Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
hegegabi80
üzenetére
Miért kell szétszedni a gépet?
Kiviszed a garázsba + kompresszor és kifújod. 2 perces munka
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Most már több, mint 10 éve, hogy itx-re váltottam, és igen, egy idő után meguntam, hogy 3 napos program szétszedni, kitakarítani és összerakni a gépet, ezért is váltottam többek között open framre, igaz így gyorsabban meglátszik a por, de a felületi port könnyű eltávolítani, szétszedni meg elég évente 1x.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Középen, ott van egy kb 1 cm "mély" tér, illetve ennek a felső része nyitott, ahol a riser kijön, ott a riser mögött sok minden elfér.
Igen, porosodik, de kimegyek a ház elé egy ecsettel és 5 perc alatt kész a portalanítás.
-
Ispy
nagyúr
Dzsungel? Management!

Fontos, hogy megmutassuk, hogy a fancy házak mélyén mi lapul....igyekeztem minden kábelt méretre készíteni a hely szűke miatt, hogy majd én szépen elrendezem, de a front panel 2 lapos usb 3 kábelje gusztustalan, nem beszélve a 2 venti és a cooler kábeljeiről, aztán végül már csak begyürtem a p.csába.

-
Ispy
nagyúr
válasz
Askformore
üzenetére
Mindent is lehet.

Van 240, 280 és 360-as aio kit is hozzá (kemény 6200 forint), ez egy konzol és akkor a hátuljára megy a hűtő.
Tudom ez a kilógás megosztó, de én nagy torony fan (?) vagyok, egyébként lehet topflowal is építeni, akkor síkban marad, mindenre van példa már, sőt fix merevcsőves vízre is meg lehet építeni, ha valaki arra vágyik.
Egyébként meg Véder nagyúrnak kell a hűtő, nem látjátok?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A következőt lehet majd egyébként aiora csinálom, de csak azért, mert nagyon tetszik az oled kijelző rajta.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Nekem is ez bántja egy kicsit a szemem, nekem egy topflow hűtővel jobban tetszene.
De amúgy összességében jó kis masina na. -
Ispy
nagyúr
Nem minden sikerült, ahogy akartam, de most már elég volt, egyelőre.

-
KAMELOT
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Neked zárt ez a ház? Mert ha nyitott akkor totál mindegy.
-
válasz
Askformore
üzenetére
Én is sok verziót kipróbáltam, oldalt exhaust és oldalt intake is... a víz biztos hogy hidegebb, ha kintről szívja a radiátorra a hideget, a cpu-ba sok változást nem vettem észre.
-
SoulReaver
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Felraktam a kíváncsiság kedvéért a szoftverét, de sajnos nem mutat vízhőfokot... Ennyi pénzért nem fért bele egy drót...

-
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nem nagyon tudom máshogy elmagyarázni, azt hittem egyértelmű, amit dadogok....de top radiátor telepítésnél így néz ki jól, oldalsónál szebben mennek a csövek, ha jobb oldalt vannak a csatlakozók.
SoulReaver: ja, azt hittem kiírja az AiO szoftvere, az Icue monitorozza azt is:
De, ha jók a hőmérsékletek, akkor nem érdemes foglalkozni vele. -
flashpointer
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
hatha nincs az aio-ban alapbol benne akkor sehogy
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát, ha jobbak a hőfokok, akkor minden rendben.
A vízhőfokot is csekkolod?
Mert különböző elhelyezési metódusoknál inkább a coolant temp szokott eltérést mutatni, maga a cpu hőfok nem annyira. -
SoulReaver
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Most vissza raktam fentre a bordát, és jobb lett mint volt. Még kell oldalra a 3 beszívó venti és fog annyit beszívni, hogy jó legyen.
Az a terv, hogy az alsó csak a VGA terhelésre pörögjön fel, az oldalsó meg cpu-ra + az AIO-n amik vannak. Jövőhéten ez is kiderül.
A kábel elrendezést még finomítom majd, de annak is örülök, hogy nem feszíti ki az oldalát...
Isten áldja a moduláris táp kitalálóját!Majd ha a bordán is UNIFAN lesz, akkor csökken a kábel mennyiség is.

-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Akkor felül sem lesz jobb szerintem, az összes meleg a vga-ról (is) a radiátoron keresztül akar majd távozni.
Még mindig azt mondom, amit évek óta, hogy a radiátornak oldalt van a legjobb helye, ha ez kivitelezhető.
Nekem ez vált be, 3 különböző házba, 3 különböző AiO-
val.
De majd a próba eldönti.
A pumpa csatlakozásának iránya viszont tényleg semmilyen szempontból nem befolyásolja a hűtési teljesítményt sem és az élettartamot sem.Ispy: mi az utolsó alkatrész?
-
Ispy
nagyúr
Ma jött meg az utolsó alkatrész, remélem holnap már én is befejezem végre a gépet.
-
SoulReaver
veterán
Na elkészültem. Jövő héten jön még Uni Fan felülre, lehet az aio-n is lecserélem majd…
az iphone nem tud zöldet fotózni…
A vga hoz kell vennem egy 90 fokos csatit. Ebből van ajánlott? Tudtok esetleg?
-
válasz
ULPIUS
üzenetére
OFF-ba rakom:
Szóval van az Icue szoftver, így néz ki a home:
Ha rákattintasz valamelyik ventire, legyen az RX, LX vagy QX, akkor megjelennek a rendszerben használt ventik, az Icue link hub, nem tesz különbséget a ventik között, méret sem számít, ha Icue link fan, akkor mindegy hogyan kötöd össze, a sorrendet változtathatod szoftverben is, ahogy a világítást is, akár ledenként vagy használhatsz kész rgb profilt, millió van a neten.
Szoftveresen elforgathatod a ventiket, hogy egyformán álljanak és a sorrendjüket is, egyszerűen megfogod és oda húzod, ahova akarod, majd elnevezheted a ventiket, aminek akarod, ez így néz ki:
A pumpa is megjelenik itt az rgb settings-ben, a pumpa képernyőjét az AiO screen settings alatt lehet állítani, meztelen nőre, kiscicára, vicces gifekre, etc.A cooling menüben tudod a fordulatokat beállítani és profilokat is itt gyárthatsz:
A beállított profilokat menteni lehet, rendelsz hozzá tetszőleges rgb effekteket és egy gombnyomással váltasz profilt.
Emellett van még dashboard is, én nem használom, de van.
100 dolgot kihagytam, ami megkönnyíti az ember életét, de nagyjából ez a lényeg. -
válasz
ULPIUS
üzenetére
Nincs megoldása, mert a legtöbben még mindig a tetejére rakják a radiátort.
Dehogy, a legapróbb részletekig szabályozható minden, fordulat is.
Profilokat lehet hozzárendelni.
Nálam a game profil, aio fans 1400RPM, többi 1000RPM.
De 0-2400RPM-ig teljesen függetlenül vezérelheted a ventiket és ezeknek profilt is menthetsz el.
Este rakok be képet a szoftverről, a Corsair-nél ezt fizeted meg a termékekkel, azért drága minden náluk, mert a szoftver gyakorlatilag egyedülálló, mondom ezt több mint 4 év Icue használat után.Szerk: persze akkor a legjobb, ha minden Corsair a gépbe, nekem több mint 20 Corsair eszköz van hasznalatba, minden egy gombnyomással vezérelhető, az rgb is.
Gyártottam teljesen idle profilt is, benne van a listában a szoftverben, ha ott hagyom a gépet, akkor megnyomom, kikapcsol az összes rgb, a képernyő az AiO-n, a monitor mögötti fények, a ventik 0 RPM, csak az AiO megy 300RPM-en. -
ULPIUS
őstag
válasz
sixpak
üzenetére
A gyártónak gondolom nincs erre semmi hivatalos megoldása (?)
Jó pár éve nem követem a venti piacot (led nélküli NB eloopoknál leragadtam, hogy az a legjobb aztán elrepült 7-8 év
) , de nagyon jól néznek ki ezek az egymásba fűzhető megoldások itt a corsairnél (gondolom más gyártónál is ez a divat már), a kábel is nagyon esztétikus viszont egy valamit nem értek, ez esetben minden venti azonos fordulaton tud csak menni? Vagy egy szoftver tudja egyenként vezérelni őket?
Tehát látom az alsó sor össze van fűzve a radiátor sorával, ez alapján azt gondolnám, hogy azonos rpm-en megy mind a 6 venti, de én nem feltétlen akarnám ezt, sőt nálam hétköznapi felhasználás alatt a ház ventik le vannak kapcsolva, táp és vga félpasszív nyilván és csak 2db eloop pörög a radiátoron, azok is visszavett fordulaton. Így tudtam elérni a leghalkabb megoldást számomra, ami már olyan halk, hogy nem zavar. Játék közben pedig mindet bekapcsolom és persze a füles miatt mindegy a zaj olyankor. -
válasz
sixpak
üzenetére
Vettem 3 olcsó ventit, kiműtöttem a lapátokat, és így lett 25mm távtartóm, lejjebb kerültek a felső ventik....viszont így sem tetszik, sok az üres hely, úgyhogy 3 QX 140 lesz majd....de még mindig nagyon drágának találom.
Esetleg LX 140, azt már lehet 20 körül venni darabját.
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát, én több helyen arról olvastam, hogy inkább a vizes kártyákat érdemes vertikálisan telepíteni.
Sokan sírnak léghűtéses vga-val, hogy "befullad" a venti, mert közel van a ház oldalához.
De sok mindentől függ, ha kipróbálod, az a legbiztosabb.
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Azok nagyon szép ventik, de én nem válthatok más gyártóra, benne ragadtam a Corsair csapdájában.
Nálam 3 ház volt a jelöltek között, mielőtt lecseréltem az O11 Dynamic XL-t:
HAVN HS420
NZXT H9 Elite
Lian Li O11 VisionAmúgy a tradicionális VGA telepítési mód, jobb hőfokokat ad, mint a vertical....pláne, ha alulról telibe fújatod.
De nálam nem ezért nem játszik a vertical mount, hanem mert nem akarom, hogy egy tégla kitakarjon a házba mindent.
-
SoulReaver
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Egyelőre nekem is csak 4db UniFan-om lesz. Remélem nem csak csicsás, hanem hatékonyak is lesznek...

Nagyon megtetszettek ezek a fajta házak, ami neked is van pl. Egy LianLi O11 Dynamic evo lesz.
Az elrendezést én is úgy képzeltem el, mint nálad. Majd esetleg egy Push-pull-ra fel tuningolva az AIO..
(Ha befér...)Még egy Riser szetten agyalok, hát ha hatékonyabb lenne a hűtés.
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem, egyelőre még csak 6db, 3x140 és 3x120mm.
75 ezer volt a 3 db 140mm-es.
Még felülre akarok hármat, és hátra 2db QX120-at és kész....jó, hogy 2 hónapja vettem 10db. Corsair RX-et.
Várjuk a képeket majd.

Vallas: hát ez pont oda van tervezve, jó lett az összkép.
-
vallas
őstag
Sziasztok
Nem lesz ilyen fancy mint a legtöbb gép itt, de a cél szentesítette a gépházat
Az okosgörgőm gépe nem fért el térelválasztó polcban, és a vga is kilógott belőle...
Keresgettem, és találtam egy CHIEFTEC CI-02B-OP fekete házat ami befért, meg is rendeltem... próbafekvés
befér...
jöhetnek a hardverek....7gen i5 16gb ram 1660 Ti 6gb 256 gb M.2 ssd meg 400-s Chifi táp. Nem erőmű, de Zwiftelni tökéletes
Össze is pakoltam gyorsan ahogy megjött

és a végső helyén...
Jó könnyen szerelhető, kis kocka ház, tudom ajánlani mindenkinek, még PH-s teszt is van róla [link] köszi hogy megnézted, és bocsi a mobilnetesektől.... -
pszihó
aktív tag
TT750 Vizes cpu
TT750 luftos CPU
Hyte y70
Havn hs 420 vgpu
TT600
Macska ezen ül. És ugrik. Le van kötve. -
Ispy
nagyúr
BÚÉK!
Már majdnem kész, csak pár kábel hiányzik, meg egy venti, elég hosszúra sikerült ez az építés. Persze az openrgb nem akart rendesen működni, végül a signalrgb lett a megoldás.
-
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Szerintem látatlanban is flip.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Felső ventik direkt így vannak?
-
Rottweiler89
senior tag
Boldog új évet mindenkinek!
Üdvözlök mindenkit 2025-ben!
Bent is vannak a P Max ventik.
-
marinea2
addikt

Csak hogy ertse mindenki! (Ezert a kis szep szekert vagyok “bantva”!!!!!)

-
marinea2
addikt
B.U.E.K. Mindenkinek! Es szep gepeket jovore is!
-
-
Fullos áttervezés előtti állapot.
-
Felkerült néhány képem a Havn hivatalos social (FB, Twitter, Insta) oldalaira, ők kerestek meg, hogy használhatják-e a képeimet promo célra...de pont az a nagyon korai állapot, béna 24 pines kábel, 2 ram stick, a QX ventik alul, nem az AiO-n....

Amúgy hirtelen felindulásból rendeltem 3db. QX 140-et alulra, mert zavar, hogy nincs kitöltve az alja teljesen.
-
Laraxior
titán
válasz
vezeralmos2
üzenetére
B-Die?
-
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Cuki ez a kis noctua venti

-
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Ez RPL amit használok még, de itt van nálam ez a csoda is és nagyon csábít hogy megtartsam magamnak

-
Ezt nézzétek milyen LED lámpát kaptam karácsonyi ajándékba, csak még ki kell találnom, hogyan rakom fel a falra, de nagyon jól fog mutatni a gépem felett
-
Vendégségben vagyok a legkedvesebb bnőmnél.
Pink,pink,pink
Boldog karácsonyt mindenkinek ♥️
-
válasz
Skynet258
üzenetére
Ez jó, kérdés mennyire zabálja a cpu-t a szoftver....de szerintem mivel van Philips, Nanoleaf, etc. integráció az Icue-ban, nem lesz gond.
Az Icue nálam alig 1-2%-ot eszik, de akkor minden monitor screen módba van.
Hát mese nincs, lassan neki kell állni keresgetni, mert LS100 már nem hinném, hogy lesz a piacon.AxBattler: érdekes ez is, köszönöm.

-
Skynet258
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Igen, hülyén fogalmaztam, a Philips féle az nem kamerás, ismerem is csak drágának tartottam mindig.

Közben megnéztem, legolcsóbban is dupla árban van (bő 60k), de ez van. Viszont ha jól láttam így hirtelen, akkor a PC-változathoz nem kell Hue Sync meg egyéb kieg igaz? Egy doboz, plug and play azt annyi. A tévéshez ahogy látom kell és úgy már horror áron megy egy teljes setup még 55 collra is. -
Skynet258
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Megnézem bár ennek az LS100-nak 2 előnye volt, egyik, hogy olcsó volt, másik, hogy nem ilyen kamerás megoldás hanem szoftverből oldotta meg a dolgot, hogy az alapján változzon a fény ami a monitoron épp van. Zéró késéssel, látványosan. Az Ambi biztos tudja ezt csak milyen áron? De valszeg kénytelen leszek ehhez fordulni ha úgy lesz...
-
AxBattler
félisten
válasz
sixpak
üzenetére
Ambilight nekem is a szívem csücske, nehéz kiváltani, bár sok a próbálkozó... legutóbb a lengyel SpaceTronik megoldásaira sikerült rábukkannom, ígéretesnek tűnik, érdemes utánanézni.
Egyébként a gyártó teljes kínálata jófélének tűnik. -
válasz
Rottweiler89
üzenetére
RazoR: mindig ez jut eszembe
:
Skynet258: igen, az.
Én sem tudom, hogy mihez kezdek, ha ez megadja magát.
Komoly összeget fizetnék egy bontatlan példányért, tartaléknak jó lenne.
Amúgy hasonló cucc az Icue Link Aurora led strip, de nem is a monitor mögötti elhelyezéssel promózzák, nekem gyanús, hogy valami szabadalmi vita állhat a dolog mögött (Philips Ambilight). -
-
Rottweiler89
senior tag
sixpak
Korrekt lett a konfig. És a gépház kifejezetten király, tetszik a két hátsó venti lehetőség.Valami olcsó Samsung, 3440x1440, 165Hz, Gsync....jövőre megy a piacra, 2 éves lesz tavasszal.
Inkább add nekem, jó hasznát fogom venni, ígérem.
Pláne, hogy FreeSync-et is támogat(nem csak G-Sync-et).
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- Thermaltake Toughpower Rrand RGB 1050w Platinum Moduláris Tápegység
- Antec 900 Számítógépház
- Zalman CNPS7700 Al-Cu LGA 775 CPU hűtő
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Keresgettem, és találtam egy CHIEFTEC CI-02B-OP fekete házat ami befért, meg is rendeltem... próbafekvés 

TT750 luftos CPU
Hyte y70
Havn hs 420 vgpu
TT600