- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Igazad van. Most úgy is egy átmeneti megoldás lesz az órával, így van/lesz időm megkeresni a Mestert. Sajnos kis cégek nem igazán akarnak belemenni egyedi, általuk még nem készített, dolgok elkészítésébe, a nagyok meg drágán dolgoznak.
Akivel itt a PH!-n beszéltem, leginkább csak sima maratással foglalkozik, nagyon nem akar mintát maratni.
Azért köszönöm az eddigi segítségeteket, nagyon hasznos volt! -
bio
csendes tag
hát a dolog úgy néz ki hogy folyamatossan fejlesszteném a dolgot...3 helységben lenne, de először csak a legkisebben(hátha nem tetszik mégse mert elég hideg a színhőmérsékletük)
szóval először 3db lenne egyenként asszem kemény 2watt
aztán ha bejön, akkor lenne úgy kb ezekből úgy 10-15 az egész házban.....
és szeretném majd a riasztórendszert is rákötni...ezt nem tudom milyen teljesítményű lesz...
valamint egy kis 120as inverterrel néha a rendszerből tölteném a laptopom.....kb ennyi...
amúgy ez egy faház...szóval érdekelne ez a túlmelegedés dolog is erősen. -
CYBERIA
őstag
9 és 12 V-tal próbáltam, nem volt különbség. 2 UAA180-t is próbáltam, az eredmény ugyanaz. Az nem lehetetlen, hogy elkötöttem valami, de az esélyét valamelyest csökkenti, hogy bevált kapcsolás szerint épült, és fizikailag többször átnéztem. Azt viszont nem egészen értem, hogy a vezérlőfeszültség túl alacsony a felső ref. ponthoz képest.
Ez nem csak a kivezéreltséget kéne, hogy befolyásolja? -
fero02
nagyúr
De még mindig többet tudsz a tápokról, mint én...
Tudom, a gép elég ratyi képeket csinált, pedig vmi 2048*1024-re volt állítva, na de mind1.
Úgy gondoltam, h a héten veszek vmi jó minőségű 10V-os kondikat amik elviselik a hőt is, kicserélem és ha azok is fel fognak pukleszosodni, akkor elküldöm egy felújításra Diddyman kollégához...
Azt mondta, h szerinte a többi ilyen tipusú kondival is baj lesz.
Köszönöm a segítséged!
Üdv! -
fero02
nagyúr
-
SEK3
tag
Tehát a kapcsolási rajz: [link]
a beültetési rajz: [link]
a nyákrajz: [link]
A teljes cikk, ami alapján készül: [link]
a nyákom, ami kicsit csunya, kicsit gány, de az enyém: [link]
2 ellenállást nem tudtam beszerezni, ezért ellenállások soros kapcsolásával oldottam meg, hogy megfelelő érték legyen. és egy 1,5uF-s kondit csak olyan méretben találtam, hogy drótoznom kellett, de ezek nem lehetnek a probléma forrásai.
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Köszönöm a gyors választ
Egy új erősitömhöz tekertem de kicsit elbizonytalanodtam... nehogy a basszusnál tulságossan elfogyjon a kraft.
Még mindig ezt akarom megépíteni [link]
Természetessen a többi ágat is használni fogom ... a kis 10 sávos hangszinemet hasznáni akarom főleg a 32 63 hz et
Eddig 4db darlington panel dogozott rajta 4x100w sajnos az egyik panel mindig elhalálozott
mióta védelmet is használok sokkal jobb érzés...
Amugy 8 dik panelom let az első stabill müködöképes.. akkor még azt sem tudtam hogy a potmétert a földhöz hozzá is kell kötni és tök mind1 volt hogy 473 472 471 volt a kerámia kondin. LOLrégi szép idők
Naszóval meg kell valjam a házi cuccom sokkal brutálabb volt mit pl: ami most van Pioneer 5x100w ez ahhoz képest nagyon csúnyán szól. -
And
veterán
Ja, a Lomex árlistáján kétféle 6MHz-es szűrő (Murata gyártmány) is rajtavan, 30Ft bruttó /darab áron (valszeg a sávszélességükben van némi különbség, de az itt nagyjából lényegtelen témyező). Viszont még mindig azt mondom, hogy ezek ritkán pusztulnak el, én biztos másfelé keresném a hibát.
Ha van kéznél egy rövidhullámú vevő, és közel teszed hozzá v. az antennához a bekapcsolt egeret, a 49m -es sávban - tehát valóban 6000kHz körül - nagy valószínűséggel jelentkeznie kell valamilyen zajnak, vagy elcsendesedésnek (modulálatlan vivő), ha a vezérlő oszcillátora működik.) -
Muton
addikt
szóval akkor ez kb úgy működik, h az első sor megfelelő ledjeit felvillantja, mej jön a következő sor, de olyan kicsi időközzl, h az ember azt hiszi, h egyszerre villant 2 sor?
más: ha egy uC-be szeretnék nyomógombokat és kapcsolókat bekötni. mi kell hozzá? pl galvanikus leválasztás, valamilyen illesztés vagy simán a gom egyik végébe a táp, a másikba a uC? -
LukE
veterán
Watchdog van/lesz, de a doboz elegge le lenne zarva, ugyhogy jo lenne ha el lehetne szedni az egesz kutyu tapjat (akku a dobozban) ha vegkepp megzakkanna...
@syn7h37ic -> ez igy nem az igazi, mert a ket gomb egyben bemenet lenne a procinak is, es ciki lenne, ha 1x csak eltunne a tapja
Par muveleti erositovel, esetleg kapuval mar meg lehetne csinalni, de az mar rengetegsok helyet foglalna...
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
epp proci melle lenne veszkapcsolo. Szvsz hulyen nezne ki masik uC-vel megoldva.
bar ugy mar asszem kesz lenne
(ja, es az egeszre lenne kb 5*5 centi hely)
Dobozra ket gomb es nehany led menne ki, es az egesz le lenne zarva. Ha nagyon meghalna a proci, akkor a ket gombbal lehetne lerantani az egesz cucc tapjat. Legalabbis ez lenne a terv...
[Szerkesztve] -
repvez
addikt
Pontosan ilyenre gondoltam csak akkora méretbe hogy hüvelykujjal lehessen morgatni.Egyébként a linkelt magyar oldalon csak regisztrálás után lehet keresni?
Itt végre találtam egy másik csatlakozot is amit az orosz gépeket SR csatlakozonak hivnak és eddig nem találtam ilyet sehol.ami igy néz ki csak 10-nél több csatlakozo tüske van rajt.
[L] http://www.elfa.se/images/highres/h3498.jpg[/L]
[link]
ilyen is érdekelne ha lenne olcsobb mint ez a bolt,mert csak max2 db-ért huzos lenne a szálitási költség+vám meg minden -
Forest_roby
őstag
nekem nem sorba kell kötni, az hót ziher! És mindegyik elé kell az ellenálás csak el/ki felejtettem az áramforrást. most egy elekronikában jártasabb ismerősömet megkérdeztem és azt mondta, hogy a led pozitív végén az ellenálás és a LPT port lába közé kell sz 5V.
Ha mégse írjatok!
csá -
SEK3
tag
Köszi a választ - mostmár értem.... tehát a LED is jó, de rengeteg kell belőle míg UVcsőből csak pár darab. Ja meg ne nézzek közvetlenül bele- azt soha sem csinálnám -
Akkor talán a szoláriumokban olyan csövek vannak, aminek a fénye nagyrésze UV-A tartományba esik
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
Le volt merülve a multiméterben az elem, most kicseréltem, de így is hasonlót mérek. A pufferkondikon 47.6V/47.7V van. Igaz nem terhelve. Terhelve szerintem leesik, de úgy sose mértem. Viszont akkor érdekes. Nem szabad halkan hallgatni mert megöli magát? lol Vagy mitől halhatott meg? Nem is volt meleg az ic mikor történt az eset..
Viszont most gondolkozok, hogy a 12-es láb az output. 47V van rajta??? Akkor szerintem az a reccsenés volt az utolsó amit abból az oldali hangfalból hallottam.Szerintetek? Nincs másik erősítőm, hogy kipróbáljam, lett-e baja.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
aha. az abaj h a kontha pesten van é nmeg miskolc mellett. itt meg ha vmi kevésbé ismertet ill. hétköznapokban használtat keresek akkor azt rendelni kell és ha vmi pesten 800 Ft akkor itt az 1000 vagy több.
akkor a sony töltőm amivel elvileg csak sony elemet lehet tölteni az 6-7 órán keresztül tülti a 2500-ös Sanyo-t 400mA-al. sztem marad ez. rendes figyelős 10-12 órás töltőt úgyse kapok.
köszia helpet! -
golyani
őstag
köszi a helpet. és komolyan mondom nem akarok senkit sem ugráltatni. de ha max beállítható idő 264perc akkor ezt felejtem is részben ezért írtam h korábban h majd máskor.
most ígyh látom h 2200Ft maga az IC és még ehhez kéne venni adaptert így már nme éri meg. mert én nem gyorstöltőt keresek hanem normált, de a zárakat nézve egyszerűbb venni egyet készen mint csinálni egyet mert úgysem jövök ki olcsóbban.
és azért keverem ide a 220-at mert én ezt dobozoltam volna és 220-ról mindenféle madzag nélkül lett volan szándékomban használni mint egy falitöltőt. de egyszerűbb és nme drágább venni egyet készen.
köszi a helpet. -
LukE
veterán
re ''mod'': folosleges.
A legtobb ''bonyolult'' cucchoz van gyari eval kit, es szinte mindig adnak legalabb kapcsolasi rajzot + pontos alkatresz ertekeket legalabb nehany tipikus felhasznalashoz. 712 evkit: [link]
(Nehany ceg meg nyaktervet is ad, de ebben nincs semmi kapcsolo uzemu, vagy kulonosen precizios resz, valszeg probanyakra osszedobalva is mukodik.)
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
a 713-as az Ni-Cd-hez van nem?
mert volt ottt egy kapcsolás aminél azt írták h Ni-Mh-hoz a 712-es kell.
és egy olyan pici trafó mennyibe kerül?
találtam pdf-et 712-höz. ami ott van az első oldlaon az a kapcsolás az normál töltésre vonatkozik vagy gyorstöltésre?
[link]
tápként elég lenne egy 4,5V-ot adó 1000mA-t leadó adapter ami egy hordozható Cd játékoshoz való elvileg?
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
hát azér mondtam mert ami van sony töltő annak a magassága nme több 2 centinél.
olyan kéne ami ha tudom h 2500-ös akkut akarok tölteni akkor 250mA-es vagy 200mA-es árrammal nézve olyan 11h múlva kapcsoljon le. gondolom a mi figyeli a -dV-t az már bonyi meg eccerűbb venni mint csinálni.
ja eccerre egy cellát töltenék.
azért írtam mert aszittem az akkus topicból kiindulva biztos megkérded hmiért nme jó nekem a 7 órás sony töltő
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szimpla modulátorral énis próbálkoztam régebben, mert kíváncsi voltam hogy mint adó mire képes, hogyha árnyékolás mentes darab drótot teszek a modulátor kimenetére. Én azt tapasztaltam, hogy a jel kb. 3 méterig ment el, de teljesen közel az antennához is szemcsés volt a kép, szóval a jel/zaj viszony így magában elég roszvolt. Ezen mivel lehetett volna javítani? Egy valami olyan kis adóáramkörrel, mint ami az alattam lévő hsz-ben van említve a bbs elektronikától?
A modulátor még beépített formában (Mitshubishi E51) videóban van. -
ReJim
őstag
elnéztem, estefelé színvak vagyok - narancsárga vonalak... tehát 100Ω-os volt az előző.
abban még tudnál segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy egy led világítson, mikor a tápfeszültség teljes (28volt, terhelés nélkül) és mikor terhelést kap akkor ne világítson (25volt-ra esik le)?
sehogy sem jövök rá, hogy mégis hogy lehetne megoldani...
(nem akarok valami bonyolult kapcsolást, mert nem férne el...) -
_Petya_
őstag
Üdv!
Köszönöm a segítséget, akkor minden bizonnyal kinyírtam a puffer IC-t, de akkor tulajdonképpen nincs is rá szükség. A végálláskapcsolós dolgot kicsit külyénírtam le, félreértetted. Én az LPT port kimeneteit használom a motor vezérlésre, és a port bemeneteire szeretném a kapcsolókat kötni, hogy szoftverből tudjam érzélekni a végállásokat. Tehát ebben az esetben pl: LPT 10-es láb -> kapcsoló -> GND áramkör helyes? Ide sem kell ellenállás?
mod: unipoláris 2 fázisú léptetőmotort használok. Kell áramkorlátozó ellenállás hozzá? Építettem egy egyszerű tápot, 12V 15VA trafó, graetz, 1000u van benne. Ennek a kimenete meghajtja a motort gond nélkül, de nem fog így károsodni a motor?
Petya
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
AZ OE, a DIR és a GND össze van kötve, és erre jön a közösített negatív táp. A VCC-re az 5V. Így a B portról az A felé pufferel, és nekem így is van bekötve. Ha kiveszem a foglalatból az IC-r, és a foglalat érintkezőire kapcsolgatom az 5V-ot, akkor rendesen forog a motor. Viszont ha berakom az IC-t, és ugyanoda kapcsolom az 5V-ot, nem történik semmi... Pontosan olyan alkatrészeket használtam, mint a rajzon van. Szóval szerinted elhagyható a puffer IC? Vagy kellene valami le/felhúzó ellenállás? Egyáltalán ezek az ellenállások mire valók? Ezt soha nem értettem...
Ja, és ha már írok ide: a bemeneteket hogyan tudom kezelni? Végálláskapcsolókat szeretnék rákötni...
Petya
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen Yamaha házimozierősítőm nekemis volt (RX-V350) de eladtam, mert zenére nemtetszett a hangja...
Az erősítős probléma meg onnan jött, nemis igazán hogy a most nálamlévő erőítőket akarnám bemérni, hanem szoktam járni a Pécsi vásárt, és már szereztem onnan pár erősítőt, és ezeknek a teljesítményviszonyát a lentebb írt módon számolgattam eddig...
Aztán jártam műszaki bizömányiban, ahol a jókis Denon erősítőre a faszi megmondta, hogy azért 42W-os, mert a hangerőszabályzó 0-42 ig van számozva... (200W felvétele volt a hátlap szerint)
Szóval valami általános képlet kellene nekem, ami a jobb erősítőkre igaz, pl. Technics, Pioneer, stb... -
AntiTalent
csendes tag
Húha, ez így első olvasatra kicsit kacifántos volt, másodjára már átláthatóbb
Vagyis azt mondod, hogy aki foglalkozik szgépbarkáccsal és eepromokkal, annak nem lenne nagy varázslat kinyerni a szükséges infót?
Szerinted hol találhatok megfelelő alanyt ehhez, milyen netes fórumokon kellene érdeklődnöm, körülnéznem?
Egyébként ha ezen múlik, lakhelyed sem esik túl messze, kirándulni mindig lehet egyet -
AntiTalent
csendes tag
A linkek, ahol konkrét info van:
http://www.allservice.ro/forum/viewtopic.php?t=47&start=0
(itt egy fórumleírás van, hogy mit is-hogyan kellene csinálni)
http://www.rkawakami.net/ibm_600x/bios_pass/
(itt pedig egy user tapasztalata, aki megcsinálta és dokumentálta a dolgokat)
Ha ez alapján elmegy valaki, és késztetést is érez megcsinálni, szívesen beszállok olyan segítséggel, amit én nyújtani tudok (de sajna az nem elektronikai
Köszi! -
Winner_hun
félisten
Az nem inkább 9.1kΩ-os?
De, elnéztem a progban a vesszőt és a pontot összekevertem
De mégis hol kéne 3,176V -ot kapnod, a leden? És hogy jött ki?
Igen ott, ha tegyük fel tényleg 91ohmos én nem kiloohmos az ellenállás
Talán sikerült megmérned (?), hogy egy ellenálláson nem esik feszültség, ha nem folyik rajta áram. A műszer (feszültségmérő) felé legalábbis nem nagyon szokott.
ezek szerint nem
Kutya legyek ha értem, mit terheltél mivel és hogy hol mértél
Naszóval. A multiméter pozitív felére ráforrasztottam az ellenállás, amt bedugtam a táp 5V-os ágába. Az ellenállással nem a feszültség fog csökkenni? Nem arra való?
Tudom, hogy nem kell kiszámolni, ez csak úgy jöttDe ha minél nagyobb ellenállást teszek be, akkor annál kisebb fesz lesz a LED-en nem?
-
törölt tag
-
Rive
veterán
Földre kb. 1kW/m2 napsugárzás jut, de a felszínen a légkör fényszórása és elnyelése miatt ennek csak töredéke mérhető, kb. 100W/m2. A szolárcellák hatásfoka jó esetben 10..30% körüli, így a minimum cellafelület 20%-os cellahatásfoknál kb. 0,03 m2-re (30 dm^2) adódik
Itt nem stimmel. Az 1kW/m2 nagyrésze lejut a felszínre, és ennek 10-20 százalékát hasznosítja a napelem. Azaz cirka 100W/m2 az elérhető teljesítmény. Egy 0.03m2-es modul lead nagyjából 3 wattot. Pl. a Conradban kapható 80W-os modul 1200x526mm méretű.
A LEDes számítás, mérés
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
igaz, 50hz, ellenben az egy k...va spéci sárga led lehet, amit úgy lehet kapni, és elektromos szekrénybe építeni, hogy mindkét lábán van 1-1 220kohmos ellenállás magában, és rá lehet kötni 230V AC-re???
egyszer egy ilyennel majdnem agyon b....ttam magamat, mert előtte sose láttam ilyet. -
ReJim
őstag
köszi. végülis nem spórolni akartam, csak lehet a kondit is tudtam volan szerezni. (nem kellett volna bótba menni
)
mind1, suliba lehet van 3A-es dióda is. ha már itthoni bontott-maradék alkatrészből szinte az egész kijött, nincs kedvem pár alkatrészért a város másik felére mászni.. -
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
100mA=1A?
(a soros áramkorlátozó ellenállás persze ekkor is kell) hupsz ezt nem értem
Akkor ha csak a tegyük fel fehéret szeretném berakni, akkor mindegyik elé kell egy ellenállás, de a tápon nem kell pluszban leterhelni.
Ha alacsonyabb nyitófeszű LED-et tennék be, akkor azokból 1 vezetékre lehet 2t is tenni és azok elé is kell egy ellenállás.
Így van vagy még mindig nem értem? -
Winner_hun
félisten
Fehéret szeretnék és Batman2 írta, hogy kell. Ja és a kb 110 az a max, amikor az összes megy, de olyan is lehet, hogy csak 15-20 db menne.
Viszont kéne piros verzióra is egy bekötés, hogy úgy mi legyen, lehet lesz az is. Vagyis fehért mellette kék azt szeretném. Ha azokat ugyan úgy kell bekötni, akkor ok, ha a pirosat máshogy, akkor hogy?
remélem érted, én asszem nem vágom, hogy mit akarok -
Ripley
tag
Szia!
ennek a bemenetére kellene a feteknek analóg jeleket juttatni: [link]
A kapcsolás amit eddig megalkottam egy magas jelet ad ki mindig más-más lábra, szóval a te szóhasználatoddal élve Hi állapothoz tartozna a bekapcsolt állapot, a működési frekvencia nagyon alacsony, ugyanis kézi kapcsolás lenne, az egész eszköz egy sok érintkezős forgókapcsoló elektronikus megvalósítása lenne. A fesz amit a feszmérő mérne az 0-15V közötti. -
golyani
őstag
nah mester.
ahogy van az adatalpon úgy raktam mindent meg amit mondtál h 22kΩ-ost cseéljek le 100-asra megtettem így öszeraktam.
külön-külön raktam tápra ha csak a - tára tetem akkor zúgott ha csak a +-ra akkor kinyomta a membránt ha mindkettő akkor kinyomta a mmembránt. de mint kiderült szar az egyik akku ha rövidre zárom akkor lead kemény 0,33A-t szal kuka. holnap kikapom robiból a zakkut és megnézem azzal. most kipróbáltam úgy h egyik ág az akkutöltő 14,4V-al amásik az akku. így meg csak zúg(akkutöltő miatt) de hang nem jön belőle. és nme tom miért?
átlestem a kapcsolást és minden jónak tűnik.
táp az persze +/-11-12V akkuk állapotától függően
[Szerkesztve] -
stanci
aktív tag
Megmértem 22 cm^2. A képlet szerint 400W, a link szerint kicsit kevesebb.
Letöltöttem egy trafó méretező progit. 1,2 Teslával és 414W teljesítménnyel számolva azt írja, hogy rendben a vasmag mérete. Ezt 373 primer ill. 412 szekunder menetre írja 0,85-ös huzallal.
Ha arányosan növelem a menetszámokat azzal lehet gond? Ha mégsem olyan minőségű a vasmag mint amivel a progi számol, akkor ezzel lehet javítani a helyzetet nem? -
stanci
aktív tag
Maradok a leválasztó trafónál, abból is a házi kivitelezésnél, mert 15000-ért van boltba.
Van nekem két trafóm, meg huzalom is ami szerintem felhasználható lenne, de fogalmam sincs hány wattosak.
Csináltam róluk képet: [link]
A baloldali kb. 6 kiló a jobb oldali 5. Szerinted ezek jók lennének a feladatra?
Bocsi mindenkitől, hogy ennyi hülyeséget kérdezek. Nem vagyok villamosmérnök, viszont nagyon érdekel a téma és nem szeretnék semmi komolyabb hibát elkövetni! -
stanci
aktív tag
1. Megtaláltam a lomex listában amiket írtál. Az zavart meg, hogy van amelyiknél odaírták, hogy VAC, ennél a 1,6kV-os példánynál pedig nincs. Gondolom jó ez is váltakozóra, hiszen fólia kondi.
2. Természetesen nem a rezgőkörre kötném a 220-at, hanem az egyenirányítókra. 300V DC pedig ezt támasztja alá: 230*1,41 az kb 320V.
Az érdekelne igazán, hogyha az egyenirányító+pufferkondi+FET részt rendesen leszigetelem, bedobozolom. Csak a munkatekercset érinthetném meg, abból lehet-e baj. -
vzoole
csendes tag
Köszönöm a részletes választ!
Igy gondoltad?
(azt hiszem nincs 200n-os kondi, de valami közeli,... talán 220n)
Ja, és a ''K'' főkapcsolóval indítanám, és fejezném be.
-ha leveszem a tápot az IC-ről akkor is kisüti a kondit?
-vagy ha nem azt a dióda megteszi?
-vagy inkább állandó tápfeszültség melett az IC 2-es bemenetét kapcsolgassam?
Köszi! -
Batman2
őstag
Hi
. . .de érdemesebb +5V-ra számolni, mert a (legalábbis a régebbit AT-s) tápok az +5V-os rész megfelelő minimumterhelése esetén állnak be a névleges, stabil fesz. értékekre, azt mérik és azon keersztül szabályozzák magukat. Ha csak akár a +12V-os ágat terheljük, akkor terheléstől függőn változó feszültség esés lép fel !
Lényegében egy darab tápról van szó, aminek a kisfeszültésgű része több feszültségre van osztva és ezek közül a +5V-os ágat méri a szabályzozó áramkör, de a szabályozás beavatkozó elemei a magasfeszültségű (~ +200V) résznél vannak. Így tehát (bár a mérés egy helyen történik, de) a szabályozás kihat mindegyik feszültségre.
Vagy a +5V-os ágat le kell terhelni minimum 100mA-rel !
Lehet, hogy nem hajszál pontosan tudom, de lényegében így működik a szabályozó mechanizmus.
Üdv.: -
Norbo03
őstag
Köszike a választ és a linkeket. Lene egy olyan kérdésem h nem tudnál/tudnátok még olyan oldalakat mondani mint a www.hobbielektronika.hu vagy a www.prog.hu ahol olyan informatikai cikkek vannak ahol nem teszteket írnak le hanem hardverek müködését felépitését stb??? Előre is köszi mindenkinek!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 4
- Kerékpársportok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest