- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csasaKKP
senior tag
válasz
radi8tor #1418 üzenetére
Köszönöm szépen!
Esetleg aki épített NVR-t Windowsszal, vagy van valamilyen tapasztalata, tanácsa, észrevétele a szerverrel/programokkal kapcsolatban, nagyon szívesen fogadom akár itt, akárt PM-ben. Köszönöm.
És később írok egy kis részletet a készülő rendsszerről, mert terveim már vannak, de ahogy mondják "Ember tervez, Isten végez". Vagyis meglátjuk, mi sül ki a dologból.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #1374 üzenetére
igen. amúgy ha újraindítom, akkor a hdd sentinelben lemez0 jelöléssel látszik a dolog.
laptopon rádugtam esata, látta, de szerencsétlen vinyóra a hdds egyből kiírta h olyan felpörgési hibái vannak, h 0% a kondíció. aztán meg nem is, de elég volt egy sportszelethez a gatyámban.
hp ha kirakom hibernálásba, majd vissza, akkor látja, besorolja legutolsó diszknek. de ha lehúzom, se választja le, vagy ha másikat nyomok rá, akkor se látja.
nincs valami parancssor, amivel esetleg meg tudnám oldani, amolyan hotplug módjára a vinyó eltávolítást, mountolást?
marhajó dokkolás ez, kéremszépen. -
-
válasz
radi8tor #1350 üzenetére
Nyilván, erre én is gondoltam. Pontosan ezért kérdeztem, mivel szerintem megbízhatóbb egy erre szakosodott cég védelme, ígérete, mint amit ekkora méretben összerakni lehet. Ugyanis Egy levelező szerver, ha titkos adatokat tárolunk rajta, akkor kapásból dedikált, azaz nincsen más feladata. Kell mellé/elé egy normális tűzfal szerver.
Ha levelező szervered van, kell mellé egy olyan internet kapcsolat, ami gyakorlatilag a nagy sebességen kívül 99,99%-os rendelkezésre állással bír.
Kell minimum RAID5-ös tömb, méretes lemezekkel.Mire ezt megépíted egy ekkora cégnek, rájössz, hogy olcsóbb és biztonságosabb lett volna profira bízni az adataidat, esetleg kódolni az üzeneteket.
Magánvélemény.
-
csballago
csendes tag
-
csballago
csendes tag
válasz
radi8tor #1277 üzenetére
A megoldást a beállítások között a HDMI-nél az analóg-ra való átállítás megoldotta. Most olyan gondban lennék, hogy 1080p filmekén apró szaggatásokat tapasztalok folyamatosan egész film alatt. A videokártya elvileg rendben van installálva. Lehetséges hogy a szimpla gyári 2GB memória az oka? Upgradeljem 4-re 8-ra?
-
Thusor
őstag
válasz
radi8tor #1285 üzenetére
Ez mind igaz. Nagyon jó kis eszköz. Gyorsan be lehet állítani rajta mindent, és a célnak tökéletesen megfelel. De azért néha azokat is meg lehet érteni akik NAS-t vesznek. Kevesebbet fogyaszt, ugyanakkor viszont több vele a baj. Azért ez a Microserver nálam 24/7-ben 1 hónap alatt megevett 30KWh-val többet mint amennyit eddig fogyasztottam NAS-al.
-
csballago
csendes tag
válasz
radi8tor #1275 üzenetére
Én a korábban zsolt501 által javasolt video karit vettem meg hozzá. Könnyedén belerakható és egyből tolja a HDMI-n a jelet.
XBMC alatt gyorsan volt hangja is és a kép is tökéletes. Csupán annyi a problémám most (de ez nem hw, hanem valami beállítás az oka), hogy bizonyos filmeknél van hang, bizonyos filmeknél meg azt írja ki nem jó hanglejátszó eszköz van kiválasztva........
Lehet valami codec probléma volna? -
Rosep
senior tag
válasz
radi8tor #1234 üzenetére
Igen, most megnéztem mérővel, 68 W volt induláskor 3 HDD-vel.
És az alaplapra mindenképp vissza kell vezetni a jelet?
Abban a bizonyos .pdf fájlban leírt módszert nem teljesen értem:1. Vágjuk el a PWM csatin lévő zöld és fekete kábeleket pár cm-re a csatlakozótól (vagy akár távolabb is vághatjuk, végtére is jó hosszú a kábel), legyen elég kábelünk arra, hogyha nem sikerülne rendesen megpucolni a kábelvégeket és vissza kell vágni. Vágjuk le a csatit a potméterünkről. Minden szabad kábelvéget pucoljunk meg.
2. Kössük össze (csavarjuk egymáshoz a csupasz végeket) a ventinkről jövő fekete vezetéket mind a potméterünk fekete vezetékével, mind pedig a PWM csati fekete vezetékével. Így a negatív pólust el is intéztük.
3. A potinkon lévő piros vezetéket összekötjük a ventiről jövő zöld vezetékkel. A PWM-ből kilógó zöld vezetéket akár teljesen visszavághatjuk, vagy egyszerűen leszigetelhetjük, mert erre nem lesz szükség.
Most tehát úgy állunk, hogy a ventibe közvetlenül bemegy (ahogy eddig is) a + feszültség vezeték, a - feszültség vezeték, a sárga fordulatszám érzékelő vezetéke. A potméter pedig rá van kötve a - feszre, plusz a zöld színű fordulatszám szabályzóra. Ezzel elvileg végeztünk is. Nem tettünk mást, mint kiiktattuk a PWM automatikus megoldását és áttettük manuális szabályzásra a ventit. Most már a potival tudjuk szabályozni a ventink fordulatszámát.
Kísérletező kedvűek azt is kipróbálhatják, mi a helyzet akkor, ha a PWM csatiról érkező zöld vezetéket is bekötik, a ventivel együtt. Ebben az esetben ugye, mivel a poti változtatható ellenállásként funkcionál, az várható, hogyha teljesen felcsavarjuk, akkor a PWM automatikus beállítása tisztán érvényesül, ha azonban lejjebb csavarjuk, akkor leszabályozza azt, de még mindig marad automatikus.
Vágni nem akarok semmit.
Vagy ehhez a hackelt BIOS kéne? Netán ki van benne iktatva ez a védelem?
Nemsokára fel kell raknom, mert lehet az optikai meghajtó helyére beraknék egy noti vinyót. -
Thusor
őstag
válasz
radi8tor #984 üzenetére
Köszönöm az infókat. Nem gondoltam volna, hogy ilyen keveset fogyaszt. DVD-t írni pedig úgyis külső USB-s írót használok ami csak akkor fogyaszt ha használom. Akkor ezek szerint egyértelmű, hogy microserver lesz jövő hónapban a kiszemelt áldozat.
OP rendszerként pedig linux server menne fel, hogy ne kelljen vásárolnom. Torrentre pedig akkor transmission és transmssion gui menne fel hogy távolról is elérhessem.
-
Thusor
őstag
válasz
radi8tor #982 üzenetére
Természetesen jobban is bővíthető, de energiatakarékosabb is a fenntartása, mint egy nasnak? Mert úgy gondoltam, hogy 24/7-ben menne egyfolytában legalább 2x2TB Seagate Barracuda Green winchesterrel, hogy a jövőben ne nagyon kelljen bővíteni így tobb tárhellyel venném. Tehát így számolva a nas olyan 20-25W között fogyasztana. A microserver pedig kb. 40W körül menne egyfolytában. Tehát majdnem duplaannyi a fenntartása a microservernek és nem használnám ki a többletfunkciókat, hiszen csak torrent és adattárolás lenne. Az én netemet 25/1,5 simán kihajtja a NAS is (1,2 GHz proci, 256MB ram). Mi a véleményed, ennek a függvényében is jobban megéri szerinted a microserver?
-
-
törölt tag
válasz
radi8tor #837 üzenetére
igen, az intel jokat csinal regota. most kene szereznem egy 10G-set, csak az ara khm... elgondolkodtato.
nincs vkinek merese rola h az 1.6-os proci mellett mas-mas halokartyak milyen terhelest csinalnak csucsrajaratva? persze ezzel is az a baj h jol definialt es nagyon egyszeru protokoll kene egyik meresnek (pl ftp, 1 hop-ra levo kliensrol) -
Logitech
aktív tag
-
KTTech
veterán
válasz
radi8tor #790 üzenetére
Nem igazán van...
De ennyi erővel már rég zárható lenne a topic, mivel a hardverről nincs sok írni való, az adott. létezik összesen 2 verzió belőle... 1 hsz-el ki is van végezve. Ha jobban megnézed, akkor az itteni hsz-ek nagy része nem a hardverről szól. Plusz ez egy célhardver, amit a HP kifejezetten egy célra épített, sőt gyárilag csak WHS-el került forgalomba, ha a szoftver részt nézzük. Megoldás az is, ha zárom a topicot, mivel a hardverről már mindent tudunk, lásd ugya ez 1. hsz-t.
De vegyük példának a TP-Link 1043ND topicot. Az is ugyebár egy router... de a hsz-ek java része nem arról szól, hogy a hardvert módosítani kellene (bár lehetséges), hanem a rá tehető custom firmware-kről.
-
LordAndrew
tag
válasz
radi8tor #732 üzenetére
svchost.exe a Windows Defendert húzta be. Defender letiltva, a terhelés már "csak" 50% átlagban....
A másik proceszorzabáló processz a cmd.exe (vajon mi futtathat parancssorban vmit folyamatosan?) Ha kilövöm, akkor a terhelés visszaesik normál szintre (10% alá)
Mivel tudom megnézni, hogy ez a szerencsétlen cmd.exe mi miatt indul el?
-
KTTech
veterán
válasz
radi8tor #719 üzenetére
Én most építem a 2.-at (a mostaniban a 4x2TB már majdnem tele van, a 2TB rendszeren van még hely, de ott csak a torrent van a Debianon kívül).
A második kisebb lesz, 4x1,5TB + 500GB a gyári 2GB RAM-al. Bőven elég a ZFS alá ennyi
viszont legalább HDD-t nem kell vennem, csak átcsoportosítani a nagy gépből (illetve kell 1 db 2TB-os, amivel pótlom a kieső helyet).
-
Zoty4
őstag
válasz
radi8tor #704 üzenetére
ha te paranoiás vagy akkor én mi?
Évek óta CD-rw+DVD+rw ken+ 2 külön HDDn tárolom az összes családi képet és videokat
anno a diplomamunkámat még minden nap elküldtem magamnak e-mailben és pendrivon is tároltam a fent emlitett tárolók mellett, így nem is veszett el amit nap mint nap írtam -
Zoty4
őstag
válasz
radi8tor #702 üzenetére
5-6 éve vettem egy szünetmentest az letérdelt 2 év után, akkor eldöntöttem, hogy inkább egy kis áramszünet
ha nicns áram akkor nincs net se, tv se, így értelmetlen otthonra szerintem
Médialejátszó, laptop, meg desktop kiszolgálására lesz nomeg, hogy telefonról elérjem a filejaimat (excel, pdf stb) -
Zoty4
őstag
válasz
radi8tor #700 üzenetére
akkor tényleg érdemes azt a +4000 ftot kiadni, hogy ne legyen vacak egy-két 50 gigás file.
Akkor ez lesz elsőre, a hdd-ket később bővítem
HP ProLiant MicroServer G7 658553-421_NOHDD
WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX
KTH-PL313E/4G 4GB 1333MHz ECC ModuleValamit kihagytam?
-
Zoty4
őstag
-
slashing
senior tag
-
-
aicon
senior tag
válasz
radi8tor #624 üzenetére
Egyetértek. A routeres bohóckodást kipróbáltam én is. Kb 5 perc után meggyőződtem arról, hogy a router maradjon csak routolásra, minden más csak kínlódás. Bár aki szereti a kihívást, olcsó átmeneti megoldásnak rengeteg kompromisszummal elmegy...
N40L OMV-el nálam tökéletes NAS-nak, torrent, mysql és még néhány más funkciót is ellát.
Eddig semmi gondom nem volt vele. Jó gép az áráért.Szerk.
A DLNA klienst az OMV-ből a samsung tv simán kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest