Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adnoctum18
senior tag
válasz
spyduck #18045 üzenetére
Jaja, vágom, hogy ez neuralgikus pont, anno a Lenovonál is az volt.
A HP Support Assistant nem talál semmihez új drivert, ilyenkor minden up2date, vagy keressek rá manuálisan is inkább? (Anno a Lenovos System Update csinálta azt, hogy volt frissebb, de nem ajánlotta fel.)
-
válasz
spyduck #17961 üzenetére
Azért nem árt feltölteni az első használatkor, és ez a töltés teljes legyen, tehát 100%-ig.
Volt ügyfelem, aki felhívta az ügyfszolg-ot, és ott azt mondták neki, hogy a gp kikapcsolt állapotában töltse egész éjszaka (mondjuk ez szerintem is túlzás, elég használat közben feltölteni).
-
-
Bobyjack
senior tag
-
fkenny
senior tag
válasz
spyduck #17325 üzenetére
Nálam eleve 3 gond van, de majd szerdán viszem fel Szolnokra, és ha kekeckednek az asztalra csapok, mivel gyári hibás a gép így kutya kötelességük ha már elk.rták a gépem, hogy időben és jól megjavítsák. A statisztikához minek kell hogy ott legyen a gép? Elég lenne csak bejegyezni ha 2 hiba fölött lenne.... De biztos csak én vagyok logikátlan. Nah majd kiderül Szerdán... remélem erős idegzetű ügyfélszolgálatost kapok
-
koshmar
addikt
válasz
spyduck #16622 üzenetére
Na ugye, hogy te is ilyen voltál.
Egyébként valószínű, hogy le fogok róla szokni, mert anno a myvippel is így voltam, hogy naponta kb. 12-szer néztem, de ma már havonta egyszer. Meg ma már amúgy is a GesichtBuch a menő...adnoctum18: Minden bekapcsolásnál mérem telefonnal.
Valamiben ki kell érjem a stresszt, amit a mai nyelvvizsga okozott.
Azért nem altatom, mert mindig akksi nélkül megy, csak úgy hálózatról.bAtt001: Tudom én, hogy beteges.
Én ezen élem ki magam...más meg minden hétvégén az árokban fekszik a diszkó mellett...ez egészségesebb.
A tied amúgy mennyi idő alatt tölt be?pumukli23: Hát valahogy úgy kéne...de ez a 30-40 másodperc csak fúrja az oldalamat...
Mondjuk állítólag egy teljesen átlagos gépből is ki lehet hozni.
A Youtube-on láttam ilyen "Vista boot 6 sec" videókat, na erre azt mondják a nagy arcok, hogy "It's all about BIOS settings!!"... -
-
Z86
őstag
válasz
spyduck #16559 üzenetére
Ezt találtam:
"For those who have an ATI graphics card only.
Open Catalyst Control Center in Advanced mode
Select Offices & Views
right-click on the small monitor displayed at the bottom completely
then: set
Then select the Format tab of pixel
choose: RGB 4:4:4 pixel format standard PC (RGB full). Last choice at the bottom of the list -
Bobyjack
senior tag
válasz
spyduck #16559 üzenetére
Én egy Toshiba laptoppal jártam így. Egy óriási Panasonic LCD TV-vel próbálkotunk kapcsolatba lépni, rádugtuk a 4 HDMI csatlakozóból mindegyikre, állítottuk így és úgy is. Egyszer bejött valami eszméletlen csúnya kb 800x600-as kép de aztán megint eltűnt. Elment vele vagy egy óra. Másnap elvittem az Elitebook-ot, azzal 2 másodperc alatt flottul ment minden. Nem értem miért...
-
-
-
pumukli23
senior tag
válasz
spyduck #16498 üzenetére
Nemtom..
Az elitebookok az elmúlt években a számomra nagyon szimpatikus csatlakozó elrendezést használják, ezen viszont teljesen más. Pl az usb-k elöl vannak a gép sarkán.(Ha megnézitek azonos alapokat használ a hp nagyon sok modellnél/szériánál, pl a 6530 és a mostani probook 4520 csatlakozó kiosztása, zsanér tipusa, bekapcs gomb stb.. mind ugyanúgy helyezkedik el. Ez megfigyelhető a 6930p és a 8440p esetén is, ami szerintem egy igen jól bevált, jól kitalált, masszív, igényes elrendezés. Miért módosítanának rajta?)
-
Z86
őstag
válasz
spyduck #16494 üzenetére
Ez kacsa (mármint a fotó
)
Egyértelmű visszalépés lenne a mostani modellekhez képest, egy csomó részlet koppintás a távol-keleti gyártók megoldásaiból. Rossz minőségű a kép, de kapásból látszik, hogy nincs elég távtartó gumipöcök a kijelző közül, és ami van az is beljebb mint kéne. Hol a 3. egérgomb? Miért ilyen vastag? Mi ez a borzalmas billentyűzet?
Ráadásul csak egyetlen helyen bukkan fel az egész neten...
De ha tényleg ilyen lesz, az szerintem picit gáz. -
válasz
spyduck #16497 üzenetére
Én még a régi jó billentyűzeten dolgozok és játszok nap-mint-nap. És itt van a sok szigetes bill az új gépekben, tehát össze tudom őket hasonlítani. Nekem valahogy a régi jobban bejön, masszívabb és kézhez állóbb. A szigetesek sima sík felülete megőrjít, nincs meg az a kis homorúság, mint a régieken.
-
-
válasz
spyduck #16494 üzenetére
Na mizu, itt a csillogós ezüst felület az elitebookoknál is?
(Jó. tudom, alu.)
Egyébként reménykedem, hogy hamar lefelejtik ezt a sz*r szigetes billentyűzetet. Rettenetes...minden más modellnél is. A régi sokkal jobb volt. A kurzormozgatókról már nem is merek véleményt mondani...
-
CharlieDrop
veterán
-
-
-
válasz
spyduck #16443 üzenetére
Szerintem ez is renew gép, nem pedig akciós. Akciós lehetne akkor, ha magyar lokalizációjú, tehát eredeti magyar billentyűzetes, és a HP Magyarország vagy valamelyik diszti akciózná. Gondolom ez most az asnew kategória nbs-es elnevezése, ami marketing szempontból előnyös. Csak azért írom, mert nekem is vannak vadiúj gépeim, ami még újracsomagolva sincs. Nyilván újként hirdeti az ember, ha egyszer új. De volt anno valaki, aki belekötött az új minősítésbe, ld. 8740w...
Mindegy, nem is ez a lényeg.
Szerintem is, ha számlát kap a vevő a garanciaidőről, akkor nyugodt lehet, még ha a HP warranty check-je mást is mutat. Megfordítva a dolgot: mivel a listaárnál 30-40%-kal olcsóbbak ezek a gépek, még a kevesebb garival is bőven megéri. De nem kevesebb a gari, bár sokan nem értik hogyan lehetséges ez, és néhányan nem hiszik el. Nekik javaslom, hogy akkor vegyenek listaáron új gépet, aminek a garanciajegyét a médiamárkban bélyegzik le. Ha ez megér 100 ezret...
-
koshmar
addikt
-
koshmar
addikt
válasz
spyduck #16324 üzenetére
Ezt is csak próbaképpen raktuk, fel aztán annyira megtetszett, hogy már két küldetést át is vittem, holott még életemben nem játszottam még egyik COD-dal sem...
Érdekes, hogy haverom asztali "gépe" olyan, hogy ő a Liberty City-n kívül még nem talált olyan játékot, ami azt megakasztotta volna.
Pedig van már 3-4 éves konstrukció.
Intel Celeron 2.2 Ghz Dual Core
2 GB DDR2 RAM
Nvidia Geforce 9800GT 512 MB
Gyanítom, hogy neki a videokártya miatt fut szinte minden játék hibátlanul.
Ez az Nvidia magasan veri az 5470-es ATI-t...szerintem. -
koshmar
addikt
válasz
spyduck #16321 üzenetére
Igazad van, 1,5 óra után sem volt több mint 65 fok egy alkatrésze sem.
Igaz, hogy közben ment a ventillátor, mint az állat, de a Kalasnyikov úgyis elnyomta...
És az döbbentett meg, hogy a COD6-ot maximális grafikán hibátlanul "viszi".
És attól nagyobb gépigényű játék ma elvétve létezik: (esetleg COD7 Black Ops, GTA Liberty City).Szóval nincs itt szükség semmiféle ASUS G73-ra vagy Toshiba Qosmio-ra.
-
ro_bert17
őstag
válasz
spyduck #16151 üzenetére
Igen, ez még 5 évvel ezelőtt működött. Jelenleg nem találok beállítási lehetőséget a BIOSban. Ez vagy azt jelenti, hogy külön AHCI drivert kell integrálnom a telepítőmédiába, vagy azt, hogy ez nem is fog sikerülni, és és csak XPtől felfelé esélyes valamelyik opreációs rendszer?
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz
spyduck #16051 üzenetére
Vagy esetleg szeret játszani.
Komolyan, van amerikai ismerősöm, akinek régről van Macszarja, és játszani csak azt lehet rajta, amit kiadnak OSX-re, pl. Civilization vagy Sims. Ja, és külön meg kell venned a maces verziót.
Azóta építettünk neki egy gamer configot
Egyébként meg ugyanaz a hardver van a mac-ben, mint bármi másban, és ugyanott is gyártják, csak alma logo van rámatricázva. Ugyanolyan kutya közönséges PC/laptop mint bármi más, akarjon Steve 'God' Jobs bármit is elhitetni, csak Mo-n háromszor annyiba kerül. Ja és nem lehet reklámozni mert a versenyhivatal gondolom akkorára bírságolná őket az 'I'm a Mac - I'm a PC' reklámoktól hogy az még nekik is kellemetlen lenne. Arról nem is beszélve, hogy szemenszedett hazugság.
Ja, és nem lehet nagyon fejleszteni.
-
-
norot
csendes tag
válasz
spyduck #15963 üzenetére
"Memtest86-el ellenőrizd le a ramokat."
Ramok rendben, mikor 4 gigára bővítettem, órákig futott a memtest hiba nélkül.
A win reinstall is abszurdnak tűnik, nem látom mi javulna meg ezzel. De lehet nemsokára veszek ssd-t, akkor úgyis újrarakom, meglátjuk.
A szervízbe meg csak emiatt nem vinném, amúgy semmi baja.
(GPU is 65 fokos, pedig csak a win megy.)
Maga a burkolat kifejezetten hideg mindenhol, még langyosnak is alig mondanám. -
pumukli23
senior tag
válasz
spyduck #15984 üzenetére
Ez igaz, de mégsem 65k mint a gyári (-a vinyó ára kis túlzással 20k). Szóval 45k vs 6k.
Elvileg egy darab műanyag, fémkerettel és csatlakozóval.. csak nem rontják már el.. bár én is láttam már finomságokat
Gondolom garancia vesztést nem tud okozni, vagy előfordulhat?
(Persze ha olyan szintű mint a 220v-utp kábel, akkor okozhat)
-
-
norot
csendes tag
válasz
spyduck #15921 üzenetére
Bios-t frissítetted már?
A bios a legrissebb. Most is 55 fok, pedig csak msn, net, zene ilyenek mennek. Megpróbálom kifújni a ventriket, hátha, bár még csak fél éves.
Mod: ja a vga meg érdekes, mert ha a hwinfo-val leállítom a hűtőt, akkor is hallom, hoyg valami megy (chipset?)
-
-
válasz
spyduck #15914 üzenetére
Na arra a 8740-re én is kíváncsi lennék...
A touchpad szerintem beállítás és driver kérdése. Ez a kétujjas rendszer nemigen jön be nekem se, de hát most ez a divat.
Még egy észrevétel: az Envy17-nél a FullHD UltraBright kijelző képe és feényereje nagyon ott van, fényévre van a sima, 1600x900-as modellétől.
-
válasz
spyduck #15882 üzenetére
Melegszik, igen. Bár a koppintás szót én nem biztos, hogy használnám...
Melyik GDDR5-ös VGA-val szerelt gép nem melegszik? Van olyan? Tényleg kíváncsi vagyok, mert a 3D teljesítménye az Envy 17-nek brutális. Én egy napot toltam végig egy 17-esen játékkal, de külső billentyűvel és egérrel...
14-est ne használj, mert a szakértők szerint egy bóvli csak az egész. Biztos kapni Kínában is, 50 ezerért, HP felirat nélkül...
-
-
-
válasz
spyduck #15794 üzenetére
Tényleg nem sok a 75 fok.
Solyom76: Egy dolgot tehetsz még, hogy újrapasztázod a hűtőtönköt, az segíteni szokott még hűvösebbé tenni a helyzetet. Tapasztalataim szerint a BIOS frissítések is megoldják, ha a ventillátor szabályozása nem megfelelő, tehát érdemes új bisot keresned a géphez.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest