- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
siralywarez
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy WAYTEQ950HD navigációm és egy RTA-3000-es TMC vevő, van 1.2-es primo-m a gépen. De három napja küzdök a TMC felélesztésével, de nem sikerül, a kossuth-on kívül semmit sem talál, csak keres és keres. Próbáltam már sokféle sys beírást, és fájl változtatást, de nem megy. Valakinek sikerült már 1.2-es primo-n és ilyen és WAYTEQ950HD-n összehozni a TMC-t? Ha igen legyen szíves megosztani velem a tudását, mert már nincs több ötletem. Most épp ez a sys beírásom:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="1027"
saved_last_tuning_mode="1Nálunk a petőfi ezen a frekvencián jönne be 102,7Mhz. és ott elméletileg van TMC-vétel, de nem áll meg, hiába van beírva a sys-be, csak keres és keres. A szükséges fájlok megvannak a győkérmappában és a content\tmc-ben is a szükséges tmc fájl, de semmi.
Köszönöm a segítségeteket!
Sirály
-
M_AND_Ms
veterán
válasz tamas19686AF #9696 üzenetére
Mindenképpen horvát térképet!
Navteq vagy DataSource. A TeleAtlas elég hiányosnak tűnik
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
snowdog
veterán
válasz tamas19686AF #9696 üzenetére
Mindig a helyi térképészcég térképe a legpontosabb. Ha találsz Mireo programot, akkor az ahhoz tartozó térkép a legjobb. [link]
[ Szerkesztve ]
-
tamas19686AF
csendes tag
A jövő héten megyünk Horvátországba Split, Makarska, Dubrovnik környékére. Szeretném kérdezni, hogy melyik térképet ajánljátok . Valaki talán tud segíteni.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz lacid90 #9693 üzenetére
A bal oldalon lesz egy vékony csík, ami maga a "haladási sáv". Azon jelzi grafikusan, hogy az egész úthoz képest hol tartasz és hol vannak a köztes pontok
A baud, az az adatátviteli sebesség, elvileg gyorsabb a kommunikáció, túl nagyra állítva viszont hibás lehet, vagy meg is szűnhet
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
lacid90
csendes tag
Az hogy a "Haladást jelző állapotsáv" kivan pipálva, az pontosan mit jelent, mert a képernyőn semmi változást nem látok.
A sys.txt-ben beírt következő sorok gondolom azért kell, hogy a vevőt hamar megtalálja, nem kell neki automatikusan keresgélni (wayteq 950BT).
[gps]
protocol = "NMEA"
set_messages=0
port = 1
baud = 38400A system.ini-ben viszont a baud=57600 van. Kipróbáltam mind a két változatott, de nem találtam észrevehető változást. Mi a szerepe a baudnak a működés szempontjából?
Köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
-
edeleny
őstag
válasz snowdog #9667 üzenetére
Köszönöm az infót.
Én csak ide írtam rosszul az elérési utat, az Ini, és a Sys fájlokba jól volt. (resident1, és ékezet nélküli nevek.)
Viszont tök mindegy mit írtam az .ini, és a .sys mappákba nem csinált semmit.
Egyedül az hozott megoldást, hogy kimásoltam SD kártyára és onnan futtattam.
Most szépen teszi a dolgát.A kérdésem továbbra is az, melyik térképet érdemes használni?
Illetve a 7 megás, és a 15 megás között tényleg dupla annyi a tudás?Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Mawerik
tag
válasz gipsztigris #9688 üzenetére
Megértve!
"Minden ember megkopaszodik, csak nem mindegyik éli meg!"
-
Mawerik
tag
válasz gipsztigris #9682 üzenetére
Pedig ....de
http://handheld.softpedia.com/devices/Mitac/Mitac-Mio-P350-357.shtml
"Minden ember megkopaszodik, csak nem mindegyik éli meg!"
-
snowdog
veterán
válasz gipsztigris #9683 üzenetére
És a Start menüben meg fogod találni a Primo ikonját.
Meddig?
-
gipsztigris
addikt
válasz cseszpa83 #9680 üzenetére
Parancsikont pedig úgy tudsz csinálni, hogy a FileExplorerben a Primo.exe-re hosszan ráböksz, és copy, (vagy másolás) majd a Windows/start menü/programs mappában egy üres helyre hosszan rányomsz, és a felugró ablakban paste to shortcut, (vagy parancsikon beillesztése).
És a Start menüben meg fogod találni a Primo ikonját.[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Joltee
aktív tag
Kissé láma kérdés: térképcserélő használatához (Primo 1.2) mindenképp kell vmilyen skin?
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
kisspista
senior tag
válasz cseszpa83 #9677 üzenetére
Töröld a SAVE mappát akár teljes egészében is. Ha nem konfigurálod a sys.txt-ben a GPS vevőd, akkor is meg fogja találni a műholdakat.
Első indításnál akár 10 perc is kell --> A-GPS jelensége[ Szerkesztve ]
-
-
pergamen
csendes tag
Sziasztok...
Hogy lehet a kedvenceket átkonvertálni a Primóból IGO 8.3-ba?
Köszönöm...
András
-
pergamen
csendes tag
Sziasztok...
Létezik az IGO 8.3-hoz PRIMO felületű skin?
Mert a 8.3 alatt tökéletesen megy a TMC-m, de a PRIMO felülete sokkal-sokkal szebb...
Köszönöm:
András
-
pergamen
csendes tag
Sziasztok...
Létezik az IGO 8.3-hoz PRIMO felületű skin?
Mert a 8.3 alatt tökéletesen megy a TMC-m, de a PRIMO felülete sokkal-sokkal szebb...
Köszönöm:
András
-
cseszpa83
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MIO P350-es PDA-m, rajta a PRIMO 8.5.9.142948.
A problémám az, hogy mikor elindítom a navigációt egyszerűen nem talál GPS műholdat.
PDA GPS beállításai: GPS program port: COM4
GPS hardver port: COM2
Bitsebesség: 4800Az a kérdésem, hogy a "sys"-ben milyen beállításokat kell elvégeznem, ahhoz hogy működjön.
Remélem tud valaki segíteni, mert szombatra kellene a kütyü nagyon
Előre is köszi
-
tpc_E
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a primóban lehet-e 3d-ben navigáció közben a nézetet úgy beállítani mintha az úton "ülnél " az autóban. Az igo8-ban erre volt 3 db gomb a képernyőn
segítséget előre is köszönöm
tpc
-
gpsr
csendes tag
Bizony file, mappa nevekben nem ajánlatos ékezetes betűket, szóközt, különleges karaktereket használni...hacsak nem akarja az ember előbb utóbb megsz@pani magát
-
snowdog
veterán
válasz edeleny #9666 üzenetére
Megint nem jó útvonalakat adtál meg!
Olyan hogy residentflas2 nincs, csak ResidentFlash2.
DE NAGYON NEM AJÁNLOM hogy a ResidentFlash2-be bármit is beleírj, mert lehet hogy a géped többé nem indul el!!!!
Ha a ResidentFlash\mobilnavigátor mappában van a Primo, akkor ezt írd be:
DirContent=\ResidentFlash\mobilnavigátor\content
DirSave=\ResidentFlash\mobilnavigátor\saveDe a helyedben ékezetes mappa neveket (pl. mobilnavigátor) nem használnék! Biztos ami biztos! Ami a lényeg, ide azt a pontos útvonalat kell beírnod, ahol a Primo a gépeden valóban megtalálható!
Nyugodtan kiszedheted ami nem kell, a maradék működni fog, akár ha csak a magyar térképet hagyod egyedül, akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz snowdog #9665 üzenetére
A következő sorokat átírtam:
DirContent=\SDMMC\Primo12\content
DirSave=\SDMMC\Primo12\saveDirContent=\residentflas2\mobilnavigátor\content
DirSave=\residentflash2\mobilnavigátor\saveNem hozott eredményt.
Egyébként melyik térképet érdemes használni?
Van amelyik méretben a duplája, az annyival többet is tud?Ha a térképek közül kiszedem azt amit nem használok, lehet valami lelki baja?
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz Szanyo74 #9662 üzenetére
Jelenleg ez van az .ini-ben:
[general]
DirContent=\SDMMC\Primo12\content
DirSave=\SDMMC\Primo12\save
ExeName=Primo.exe
Sound=set.wav[mapchanger]
swpoi=1
swbuilding=0
swhistspeed=0
swphoneme=0Ez azért érdekes, mert nem az SD kártyáról fut (Rezidentflash), és nem Primo12 a mappa neve.
Állítsam át?Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Szanyo74
tag
válasz edeleny #9661 üzenetére
Beállítottad az elérési utat az utility.ini-ben?
[general]
DirContent="Most megcsinálja a restartot, és nem változik semmi, se a térkép, se a név, idáig legalább azt cserélte."
Nem cserélt le semmit! Pont ezért kell bele a .txt fájl. Ez alapján ellenőrzi hogy milyen térképek vannak a "map" mappában.
Ha beállítottad az elérési utat próbáld meg újra. Nekem sem mindig fut rendesen.[ Szerkesztve ]
http://primosite.co.cc
-
edeleny
őstag
válasz snowdog #9659 üzenetére
Megcsináltam a leírtak szerint, de annyi történt, hogy idáig megcsinálta, elméletben a cserét, kiírta, hogy az uj térkép van benne, viszont a térkép semmit sem változott.
Most megcsinálja a restartot, és nem változik semmi, se a térkép, se a név, (idáig legalább azt cserélte.
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
axelbox
tag
válasz siralywarez #9648 üzenetére
Én megtaláltam,a Dictionary.lang file-ban,ott nézd meg.
-
stancy
tag
válasz snowdog #9628 üzenetére
Még csodálkoztam is rajta, hogy mennyire pontos. kilométerre pontosan jelezte a stau zona kezdetét és végét ebből volt vagy 4 szakasz, oe3- amin az osztrák adatok jöttek, németbe meg a pro licencem működött...ráadásul pont ekkor volt hegyeshalom felé egy kamion az árokban, emiatt félsáv lezárva, és szépen mutatta az itthoni dolgokat is.
-
contaxg
veterán
válasz snowdog #9647 üzenetére
Nem tudom mit tettem, de átneveztem az _nt könyvtárakat map-re, a map-eket meg -nt re.
Meglettek az elveszett térképek!Köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
tamas19686AF
csendes tag
A jövő héten megyünk Horvátországba Split, Makarska, Dubrovnik környékére. Szeretném kérdezni, hogy melyik térképet ajánljátok . Valaki talán tud segíteni. Köszi
-
nzoli2
tag
válasz siralywarez #9648 üzenetére
Stancy egyszer közzé tett egy magyarítást a Magyar TTS-hez a másikon...
De most nem találom sehol...Hátha erre téved és ismét megosztja...Üdv Zoltán
-
lacid90
csendes tag
Az én Primomba nem lehet ékezetes betüket, és kisbetüket beirni, amig az iGO 8-ba ez jól megvolt oldva. Nem tudom hogy ez gyárilag igy van, vagy valami hiányzik, vagy én vagyok a béna és nem tudom beállítani. A ZoZo skinjében nagyon jól megvan csinálva, de nekem az eredeti Primoba kellene.
-
m.jeno
senior tag
válasz edeleny #9644 üzenetére
A térképeket a content mappa alá kell betenni három mappába
/map - első alkalommal a TA-s térképek legyenek benne + !map_ta.txt fájl
/map_nt - Navtekes térképeket kell tartalmaznia + !map_ta.txt fájl
/map_ot - TopMapos térképeketet kell tartalmatnia + map_ot.txt fájl
a basemap.fbl fájlt elég a map alá bemásolni.Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
-
contaxg
veterán
Kaptam CND Globe HD-t és azt szeretném megtudni, hogy lehet a mapcséndzsert ezen beindítani. Keleti országokra van állítva a gép, de nekem most pont nem ez kellene.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
edeleny
őstag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell betenni a térképeket, hogy választhatók is legyenek?Jelenleg elméletileg tudom választani, gyakorlatilag viszont semmi sem történik.
-
axelbox
tag
Mivel már több dolgot is olvastam Esztike beszédhibáinak javításáról ezért inkább megkérdezem,hogy pontosan hol is kell ezeket javítani...? ( kameraveszély megszült = kameraveszély megszűnt ; köztes élpont = köztes célpont ) Van ahol azt írják a config_transform_tables.lua filban kell javítani valahol pedig a Dictionary.lang filet írják.
Mi az igazság? -
tpc_E
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a primóban lehet-e 3d-ben navigáció közben a nézetet úgy beállítani mintha az úton "ülnél " az autóban. Az igo8-ban erre volt 3 db gomb a képernyőn
segítséget előre is köszönöm
tpc
-
kisspista
senior tag
Én speciel Google kereséssel és egyéb fórumokon való keresgéléssel és nagyon sok teszteléssel tudtam csak megismerni, a különböző sys bejegyzéseket. Amikről nem tudtam, hogy mit jelentenek, azokat kiszórtam; ami ismeretlen számomra, azt kipróbálom, és változásról eldöntöm, szükséges-e nekem...
Tényleg nagyon sokat olvasok fórumozóktól származó írásokat, amikben "bekopizzák" a teljes sys.txt-jük tartalmát és megoldásokat várnak annak ellenére, hogy fogalmuk sincsen, mit is jelentenek, és miért is vannak azok a paraméterek a sys.txt-ben!
-
kisspista
senior tag
Szép gyűjtemény, de az a legnagyobb probléma, hogy Primo-hoz sok nem kompatibilis: pl. körforgalom nézete ...stb.
Igazából én azt mondanám, hogy alap esetben mindent ki kell törölni a sys-ből, aztán amiről tudja az illető mit jelent, azt beleteszi és megnézi, mi változik a bejegyzéssel.
Nagyon sok embernek nem megfelelő konfigurációt és "Out or memory..." problémát okoz a sok, felesleges sys paraméter.[ Szerkesztve ]
-
lacid90
csendes tag
Láttam már olyan SYS.txt-ét ami csak 10 soros, de olyat is ami közel 80 soros volt. Nincs olyan leírás valahol, hogy a Primoban miket lehet beállítani igy?
példának egy kis részlet:[sound]
guidance_volume="255"
tts_volume="255"
alarm_volume="255"
effect_volume="255"
mic_volume="255"
csv_voice_enabled="1"[loading]
loading_bmp="loading.jpg"[interface]
minzoom2D=50
driveralert_sound=1
skin="ui_igo9"
resolution_dir="800_480"
shutdown_time=0
show_detailed_posinfo=1
show_tmc_eventlist=1
show_exit=1
show_tmc_config=1
show_programs=1
showexitnum=1
extra_settings=1
drive_carefully=0
recalc_voice=0
laneinfo_signpost_enabled=1
vga=0
capture_to_jpeg=1
max_distance_for_route_to_poi=2000
start_navigation_time=10
unreachable_viapoint_as_target=1
max_flag_distance_3d=5000
highlighted_cityname_first=1
bilang_city=1
clearcity=1 -
kisspista
senior tag
válasz Imre964 #9632 üzenetére
Minden térképgyártó elvileg megkapja ezen információkat, más kérdés, hogy feldolgozzák-e időben. A TrafficNav-nak tudomása kéne lenni az összes ilyen eseményről!
A tepelülésemen lezárt hídról, sem Topmap, se Navteq, még TeleAtlas sem tud, de ami még ennél is siralmasabb: TMC sem jelzi. Meggyűlik a baja annak, aki idegenbe látogat el ide, és jóhiszeműen végig akar autózni a városon.....
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Csak azt tudom mondani, a puding próbája az evés. Nekem eddig nem vált be. Viszont hamarosan Horvátország déli részébe utazom, gondolom dugóban bőven lesz részem. Kiváncsi leszek ezekből mennyit fog előre jelezni.
-
SimonYana
addikt
válasz kisspista #9629 üzenetére
Sajna ilyen hiba sűrűn van! Az egyetem rakbart , zsákutca volt legalább 1 évig!
Sajna GPS szerint nem!
Viszont a TMC nagyon sokszor húzott már ki a szarból! Beállt utak Pesten , vagy M5 baleset! Levitt majd vissza hozott ahogy illik!
Nem lehet egyértelműen kijelenteni , hogy nagy a baj , mert sokat fejlődik , napról napra!® SimonYana ®
-
kisspista
senior tag
Az a baj, hogy nálunk a TMC sugárzás nem 100%-os, ezért csak erre alapozni nem lehet. Pl. 86-os főút (M86) Rédics-ig útépítés --> gyakorlatban teljesen járható, maximum a határon van némi korlátozás... stb.
Külföldön nem próbáltam még, de mihelyt lehetőségem nyílik rá, megteszem. Nálunk már hónapok óta nem járható egy híd (le van bontva: teljes felújítás), s kisebb-nagyobb, belvárosi kerülőkkel lehet az adott útszakaszt teljesen kikerülni; ennek ellenére a TrafficNav oldalán erről semmi hír, a Primo meg - ezen információ hiányában - továbbra is tervez az útszakaszra.
-
snowdog
veterán
Ez igen érdekes, én teljesen mást tapasztaltam. Pedig elvileg ugyanazokat az adókat kellett fognunk, amik az adatokat sugározzák. Nekem az 1000 km-es úton egyetlen egy helyen jelzett. Visszafelé még annyit sem, pedig egy óriási dugóba kerültem, ami miatt vagy 50 km-t kellett kerülnöm.
-
stancy
tag
válasz snowdog #9588 üzenetére
A múlthéten is voltam németben, a magyar-osztrák-német vonalon végig mutatta az autópályán a stau zónákat, a baleseteket, szépen jelzett mindent. Szerintem annak ajánlott a tmc aki sokat utazik. Pesten semmi értelme, (legalább is számomra, mert jobban ismerem mint a navi)
-
-
gpsr
csendes tag
válasz Szanyo74 #9608 üzenetére
A célhoz érkezés távolságának lényege, hogy ha a megadott (beállítható) távolsára megközelítjük a célt, akkor megkérdezi egy ablakban, hogy:
------------------------------------
| megérkezett a célhoz |
| [ Igen ] [ Nem ] |
|-----------------------------------|Ha az igenre nyomtam, akkor jöttek az összefoglaló adatok ami a szintén beállítható ideig a képernyőn maradt.
-
Joltee
aktív tag
Primo 1.2-ben melyik most a legfrissebb verzió?
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
laszlohu
addikt
Szanyó , szerintem a menü hátteret úgy kéne megcsinálni skinből, hogy tetszőlegesen változtatható legyen. Bár én csak okoskodok, gondolom ez nem olyan egyszerű.
-
axelbox
tag
Zozo skínjét használom és az időjárás adatokat is frissítem,viszont a tartalomnál nulla napot jelez.Ez miért lehet?
-
Szanyo74
tag
ZoZo v1.2.9 és ZoZo v1.2.9 silver (800×480;480×272 felbontásban, kiegészítés)
- Silver változatban a háttér lecserélve (nappal)
- Köztes útvonallal tervezés esetén (#1)#1 Zászlócsere a GJ 3 az 1-en és az uticél megjelenítésen
Valamint a köztes cél címének kijelzése Uticél megjelenítése eseténhttp://primosite.co.cc
-
-
TooN
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan oldal, ahonnan a MO. POI-kat le tudom tölteni.
A jelenlegi verzióm elég régi már és jó lenne frissíteni a POI-kat.
Köszi előre is!
Ja és még egy kérdés, ha egy - egy ország térképét szeretném letölteni PO-kkal, akkor arra van lehetőségem? Mondjuk Fr. nincs a gépen és jó lenne, akkor azt külön letölteni?
...::: SGA5 & Lenovo Phab+ :::...
-
kisspista
senior tag
Az utazási adatokat Eszter beolvassa, majd a vezetés képernyőn rákattintassz - GPS jel megléte mellett - a következő manőverre, és bejön az útiterv, éppen milyen településhez közelítessz, hány km van még hátra ...stb.
A "célba érés" nálam az útvonal törlésével ér véget. Természetesen én is előbb ki szoktam kapcsolni a navit, mert ha ismerős már a terep, akkor nincs szükség navigációra.... Viszont az útvonal-figyelő miatt szükséges a teljes navigáció használat -
gpsr
csendes tag
válasz Szanyo74 #9604 üzenetére
Köszi!
A célhoz érkezésnél azt hiszem valamelyik a dimka skinben lehet állítani a célhoz megérkezés távolságát, ilyet nem tervezel?
Illetve a TTS felolvassa az utazási adatokat, de nem jeleníti meg az összefoglalót.
Valamint, hogy lehetne gombnyomásra "kikényszeríteni", hogy bizony megérkeztem a célhoz (akár nem is a megadott célhoz, hanem itt a vége és kész) -
gpsr
csendes tag
Zozo skinjeinek normál / silver mi különbsége? Csak színbeli, vagy funkcionális? A silvernek nagyobb az erőforrás igénye? (CPU, memória)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Apple Music
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Epic Games
- Mikrotik routerek
- Warhammer 40.000
- Elden Ring
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest