Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casoli
őstag
Energiabeállításokban beállítod, hogy akksiról üzemelve ne kapcsoljon ki a gép. Elindítasz egy mkv-t végtelenítve, és megvárod amíg lekapcsol a gép magától. Aztán kikapcsolt állapotban feltöltöd. Újra lemeríted, majd újra feltöltöd. Eljátszod ezt 3x-4x, aztán talán jobb lesz az aksi.
-
-
twine
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Viszont, ha már épp itt tart a topic, szájbarágós segítséget kérnék a kalibrálás műveletéhez!
Hp6460B a típus, és nem találtam hozzá olyan "hp szoftvert", amivel minden Battery calibration HELP-et bemutatnak...(Mert, hogy régebbi az UEFI rajta,(?) vagy én nem is tudom)
A csutkára merítem, majd feltöltöm dolog eddig egyszer vált be...Gondolom van valami "trükkje..." hogy a hálózati kábelt mikor húzzam ki , vagy dugjam vissza , vagy "tudomisén"...
SZóval egy aksi kalibrálós helpet please valaki

Köszönettel

-
szotadi
tag
válasz
Willanyasz
üzenetére
-
Casoli
őstag
válasz
Willanyasz
üzenetére
Jaa... Akkor tényleg aksi kalibráció.
-
Casoli
őstag
válasz
Willanyasz
üzenetére
Ennek az aksinak semmi baja, miért akarod kicserélni?

-
Sziasztok van egy Hp G7025 eg laptop. Processzor: Intel DualCore 2x 1,50Ghz, ram: 3 gb, hdd: 250gb, video 358mb om
Cod4 szerintetek elmene rajta ?
-
válasz
Willanyasz
üzenetére
Akkut szoktál kalibrálni? Vagy a BIOS-ban van erre menü?
-
Willanyasz
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Akkor nincsmit tenni csere?
Használom elég sokat autódiagnosztikára ott meg kell a töltötség nekem ne álljon meg.Akkor kb 3 naponta töltöttem.Ma jelentkezett ilyen drasztikusan eddig nem kapcsolt ki 50% környékén.
Van valami normális program amivel lelehet tesztelni az aksit?Honnan tudok normális aksit venni? -
válasz
Willanyasz
üzenetére
Ez így van rendjén! Mintha ott sem lenne vedd úgy, mert fizikailag sincs ott akku.
Rengeteg a ciklusod úr isten!! Te rendszeresen töltöd vagy mi? Nekem egy 300-hot közeli akku már felejtős.
-
Famor
csendes tag
Sziasztok,
Mennyi lehet most a reális ára egy megkímélt HP Pavilion 15-ab232ng típusú gépnek? A jack aljzat kontaktos rajta és gondolom a német laptopot nálunk nem garizzák, úgyhogy az sincs.
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Néztem egy HP Probook 6465b típusú gépet, és kellene egy kis tanács.
Amint néztem a driver támogatása csak Win7-ig terjed, van hozzá Win10-s illesztőprogramok amelyek működnek probléma mentesen?
Itt a topikba nem olvastam erről a típusról rosszat, persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne hibája.Amire használnám:
- HD video
- képszerkesztés
- netezés
Szóval részben általános felhasználás.
Esetleg lenne más típus, ami ajánlatos lenne?Adatai:
Processzor: A6 3430MX 64bites 4magoss up to 4X2400Mhz!
4GB DDR3 RAM !
VGA: ATI Radeon HD6520G : Hypermemory: 2000MB
VGA Kimenet: D-DUB (VGA) + Displayport (HDMI kompatibilis)
HDD: 320GB SATA WincseszterVálaszokat előre is köszi.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP 350 G, ott virít benne az mSata csatlakozó, viszont a neten azt olvastam, hogy nem mindenkinek sikerül róla bootolnia. Ez több éve volt, nem tudom, hogy ez a banális limitáció még mindig fennáll, vagy esetleg van-e valamilyen mód, hogy HDD-vel együtt és optikai meghajtót megtartva fusson róla egy windows?
-
motown5l
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
van 1 pixel hibam.1 hetes laptop.Visssza vittem oda ahol vasaroltam,ki akartak cserelni,csak kifogyott a keszletbol.26.aig kel varnom vele.ha nem lesz addig nekik,akkor vagy a penzt adnak vissza,vagy pedig masik tipust kene valasztanom.Vagy pedig marad igy ahogyvan.Mikor vissza vittem,akkor ugyvolt hogyvalasztokegy masikat,de igazabol ilyen jo arban nemtalaltam olyat ami felvette volna vele a versenyt.ugyhogy ha nem lesz esetleg nekik 26.aig,akkor megmarad igy ahogy van.Igazabol mi lenne a szeria szama? a 15-os?Mert lattam olyat en is a youtube-n amibe volt m2,es volt amiben nem.Igazabol meg vagyok vele nagyon fogva
-
-
motown5l
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
szia.Koszi a hozaszolast.kivulrol igy nez ki.de a billentyuzet fekete.
[link]
ez volna az -
motown5l
senior tag
sziasztok..Honan tudom meg hogy a HP Pavilion 15-au193sa tamogatja e az M2 SSD-t?Ugy hogy persze nem szedem szet.Mert igazabol sehol nem talalok rola semmi leirast.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
kkdesign
üzenetére
Annyival nem kapsz erősebb GPU-t ebben a kategóriában, hogy ez szempont lehessen, a HD 620 sem annyira gyenge azért (generációnként ugrik 30-40%-ot). Ha választani kellene, hogy egy némileg erősebb GPU vagy IPS kijelző grafikára, akkor szerintem ez nem nagyon lehet kérdés.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
kkdesign
üzenetére
Miért, játszani is ezen szeretnél? Ahhoz kevés (vagy erősen kompromisszumos). Minden másra meg elég lesz. Vigasztaljon a tudat, hogy amit ennyiért kapnál VGA-t (normális egyéb paraméterek mellett) sem igazán alkalmas játékra. A 13"-eseknél egyébként sem jellemző a dVGA.
-
Dave™
nagyúr
válasz
kkdesign
üzenetére
Akkor mi a gond? A ProBook 430 G4 13", IPS panel és full HD, az alapfelszereltségű i5-ös 205000 Ft, ebbe tudsz tenni plusz memóriát és SSD-t és még mindig nem lépted át a 250 ezret. Az említett i7 CPU pedig 45W-os és 8 szálas, 8 szálon valóban gyorsabb, de egy szálon az i5-7200U gyorsabb és mindezt harmadakkora fogyasztással teszi. Te döntésed. Értelmes áron értelmes minőségű laptopban nem fogsz mást kapni, csak U-s processzort, de talán ez nem is akkora gond.
-
kkdesign
senior tag
-
Brandynew
őstag
válasz
kkdesign
üzenetére
Szia,
A Pavilion nem a gagyi kategória, de én inkább szükségmegoldásnak mondanám. Az aláírásomban ott vannak a jelenleg ajánlott laptopok.
Ezek az "u" tpusú i3/i5/i7 processzorok nem azok, amik az asztali gépekben vannak. Az i3 és i5 között kb. 15% a különbség, az i5 és az i7 között pedig 10%. Tehát látható, hogy nagyon minimális az eltérés, és vannak alkalmazások, ahol elő se jön semmi különbség egy i3 és egy i7 között. Persze még mindig az "u" végű processzorokról beszélünk, egy i5-6300HQ vagy i7-6700HQ már sokkal erősebb laptopprocesszor. A qm-ekkel ugyanez a helyzet.
A melegedést el kell felejteni az "u"-s processzoroknál, valószínűleg akkor se lenne semmi, ha nem lenne ventilátor a hűtésén, még az i7-es "u" is alig melegszik. A mobiltelefonokban sincs semmi komoly hűtés, és mint írtam, ezek az "u"-s processzorok nem sokkal erősebbek a felsőkategóriás mobiltelefonokban lévő processzoroknál. Ami melegszik a laptopokban, az a dedikált VGA, de neked arra nincs szükséged.
-
kkdesign
senior tag
Envy tetszene, de sajnos semmiféleképpen nem tudok a 250 fölé menni, méghozzá azért mert Cafeteriában tudom kikérni, és fiatal vagyok ahhoz, hogy ne belátható módon gondolkodjak és mondjuk 3 évre lekössem a Cafeteriám.13-15,6 amiben gondolkozom és full hd. Pavilionok egyébként milyenek? Vagy pl ez a Dell?[link] A feltételeim mércéjével?
Azt néztem amúgy, hogy Dellemben 2630qm core i7 van, Ez amit kinéztem, ebben ugye i5 7200U . Namost még a 7500U i7nél is erősebbnek mutatja a 2011es 2630qm core i7-et. Igaz csak pontokban, és nemtudom ez reál életben mennyire igaz? Nem engedem benne a procit futni mondjuk 100%-on, mert melegszik mint az állat. Így Energiasémán keresztül vissza van fogva. De az újat az előbbi válaszok alapján már egyáltalán nem kell

-
korpicschess
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Sőt, hát le is húzza, sokkal több gigahz, na meg mennyivel több mag van benne! Mindenkit átk*r az Intel...

Most komolyan, hogy lehet ilyet leírni egy szakmai topikban?
Előző kollégának is szól. -
motown5l
senior tag
Sziasztok minap vasaroltam egy HP Pavilion 15-au193sa tipusu laptopot.Az igaz hogy most varom a cseret ,mert pixel hibas.A legyeg az,hogy egy i7 7500u procival van szerelve,es egy 2Tb os hdd vel.Amit le szeretnek cserelni.Erdeklodnek,hogy ez a tipus tamogatja e az M2 SSD-t.vagy csak a 2 Tb HDD-t tudom csereli normal SSD-re?koszonom szepen a valaszokat.esetleg privatba is jo lesz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
kkdesign
üzenetére
A ProBook mára csak a nevében az, ahogyan korábban mások is leírták. Nagyrészt műanyag, olcsó megoldásokkal, normális kijelzőt elvétve találni bennük. A platform szinte mindegyik notebookban ugyanaz, i5-6200U/7200U, i7-6500U/7500U. Ezek 15W TDP processzorok, alig melegednek, ha nincsenek hajtva elmennek akár passzívan is, tehát a hűtéstől nagy általánosságban nem kell félni (a régebbi gépek 3x ennyit fogyasztottak, azért is melegedtek sokkal jobban). A régebbi fém ProBook minőséget ma az Elitebooktól kapod meg, illetve konzumer vonalon az Envy sem rossz. Az Envykben ráadásul IPS kijelző van, ami hidd el kb. a legfontosabb paraméter, ha akár amatőr szinten is grafikával foglalkozol. Ha profi lennél, akkor már az sem lenne mindegy milyen az az IPS és kalibrálni is kellene, gondolom ez nem szempont. A TN a színhűségnél kapásból elvérzik, és akkor a kontrasztról nem is beszéltünk. Aprón vannak új Envy-k, szerintem vedd számításba őket. IPS panel és normális anyagokból van. Ha már ProBook, akkor a 470 G3-ból a 17" jó, mert IPS, vagy a 430 G4 és 470 G4, de ez utóbbi már drága. Igen, ezek nem 15"-esek, abból csak az Envy van (HP-tól), ami még elérhető árú és normális.
-
Brandynew
őstag
válasz
kkdesign
üzenetére
Akkor vedd azt amit akarsz, hatalmas balgaság márka szerint választani. Ha te azt mondod, hogy azért nem veszel Dell-t, mert melegszik, jön valaki, aki azt mondja, hogy ő meg HP-t azért nem vesz, mert melegszik. Minden gyártónak vannak jól és rosszul sikerült szériái, melegedő és nem melegedő szériái. Mindenkinek megvan a maga története, valakinél az MSI, valakinél a HP, valakinél a Dell, Asus stb. ment már tönkre, és ott van a másik oldal, akiknél pont ezek a típusok működnek már 10 éve gondtalanul.
El kell felejteni a márka alapján választást, nem márkák vannak, hanem konkrét típusok. Az, hogy mi volt X éve egy laptoppal, teljesen irreleváns. Ha egy másik típust vettél volna, akkor annak is meglenne a maga története. Egy elektronikai cégnél már rég nem is dolgoznak ott azok a tervezők, mérnökök, akik a 10 évvel ezelőtti modelleket készítették. Teljesen értelmetlen dolog márka alapján választani. Egyébként nekem Dell 7559 van, és egyáltalán nem melegszik. Milyen előnye van az IPS-nek a TN-nel szemben? Milyen előnye nincs? Egy nagy 0 a TN az IPS-hez képest. Betekintési szög, színhűség, dinamika stb.
Ha régi vágyad a ProBook, akkor csalódni fogsz, mert az 5 évvel ezelőtti ProBook-okhoz képest a mai típusok nevetségesen (vagy inkább siralmasan) gagyik, a régi ProBook-ok minőségi szintjét ma az Elitebook tölti be. De még így is a ProBook a legjobb választás HP-ból ebben az árkategóriában. Én csak a TN miatt nem venném meg grafikai munkához. Egyébként a ProBook-ban nincs mit hűteni, egy "u"-s processzor van benne, aminél alig erősebbek a felsőkategóriás mobiltelefon-processzorok.
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok!
Vett ismerősöm egy HP 250 G5 típusú gépet. Azt olvastam egy tesztben, hogy nagyon könnyű széttörni az aljának a pöckeit, ha le kéne venni SSD-re váltás, vagy memóriabővítés miatt. Ez tényleg így van? Ha egy caddybe tenném az SSD-t az optikai meghajtó helyére, az nem lenne jó megoldás? Erre menne az oprendszer. Köszi! -
kkdesign
senior tag
válasz
Brandynew
üzenetére
Dell inspironom van, 6 éve szolgál, de nem kéne újra inspiron. Igaz nem írtam le, de a legesleg fontosabb, hogy ne melegedjen. 2 laptopom volt/van eddig MSI gx610 azthiszem, az is cefetül melegedett, meg ez az inspiron is. Azóta végig kérdezgettem aki a környezetemben probookot használ, cégnél rengeteg van. Senki nem mondja hogy melegszik, akiében intel proci van. Jelenleg is tn-paneles a laptopom, nem vagyok olyan profi grafikus, hogy ezen kellene lovagolnom, hogy mképp csak és kizárólag ips, nagyon tetszene és tudom, hogy a tnhez képest milyen előnye vannak, de nem fér a büdzsébe, csak a max 245-250
Asussal pedig az a bajom, hogy elvből nem venném meg. Környezetemben 1 hónap után megadta egy magát a zsanér, pedig ismerősöm nagyon vigyáz rá, másiknál a touchpad volt szar a 3.é melegszik mint az állat, ami nem baj ha le tudja hűtteni a venti. De nem.. Így sem dell ispiron, senem semmiféle Asus nem jöhet szóba 
Meg mivel régi vágyam a Probook, ezért nem igazán kerestem nagyon más opciót. A Használatáról, melegedéséről viszont szívesen olvasnék még véleményeket

-
koshmar
veterán
Üdv!
Szerintetek egy használt 4525s töltő mennyit érhet? (cirka 5 évig használtam az előző laptoppal, sose volt semmi baja).
Illetve valahol találhatok egy kompatibilitási listát, hogy mely laptopokhoz jó még? -
S. Szabi
őstag
válasz
Willanyasz
üzenetére
Mindig fel kell tenni először az intel drivert, utána tudod csak az AMD-t.
Mástól nem tudom mitől lehet.
Ha fenn van ati driver is, utána tudot állítgatni melyik alkalmazáshoz melyiket használja.
-
-
válasz
Willanyasz
üzenetére
A gyári oldalról letöltött drivert tedd fel
-
Brandynew
őstag
válasz
Willanyasz
üzenetére
Mi az, hogy nem engedi? A HP hivatalos oldalán rákerestél pontosan a típusra és az ott felajánlott driverekkel próbálkozol? Egyébként a szoftveren belül láthatod, hogy melyiknél mit használ.
-
Brandynew
őstag
válasz
Willanyasz
üzenetére
Magától az alkalmazásnak megfelelő VGA-t használja, pl. játék alatt biztos, hogy a DVGA-ra vált. De a videokártya saját szoftverén belül ezt manuálisan is tudod állítgatni.
-
Willanyasz
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni Hp probook 450 g1 I7 proci 2 vga
Hogy a fenébe tudom működésre bírni vin 7 alatt az ati vgat?

-
Brandynew
őstag
válasz
kkdesign
üzenetére
Grafikai munkához elengedhetetlen az IPS panel. TN panellal nincs színhűség, ha te megcsinálsz valamit a laptopodon, az másnál nem ugyanúgy fog kinézni. Egyébként a ProBook nem rossz gép, ha megnézed az aláírásomban található URL-t, akkor láthatod, hogy szerepel az ajánlott gépek listáján. Grafikai munkára viszont nem szabad megvenni, mert még a TN panelja sem a legjobb a TN-ek között.
Ha bővíthető a büdzsé, akkor Dell 7559 290 ezer Ft-ért. Hardverben, minőségben, mindenben jobb, és nagyon szép IPS kijelzője van.
Ha nem fér bele, akkor Asus N551JW (csak a JW IPS) az USAnotebook-tól vagy AQUA-tól: [link] (ez is jóval erősebb hardverben, mint a ProBook, és minőségben is kiváló)
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje szemezem a HP Probook szériájával, és most végre valahára azthiszem hozzájuthatok egyhez!

Ki is néztem egyet: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy akinek megközelítőleg ilyen hardverű gépe van annak mi a véleménye róla? Ezekben a probookokban jó a hűtés? Mi a gyengéjük, mire figyeljek vele ha esetleg meglesz?
Akinek van hasonlója, így mint birtokos/használó milyen pro és kontrákat tud felállítani? Nem gáz benne az hogy 64bites az a 930mx videokari?Win10-el használnám multimédiás dolgokra, játékra nem, de pl photoshop illustrator webdesign, programozás az menne rajta keményen

-
S. Szabi
őstag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Meg van a válasz, ma megérkezett a monitor.
Nem tudja a gép a 2560x1440-et 60 Hz-en, max 40 Hz.
De még ezt is úgy kellett kézzel hozzáadni. Ha ennél nagyobb Hz-t állítok be, mindig azt írja ki. hogy "Az egyedi felbontás túllépi a maximális sávszélesség-kapacitást."
Nem olyan nagyon rossz így, de azért a jótól messze van

-
adika4444
addikt
válasz
korpicschess
üzenetére
próbáld live linux-xal vagy régebbi win-nel és az ismeretlen eszköz hw azonosítóját másold be ide vagy gúglizz rá hogy egyáltalán touchpad-e...
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
ui.: Eszközkezelőben egy ismeretlen eszköz van, de ha kézzel beadtam neki a tapipad drivert, akkor sem indult el.
-
korpicschess
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
Szia!
Nem világít a narancssárga LED, és az sem reagál, tehát nincs kikapcsolva.
Synaptics-ban csak a TouchStyk jelenik meg.
Az eszközök:
-2 db HID-kompatibilis egér
- Synaptics SMBus TouchPad (ez a trackpoint valószínű)Egyébként egy vezetéknélküli bill, és egy egér van alapjáraton a dokkolóra dugva.
Bármi tippet szívesen veszek, ma talán megpróbálok egy linuxot, vagy esetleg régebbi windowst...

-
fzoli15
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nincs ilyen beállítási lehetőség, én is ezt kerestem először.
#44729 szotadi:
Nem írt ki semmit, vagy csak nem vettem észre, mert fél pillanat alatt eltűnik a boot képernyő. De ha hazamegyek megfigyelem alaposabban. Viszont most, hogy ezt írtad eszembe jutott, hogy mióta ezt csinálja 2-3-szor észrevettem a windowsban, hogy nincs jól beállítva az idő. Frissítettem a szerverről, de később megint nem volt jó bekapcsolás után. Szóval gyanítom, hogy egy elemcsere után megoldódik minden problémája a gépnek.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
-
adika4444
addikt
válasz
korpicschess
üzenetére
Hali!
Synaptics progiban nézd meg, vagy a vezérlőpult egér részén hogy nincs-e letiltva a touchpad.
A balfelső sarka világít? Ha duplán ráböksz a balfelső sarokra akkor változik az állapota? -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Most lett egy kis időm, és a véletlen Win7-es driver frissítő progit raktam a 840-emre, amin Win10 volt, és utána nem ment a tapipad, elkúrt valami drivert.
Újraraktam teljesen a Win10-et, viszont a tapipad most sem megy, de a trackpoint igen.Valami ötlet? HP oldaláról a Synaptics fent van, mindenféle HP driver programmal az elérhetőek fent vannak, a legfrissebb Windows update-ek is.
Mégsem jó, és nagyon frusztrál.Köszi előre is!

-
dewill79
tag
válasz
szabifotos
üzenetére
WWAN antennák vezetékei, 3G msata kártyát teszel bele + netes sim kártyát az akku mögötti foglalatba és tudsz netezni út közben mobilnettel, márahol lesz lefedettség.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP 6465b gépem. Kérdésem, hogy: Mi lehet a 2 szabadon álló vezeték funkciója a wifi modulnál? + 2 antenna, vagy mi lehet?

-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Barátom 450 G1-es laptopját szétkaptam és újra pasztáztam Arctic MX4-el, mert szerinte melgedett. A105750M CPU van benne a Hwinfo 64 fullhd youtube video lejátszás közben ezt méri:
CPU (Tctl) 64fok max
CPU (Package) 113fok max, ez a 113 fok aggaszt engem.
A venti üresjáratban is folyamatosan teker.
Ötlete valakinek?

-
Sefter
veterán
Üdv Urak!
Hp elitebook 840 g1-em van, N-es wifi kártya van benne. Létezik ehhez AC-s kártya? Milyen foglalatost keressek?
-
-
fzoli15
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP 6910p-vel olyan gondom van, hogy mikor bedugom a töltőjét, akkor bekapcsol a gép. Jelenleg nincs benne akku, de mikor elkezdte ezt csinálni akkor egy rossz akku volt benne, ezért kivettem belőle, de a probléma nem szűnt meg. Érdekes, mert régen jó akkuval, rossz akkuval és akku nélkül sem produkált ilyet egyszer sem. De most minden alkalommal, mikor bedugom, akkor bekapcsol. A BIOS beállításoknál nem találtam erre vonatkozó opciót.
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a probléma? Köszönöm a válaszokat! -
<Lacy85>
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Sokan használják pl. a skype-ot is csak telefonálásra. Nem mindenki video telefonál.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Öregszem na... a szemem már nem a régi, az a hülye kerek műanyag biszbasz a kamera helyén elsőre átvert

Bezzeg mikrofon meg van benne, lehet majd a kínaiktól beszerzek utólag egy kamerát... -
Butcher82
senior tag
Áhh, sztornó, csak a helye van, de kamera nincs

-
Butcher82
senior tag
Adott egy HP Probook 6460b. Erdeti Win10-el. A webcamerát nem tudom feléleszteni, tud valaki tippet adni?

-
edari
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én clu-t

-
edari
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
És az se árt, ha nem 100 Ft-os pasztával kenjük a cpu-t/gpu-t. Ez laptopoknál hatványozottan igaz.
-
Piffuka
csendes tag
Köszi, akkor majd igyekszem szétszedni és újból újra pasztázni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
+1
Piffuka
En már nem egy latopnal tapasztaltam tul melegedest, akkor ha rosszul lett ujra pasztazva.
Fém a fémmel erintkezett, es a cpu körül meg sok volt a paszta...
Lásd alábbi kép, mint illusztráció
Érdemes óvatos letakaritani a cpu es/gpu körüli plusz, felesleges pasztát es arra figyelni hogy vékony, 'film' réteg legyen a cpu/gpu es a hűtő borda között.
Nalam ez bevalt, es minden esetben, drasztikusan csökkent az üzemi hőmérséklet
-
Piffuka
csendes tag
Sziasztok!
Egy 8540p büszke tulajdonosa vagyok
Viszont mindenfelé azt olvasom, hogy mennyire jó a hűtése, meg, hogy nem melegszik, viszont ha pl el indítom World of Tankset és minimum grafikán fut a játék (igaz, hogy van 70-90fps-em) a proci felmegy 95 fokra, vagy a fölé, a minap biztonsági kikapcsot is csinált.
Amikor megvettem már egy sima böngészéstől 80fokon volt. szétszedtem, pasztáztam (poros nem volt), kapott új wint és most azóta ez a "normális" állapota van. BIOS updatet is eszközöltem rajta HP oldaláról, az nem változtatott semmit a dolgon.
Tudna-e valaki valami megoldást? -
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Vennék egy Dell U2515H monitort, aminek 2560x1440 @60 Hz felbontása van. Kérdés az, hogy a laptopom, ami egy ProBook 4740s, HDMI-n támogatja ezt a felbontást? Elvileg kéne neki, de neten nem találtam infót ilyesmiről, meg sehol arról sem, hogy milyen verziójú HDMI van benne. Biztos nem 2.0, de valószínűleg 1.4 kell legyen, ami viszont támogatja a fennt említett felbontást 60 Hz-en.
Valaki tud okosat mondani?

-
Dave™
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
mert nem tudod azt sem, hogy a probook műanyag-e vagy fém. Na szerinted melyik?
Mostanra sajnos több benne a műanyag, mint a fém (bezzeg 5-6 éve még fordítva volt...). A 450 is nagyrészt műanyag, a 250-ben pedig nem is tudom hogy a hűtőbordán meg a zsanérokon kívül van-e fém. Mára talán az EliteBook jelenti azt a szintet, ami anno a ProBook volt. De ez nem csak a HP-ra igaz, hanem a Dell-re meg a Lenovora is.
-
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Pont ezért kell, mert akkor jó egy rendszer, ha nincs túlterhelve. Nekem se azért van 200 lóerős V6-os kocsim, hogy állandóan 200-zal menjek vele. Azért van, mert ez sokkal kényelmesebb, mint egy átlagos autó, és ha kell, megvan a tartalék, amivel bírni fogja a terhelést is a többiekkel ellentétben.

-
válasz
Brandynew
üzenetére
Nem tudom, ja
végre itt az első januári troll, üdvözöllek! Qrvára hiányoztál.Neked nincs fogalmad, miről beszélsz. Belépőszintű üzleti gép a probook 450-es 200 ezerért? Hol élsz te ember?
Ha ezt arra alapoztad, hogy az i5 nem erősebb az i3-nál, akkor menj el első osztályos matek tanfolyamra, vagy alap infóra. Ott el fogják magyarázni, hogy az 5 több a 3-nál, és mi a különbség a két platform között.
De gondolom nem ez számít, mert nem tudod azt sem, hogy a probook műanyag-e vagy fém. Na szerinted melyik?
-
csbalint
csendes tag
Közben valami csoda folytán be tudtam lépni a régi gépem (4530s) biosába, szóval lehet, hogy nem lesz új gép még egy ideig
. A szervízben azt mondták, hogy a hdd sem 100-as lehet, hogy azzal is gondok lesznek, de majd hétvégén kiderül, jelenleg nincs nálam semmilyen adathordozó, hogy rádobjak egy windowst.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a bios-ban csak egy olyat találtam, hogy switchable graphics On/Off, rátettem Off-ra, de meg lehet valahogy oldani, hogyha van benne integrált vga akkor csak azt használja és egyáltalán ne foglalkozzon az amd kártyával? win10-et szeretnék rátenni.Előre is köszönöm, Bálint.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Brandynew
üzenetére
Nekem sem tiszta, miért kellene annyira hétköznapi felhasználás mellé az i5.
Bármit csinálok, egyszerűen nem tudok belőle 50%-nál nagyobb cpu load-ot kipréselni.
Megy a full hd film a gépről, mellette a youtube videó, nyitva pár böngésző ablak, meg mondjuk indítok még mellé egy eclipse-et, és pöfög 40%-on.
Persze a max órajel közelében sincs még ilyenkor sem, mert 2.4-et tud a proci, és 1.7 fölé be sem szagolt.
i3 7100u. -
Brandynew
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Már megbocsáss, de az "i5 jóval erősebb az i3-nál" jellegű hozzászólásaid arról tanúskodnak, hogy nem tudod miről beszélsz. Ez az i5 valamiféle fétis? Egyáltalán nincs túlárazva a gép. Ez egy belépőszintű üzleti gép, nem egy műanyag konzumer. Sokkal többet ér az SSD, mint a 15%-kal nagyobb teljesítményre képes i5.
-
-
Brandynew
őstag
válasz
csbalint
üzenetére
Szia,
Valóban az az SSD a legolcsóbb, de az sajnos nem olyan gyors és megbízható, mint ez: Samsung EVO 850
Sajnos ma már nem lehet jó gépet venni kevesebbért... 5 éve még 220 Ft volt a dollár, ma már 300 körül, és ez megmutatkozik a magyarországi árakban is.
-
csbalint
csendes tag
válasz
Brandynew
üzenetére
Helló!
4gb plusz ramot vennék bele, ez a biztos de ssd-t is szeretnék persze, csak a ram+ssd körülbelül az i5 felára.
Lehet, hogy várok még akkor hátha valahol akciós , mert nekem 230-240 egy laposért már sok lenne.
A legolcsóbb amit találtam és olyan márka amiről hallottam, de ezzel együtt is átlépné bőven a lélekhatárt.
Köszönöm szépen meggondolom, elég jó ára van a laposoknak sajnos
Bálint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
de ez gondolom megvan.
hagy ne írjak kisregényt erről. Komoly percek vesznek el kalibrálás nélkül miközben ő jónak látja.

Előző kollégának is szól.

Asussal pedig az a bajom, hogy elvből nem venném meg. Környezetemben 1 hónap után megadta egy magát a zsanér, pedig ismerősöm nagyon vigyáz rá, másiknál a touchpad volt szar a 3.é melegszik mint az állat, ami nem baj ha le tudja hűtteni a venti. De nem.. Így sem dell ispiron, senem semmiféle Asus nem jöhet szóba

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pyttawrx