Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Borote

    addikt

    válasz Shatterstar #50101 üzenetére

    Tehát a mondandód az, hogy? Hogy megmondtad a faszát? :DDD

    Akkor nézzük számokkal:
    Van nekem egy Samsung 830-as SSD-m, aminek a kapacitása 120GB (2-es alapon nézve).
    Jelenleg 9 hónapja használom, egyedüli háttérttárként, így 2,25TB adat íródott rá.
    Ez azt jelenti, hogy évente 3TB adatot írok az SSD-mre - csak a töredezettségmentesítés van kikapcsolva.

    Az elméleti maximális írások száma cellánként 3000 (MLC-ről van szó, bár itt a csíkszélesség is számít, ráadásul ahogy olvastam, ez még régebbi, és pesszimista adat).
    Ez azt jelenti, hogy összesen 360TB adatot lehet írni erre az SSD-re (persze ez sarkított példa, mert ekkorra már nagyon a végét járja).

    Ha én évente 3TB-t fogyasztok el ebből, akkor 120 év alatt érem el azt az adatmennyiséget, ami a tervezett maximum, így bízhatunk benne, hogy ennek a tizedét bőséggel fogja teljesíteni, azaz legalább 10 évig nem lesz vele probléma cellaelhasználódásból.
    Akkor meg miről beszélünk? Még TLC esetén is ha ennek a harmadát bírja, 40 év még mindig biztató, és ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy nagyobb SSD a fentiek alapján több írást visel el, akkor nem inkább az említett cikk hozzászólásai között lévő 'hiszti' az érvényes kifejezés ide.

    Meghibásodhat az elektronika, meg minden egyéb is, de ez pont ugyanúgy játszik a HDD-nél is, utóbbi esetben ráadásul a mozgó alkatrészek kopásnak és sérülésnek is ki vannak téve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák