- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Mobil flották
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
aswna
csendes tag
Feltételezem valamit mégsem jól csinálsz. (Először nekem sem ment.)
Talán segít... nálam a lényeges könyvtárak a content alatt:
map, map_nt, map_ta, poi, poi_nt, poi_ta
Ha jól emlékszem a map könyvtárakban legalább a basemap legyen meg (nem lehetnek üresek).
mapchanger.ini-ben a könyvtárak elérési útja helyes?
(utility.ini itt nem játszik szerepet)Van hibaüzenet? Mi van a crash.txt-ben?
-
snowdog
veterán
Nincs hibaüzenet, csak állandóan a map könyvtárban lévő adatbázis jön elő.
Ennek így is kell lenni, ez így normális. Hiszen maga a Primo nem tud más könyvtárat kezelni, csak a map-et.
A térképcserélő nem tesz mást, csak azt a könyvtárat amit kiválasztasz átnevezi map-re. Pl. ha a TA térképkészletet választod, akkor a map_ta -ból lesz map. Viszont ami a lényeg, hogy minden váltás után más és más térképkészletnek kell a map könyvtárban lenni!
A tartalmat figyeld, ne a könyvtárneveket! Gondolom a térkép nevében nálad is benne van a gyártó. Azt nézd meg, hogy a váltások után melyik készlet van a map könyvtárban.
[ Szerkesztve ]
-
aswna
csendes tag
A utility mappában ugye ott van a mapchanger.exe, mapchanger.nfrun és a mapchanger.ini? Melyik (GJ) skin verzió van fent? A utility-s cuccok ugyanabból a csomagból valóak?
Esetleg hasznos lehet egy lista a utility könyvtár tartalmáról, mapchanger.ini tartalmáról, a map* könyvtárakról és tartalmukról.
Talán a memóriakártyára másolásnál sérült meg valami? (Töröld és másold fel újra.)[ Szerkesztve ]
-
plajos
aktív tag
Akkor indul újra, ha a Primo a belső memóriából fut, és olyan olyan licenszet tartalmaz amihez SD-kártya szükségeltetik. Ilyenek pl. a kamionos licenszek. Két dolgot lehet tenni:
1. Kiveszed ezeket a licenszeket, ha nincs rá szükséged
2. Beraksz egy akármekkora SD-kártyát. -
gyurmagyuri
csendes tag
Sajna ezzel sem lett jó!
A progi, és minden "hozzávalója" a belső memóriából megy. Ezért nem hiszem, hogy a "Storage Card" lenne a helyes beállítás...
De azért köszi!
Egyikkel sem jó:1., SDMMC
2., Resident flash
3., Storage CardTalán a skin a probléma? (GJA 2.19 mod3 'dafunk' skin (480x272) TRob POI ikonokkal)
Pls HELP!
-
kisspista
senior tag
Nekem is voltak korábbak gondjaim vele, de kiderült, hogy ezek az új NQ térképek nagyon pontosak és sebességhatárokat jobban ismeri lakott területen is, mint a TM. Ők is rajta vannak már az ügyön, de idő kell nekik.
Mellesleg én is TM párti vagyok, de NQ-t használok jelenleg! -
kisspista
senior tag
Egy kicsit érdekes, amit írtál......
"Nálam nincs Sys.txt mégis működik a navigáció"
Akkor neked nem Primo-d van. Primo nem működik sys.txt nélkül, hiszen e fájl tartalmazza a beállításokat, konfigurációkat; s ha Te nem rendelkezel ilyen fájlal, a Primo nem fog műholdat találni, mivel nincs beépített műholdkeresője. Ha nem adod meg a GPS portot, akkor NEM MŰKÖDHET a navigáció![ Szerkesztve ]
-
-
kisspista
senior tag
iGO Primo v.1.1 (8.5.11.154123) ezt a verziót használd, és a Primo\content\tmc mappában legyen benne a Hungary-TrafficNav.tmc (16 kb) fájl. Majd a sys.txt fájlba másold be az alábbi bejegyzést:
[tmc]
port="COM,6"
baud=57600
source="royaltek"
auto_tuning=1Módosítsd a TMC vevődnek megfelelő konfigurációhoz. Működnie kell, nálam is működik rendesen, de CSAK EVVEL a verzióval.
-
successkozo
csendes tag
Csatlakozom hovajkhoz a problémámmal.
Kb. 3 hete próbálom minden nap legalább 1-2 órát rászánva beállítani a tmc-t primo alatt. A készülékem hovajkéval megegyező típusú. Mindent próbáltam már én is amit hovajk leírt esetleg még többet is, mivel tényleg rengeteg időt rászántam és mindenféle verziót, file-t , configurációs beállítást cserélgettem már. Gyanítom, hogy primo és rubin tmc ügyben nem fér össze. Halvány reménysugár, hogy igo8 (igaz csak eddig egyetlen verziót találtam) alatt és egy kis tesztprogrammal is szépen működik a tmc a vason. Primo alatt azonban nem. Talán a Windows Ce 5.0-ra írt alapprogram megfelelő alkalmazásaihoz nem tud szépen csatlakozni a Primo. Egyébként pl. a bluetooth-hoz és az fm transzmitterhez sem tud. Wayteq készülékek- ahogy olvasom - klasszisokkal jobbak ilyen szempontból.
Kedves hovajk sajnos sorstársak vagyunk.
Kérem akinek szintén rubinja van és sikerült beállítania írja le hogyan tudta megcsinálni.
Az eddig itt leírtak segítettek valamelyest, de egyik sem a legjobb beállítás szerintem.
Ameddig én jutottam:
sys.txt-be
[tmc]
source="avanteq"
saved_config_available = "1"
saved_config_classname = "NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname = "COM"
saved_config_port = "4" ;(akár a 7 is jó, ezt használja egyébként a gps is)
internal_tmc_name="avanteq"
auto_tuning = "1"
saved_last_frequency = "1037" ;(nálunk ezen a frekin jön a Petőfi)
show_all_provider_list=1
saved_last_tuning_mode = "1"
ignore_all_events = "1"nekem eddig ez a legjobb, mert más értékekkel ki sem írja a "Keresés:" után a frekvenciát. Gurjon 2.20-al és ezzel a configgal szépen kiírja:
Keresés: (ez átvált Traf_Nav-ra ha rábökök a szolgáltatók listájában de pár mp és vissza)
(0.0 MHz)
Nincs TMC-jel
---------------------
TMC-
szolgáltatók listájaGondolom azt kellene elérni, hogy a 0.0 folyamatosan seek-eljen, de ezt az egyet nem tudom. Vagy az mindig 0.0 csak Bp.-en behozza így is a Petőfit az 94.8-on, mert az van a tmc_privider_list.txt-ben? Kinek mi a tapasztalata? Egyébként szerintem ezzel a file-al lesz valami gond, valaki esetleg tudja mi mit jelent benne?
Méglenne pár kérdésem:
Gurjon 2.20 alatt , hogyan kell valmit is varázsolni a külső programokba?Kinek van fullos (értem ez alatt Magyarországra az összes létező poival, a jelenleg legfrissebb) Poi adatbázisa?
Ugyanígy kellene nekem speedcam+vasúti átjáró+sulizebra is, melyik a legpontosabb és a legbővebb?
Köszönöm előre is a segítséget és a fórumtagoknak azt a rengeteg munkát, amivel ennyit tudtak nekünk mezei usereknek már eddig is - akár infoval akár valamilyen tartalommal - segíteni.
Ui.: hovajk ne adjuk fel!
-
rolmillion
csendes tag
Ez van a sys.txt-ben:
[gps] ;ezt értem ez GPS függő
port=7
baud=57600[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_min = 1
backlight_max = 5
backlight_methods = 14
backlight_events= 1,2[rawdisplay] ;értem felbontás
screen_x=480
screen_y=272[device]
sdcard_dsk_num = 2[feature]
signpost_coloring=1;[local]
;language_lcid="3081"[tts]
always_say_road_names=1
skip_road_numbers=1[route]
has_carpool=0[warning]
send_warn_event=1
speedcam_soundtype=2
speedcam_need_approach_beep_on_section_cameras=1[interface]
drive_carefully=1
clearcity=1[regional] ;ez gondolom az Ausztrál beállítás
default_language="english AUS"Ahol nincs gondolat azokat passz, hogy mik.
-
qqriq95
csendes tag
Ha jól értem, akkor 95.8 INFO és 100.8 Neo.Fm alatt is van tmc adás ?
Ezt hogyan, milyen formában kell kell hozzáadni a \...\save\tmc_provider_list.txt -hez ?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Egyébként is: a tmc_provider_list.txt-ben a sor elején vagy $ vagy # jel van (nálam legalább is). A #-os sorban van a 94,8 -as (Bp.) MR2 és a Traf_Nav hivatkozás. A többi Magyarországi MR2 adó sora viszont $ jellel kezdődik.
Valaki leírhatná itt, hogy hogyan is műxik ez a fájl ? Lécci lécci lécciiiiii ...[ Szerkesztve ]
-
-
Digger
senior tag
Azért a proc sem biztos a Rubinban!
A nálunk futó reklámokban mindenütt azt írják, hogy Samsung S3C2416.
Ha meg rákeresel a hátulján szereplő modell számra, (GPS50VT) akkor azt látod, hogy ebben a modellben S3C2451 proc van!Itt látható a Leader adatlap.
Ha már szétszedted, meg kéne bizonyosodni a procról és a TMC chipről is!Mint a fenti linken látható, készül ebből olyan változat, amiben TV vevő is van. Az antenna helye is megvan a bekapcsoló gombbal átellenben.
Sokan állítják, hogy a Rubin vas megegyezik a NavGear gt-50t-3d-el.
Ha a modellszámot nézzük, akkor tényleg! De ha megnézted a Youtube videót róla, akkor lehet látni, hogy azon az USB és az SD lyuk között van egy AV bemenet. A Rubin házon látszik is a kigyengített helye! Ha még belenézel, légyszi megnézni, hogy a nyákon látszik ennek a csatinak nyoma? Esetleg nem lehetne egy hw. mod? Jó lenne az asszonynak egy tolatókamera monitor!
Apropó!
Nem lehet BT-n keresztül, valami kamerát csatolni hozzá? Ha jól tudom létezik olyan navi ami tudja ezt! Gondolom a BT kamera, meg sw. kellene hozzá! -
Jaki2000
aktív tag
OFF!
Úgy gondolom a gépek buherálása nem kifejezetten primo specifikus. Javaslom nyissatok másik topicot.
De ide sorolnám a lézeres, és a hosszan tartó TMC vitát is
Köszi!Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
TRob1
veterán
Az exe az új, elég azt "cserélni"! A progi kb. az exe-ből és a data-ból áll (ha egyszerűen akarom megközelíteni a dolgot). Brandingot nem muszály soha! cserélni, az azért van, ha valaki hozzá akar adni vmit (mint pl. én is az ikonokat+1-2 beállítást) akkor ne a data-t piszkálja (vagy a sys.txt-t) hanem ide pakolja, és akkor a progi (az exe) ezt veszi elsődlegesen figyelembe.
¤ R'n'R ¤
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E560 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest