Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Ezt a magasabb terhelést én sem írom alá, mert nálam a legnagyobb terhelés is max 25%-volt úgy hogy a torrent töltött lefelé 40Mbit-el és fel 20Mbit sebességgel, ez mellett futott a SMB fájl megosztás és FTP szerver, illetve egy HTTP-s fájl megosztás is belső hálózaton 200Mbit körül.
Szóval tudni kell beállítani a szerver programot és akkor nem terheli agyon a gépet. -
Fex
tag
Minden rendben van a home serverrel is (akinek magas volt a proci terhelése, annak meg volt az oka, érdemes utánaolvasni itt a fórumon)
De természetesen a standard is teljesen jó!Kojak!
Nézd meg mire van szükséged, azt melyik verzióban kapod meg, és dönts magad. (Ahogy néztem, a WHS még egész emberi áron is hozzáférhető <20k. Mondjuk a standard oprendszer is kipróbálható minimum 3 hónapig)
Üdv,
Fex
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jó bele az is, de a Kingmax valószínű nem ECC (hibatűrő), viszont ha nincs szükséged ECC-re, akkor felesleges olyat venned.
Én ZFS fájlrendszert fogok használni RAIDz-vel, aminél a RAM-ot használja a RAID cache-re írás előtt.
Ha meghibásodna a RAM, akkor hibás adatot mentene le a HDD-re. Ezt lehet megelőzni ilyenkor ECC RAM-okkal.Vegyesen is használható a gyári ECC nem ECC RAM-okkal is.
-
KTTech
veterán
A nagyobb (4 lemezes) home-szerverek egyike sem néma, és nincsenek halk üzemmódra optimalizálva. Általában a tápegységük és a fő hűtő szokta nyomni rendesen a hangot. Az, hogy ez kit mennyire zavar, már egyéni dolog... engem speciál zavart (a TV-mben levő 2 ventit is hallom, ha csönd van, pedig azok nagyságrendekkel halkabbak, mint a microserverben levők - igaz én a 2.5-es HDD-t is hallottam, amíg a médialejátszóban volt torrent drive-nak, egy Popcorn A210-ben, a seek hang az ott is hallható...).
-
KTTech
veterán
Elég a 2GB RAM bele, nem kell bővíteni első körben. Ha ráteszel egy Debian-t, transmissionnel, akkor eléred telefonról is (meg bárhonnan, ha természetesen tudod az IP-t). Hálózati filemegosztásnak ott a Samba és megy is a dolog. Webmin-t rátenni és web felületen lehet kezelni egyszerűen a Debian-t.
A másik megoldás, ha Win-t raksz rá. Ekkor uTorrent, és Win filemegosztás lesz a barátod. Halk semmiképpen nem lesz, van rendesen hangja HDD nélkül is. Ez szerver, nem suttogó, ha lehúzod a ventit rögtön meg is áll
Megoldás: szépen elrakod a lakótérből (nálam jó messzire van a szobától, de ez nem zavarja a gigabites hálózatot...). Cserébe nem hallom 
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest