Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Cristal hd kapcsán: a bcm70015-ös változat ajánlottabb, mert a bcm70012-es sokkal kompromisszumosabb. A 15ös többféle videót tud jól lejátszani, a 12-es kevesebbet, viszont a 12-es sokkal olcsóbban elérhető ebay-en.

Az x300 kapcsán az a kérdés, hogy a slotok teljes értékű pcie slotok -e vagy csak az usb van bekötve. A második gépemben amikor a 12-es kártyát próbálgattam a második slotban, akkor még gyári bios volt fenn és jól ment vele. A wifi slotjában nem próbáltam, hogy az menne-e whitelist mentesítés nélkül.

Azért a dxva-t több program kezeli jól, mint a broadcom codec-et. Nem minden programmal sikerült jól használni a crystal kártyát és sajnos élő dvb tévé adásnál sem lehet váltottsorosság mentesítést csinálni vele. Másrészt az élő dvb adás csak a 15ös kártyával ment jól és csak a smartdvb progival. A media center nem működött vele. Úgy emlékszem a youtube is a 15össel ment jól, a 12esnél döcögős volt a lejátszás.

Ha már megvan a gép és nem túl speciális video fájlok lejátszása a cél, akkor jó lehet a 12-es kártya is, amit fillérekért (13 usd) kapni. Nocsak, most látom hogy 30 dolcsi alatt van már bcm70015 is, ez már a legtöbb mpeg2 és h264 videót jól viszi (L4.2-ig), nekem annó 50 dolcsi körül volt.

Linux alatt viszont nem tudom ajánlani, amikor próbálgattam, akkor nem igazán volt stabil a gép (a 12-es kártyával).

Új hozzászólás Aktív témák