- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
"addig meg gyönyörködhetsz az x200s ugyanolyan szar kijelzőjében"
a kontrasztarany ezen a kijelzon sokkal jobb, mint a t400s-sen.. persze ez is szar, de ha ilyen lett volna a t400s, akkor maradt volna.. betekintesi szogek is jobbak (vagy csak a kisebb kijelzo miatt nem olyan feltuno, hogy rosszak)egy-ket eszrevetel:
- billentyuzet jobban tetszik a t400s-sen.. jobb a tapintasa, illetve halkabb, mint az x200s-se..
- trackpoint gombjai is jobbak a t400s-sen, azoknak is jobb a tapintasa: az x200s-sen olyasmi az anyaguk, mint a palmrest, a t400s-se meg jobban hasonlit a fedlap anyagara..
- sosem volt meg kis notim, de nagyon bejon.. csak kell szervalnom valami tatyot neki, mert gaz, hogy a mostani taskam nehezebb, mint a laptop
- abszolut nem hianyzik a touchpad, kiraly ez a pocok..
- nem zavar a WXGA felbontas, pedig feltem, hogy nem fogok elferni rajta - mondjuk gondolom a tiling wm (xmonad) sokat segit..
- az alul kilogo akksi szerintem ronda, viszont a hatul megemelt billentyuzet kenyelmesebb..ugy osszessegeben nagyon bejon, borotvatukor nelkul is jobb, mint a t400s..
-
sghc_toma
senior tag
dontottem, szereztem egy x200s-t, es mihelyst elviszik a t400s-t, rendelek bele egy ilyen borotvatukrot
mas: paran terveztetek, hogy rendeltek Ultrabay HDD keretet.. mivel a t400s eladasra kerul, feleslegesse valik a kb. 3 hete vasarolt caddy, ha valaki megvenne, irjon pu-t.. meghirdetni nem fogom, csak gondoltam itt a topic-ban hatha kell valakinek..
-
taltos
senior tag
-
Tim82
félisten
Azt viszont a fogyasztó dönti el, hogy a klasszikus Thinkpad-brand-hez (a már mitikus homályba s nosztalgiába vesző IBM-logós aranykor Thinkpad-jei, nem mintha ott nem lettek volna érdekes modellek) méltó-e egy termék, vagy a Thinkpad-megnevezés csak egy ráaggatott címke. Jú nó vat áj mín.
-
sghc_toma
senior tag
amit linkeltem (a 110-es valtozat) nem matt, de azt irjak a nbr forumon, hogy abszolut nem tunik fel, hogy nem az.. letezik matt is (120-as), de az kb. beszerezhetetlen..
igazabol most azon ragodom, hogy eleg lenne-e nekem a WXGA felbontas, illetve mennyire hianyozna az optikai meghajto es a tapipad.. -
lapa
veterán
azt hiszem értem mire gondolsz, de ha megnézed ez végül egy és ugyanaz. az ultraslimként linkelt eszköz (41R4494) kábeleinek laposabb a bumszlija, meg a slimként linkelthez (41R0140) nincs gyárilag Y kábel. viszont a slimhez 3 féle noti dugasz van, ehhez meg csak egy.
a fentiektől függetlenül ahogy néztem az "ultraslim" a "slim" utódja, de csak a körítés lett kultúráltabb. az Y kábel is ugyanaz, a csatik formája is.
szóval hogy az eredeti kérdésedre válaszoljak: nekem a régebbi, azaz a nálad slim néven emlegetett van, csak vettem hozzá Y kábelt. ettől függetlenül a megállapításaim az újra is érvényesek. annyival jobb ez, hogy kettővel kevesebb böszme bumszlija van.
egyébként a sors fintoraként a laposabb bumszlikkal pont sokkal előrébb lennék, mert egy T43p akksija helyére tervezem betuszakolni a sok kábelt. ebben most a sok bumszli sikeresen meggátol. de ez egy bonyolult történet, nem fárasztalak vele.
végülis kibontottuk, és szerintem hasznos ismerni a különbségeket. ha például T4x-et akarsz tölteni, az újhoz külön kell dugaszt venni.
-
-
lapa
veterán
értelek, de mondom: a korábbi nem slim, azaz nem vékony. lenéztem a fotel alá, olyanon megy a noti.
mindenesetre azt hittem csak ez a csapat béna, de aztán megnéztem a dell ac/dc-t: nos abból 3 különböző oldalon állnak szerteszét a vezetékek. szóval messze az alja. az említésre se méltó, hogy 0,3 milivel tér el a tp és a dell latitude (20v mindkettő) csatija.
-
mert ez egy full size notebook, nem nyomorított pici kijelzővel... napi 14 óra bámulásnál kell az a pár inch. sőt, eddig 1024x768-ban nyomtam, tehát még azt sem tartom kizártnak, h nem fogok tudni megbékélni az újjal...
az odd-t viszont alig használom (de amikor kell, jó ha van), elfér a helyén egy hdd/ssd.
ssd-ből viszont csak trim-et tudó, bitang gyors érdekel, arra menne a windows. intel x25-v 40 gb az ideális (mert abszolúte eszemben sincs 40-50-60e ft-okat költeni ilyesmire).
-
-
-
rankesz
veterán
Szerintem akkor lenne a jelentős különbség hogy ha teljes terhelésen mérnénk össze az üzemidőt. Mert ugye hiába 35 vs. 25 watt, de mind a kettő 800-on pöcörög, és így is alig terhelődik.(thottling meg mittomén, kérem kaccsojja ki) a csipszet meg ugyan az szóval simán netezgetve majdnem ugyan annyit esznek szerintem...
-
taltos
senior tag
Ennyire azért nem vagyok lusta.
Én ezeket találtam:
- Lenovo-s dokumentumok
- Vista Clean Install Guide
- Thinkpad T400 Clean Install Guide with drivers links
- CLEAN WINDOWS INSTALL GUIDE FOR THINKPADS -
_ak_
addikt
-
sghc_toma
senior tag
"A T400s panelről nem tudom, miféle, de az biztos, hogy ráférne egy jó beállítás, mert valamilyen színbe húz, azt látom jól (csak nem érdekel)."
google-ben a "T400s icc" keresoszavakra az elso talalat egy notebookreview forumos topikhoz vezet, ahol van egy letoltheto .icm profil.. meg elvileg a Lenovo-tol is letolthto valami profil..
ja, es csatlakozom a "satanistak" taborahoz
addig volt rajt a Win7, amig atvetelkor lecsekkoltam a gepet.. otthon ment ra rogton egy Arch..
-
rankesz
veterán
Nekem volt egyszerre T400 és T400 s egy pár napig, mind a 2 ledes volt és semmi különbség az ég világon nem volt a 2 között.
Pedig a T400-ban LG panel volt Az "s"-be meg Samsung van.
Talán a samsungnak egy kicsit hidegebbek a szinei, de az lehet hogy csak az előtelepített színprofil miatt volt. mert miután ledúrtam a gyári rendszert mintha már nem lett volna olyan kékes . De az is lehget hogy addigra megszoktam.Prom: lehet szörnyűlködni, azzal kezdtem hogy a gyári rendszert a recovery-vel együtt ledúrtam a ...
-
mdk01
addikt
Nem vagyok egy atomguru de sztem attól hogy a kijelző háttérvilágítása ledes lesz attól még a fajtája LCD marad.
Azt ne kérdezd hogy a hagyományos(régi, ha már szabad így írni) LCD-nek mi a háttérvilágítása.Itt az én gépen alkatrészei és LCD a kijelző de a háttérvilágítás ledes.
Ha érdekel van egy linkem a kijelzők háttérvilágításáról is, de most hirtelen had ne keressem elő.
Üdv.
-
taltos
senior tag
Igen, ezt mondtam (legalábbis akartam) én is (annyi kiegészítéssel, hogy azt, hogy a { T410 kijelző < T400s kijelző } -t nem a tesztben, hanem valamelyik forumon olvastam). Ilyen gépekbe nem tudom miért jobb a gyorsabb processzor, és a brutálisabb videókártya. Az asztali gépem rosszabb, mint a T500 specifikácija, és vígan megy a Dragon Age, Mass Effect stb (arról nem is beszélve, hogy notebookon nem játszunk
).
Persze nem gond a teljesítménynövekedés, amíg az nem a melegedés, zaj, súly stb kárára megy. Szerintem.
-
Prom
tag
Igen, teljesen jól látod amit én is gondolok..
szóval SimpleTap igen hasznos meg széép de tényleg 1szerübb a billentyün megnyomni a gombot.. igen az X200T ujjal is irányitható nem szükséges a toll. lyen multitouch dolgokat meg nem használok rájöttem hogy gyorsabb ha nem a kijelzöt babrálom, de pl: rajzolás közben összemaszatolom a kiejelzöt ahogy fogom a tollat elég idegesitö.. de jó mert legtöbbször adnak hozzá gyári széép kék törlöt amivel le lehet pucolni
-
evone
őstag
Nem lenne vele baj, csak ne hajlongana, gondolom a T42n sincsen olyan jelenseg mint a T400seden, amit emlitettel.
Én konkretan leszarom a kijelzoben a roll caget, csak ne legyen olyan mint mas laptopon hogyha megnyomom behajlik mintha csak egy papirlap lenne oda kifeszitve vagy nem tudom.
-
buherka
addikt
Végül is csak a T510-et (T500-at írtál, de gondolom T510-re gondoltál) érinti csak ez a 16:9-es képernyő ezzel a 1366x768-al. 15.4"-ról 15.6"-ra változik az arány, kicsit nyújtottabb lesz és laposabb
Csak a felbontás lesz furi, mert szerintem ez nem munkára való...hanem multimédiára.
A T410/410s-es az marad 14.1"...ott 1280X800/1440x900-as felbontást láttam. Tehát ott maradt a 16:10.(#5034) Retr0...látom megjött a motyó. mennyi lett a vége?
Én amúgy a Samura, vagy a WD-ra szavazok.
-
rankesz
veterán
micsoda? ráállni? semmi pénzért! majd rankesz rááll az övére, szerintem ő könnyebb nálam, meg talán bátrabb is
Mázsa-kettőmmel azért inkább én is kihagynám a T400s-en való ácsorgást..., "nem vagyok dagadt, csak vastagok a csontjaim"
na de a majd' 2 méteremhez szerintem nem vészes a 100 kiló!
Amúgy ha gondoljátok csinálhatok egy vidit a cover flexibilitásáról az asszony Omnia2-jét tesztelendő, csak mindjatok egy ol-dalt ahová fel lehet teni a cuccost.amúgy jól látom hogy 2 topiklakó avatarja is változott az elmólt 1-2 napban?
-
rankesz
veterán
-
rankesz
veterán
Miután sleep alatt lemerült, rádugtam a töltőt, a power manager meg nyitva maradt é mikor rámentem ez fogadott. Ezt az értéket nem mindig mutatta, általában 26-180- 600 között ugrált.
Később ezsembe jutott hogy mikor a T400-at ebben a konnektorban töltöttem akkor ha hozzáértem a firewire csati fém részéhez akkor rázott... lehet ez okozta most is a bugotHát nekem ilyen "sleepben is merülök mint az állat" feature nem kell...
-
evone
őstag
Nekem jobban tetszik az uj verzio, mar csak azert is mert kevesebb minden eshet be a billentyuk koze elvileg. Tetszik az ESC es a DEL megoldasa is nagyon, foleg a trackpoint gombjai, soha nem fogom megerteni hogy az ujjab gepekrol minek kellet levenni a piros csikot, az nagyon kell oda, ez a piros szin nagyon jot tesz a gepnek, probaljatok csak ki hogy kiveszitek a trackpoint kalapjat, egy nagy elettelen fekete valamit kaptok.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekem szintén német billes de sima T400-am van és az pont olyan NMB-s mint a képen amit linkeltem. Ilyen kék kis gumiharangok vannak a billek alatt meg 2 X formában csatlakozó műanyag tartóból áll.
Az újabb TP-knek már mintha másabb lenne a billentyűzete legalábbis a T400s már kissé átszabott fazont kapott. -
Tim82
félisten
Tudtommal igen, de én is tévedhetek, akkukkal kapcsolatban két-három éve még az elődtopikban jártuk végig ezt a témát, én azóta is abból merítek.
Bár még mielőtt az előbbi hsz.-et megírtam volna, belekukucskáltam ebbe. Oszt' remélem, hogy így munkanap végén voltam annyira még észnél, hogy semmi sem kerülte el onnan a figyelmemet...
-
mdk01
addikt
Mikor a gép kikapcsol, az akkumulátorban levő kraft mennyisége még a vészes határérték felett van.
Igen ezt én is így gondolom, volt is erről egy vitám vkivel nagyon régen. Biztos vagyok benne ha 0%ra merítenénk az aksit még mindig messze vagyunk a mély kisüléstől, mert az aksi valódi töltöttsége nem 0%. Sztem ilyen technikai szinten már megoldották a mérnökök hogy ne tudjon kisülni az aksi.
Viszont ha lesz időm és energiám egyszer lemerítem 0%-ra és megmérem a valódi töltöttségét.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest