Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kocsiska15

tag

válasz FoLey-v #3338 üzenetére

A tisztítás természetes, az gyakran megvan, már be is szereztem egy palack sűrített levegőt erre. :D
    Közben lett egy kis szerencsém, havernak van "Be-quiet DC2" pasztája, így azt fogom használni. Bár nem értek hozzá, de nem tűnik rossznak, főleg ha azt nézem, hogy ilyet adtak a proci-hűtőjéhez.

Köszönöm a segítséget és a tippeket! :))

• kocsiska15

tag

válasz Rowon #3332 üzenetére

Igyekszem, nagyon zavar a dolog... pláne, hogy nem állok úgy anyagilag, hogy csak úgy kockáztathassak ilyesmivel. Szóval a másik topikban is aktív vagyok. :D
    A driver hiba is lehetséges, tolok majd egy DDU-s tiszta telepítést + friss chipset és társai. Köszi!

Hát... sajnos az a helyzet, hogy nagyon limitált az összeg, amit ilyesmire tudok költeni... szóval abból kell gazdálkodnom, ami van. Persze igyekszem nem ázsiai betűkkel ellátott "márkát" venni azért :D Valahol meg kell találnom az ár-minőség rációt.

Még sosem pasztáztam életemben egyébként :B
    CPU még csak-csak, de a VGA-tól kicsit tartok. Vagy az is hasonló?
    (Ill. ha van bármilyen általános tippetek/figyelmeztetés szívesen fogadom)

• kocsiska15

tag

válasz Rowon #3330 üzenetére

Igaz. Tegnap sikerült egy kisebb próba-tesztet csinálnom is, HWiNFO nevű programmal. Fogok csinálni egy jobbat, de ha jó dolgokat nézek, a logban a CPU hőmérséklet legmagasabb értéke 61°C... kihasználtság is kb. ennyi % a maximum. Szóval ha ez igaz, akkor könnyen meglehet, hogy mégsem a CPU hűtésével van a gond. (A biztonság kedvéért állítottam saját értékeket a ventihez, eddig minden alapon ment, de jól működött :)).
    Igen, a tápegység elég furcsa egyébként... sajnos gyorsan kellett, és ez volt az egyetlen az üzletben. Belenéztem a gépbe tegnap és nagyon durván felszívta a port kb. 4 hónap alatt, (a PC ki lett tisztítva akkor) - ezt letakarítottam, nem tudom ez vagy valami más közrejátszhatott-e. Ha lenne valami tipped, szívesen fogadom egyébként.

De hogy a fórum témájánál maradjak, a kérdésem ebben az esetben akkor az lenne, hogy azért érdemes-e így 5 év után mégiscsak újrapasztázni, ha nem is ezzel van a gond?

Köszi. Valszeg benézek egy boltba érte, szóval nem biztos, hogy lesznek pont ilyenek. Járhatok rosszul egy random fajtával?

• kocsiska15

tag

Üdv!
    Egy kis segítségre lenne szükségem, remélem jó helyen járok.
    A kb. 5 éve vásárolt Ryzen 5 3600-omhoz keresnék pasztát. Gyári hűtője helyett egy "Artic Freezer 34 eSports"-t rakattam a gépbe akkoriban, a paszta még soha nem volt lecserélve... eddig nem is volt gond (tegnapig, egy kis leírást mellékelek a dologról lentre, ha esetleg valaki ránézne és mégsem CPU gond lenne, mert én nem vagyok szakértő).
    Gondoltam ennyi idő után ráférne a csere egyébként is, de még soha nem csináltam ilyet... A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell ezt túlgondolni? Nem stresszelnék 1-2 fokon, nem akarok OC-t, semmi ilyen extra; leginkább csak azt, hogy stabilan jó maradjon a hűtés és ha lehet ne kelljen gyakran újrapasztázni. :)
    Ezesetben elég egy sima "akármilyen" paszta, amit a boltban lehet kapni, vagy érdemesebb az itt ajánlottakat venni inkább? Ill. akkor milyet ajánlanátok, ami azért nem túl drága?

Az alaplapom: MSI B450M Mortar Max
    GPU: RX5700 Sapphire Pulse - ez sem volt még újrapasztázva... kellene? :F

Ha van bármilyen tippetek az egésszel kapcsolatban, azt is szívesen fogadom.
    Köszi szépen előre is!

A tegnap felbukkant probléma:
    egy CPU-heavy játékot játszva/közvetítve elsötétült mindkét monitor és a PC teljesen lefagyott (zene továbbra is játszódott, nem emlékszem, hogy ismétlődve-e), csak a hosszan lenyomott power gomb segített, újraindítás után pedig egy ideig még hangosak voltak a hűtők.

Új hozzászólás Aktív témák