- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kayn
csendes tag
MX-4 nálam is szörnyű volt egy 250 W-os fogyasztású kártyán, illetve másnál is. Ilyen 100-120 Wattos fogyasztású kártyákon még elmegy, de nálam ilyen 1 hét után 10 fokot emelkedett a Hotspot, annyira pumpout-olt.
MX-6 jobb, de szintén nem direct-die alkalmazásra lett kitalálva, pumpout-ol az is, csak lassabban.
Thermal Grizzly ilyen szempontból jobb. -
Kayn
csendes tag
Artcic MX-6 nekem is rosszul teljesített GPU-n. Minden héten 1-2 fokot fentebb szökött a Hotspot hőmérséklet (5700 XT), másfél-két hónap után már ilyen 25+ fokos eltérés volt, míg a GPU edge 70 fok körül, Hotspot már köszönőviszonyban volt a 100-al.
Így nézett ki a paszta: [kép1] [kép2]
Újrakentem, jobb lett, majd megint ismét szökött felfelé, azóta vettem helyette mást és ott nem jelentkezett ez a probléma.
TLDR: Nálam se jött be az MX-6 -
Kayn
csendes tag
-
Kayn
csendes tag
Sose kedveltem a merev padokat. Nagyon pontosan kell legyenek méretre vágva, illetve ha sikerülne kicsit összenyomni, akkor az igencsak úgy marad és nem tágul ki. + Sokkal könnyebben szakadnak az én tapasztalataim szerint.
A puha padokra bátran rámernek hagyni +0.1 mm-eket, tud helyezkedni magának, illetve ha össze is nyomódnának túlságosan akkor a hő hatására visszatágulnak és jobban kitöltik a teret. -
Kayn
csendes tag
Első tapasztalatok Thermal Grizzly Aeronaut-al GPU-n eddig nagyon jók
Kíváncsi vagyok 1 hónap alatt mennyit változik, főleg a delta a Core és a Hotspot között.
(RX 5700 XT, ~200W Asic, ~240W TBP) -
Kayn
csendes tag
Én 5700 XT-re kentem fel a fentebb említett EX90-et, lassan már egy hónapja és nagyon jónak tűnik eddig. MX-4 nagyon gyorsan, MX-6 lassan de az is degradálódott, pumpoutolt és elkezdett felszökni a hotspot.
Ennél egyáltalán nem látok hőmérséklet emelkedést, nekem nagyon bevállt. Kissé noname szar-nak hangzik, én emagon találtam, de abszolút ajánlani tudom!
[link] -
-
Kayn
csendes tag
válasz
StefoTech #3290 üzenetére
Véleményem szerint minden esetben szétkenni kell a pasztát, nem pötty/borsószem módszer. De fõleg direct-die esetében. Mert oké hogy szétterül a cucc, mikor a hűtő rászorul, de attól függően hogyan szorítja meg a csavarokat az illető, simán mehet az egész cucc csak egy irányba, a chip másik oldalára meg alig jut valami.
3 évvel ezelőtt került hozzám egy Colorful GTX 1660 "újonnan". 1-2 perc után 83-84 fok. Így nézett ki rajta a gyári paszta, ez az ami egy szétkenés esetén biztos nem fordulna elő: -
Kayn
csendes tag
Így elsőre jó cuccnak tűnik. Hőmérsékletek nagyon jók egyenlőre, kíváncsi vagyok ez hogy bírja hosszútávon.
Nagyon sűrű, nehéz elkenni. Arctic pasztákat sikerült mindig gyönyörű tükör simán felkenni, ennél ez volt a legjobb amit tudtam.
-
Kayn
csendes tag
Na erre kíváncsi vagyok nagyon hogy fog teljesíteni. Papíron ez a 14.8W/mK nagyon jónak hangzik, ezért az árért...
-
Kayn
csendes tag
PCCooler EX90 pasztával esetleg találkozott már valaki? Itt is és a gyártó oldalán is 14,8 W/m°C hővezető teljesítményt írnak, ami ezért az árért nagyon-nagyon jónak hangzik... Már megrendeltem, ennyi pénzért ha nem is válik be se nagy kár, de azért remélem nem bánom meg hogy felkenem egy 2060 Super-re
-
Kayn
csendes tag
Az a 4-5°C növekedés amit én tapasztaltam az kb. visszanyerhető egy undervolt-tal. RTX 40 szériával még nincs tapasztalatom, de én még nem találkoztam olyan kártyával ami ne bírt volna el -50 mV-t, alap órajeleken. Teljesítmény/órajel csökkenés nélkül, sőt...AMD kártyáknál amelyeknél nem a csillagos ég az alap Power Limit még több teljesítményt is jelenthet.
-
Kayn
csendes tag
válasz
FoLey-v #3266 üzenetére
Lehet azok egyikét fogom én is megpróbálni következőre.
Azért furcsának tartom hogy ezek a népszerű, könnyedén hozzáférhető paszták mind ilyen szarok, rövidéletűek. Főleg az MX-4, amit 10-ből 9 ember ajánl, egy 200-250W GPU-n 1 hónap alatt takonnyá válik. Az MX-6, amire írták a neten hogy sokkal jobb direct-die alkalmazásra, mert jobb a viszkozitása meg mit tudom én pedig megkövül a hotspotnál.
Azt lehet tudni hogy a gyártók mit használnak? MSI, Asus, Powercolor, Sapphire stb. milyen pasztát tesznek gyárilag a kártyáikra? -
Kayn
csendes tag
MX-6 egy pár hónap után. Középen kifehéredett, megkeményedett pötty.
-
Kayn
csendes tag
válasz
StefoTech #3256 üzenetére
Én nekem is kb. ugyanez volt MX-4-el. Felkentem egy 5700 XT-re, alapból nagyon jó 70 alatti hõmérséklet. 1 hét után már bekukucskált 70 fölé is, majd ment felfelé egyre jobban. ~2 hónap után már 75 fok is megvolt, 100 fok körüli hotspot. Többször újrakentem, ugyanez. Azóta Thermal Grizzly Kyronaut és MX-6 volt amivel próbálkoztam, lényegesen jobbak voltak az MX-4nél de ezekkel is 4-5-6 hónap alatt felszökött a hõmérséklet 4-5 fokot.
Most egy jó ideje nem nyúltam hozzá, semmi értelme így ennek ha néhány havonta újrakenegetem, kb. fél éve van MX-6-al kenve most 72-73 fok a maximum Edge Temp és 88-90 maximum Hotspot Temp. MSI Gaming X RX 5700 XT.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automobilista 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest