- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
valory
tag
Jobban megfogdosva ráz az máskor is... A földelést megoldhatom úgy, hogy a házom levő egy csvar alá teszek egy kivezetést és rákötöm a fűtőtestre? (magánház, saját központi, szal a szomszédokat nem fogja megrázni
) Más megoldás nem jutott az eszembe, "gyárilag" nincs földelés a 220as aljzatokba.
-
valory
tag
-
gardener
senior tag
"A túlfeszvédő dióda funkciója, hogy baj esetén széné égjen és bezárlatosodjon. Mit mérne egy ilyenen az ismerősöd? Most komolyan."
Elértelmezted a mondatom.Nem szénné égés után mérni!!!
Hanem az utána beforraszttandó diódát kimérni és megfelelő polaritással forrasztani be.
-
törölt tag
Azt úgy hívják, hogy univerzális motor, ilyen van pl. a kézifúrógépekben, a kávédarálóban, porszívóban sarokköszörűben, stb. stb... Olyan motor, aminek gerjesztett állórésze és forgórésze van, a forgórész is külön kap energiát. Ezeket lehet simán fázishasításos megoldással fesz. szint szerint szabályozni.
Aszinkron motoroknál is létezik többsebességes motor, ilyen a mosógépmotor. Ott a pólusszám változtatással érik el, hogy 1440, vagy 2880-as fordulat legyen. -
törölt tag
A rövidrezárt forgórészű aszinkron motort csak frekvenciaváltóval lehet szabályozni, ahol a freki változtatással tudod a fordulatot változtatni. Kismértékben, a feszültség csökkentéssel lehet alacsonyabb fordulatot elérni, ahol a slip egy bizonyos határig még tud működni, de a teljesítmény drasztikusan fog csökkenni.
-
ReJim
őstag
összeraktam, az ellenálást visszaforrasztottam...
a torroid működik, a lágyindító nem melegszik...
viszont protect, be van kapcsolva.
a hangfalvédő elektrónika nem kapcsol a mágnesrelén. a relé jó, a panel kap tápot...
akkor mégiscsak a hiba oka az, hogy rákötöttek két 4ohmos hangfalat, egyik oldalra, és így szépen levágta az áramkör...
(vagy a hangfalvédő nem kapcsol, míg nincs rákötve a hangfal?)
[Szerkesztve] -
djadji
senior tag
Remek.. köszi a linket. Akkor kérdeznáém a következőt...
Kellene páraérzékelő kapcsolás.. Igaziból olyan kellene emikor van 2 érzékelő az anyagban, és ezek mérik, hogy mennyire nedves az adott közeg (szivacs, föld, ruha...) És esetleg valami ledsoron jelezné a szintet.
Ilyenről nem tudsz esetleg? -
villamos
őstag
-
golyani
őstag
egy kérdés:
lehet simsonra csinálni fordulatszámmérőt.
namármost mivel én szokok itthon pákával bíbelődni, haverom meg akarja velem csináltatni.
ez azt jelenti h rajzoljak nyákot, forrasszak + miegyéb mert vannak benne apróbb dolgok.
mennyiér csinálnád te ezt meg?
lehet forrasztást még have csinálná de kb mennyiér csinál egy ilyet?
az az igazság h én nme akarom megcsinálni de mondtam neki h kis pénzmagér lehet megcsinálom neki. -
RaidenMaster
csendes tag
Köszi Rive
Ez jó régi link, amit beraktál, azt nem is olvastam, csak valahol a #2965 környékén, ahol újra szerepel a ''hirdetés''. Na az IC-ket nem figyeltem, de már megnéztem újra, aztán láttam már a Z80 feliratotAttól függetlenül az enyémet, ami csakis kizárólag ilyen kijelzőmodulok, semmi más nincs a panelján, meg akarom csinálni kijelzésre, futófénynek, ilyenek
Üdv! -
stanci
aktív tag
köszi a választ mindenkinek
555-öt kétszer használtam összesen, persze kisebb frekin.
Nem néztem utána. Sajnos az alaplap témához kevés vagyok. Eszközeim sem túl jók hozzá.
''Az első FET az egyik ütemben feltölti a 'DC_blocking' kapacitást, a másik a másik ütemben kisüti. Ez a kondi túloldalán mint váltakozóáram jelentkezik.''
Végülis ez egy integráló tag nem? Vagy ez hülyeség?
Az indukciós fűtés elvét ismerem. Nagyon jó a leírás amit linkeltem. A soros, párhuzamos rezonanciájú megoldást is remekül bemutatja. Biztos a vezérlést már nagyon fájdalmas lett volna neki lerajzolni, nem tudom.
FET adatlap: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kompakt vízhűtés
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged