Primo ugyanolyan akadásmentesen és folyamatosan futna mint pl. az iGO2006 plus, de mondhatnám az iGO8-at is, mert a Primohoz képest az is egy csoda, a grafika sebességét tekintve. Ezzel a panasszal tessék a szoftver gyártójához fordulni bizalommal!
Nagyok az igényeid, de nagyon tudsz botrányt kiáltani!.....szerintem. :-)
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
kisspista
senior tag
3 térképgyártó van, akik hazánkra is készítenek térképeket: Navteq, Topmap és Teleatlas.
Minden másra esköszik, de szerintem Navteq pontosabb és részletgazdább, nem hiába ők adtak ki először kamionos segédfájlokat is a frissítésekhez.
A content/map mappába tedd bele a neked megfelelő térképeket, és hagyd úgy őket. Van lehetőség mapchangerre is, de mivel írtad, hogy kezdő vagy, ezért nem írom azt le (ha érdekel olvass vissza a fórumon). -
djxp01
senior tag
Ilyen válaszra gondoltam, köszönöm az infót!
A jelvételi képességgel kapcsolatban annyit, hogy egy SGS miért 4 perc alatt talál jelet hidegindításban ha elméletileg az egy minőségi hardware ? Egy kínai 10ezer ft-os GPS pedig 1 perc alatt. Hogy van ez akkor most ? Jó mondjuk nem tudni már a mai világban, hogy mi a gagyi kínai és mi a nem az. :S
"...aprócska probléma, hogy bár igényeid vannak, a technikai oldalról a hozzászólásod alapján fogalmad nincs." Igények attól még lehetnek, ha az embernek fogalma sincs a dolgokról, nem ? Vagy ez probléma ?
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
totosa
csendes tag
Hali!
Teljesen új vagyok és nem értek hozzá-ez az alap.
Kaptam 1 kütyüt primo 1.1-el.
Milyen térképeket használjak? TM ,NQ,ceda,monoloit,contrast,navigo?
Most ezek vannak a map könyvtárban és ahogy nézem müxi:-Romania,croatia serbia slovenia cseh és hu .Mind 2011-es.Ez igy jó ? ne bolygassam.Előre is THX -
Schaf
tag
Remek hozzászólás...
...aprócska probléma, hogy bár igényeid vannak, a technikai oldalról a hozzászólásod alapján fogalmad nincs.
1. A 12-24-32-64-500-stb. csatorna nem azt jelenti, hogy ennyi műhód feldolgozására képes a vevő egység, hanem azt, hogy a holdakról érkező információkat (lásd azonosító, atomóra idő, miegymás) hány szálon képes feldolgozni. Azaz ez mindössze a vevő egység feldolgozási sebességét befolyásolja, ami az esetek 99%-ban a user szempontjából észrevehetetlen időkülönbségeket mutat.
2. "500MHz" ...nos igen. Ugyebár nem mindegy, hogy milyen processzor és milyen alaplaban működik 500MHz-en. Hiába van a készülékben egy gyors processzor, ha gagyi SiGe chip a vevő egység, vagy a kijelző esetleg az alaplap vagy a RAM egy rakat kaki. A legjobb szemléltetés a laikus számára, talán egy PC-s Celeron proci, kontra DualCore processzor névleges órajele.
Ehhez a témához kapcsolható még a dual magos processzorok családja (pl. HP3xx sorozat, de tudnék más kedvelt márkát is mondani), ahol a hazai forgalmazó remek felkészültségének köszönhetően adtak a szarnak egy pofont. A HP esetében pl a 600MHz-es procinak a navi csak az egyik magját használja, mivel a másik mag a multimédia alkalmazásokhoz van optimalizálva. Ergó vígan lehet vele zenét hallgatni navigálás közben (WTF??) de a naviprogram sebességét nem befolyásolja.3. Ugyan minek hozna normális hardvert a hazai importőr a piacra, amikor a vevő az occsó kínai szart keresi warez programmal (na ezek a programok is megérnének egy misét)? A vevők döntő többségének fel sem tűnik, ha 1-2 másodperccel lassabb a tervezés, ha néha kicsit megakad a navi... occsó legyen....
Mindezzel együtt volt hazai forgalomban olyan vas, ami vélhetően megfelelt volna az igényeidnek, bár az iconX A410 sem volt a legszuperebb. Igaz a korát messze megelőzte, mind hardveresen, mind szoftveresen. Ha találsz még valahol itt-ott (MM-ban állítólag még néhol van) próbáld ki.
Minden más esetben én is csak azt tudom mondani, amit a boltokban mondtak.. jelenleg azzal főzhetsz, ami van. Hiába innál portóit, ha csak kannás van...[ Szerkesztve ]
"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."
-
TRob1
veterán
válasz M_AND_Ms #7783 üzenetére
És hol a Hunyadi u? Vagy ahová nekem kellett menni, a Jókai Mór ??? Évek óta ott vannak. (Persze az hogy majdnem az egész falut nem ismeri, az "költői" túlzás volt részemről )
De ha már ennyire jó a TM (mert egyébként én is azt használom), poi-ba majdhogynem nem találtam eddig olyat (persze ez is kissé túlzás, de nagyon sok nem a helyén van, pont azért, mert a gugli map se jól mutatja) amit pontosan mutatott volna pl. Pécsen. Jó példa a Baumax esete. Még a saját honlapjukon is rosszul mutatják az áruház helyét (mivel a gugli térképe van beszúrva), és a TM véletlen pont ugyanoda mutatta eddig (persze szóltam nekik, és az új poi-ban már jó helyen jelölik), de a Baumax meg cseszik rá (pedig nekik is jeleztem), és ezért a nem idevalósi emberke gugli alapján nem találja meg az áruházat (mert azért jócskán odébb van)
És rengeteg ilyen (valszeg) gugliból átvett hiba van benne (még egy ezer éve ott lévő hotelt sem találtam meg a TM-el a Mecsekben, kissé máshová jelezte)¤ R'n'R ¤
-
M_AND_Ms
veterán
-
djxp01
senior tag
válasz kisspista #7778 üzenetére
Én egyelőre csak az eladó őszinte véleményét tudom tolmácsolni. "Igo8-hoz megfelelő, Primohoz már néha nem, Aurához pedig kevés." Viszont a külseje és az ára nagyon tetszik és egy átlag elvárásokkal rendelkező usernek szvsz tökéletes a leírások és elmondások alapján.
-
djxp01
senior tag
válasz AndrewTdi #7774 üzenetére
Hát igen, a HD készülékekhez (800x400) legalább egy 7-800 Mhz-es procit illet volna beletenni a CNS-nek vagy egy 3D gyorsítót. Viszont most láttam, hogy a Wayteq X990-hez Aurát javasolnak például, mondjuk ehhez van is Hardware 3D Graphic Accelerator + 600 mhz . Úgyhogy lehet inkább erre nevezek be nemsokára.. Az ára se annyira horror (30k)
-
kisspista
senior tag
válasz viralmind #7775 üzenetére
Egy jobb minőségű PNA vagy legyen az PDA, elég processzorral rendelkezik a navigációs szoftver futtatásához. Azok a mellékfunkciók, mint pl. film- vagy zenelejátszás amolyan extrák, amik szintén jó ha vannak, de nem erre a célra készítették a készüléket.
Én speciel az összes zavaró és lassító hatást kivettem a Primoból, mint pl. 3D épületek, kisautó megjelenés, vagy a vezető képernyő tömkeleg információt, ami már olykor zavaró. Primo 1.2-ben szép a megjelenés, és nincs felesleges infó, csak az ami tényleg szükséges!Apropó: ugyebár megjelent a 2011 Q1 NAVTEQ térképfrissítés, de nem láttam még, hogy .ftr, .fpa és .fda fájlokat is frissítették volna. Mikorra várható ez a frissítés?
[ Szerkesztve ]
-
viralmind
aktív tag
válasz AndrewTdi #7774 üzenetére
ez lehet ,ez tenyleg nem hd,de nem is filmet nezek rajta ,jol lathato az aminek latszania kell rajta navigaciora vettem arra tokeletesen megfelel ,filmezni meg nem vezetes kozben szoktam ,szal pont lenyegtelen hogy hd-ben nezem a kis ikonokat vagy nem ,de izlesek es pofonok :-)
-
AndrewTdi
addikt
-
viralmind
aktív tag
Hello!
egy wayteq x850-et nyuzok primo 1.2-vel minden szar be van kapcsolva rajta 3d epuletek poi-k kamerak stb. nalam nem akadozik ,szepen navigal es boven azelott szol mielott barmifele manovert kellene vegrehajtani nincs "lemaradva" a keszulek,szoval nem tudom te milyen navikat neztel ,de ez sem egy csucsmodell megis smooth a navigacio vele :-) manualis zoomolaskor van hogy meg-megakad egy 100-ad masodpercre de ez csak offline zoomolaskor,tehat mikor csak ugy meg akarok nezni valamit tervezesen kivul ,vezetes kozben en vezetek es nem zoomolgatok sehova a navigacio kozbeni zoom pedig nem akadozik,mikor nezetet valt.
[ Szerkesztve ]
-
djxp01
senior tag
Nem tudom másképp kifejezni, vagy esetleg, hogy értsd: AKADOZOTT, szaggatott a zoomolás, a térkép "böngészése" és navigálás közben. Nem folyamatos (ez már-már gondolom űrnyelvvel ér fel számodra): nem volt smooth a navigálás.
Ez pl. akkor basz fel (a telefonos iGO8-nál) , mikor autópályán navigáltam és úgy akadt, hogy mire odaértem a kereszteződéshez / elágazáshoz akkor még az iGO 500méterrel hátrébb járt és akkor találja ki az ember, hogy melyik irányba menjen az ember tovább.
Hasonló lassúságot láttam a CNS készüléknél ma személyesen, mikor húztam a ujjammal a térképet és ez volt számomra ijesztő. Remélem a retard/szurkálós - vérpisti válasz helyett esetleg egy segítő mondatot kipréselsz most magadból. Ha erre nem vagy képes, akkor kérlek ne is válaszolj. Köszönöm előre is
-
bossm
csendes tag
Sziasztok!
Megoldható az, hogy kilépéskor a Primo elindítson egy alkalmazást (pl. az Explorert?).
Létezik ehhez vmilyen sys.tx bejegyzés?
Üdv! -
Noxy
veterán
akadozás mentesen, lagmentesem pl.: egy CNS Globe-on az iGO.
ami legalább 30FPS sebességgel futnaBakker, mihez kell neked a 30FPS?
Az iGO, nem CS vagy COD4, hogy az FPS-t nézegessük.
A másik meg rakd be melléd a kocsiba, add meg az úti célt, indítsd el a zenelejátszót és tökéletesen, akadás mentesen navigál az úti célig.
Vagy te csak szimulációba akarod csak használni, mert ott 3-400 km/h már valóban szaggat.
Lehet hogy Ferrarid van?
Nem is csodálkozom, hogy b*sztak válaszolni a GPS topikban.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
djxp01
senior tag
Egyszerűen botrány, hogy elmegyek egy GPS boltba, 4.3"-as méretű GPS-t keresve, iGO8-as programmal nem tudott mutatni az eladó egy normális sebességgel futó iGO alapú, vagy iGO programot, ami legalább 30FPS sebességgel futna. Tudom, hogy 500 mhz, meg nagyon szuper az összes GPS manapság , de egyszerűen vicc, hogy nem ment rendes sebességgel, akadozás mentesen, lagmentesem pl.: egy CNS Globe-on az iGO. Az eladó szerint állítólag kevesek ezek a GPS készülékek a 30FPS-hez.... Vegyek PDA-t...
Az ember azt várná, hogy azonnal reagál az iGO/ GPS, mint pl.: Galaxy S-sen a Sygic Aura - csak sajnos ahhoz meg gyenge a telefon GPS vevőegysége és állandóan ledobálja városban a műholdakról az iGO/Aurát, úgy, hogy Assisted GPS is be van kapcsolva 3G kapcsolattal. Ezért is kellene egy PNA GPS, mert a 64 csatornával soha nem dobja le magát a műholdakról a városban.
Valaki tudna írni egy olyan lapos, vékony 4.3" méretű GPS-t ami folyékonyan futtatja az iGO 8-at vagy a Primot? Vagy adjam fel a keresést?
(sorry, hogy ide is feltettem a kérdést, mert a GPS topikban b*sznak válaszolni bármire is )
-
Szanyo74
tag
GJ-AK v3.10.0 zz2 és GJ-AK v3.10.0 zz2 silver (800×480;480×272;320×240 felbontásban)
- Keresés/Egyebek menühöz mentett potíció alapján való keresés hozzáadva
- Skin beállítások/Átlátszóság beállításai: bővített menü + árnyékolási lehetőségek
- Skin beállítások/Érkezési beállítások/Figyelmeztető hang típusa: választható hang vagy TTS jelzés
- Megérkezéskor az utazási adatok felolvasása
- Uticél megjelenítése: gomb érintésére az uticél felolvasása
- Nyitott utazási adatok panel esetés a Városnév megjelenítése eltolva balrahttp://primosite.co.cc
-
kockazatos
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni olyat hogy számít e a méret?
Mármint egyes régebbi kiadású 3Dc dolgok mérete sokkal nagyobb mint a mostani Navteq q1-es-é!
Pl: Magyarország!
Vagy az új nem annyira részletes? Vagy tuti a tömörítése? -
hovajk
tag
Tudna valaki tanácsot adni , hogy mitől lehet az , hogy a Navteq Hungary_83_NQ_2011.Q1_110405 ismer egy utcát , és a hazai gyártású TopMap Hungary_83_TM_2011.03_110503 pedig nem .
-
goli11
tag
atesss: igen poi adatokat tartalmaznak, ha utána olvasol akkor sok helyről ilyen formátumban lehet letölteni.
TRob1: Köszönöm. Ezt a három lehetőséget passzolnám
Ezt a végignézés dolgot nem lehetne kikapcsolni?? Hogy csak akkor keressen amikor már beírtam neki a keresendő szöveget, ne betűnként szűkítse a kört. (Az IGO8-ban ugyanez a mennyiség nem okoz gondot lassulás szempontjából, de ott meg nem enged keresni)Minden jo, ha vége .... azaz még működik.
-
TRob1
veterán
3 megoldás:
1) Kitörlöd az a 3db kml-t
2) Kitörölsz 2db kml-t (valamivel gyorsabb lesz)
3) Ha nem akarod törölni (gondolom kellenek), akkor építesz valami szuprnavit (sztem1Gb ram és valami 2,5 körüli c2d elég lesz bele)23000 pont az nagyon sok, persze hogy kell idő mire minden egyes betű után végignézi az összeset hogy szűkíteni tudja a kört.
¤ R'n'R ¤
-
goli11
tag
Sziasztok!
Primo alá beraktam 3 db *.kml file-t az userdata/poi könyvtárba. Működik is, megvannak a poi-k csak az egész rendszer belassult tőle. Kereséskor 1 betű megnyomása után is várni kell 4-5 mp-et mire a következőt is nyomhatnám. Mit tudtok ajánlani, hogy gyorsabb legyen a rendszer? (a 3 kml-ben összesen kb. 23000 pont van, ha ez számít)Minden jo, ha vége .... azaz még működik.
-
atesss
addikt
Úgy néz ki szinte teljesen sikerült működésre bírni a Primo-t az Asus A620BT-men.
A külső, BT-os GPS-emmel (Sirf Star III alapú) először nem működött, de rákerestem mit szoktak rakni a SYS.TXT-be erről, és beraktam:
[gps]
protocol = "NMEA"
set_messages=0
port = 6
baud = 57600A portot elég nehezen sikerült kitalálnom, a sokak által használt 1-essel természetesen nem ment.
Aztán próbáltam a korábban az IGO 8.3-am SYS.TXT-jében lévő 4-essel, de furcsa módon azzal sem ment.
A 8.3-ban egyébként ez volt benne:
[gps]
protocol = "NMEA"
com_port = 4
com_port_speed = 57600
trace= 1Végül a WinMob-ban lévő Bluetooth Settings / Serial Port / Ports alatt megtaláltam:
Inbound COM Port: 7
Outbound COM Port: 6
Mondjuk azt nem igazán értem miért a kimenőt kell megadni, hogyhogy nem a bejövőt. De 7-essel nem ment.Mit jelentenek amúgy pontosan ezek a SYS.TXT beállítások ? És az IGO 8.3-éi ?
És miért lett a "com_port"-ból "port" és a "com_port_speed"-ből egyszerűen csak "baud".
Amúgy ezt biztosan 57600-ra jó ha rakom ?Ugyanis van még egy furcsa probléma:
Tegnap vidéki utazás közben próbálgattam ki, hátul ülve.
Ha a GPS vevő, és a PDA közvetlenül egymás mellett volt, akkor nem szakadt meg a kapcsolat. Viszont ha már egy mondjuk 10-15 cm-nél messzebb voltak egymástól (de max. fél méter), és pl. a pohártartóba raktam a PDA-t, akkor előfordult hogy megszakadt a kapcsolat. Korábban ez nem volt ennyire érzékeny (pl. IGO 8.3 alatt sem).
És ugye ez még WINCE 4.2-es, vagy legalábbis nem tudom csak emiatt van-e, de az IGO minden egyes indítása előtt külön rá kell csatlakozni a BT-s vevőre a BT managerből. Ha megszakad a kapcsolat, szintén, és ehhez ugye ki kell lépni a Primo-ból, és aztán vissza.
Szóval elég kényelmetlen...A másik kérdésem a TTS-ről lenne, mi is kell pontosan hozzá, hogy működjön ?
Mert felraktam olyan fájlokat, amivel elvileg működnie kellene, de így sem megy.
Olvastam olyat is, hogy WINCE 4.2-vel nem megy, és 64MB rammal sem. De ez biztos, sehogy se tudnám elindítani így ezen a gépen: [link]
Elég lenne akár csak az utcanevek felolvasása, mivel úgy tudom az első verziókban még csak az volt. Ez akkor a "TTS", és az újabbakban az Utiterv áttekintés, TMC-s áttervezés kérdés feltevése szóban, Országinfó, stb.-vel együtt az a "TTS Pro" ? -
saratimi
csendes tag
válasz Szanyo74 #7752 üzenetére
Szia.
A GJ-AK v3.10.0 zz silver (480×272)-t használom.
OK. Csak van olyan probléma , ha a kedvenceket menteném lefagy a készülék.
A második észrevétel, hogy a sávinfónál a kis útjelző nyilak háttere sötétkék szinü.
Az előző verziókban is egyszer ok egyszer nem.Ki lehet ezt javítani?
Köszi.
Üdv: saratimi[ Szerkesztve ]
-
v64
csendes tag
válasz kuksa90 #7749 üzenetére
köszi!
Ezt a funkciót tudomásom szerint csak a OVI MAPS tudja, ezek szerint.
Nem is értem, hiszen nagyon sokan utálják az alagutakat, nem is beszélve a klausztrofóbiásokról. Utóbbi csoport mellesleg ha véletlenül betéved egy alagútba, képes hatalmas baleseteket csinálni, akár utasként is. -
BullZeye
veterán
1.1-ben semmi esély nincs arra, hogy mondja az útjelző táblákat? Na meg TTS Pro-ra sincs esély 1-1-ben semmi képp?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
kaliban1
tag
De hová tűnt Damon Hill? Illetve hát PLajos. Mert azt igérte, hogy tts pro után lesznek skinjei 1.2-re. Én várom
-
saratimi
csendes tag
ok.
-
gaben
aktív tag
Olyan problémával találkozott már valaki, hogy ha új POI-t adok hozzá, akkor az előzőleg felvitt törlődik. Csak bizonyos mennyiségű POI-t tud kezelni?Semmi hibát nem dob, pár nappal ezelőttig okés volt. 5let?
-
kisspista
senior tag
Primo 1.2 (9.2.1.179499) skin: GJ-AK 3.10.0_zz
Egy elég durva hibát véltem felfedezni a működésben! Ugyebár adott a SPEEDCAM mappa és fájljainak törlése / áthelyezése a gyorsmenü (pánikgomb) hosszan nyomva tartásával.
Ha kiválasztom a mappa áthelyezését, akkor (nem rejtve) a Primo gyökérkönyvtárába teszi, majd a szoftver újra elindul, de már kamera adatbázis nélkül...
Eddig nincs is hiba, viszont most következik: az eddigi, használatban lévő útvonalat nem lehet törölni, nem reagál a törlésre, a kamera adatbázis nem állítható vissza / helyre. Illetve ami ennél is durvább, nem lehet kilépni a Primo-ból, nem érzékeli a kikapcsolást, s még csak fel sem villantja az eddigi kérdést a kilépéssel kapcsolatban!Lehet nálam van csak a hibajelenség? Próbáljátok ki légyszíves.
-
Kobe
veterán
üdv
igo primo fut egy atd gp-318 as GPS en, viszont a felbontást át kellene valahogy állítani, mert jelenleg nem mutatja teljes képernyősbe a képet, hanem túlnyújtja a képet..
Van erre valami módszer ? régebben olvastam hogy a sys.txt be kel átírni valamit vagy azt a filet kell lecserélni de nem igzán vágom ennek a menetét
ha valaki tud segiteni, az jó lenne
-
kisspista
senior tag
Azt szeretnéd, hogy ne vigyen keresztül alagúton?
1., Ha igen, akkor nagyon egyszerű a megoldás: kerülendő utak, és kiválasztod, amelyik útvonalon alagút van, megadod mekkora hatósugárban kerüljön, és máris másik útvonalat ajánl.
2., Ha azt a funkciót szeretnéd beállítani, hogy a GPS-jel ne menjen el alagútban, illetve ne szálljon el hibaüzivel a navigáció, akkor a sys.txt-be biggyeszd be az alábbi bejegyzést:
[navigation]
use_duration_for_tunnel=1
stop_at_tunnel_end=1[feature]
tunnel_guidance=0 -
v64
csendes tag
Sziasztok!
Az alagút kerülése funkciót hogy tudom belevarázsolni?
köszönöm! -
Jaki2000
aktív tag
válasz tobias88 #7733 üzenetére
Belfast környékén vakartuk a fejünket. Gyakorlatilag semmi nem az volt aminek írták. Volt, hogy 15 km-rel arrébb találtuk magunkat. A falu neve és az utca stimmelt. Csak arra felé így néz ki a cím: A Tisza melletti kis malom környéke (ez a falu), Béla háza mellett, a templom mögött Co. (ez az irányítószám) :-))
Ez nem vicc. Az öcsém kint van pár éve és volt néhány ilyesmi címe. És a levél oda talált bakker!
A városban (igaz ipartelep), pár 100 m-rel ráhibáztunk. De azért 2-3 portást bevettünk a műholdak közé a pontosítás érdekében.
Bocs! Belfast az Észak-Írország.Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
A701 CsL
csendes tag
OFF!
Ha Te szemben állsz velem, akkor a jobb kezed a bal kezed! Igaz? Mert nekem a bal oldalamon lesz! Mint ahogy a kijelző jobb oldala is a bal oldalon!
Azért ezt vedd komolyan! Csak vicceltem!
ONManók márpedig léteznek, csak a tudomány jelenlegi állása szerint nem tudható, hogy fejtik ki hatásukat! :-)
-
tobias88
csendes tag
Valahogy lehetséges Primoban Angliában postcode-ok alapján keresni? Mert ott minden úgy van megadva és nem cím szerint! Ha nem, akkor valaki tud valami másik nav szoftvert?
-
kisferi
tag
Szia Szanyo74. Az új GJ_AK_v3.10.0_zz_silver skinedet használom.(mindig az újabbat)
A Beállítások - Gj beállitásokban az Otthon/Munkahely/Kedvencekre kattintva kifagy a
CNS GLOBE HD. (Nincs ide elmentve semmi, otthon és munkahely gombok kikapcsolva)Építő jellegű az észrevétel. Amúgy gratulálok a skinhez és köszönöm a mindig aktuális skint. -
drotifuti
aktív tag
válasz ttibike #7729 üzenetére
Persze építő jelleggel oszd meg,kiváncsiak vagyunk, és ha tudunk akár mi másban segíteni is fogunk!
De tudod primo nincs 320*240-es verzióban..ezért említette DM43 kolléga,a warez dolgot is...nem akar itt senki bántani,megsérteni embereket, segíteni akarunk...de itt nincs helye a warez-nek..Légy mindig különb, a másik embernél.
-
ttibike
csendes tag
Rendben értem.
Nem warezoskodni akartam. Hivatalosan vásárolt Tibo, és a hozzátartozó Xroad.
Megkerestem a boltot hogy frissítsenek nekem térképet, természetesen fizetem minden költségét. Nem tudták megtenni.Tökéletes a kis masina, és motoros túrákhoz használom. hosszú túrák, Svájc, németország.
A motoros tartó ehez lett kialakítva. Számomra bosszantó hogy vegyek másikat és csináltassak meg mindent 2x. Amikor én fizető emberke vagyok.
Nem akartam offolni, további szép napot mindenkinek. Azért ha megoldottam rakjam fel a megoldást? -
szentgabor
csendes tag
Szia!
A műholdas kérdésedre a válaszom a következő. A SYS-ből a GPS bejegyzést töröl ki mindenestől, ne te utasítsd a programot, hogy melyik és hány műholdal tartson kapcsolatot, majd ő fogja tudni és biztos, hogy 8-9-10 műholddal állandó kapcsolata lesz és a program beindulása után azonnal megtalálja a holdakat. Üdv Neked.
-
ttibike
csendes tag
Sziasztok !
Sajnálattal látom, hogy mégsem olyan nagy szakik ülnek itt, vagy csak rám nincs idejük.
Volt 1 kérdésem, hogy primoban, hogy tudom megoldani a külső Hardware-s gombok használatát. zoomolásról lenne szó . 320x240-es felbontásnál. Motoron használom és nagyon jól jön. Jó hozzászólásokat látok de senki nem foglalkozott még ilyennel?
Egy pár tipp jól jött volna.
Ha valaki még is tud 1-2 ötletet azt köszönettel venném.mély tisztelettel mindenki iránt.
-
Rick4
félisten
válasz kisspista #7712 üzenetére
Jaja, megvan, csak pár kutat állítottam be, meg a gázkutakat, így már okés. Érdekes, ennek ellenére a userdata mappába kellene kerülnie, de ott nem találom meg őket...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #7715 üzenetére
Kipróbáltam a javított skined, és most megjelenik valóban a település neve, illetve rákkattintva bármikor bemondja. A településnév TTS bemondása a településre való beérkezéskor megtörténik!
A problémám továbbra is a következő:Még mindig, vastag, félkövér betűstílussal írja ki a következő manővert! Ezen lehet valamit állítani? Akár "házi" szerkesztéssel?
-
Szanyo74
tag
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Végeztem egy kis javítást a legutóbbi GJ-AK v3.10.0 skinekben.
Először is a színek automatikus éjszakaira való átváltása kimaradt.
Másodszor a következő manőver fekete szín alatt nem mindig volt jól látható, kivettem belőle az árnyékolást. Természetesen a többi szín választásakor marad az árnyékolás.
Harmadszor pedig ma teszteltem élesben a skint.A település nevének bemondása nem volt tökéletes. Az összes aktuális utca váltásakor mindig működésbe lépett. Ezt javítottam valamint nem az aktuális település nevét olvasta be hanem a kiindulási pozícióét.Remélem több hiba nincs, mindenkinek jó utat kívánok: Szanyó Zoltán.
http://primosite.co.cc
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Primoban szeretném a letöltött és a usertada/poi mappába berakott holtankoljak poi adatázist láthatóvá tenni, de a poik között nem találom ezt a mappát... Merre lehet?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
SzaboZE
addikt
válasz BullZeye #7696 üzenetére
Pontosan ezt mondom, a gyorsmenu gombra rá lehet tenni az időt! Nem a gyorsmenu ikon látszik, hanem az idő! Rányomva ugyanúgy a gyorsmenübe jutsz.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
kisspista
senior tag
Teszteltem a gj_ak_v3.10.0_zz skint, és pár dolgot szeretnék megosztani vele kapcsolatban.
Egyik legfontosabbnak érzem, hogy a következő manőver számértéke erősen kiemelt (félkövér), s olykor már olvashatatlan egyes számjegyeknél!
Mellékletként egy fotót róla:Ugyancsak ezen teszten a település jelzés TTS hanggal aktiválva volt, meglévő GPS jel mellett, és sem a menüpontban (példát), sem pedig navigálás közben nem mondott semmit! A település megjelenítés is aktív, ez működik rendesen.
Szanyo kolléga utána tudsz nézni a sima gj_ak_v3.10.0_zz 800*480 felbontásban? Köszi előre is!
Szerk.: Lehet, hogy a település jelzés TTS-hez szükség van egy adatbázis, ami alapján tudja, mit kell bemondani, vagy ezt alapból tudja?
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz BullZeye #7705 üzenetére
Nekem is a kék
A házszám helye állítható 3 helyre is (pont azért, kinek hogy tetszik), a kurzor (auto) mellé is akár. Csak kicsit meg kellene ismerni a programot , és utána el lehet dönteni hogy tetszik-é avagy sem. (magánvélemény)
1.2 gyorsabb, + TTS Pro (ill. szerintem többek között pl. autópálya szolgáltatások se voltak 1.1-ben...)
Szerk: De félre ne értsetek, én senkit nem akarok meggyőzni az 1.2-ről sem, és a Zozo féle skinről sem. Mindenki használ amit akar (pl. igo 2006 )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
BullZeye
veterán
Na jó, ízlések és pofonok, sztem pl az akksi az infó sáv 1/3át elfoglalni hülyeség, elég lenne egy kis ikon + % hozzá egymás mellett. Vitázni ezen nem fogok, mert ez olyan, hogy nekem a kék, neked a zöld a kedvenc színed (vagy akármi).
Btw házszám sokkal jobb volt rögtön az autó mellett sztem (de ez megint magánvélemény) és ott legalább lehetett látni jól, hogy jobb vagy bal oldalon mi a házszám.
Viszont valaki meg tudja mondani mi a jó 1.2-ben 1.1-hez képest? Mert nem igazán találtam erről leírást, mindenhol azt taglalják, hogy internetes és az milyen jó, de útközben még a wifi-re se lehet támaszkodni, és 3G kevésben van:\ akkor mégis mi a nagy újdonság benne?
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
sz.v.endre
csendes tag
Sziasztok!
Arra keresem a választ, hogy miért nem tudom a skineket elővarázsolni a kütyün, pedig mindent a leírás szerint csináltam. Sem az alsó sor szövegei, sem az időjárás skin nem jelenik meg. Mit kell és hol állítani, hogy látható legyen. A kütyü: Wayetq x950bt-hd.
Köszönöm -
Jaki2000
aktív tag
-
TRob1
veterán
válasz BullZeye #7700 üzenetére
De. Alsó sáv: akksi (jó, ez neked nem kell, valakinek igen, pl. néha nekem is) magasság, műholdak. A jobb fent lévő gyorsikonra meg kitehető az idő/dátum (és még jól látható is). Lásd én képem a #7620-as hsz-ben. (Ott még látszik a házszám is bal oldalt, meg ha lenne jobb oldalt ház, akkor ott is ) Ennél több az alsó sorra szerintem már zsúfoltságot okozna, ezért is tetszik hogy az idő pl. elkülönül egy gombon, ami úgyis ott van)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest