- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocsiska15
tag
válasz
FoLey-v #3338 üzenetére
A tisztítás természetes, az gyakran megvan, már be is szereztem egy palack sűrített levegőt erre.
Közben lett egy kis szerencsém, havernak van "Be-quiet DC2" pasztája, így azt fogom használni. Bár nem értek hozzá, de nem tűnik rossznak, főleg ha azt nézem, hogy ilyet adtak a proci-hűtőjéhez.Köszönöm a segítséget és a tippeket!
-
kocsiska15
tag
Igyekszem, nagyon zavar a dolog... pláne, hogy nem állok úgy anyagilag, hogy csak úgy kockáztathassak ilyesmivel. Szóval a másik topikban is aktív vagyok.
A driver hiba is lehetséges, tolok majd egy DDU-s tiszta telepítést + friss chipset és társai. Köszi!#3333
Hát... sajnos az a helyzet, hogy nagyon limitált az összeg, amit ilyesmire tudok költeni... szóval abból kell gazdálkodnom, ami van. Persze igyekszem nem ázsiai betűkkel ellátott "márkát" venni azértValahol meg kell találnom az ár-minőség rációt.
Még sosem pasztáztam életemben egyébként
CPU még csak-csak, de a VGA-tól kicsit tartok. Vagy az is hasonló?
(Ill. ha van bármilyen általános tippetek/figyelmeztetés szívesen fogadom) -
kocsiska15
tag
Igaz. Tegnap sikerült egy kisebb próba-tesztet csinálnom is, HWiNFO nevű programmal. Fogok csinálni egy jobbat, de ha jó dolgokat nézek, a logban a CPU hőmérséklet legmagasabb értéke 61°C... kihasználtság is kb. ennyi % a maximum. Szóval ha ez igaz, akkor könnyen meglehet, hogy mégsem a CPU hűtésével van a gond. (A biztonság kedvéért állítottam saját értékeket a ventihez, eddig minden alapon ment, de jól működött
).
Igen, a tápegység elég furcsa egyébként... sajnos gyorsan kellett, és ez volt az egyetlen az üzletben. Belenéztem a gépbe tegnap és nagyon durván felszívta a port kb. 4 hónap alatt, (a PC ki lett tisztítva akkor) - ezt letakarítottam, nem tudom ez vagy valami más közrejátszhatott-e. Ha lenne valami tipped, szívesen fogadom egyébként.De hogy a fórum témájánál maradjak, a kérdésem ebben az esetben akkor az lenne, hogy azért érdemes-e így 5 év után mégiscsak újrapasztázni, ha nem is ezzel van a gond?
Köszi. Valszeg benézek egy boltba érte, szóval nem biztos, hogy lesznek pont ilyenek. Járhatok rosszul egy random fajtával?
-
kocsiska15
tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem, remélem jó helyen járok.
A kb. 5 éve vásárolt Ryzen 5 3600-omhoz keresnék pasztát. Gyári hűtője helyett egy "Artic Freezer 34 eSports"-t rakattam a gépbe akkoriban, a paszta még soha nem volt lecserélve... eddig nem is volt gond (tegnapig, egy kis leírást mellékelek a dologról lentre, ha esetleg valaki ránézne és mégsem CPU gond lenne, mert én nem vagyok szakértő).
Gondoltam ennyi idő után ráférne a csere egyébként is, de még soha nem csináltam ilyet... A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell ezt túlgondolni? Nem stresszelnék 1-2 fokon, nem akarok OC-t, semmi ilyen extra; leginkább csak azt, hogy stabilan jó maradjon a hűtés és ha lehet ne kelljen gyakran újrapasztázni.
Ezesetben elég egy sima "akármilyen" paszta, amit a boltban lehet kapni, vagy érdemesebb az itt ajánlottakat venni inkább? Ill. akkor milyet ajánlanátok, ami azért nem túl drága?
Az alaplapom: MSI B450M Mortar Max
GPU: RX5700 Sapphire Pulse - ez sem volt még újrapasztázva... kellene?
Ha van bármilyen tippetek az egésszel kapcsolatban, azt is szívesen fogadom.
Köszi szépen előre is!
A tegnap felbukkant probléma:
egy CPU-heavy játékot játszva/közvetítve elsötétült mindkét monitor és a PC teljesen lefagyott (zene továbbra is játszódott, nem emlékszem, hogy ismétlődve-e), csak a hosszan lenyomott power gomb segített, újraindítás után pedig egy ideig még hangosak voltak a hűtők.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest