Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hahn.robi

    csendes tag

    Üdv!
    Olyan kérdésem lenne felétek, hogy jelenleg gondolkozom egy ThinkPad E460 vásárlásán. Tudom nem a legteteje kategória, de ennyire van keret és nem is szeretnék drágább notebookot venni, mivel visszafogottabban lenne használva. Nagyrészt sima 2D-s asztali folyamatokat végeznék el vele, néha kellene, hogy beleférjen 1-2 lol meccs, vagy hasonló játék.
    Az vásárlásra fordítandó keret olyan 230-240 környékén állna meg, ennél többet nem szeretnék rá költeni és ilyen árban találtam is kettő nekem megfelelő konfigot.

    Az egyik egy E450 lenne (tudom nem 460, de ahogy néztem nagy különbség nincs), ebben FullHD IPS panel van, aminek örülni tudnék már a felbontás miatt is, de az IPS az még egy plusz. Tudom ez nem az a több százezres IPS panel szint, de már annak is örülnék ha az átlagnál azért jobb lenne a kontraszt és a színhűség. Viszont ebben az árban ehhez a notihoz így csak egy két magos, 1.7 GHz-es i3-4005U jár egy Radeon R5 M240 társaságában. Ez 226.900 magyar forintért.

    A másik szimpatizáns egy E460, ebben sima TN paneles 1366x768 kijelző van, viszont egy szintén két magos, viszont 2,3-as alap órajelű i5-6200U és egy Radeon R7 M360. 215.890 forintért.

    A RAM mindkét laptop esetében 4GB, valamint egy 500-as 7200RPM-es winyó van bennük, tehát semmi számottevő különbség nincs az általam leírtakon kívül ha jól láttam. Winyót majd ahogy telik az idő szerintem leváltom SSD-re így az nem érdekel, ahogy egyenlőre a RAM se, mert azt is tudom bővíteni, de kijelzőt meg hasonlókat azért nem fogok cserélgetni, így itt megakadtam.
    Számítana a teljesítmény mert nem csak netezni meg emailezni akarnék rajta, sokat használok Lightroomot, Photoshopot, Premiere-t, így azért hasznát tudnám venni a FullHD kijelzőnek. Bár nem tudom 14 colos méretben mennyit számít. Inkább az IPS panel ami miatt jobban tetszik. De nem akarok egy olyan gépet ami FullHD-ben überkirályul mutatja a facebookot, ha közben kicsit nagyobb használatnál meg elvérzik. (Tudom hogy ezekre az Adobe-os programokra, főleg a Premiere-re ez se komoly hardver, de kisebb-nagyobb dolgokat jó lenne tudni elvégezni rajta ha nem tudok az asztali gépnél lenni)

    Így kérném aztán a ti segítségeteket, hogy ezeket mérlegelve nektek mi a véleményetek? Árban a kettő szinte ugyanaz. Ha esetleg ebben az árban tudtok jobb vételt akkor azt is szívesen veszem, nincs kőbe vésve, hogy ezek lehetnek, csupán nekem ezek szimpatikusak most. ThinkPadek tetszenek a leginkább, elég sok jót hallottam róluk, bár tudom, hogy ezért az összegért még nem feltétlen azt a minőségi szintet lehet megkapni, de mégis talán valami, bár ha nagy hülyeséget írtam valaki majd úgyis elküld a francba :)

Új hozzászólás Aktív témák