Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
válasz
radi8tor #3364 üzenetére
Mi nem voltunk otthon h ki tudjuk húzni, mire hazaertunk mar meg volt a baj, es annyira nagyon nem is volt rossz idö egyet villamlot de az elég bika villám volt, utcába sokmindenkinek lett belöle nagy kára…
Akkor ezeket az apc-ket kb a hajamra kenhetem ha ilyen megtörténhet?!Menotti: lakás bizti van, be is lett jelentve
-
-
-
Rosep
senior tag
válasz
radi8tor #3352 üzenetére
Úgy értem Google szerint.
http://community.covecube.com/index.php?/topic/34-sil3132-sata-controller-chip/ -
törölt tag
válasz
radi8tor #3289 üzenetére
és ilyenkor továbbra is örülök neki, h anno az első szériát 30k alatt egy vonással bruttó megvettem, aztán sikerült a teljes belét is megszereznem tarcsiba asszem 15-ért.
mondjuk néha el tudnám képzelni a dupla, tripla sebességet, de aztán rápillantok az árlistára és mindjárt elégedett leszek. -
-
Gregman
tag
válasz
radi8tor #3283 üzenetére
Igen a tavalyi 3x ezer Ft-os N40L-hez képest drága, de minden használt N40L-t elvittek az orrom előtt
Az e-Bay-en nézegettem sokáig.
Az USA-ban az N40L-hez képest jó ára volt, de Európába valahogy nem akart átjönni (USA-ból magas szállítási költség +ÁFA +VÁM, nem éri meg).
A múlt héten jelent meg a németeknél és "lecsaptam" rá, lehet, hogy korai volt de már nagyon kellett. -
Gregman
tag
válasz
radi8tor #3280 üzenetére
Megállt 75e alatt beleértve a szállítást is (múlt héten jó volt a Ft/Euro arány).
Nem kellett egy hét sem, hogy megérkezzen.
Most nézem, hogy most is hasonlóan jó a helyzet:
http://www.ebay.com/itm/HP-ProLiant-MicroServer-G7-N54L-1P-2GB-U-Non-hot-Plug-SATA-250GB-150W-PS-Server-/370828170221?pt=DE_Computer_Sonstige&hash=item565714d3edAkkor most már "csak" egy SSD-t kell kinéznem.
Az eSATA nem vesz vissza a sebességéből? -
Istv@n
aktív tag
válasz
radi8tor #3147 üzenetére
Bérleti konstrukcióban van, vállalati ügyfeleknek. Alap kiépítésben úgy emlékszem 2-3e+ÁFA /hó-t kértek érte. Kérdeztem, hogy mi van ha lejár a hűség, és nem akarjuk tovább fizetni. (2 év alatt kb 80e lett vonla a kifizetett díj) Azt mondták, hogy vissza kell adni.... Jó üzlet....
(Mondjuk azt hiszem járt hozzá support is valamilyen szinten, de mivel azt megoldom én, nem befolyásolta a döntést) -
bambano
titán
válasz
radi8tor #3129 üzenetére
minden más fájlrendszernél is a ramba íródik először az adat
ecc esetén sem garantált, hogy jó adat íródik ki, csak az garantált, hogy az egyszeres ram hibát javítani tudja és valamennyit (tippre: 2x) detektálni. Ez valamivel jobb, mint a sima ram, ahol általában 1x hibát detektálni tud, és nem javít. -
Gregman
tag
válasz
radi8tor #3129 üzenetére
Késő volt már éjjel
Igazad van áramkimaradástól nem véd a Raid kártya.Egy másik szempont jutott még eszembe, Raid kártya nélkül a processzort terheli a ZFS-el kapcsolatos feladat.
A Raid vezérlő (mint céleszköz) a fő processzort hivatott tehermentesíteni, vagy nem jól látom?Nem kötekedni akarok, csak szeretném alaposan körbejárni a dolgot, hogy jól tudjak dönteni.
-
Gregman
tag
válasz
radi8tor #3126 üzenetére
Köszi golya87, Brogyi és radi8tor1!
Jól értem a következőket?
1. Ha ZFS-t akarok akkor nem kell külön Raid kártya? De mi van áramkimaradáskor? UPS?
2. Ha ZFS-t akarok akkor csak is ECC RAM jöhet szóba és ekkor nem tudok 16GB-ot beletenni csak 8GB-ot?
3. 8GB-al elmegy a szerver + DLNA + VM1 (pl. XP nettel, e-mail-el, Office-al) + VM2 (unix/linux önképzésre)?
4. Ha 4-nél több HDD-t szeretnék akkor módosított BIOS-ra van szükségem? "Zökkenőmentes" ennek az "upgradeje"?
5. A használt gépről nem írtatok. Mit vennétek, új ~75 eFt vagy használt ~60 eFt? -
Brogyi
őstag
válasz
radi8tor #3103 üzenetére
Mivel kezdő vagyok, és amatör nekem csak net marad. Hibát keresek, és egy kis statisztika a valóságot szokta hozni. Nálam egy kis gond van az rpool-lal és egy picit aggaszt. A RAIDZ az hibátlan, és várakozásaim felül hozta amit akartam. Valószínű nálam hardware hiba van, vagy valami mégse tetszik az operációs rendszremnek. Az asztali gépemre pl. nem megy fel az Openindiana. Lassan, de biztosan haladok. Végül érdekel, hogy min tárolják az emberek az rpool-t.
-
golya87
őstag
válasz
radi8tor #3106 üzenetére
Félre ne érts, itt most nem a kinek nagyobb a sávszélessége versenyt akarom szítani. Én inkább azért posztoltam, hogy igazoljam, tényleg igaz az, amit reklámoznak, hogy a ZFS a cache segítségével a véletlenszerű írásokat szekvenciális műveletté konvertálja, így nagy sebességet elérve.
A windows féle RAID1 (5) szerintem simán megfeküdne három párhuzamos másolástól. De szívesen veszem a cáfolatokat is. -
EasyR
aktív tag
válasz
radi8tor #3037 üzenetére
tudom, nekem is van egy, de azt még nem kap jó áron!
most 12k körül vesztegetik itt a prohardveren.
ha valaki hardveres vezérlőt keres, akkor ennél olcsóbban nem fog találni! (ráadásul hp-s, és megy is a microserverben)a félreértések elkerülése végett: nem én árulom, illetve semmi közöm a hirdetőkhöz!
-
Brogyi
őstag
válasz
radi8tor #2992 üzenetére
Elég combos Turion van ebben a Proliantban azzal a 5,46Ghz-cel. Majdnem 3,5x akkora mint a Brazos.
Ha ezt tudom akkor csak vettem volna.
A memo is elég nagy, de valószínűleg az SSD gyorsítás miatt van. Picit homályos 1-2 részlet. Esetleg a screenshot nem az N40L-ről készült. -
golya87
őstag
válasz
radi8tor #2982 üzenetére
Az eredeti BIOS a négy cserélhető sloton támogatja az AHCI-t. Viszont én azt olvastam, hogy a The Bay féle verzióval, ha RAID módra van állítva a vezérlő, akkor nem tud az erre a vezérlőre kötött meghajtóról bootolni.
Ez az E-Sata port duplikálásánál jött elő, ugyanis ahhoz kell a RAID mód. -
kiskakas
senior tag
válasz
radi8tor #2963 üzenetére
vilagos..ezen torom a fejem.. kb 1 eve megvan a gep, anno azzal kezdtem,h letoltottem asszem a thebay verziot.
Amire eddig talaltam most, beallitottam, kicsit javult:
In bios under Chipset / SouthBridge Configuration / SB Sata Configuration
· Disable “SATA IDE Combined Mode” – sets port 5 and 6 to use AHCI
· Enable “SATA ESP on all PORT” – sets all ports to be external SATA ports
The SATA ESP on all PORT makes all SATA ports hot swappable.
mostmar 180-184m/sec crystaldisk szerint. ugyanez a gep, ugyanilyen ssd-vel es biossal (anno en kuldtem el neki a linket) 240-250m/sec olvasasra...
-
törölt tag
válasz
radi8tor #2786 üzenetére
azért az ilyen apró kis ventik kb. 3-4 év alatt ledarálják magukat. a vacakabbja 1-2 év alatt. először csak hangos lesz, aztán végül beáll, mint a gerely.
gondolom azért van valami védelem és nem spórolta le a hp, h ha a venti nem indul el vagy megáll akkor letiltson vagy leálljon a táp.
az én bő 1.5 évesemben a múltkor felhangosodott, mikor vagy 8-10 kikapcsolás-elindulást kapott egyhuzamban. bár elhallgatott végül pár óra után és megy hetek óta a zaj nélkül.
én lehet kicseréltem volna a ventit, hiába garis. bár ha van rajta papír, ami jelzi, akkor inkább nem. -
golya87
őstag
válasz
radi8tor #2773 üzenetére
Igazából oda is akartam írni, hogy DO NOT TRY THIS AT HOME!
Másolás közben is többször felszökött 180MB/s-re a sebesség, de volt hogy 0-ra lassult és állt pár másodpercet az egész. A napokban majd akarok még csinálni egy összehasonlítást az integrált és egy dedikált raid vezérlő között. Ezután lassan-lassan én is RAID-Z re költözök... -
cucuska79
tag
válasz
radi8tor #2727 üzenetére
Itt a fórumban linkelték be az AMD oldalán lévő drivert. Csak azt raktam fel, az egy 400 megás pakk. Van benn VGA driver is, nem mintha játszani akarnék rajta, meg a chipset. A windowsossal se volt bajom, de azzal se volt gyorsabb! Szóval nem tudom. Sztem jövőhéten újrahúzom, köszi, hogy segítettél!
-
dchard
veterán
válasz
radi8tor #2710 üzenetére
"AIDz-t miért ne tudnád importálni másik rendszer alatt?"
HW radiről volt szó, a RAIDz tulajdonképpen softraid tehát azt is vissza lehet hozni más rendszer alatt is.
Egyébként szívesen kipróblnám, de momentán a meglévő tömbről le kéne szedjek mindent hogy a raidz.t meg tudjam kreálni, ehhez a művelethez meg nincs elég helyem.
Másrészről a raidz előnyei nálam nem annyira mérvadóak, mert egyrészt a szünetmentes tápellátás elég jól megoldott, másrészt a váltakozó stripe hosszból sem profitálnék, mivel nálam nagy méretű állományok mozognak így a 64K-s fix stripe hossz nem hogy nem okoz teljesítmény problémákat, de pont hogy imádja a nagy stripe hosszt a cucc amikor a nagy méretű állományokat mozgatom. Nálam írásban és olvasásban is a giga lan limitál úgyhogy itt sem érzem az égetű szükséget az áttérésre.
Ettől függetlenül jó dolognak tűnik, de momentán nem tudom kipróbálni. Ha lesz rá lehetőségem biztosan meg fogom tenni. Szóval köszönöm a cikket, nagyon hasznos volt.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
radi8tor #2704 üzenetére
Én azért választottam linux softraidet mert ha beszarik a lap akkor bármilyen más rendszeren is újra tudom éleszteni, másrészt gyors és rugalmas. Nálam 4 1TB van RAID5-ben. Szart már be diszk benne, menet közben tudtam cserélni microserverben és hibátlanul újra felállt a tömb. Egyébként a RAID5 is generál hash-t tehát ilyen értelemben ott is ellenőrizve vannak az adatok.
Dchard
-
lovi27
addikt
válasz
radi8tor #2671 üzenetére
Ez is figyelemre méltó típus: Western Digital Red 2TB (WD20EFRX)
Kifejezetten hálózati adattárolókba és folyamatos, 24x7 üzemre szánva. link
"The drives are designed and extensively tested for compatibility in the unique 24x7 operating environment and demanding system requirements of home and small office NAS." -
Rosep
senior tag
válasz
radi8tor #2671 üzenetére
Ezekre gondolsz?
Synology 2,5" Disk Holder Type A
Synology 2,5" Disk Holder Type B
Synology 2,5" Disk Holder Type C
Kérdés, melyik lehet jó a MS rackbe...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Asus Rog Strix G16
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest