- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
válasz
zsoltip #114330 üzenetére
Volt több P53-asom is, egyik sem csinált ilyet.
Ha azt érted villogás alatt, mintha a képernyő tartalom alapján automatikusan lépcsőzetesen növelné vagy csökkenteni a fényerőt, főleg akkumulátoros módban, én egyszer futottam bele ilyenbe, de az is az én hibám volt.
A te géped új és bevizsgált, és nem is látom pontosan mit csinál, lehet hogy tök egyszerű szoftveres dolog.
Esetleg meglátogatnék vele egy szervízt. -
válasz
zsoltip #114249 üzenetére
Valamikor egy notebook márka szervizmérnöke voltam, akkor azt gondoltam, soha nem lesz nekem mobil gép, az ott szerzett tapasztalatok alapján. Bár kiütközött a consumer és business közötti áthidalhatatlan különbség, többnyire vagy kizárólag az első kategóriával volt a baj, ez tényleg nyomot hagyott bennem. Majd 1x a kezembe került egy régi SL300. Na, az akkor annyira megfogott, onnan nem volt megállás. Most egy T430s került leváltásra, nagyon szerettem, soha semmi gondom nem volt vele, de illik lépni, és tettem. Abban több embernek igaza van, h ez a minőség már nem az a minőség. Féltem a 15"-ostól, ez be is igazolódott, nekem kényelmetlen. Ami a legfájóbb, h a thinklight mint olyan "elveszett". Az oldalait sorjásnak érzem, mert sajnos az is. A billentyű világítás is gyalázatos, Ha a bill-ek szoknyái kicsit hosszabbak lennének, akkor nem lehetne alá látni, ez nagyon zavaró. Bezzeg almáék ezt meg tudták oldani. Nem tartom hangosnak, bár nincs hajtva, a tömege az olyan amilyen, elvégre ez egy igásló. Lehet, h én is cserélek egy X1-re, de ez csak egy kósza ötlet. Úgy nagyjából élhető.
-
zsolti75
senior tag
válasz
zsoltip #114249 üzenetére
-ezzel megy az automatikus bill világítás, egyébként én kifejezetten utálom és dell-en rögtön tiltom. Izlések és pofonok.
-ez már akkor is látszott mikor megvetted nem? A teljesítményéhez képest pedig szerintem kicsi és könnyű
-én sem szeretem a P53 fehér ledjeit, a korábbi jobb volt de ez kb semmi hiba.
-van P53 IR kamerával, ha az kell olyat kell venni.
-A P53 a workstation-ök között kimondottan csendes, szerintem a 8mag a fő hiba, nem bír vele a hűtés. Vedd le energia gazdálkodásban a cpu max teljesítményt 99%-ra! -
-
Penguin95
senior tag
válasz
zsoltip #113614 üzenetére
Mióta egy Dell a fő laposom, nincs ilyen gondom.
Komolyra fordítva, Windows alatt nekem sosem sikerült erre megoldást találnom. Ubuntu alatt viszont automatikus volt a dolog, viszont csak ezért nem érdemes egy egészen más világba átlépni. Esetleg még annyit tudok javasolni, hogy keress itt PH-n egy programozásban jártas muksót, aki egy tábla csokiért vagy rekesz sörért összerak egy szkriptet. Én sajnos kiestem már most, legalábbis erős kételyeim vannak afelől, hogy a nem létező pascal tudásom segítene-e vagy sem.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
zsoltip #113566 üzenetére
Én próbálkoztam vele, de nem jutottam semmire, nem akar elindulni.
Engem az zavar, hogy alvásból felnyitva nem világít, magamtól kell bekapcsolnom újra, érdekes módon Linuxszal (konkrétan Mint, de szinte akármelyik disztrót említhetném) meg működik alapból, mókolás és program nélkül.
...................................Amúgy ígértem, hogy néhány héttel, hónappal később írok az aksiról. Működik a Green Cell, azon kívül, hogy 25-26%-nál hirtelen kikapcsol, nincs vele különösebb gond. Használattól függően 4-5 órát tudok kihozni belőle.
Viszont vettem egy 2-Powert is (akkor még csak 19k volt), amit Redditen dicsértek páran, hajtott a kíváncsiság, és ez egyelőre jobbnak is tűnik. Teljesen még nem merítettem le eddig, csak 11-12%-ig, de akkor is én nyomtam ki, nem magától állt le hirtelen. És a kapacitása is nagyobb, szinte pontosan annyi, mint a gyári 9 cellásé (a webshopban hibás a kiírás), 6 óra is megvolt már vele. Az már csak ráadás, hogy a műanyag borítás is szebben illeszkedik a géphez, mint a GC esetében. -
donjohnson
addikt
válasz
zsoltip #113531 üzenetére
nem tudod sajna, mert a hdmi port az nvidia kártya része.
ha laggol, akkor próbálj képfrissítést változtatni vagy nézd meg másik nvidia driverrel.így van bekötve a hdmi port:
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
zsoltip #113270 üzenetére
Jótállás ellenörzése
Nemzetközi jótállás ellenőrzése
ez utóbbi csak akkor működik, ha már van kiválasztot géptípus -
-
Tim82
félisten
válasz
zsoltip #113267 üzenetére
A "Hasznos írások és linkek:" szekcióban egy linket leszámítva mindegyik link élő.
Az az egy:
"Hasznos adott Thinkpad-modell specifikus gyűjtőoldalak:
- T61 (angol)"költözött ide: [link]
A régi Összefoglaló: szekció megnevezése pedig szerintem tök jól jelzi, hogy az a régi Összefoglaló, amit a korábban ebbe rengeteg munkát feccölt fórumtársak tiszteletére tartottunk meg, mert törölni nem akartuk, de jeleztük is ezzel a megnevezéssel, hogy már nem aktuális.
Üdv,
a ~ 7 hónapja már ex-topikgazda. -
-
törölt tag
válasz
zsoltip #113255 üzenetére
P53 vs.P15
P53 erősebb kasztni, de ha odavered valahova nagyon drága lesz mert az egész alu vázat cserélheted, míg P15-höz 14e-ért kapsz egy komplett alsó burkolatot.
P15 sokkal erősebb hűtés, míg a P53 a 9850-el is trottyhatáron lavíroz, a P15 simán viszi a 8 magosokat is, 9880-hoz nem volt szerencsém de el tudom képzelni. A P15 10750-el minden tesztben jobb eredményt hozott nálam mint P53 9850-el ami ráadásul még tuningolva is volt +400Mhz-el és folyékony fémel volt pasztázva.
P53-ban 3db m.2 hely van míg a P15-ben csak 2.
P15 picivel nagyobb akksi 90 vs.94,5
A kijelző, klaviatúra, súlyuk méretük kb.egyforma.
Az alap 300nit-es kijelzővel egyiket sem venném.
Remélem segítettem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest