- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
#96302336 #5742 üzenetére
Hihetetlen, hol találtál képet?
Google-ban szenvedtem vele már nem egyszer és mégsem leltem meg.
A mosógép motoros dolognál akkor amit én láttam az más volt gondolom. Egyszer szedtünk szét apámmal egy Bosch mosógépmotort és abban két szénrúd szerű valami ért hozzá a motor belső forgó részéhez, az áram azon utazott ha minden igaz. Az kopott el annyira hogy már nem mozdult meg a motor egyáltalán, azt cseréltük ki. Na mind1, nem is ez a lényeg, mert csak a szegénységi bizonyítványomat lapozgatom ezzel.
Ha szétszedem a cuccost és berakok pár képet akkor gondolom tudsz majd többet mondani. Egyébként a hátlap ahol a potik vannak - illetve ami felmelegszik használat közben - az teljesen fém, persze belül nem tudom mi a helyzet, lehet csak egy egyszerű hátlap és amúgy nem doboz; ez eddig nem kellett megbontani szerencsére.
Köszi az eddigi segítséget mindenesetre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#96302336 #5727 üzenetére
Ilyesmi érdekelne engem, de spdifre és dts tudással. Cirrusnál találtam megfelelő IC-ket, de nem tudom mennyi pénz tőlük rendelni...
-----
más:Kondenzátorok esetében mit csinál, ha körbetekerik őket vörösréz lemezzel, a lemez aszthiszem földelve volt. Pollák hifi klubbjában készült erősítőkben láttam ilyen megoldást.
Jah és van egy Marantz pm-45 erősítőm, és a cd bemenet esetén van egy "Direct" kapcsoló, ami benyomva eléggé megdobja a hangzást. Mit csinálhat ez a gomb?
-
hokitojas
csendes tag
válasz
#96302336 #5716 üzenetére
Ja az elektroban annyira nem vagyok benne.régen tanultam egy picit de annyira nem.
Most egy láma kérdésem lesz. Amit belinkeltél képet az elöbb egy kapcsolási rajzot abbol ha négyet csinálok egy panelre helyezve akkor 4 venti fordulatát tudom külön-külön szabályozni?
Ha nem mit kell rajta változtzatni hogy ugy menjen?
elöre is köszi -
törölt tag
válasz
#96302336 #5704 üzenetére
Ezt gyakorlatilag bárhová fejlesztheted. pl. Minimum fordulat adjust-hoz csak sorosan még egy poti kell, amivel a minimális feszültség értéket állítod, akár digitális vezérlés is megvalósítható, az adatlap ahhoz is közöl alapkapcsolást.
Kávét azért sajnos még nem tud főzni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#96302336 #5686 üzenetére
Ennyit nem ér a tákolmány, plusz be van nyomorítva az asztalom lábai közé, ergo csak a hátlapot leszedve tudok valamit csinálni, ott meg nem férek hozzá semmihez, mert a vezetékektől nem lehet kiszedni 5-10 cm-nél jobban. A vezetékek meg le vannak burkolva valami szivacsos cuccal, még az sem látszik, mi hová megy, szal tápkábelt kivéve semmi sem hozzáférhető, ergo marad ahogy van.
-
ReJim
őstag
válasz
#96302336 #5649 üzenetére
a papíron szerepelnek mért eredmények. az illetőnek a hobbija, élete az erősítő+hangfal, a bridge változatot építettem meg, ezt hajtotta már ki tápfesz tűrés felett...
kimérni sajnos még nem tudom. nagy hangerőn torzít, de ez lehet a hangszóró és a keverő torzítása is...
nem audiófil, az biztos. de meg vagyok elégedve a hangjával. -
04ahgy
nagyúr
válasz
#96302336 #5627 üzenetére
(50 + 1,4) / 1,414.
Itt nem értetted a +1,4-et. Mondom. 50V kimenő egyenre van szüksége, de nem ennyi kell legyen a szinusz csúcsértéke, hanem a diódák nyitóirányú feszültségesésével több. Feltételeztem nem egyutasan egyenirányít, tehát Graetz-híd. Ott két dióda van sorosan ---> 2 * 0,7V = 1,4V. Csak a véletlen műve, hogy mindkettő 1,4...
HGyu
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#96302336 #5632 üzenetére
Okés. Nó nyák. Suliban találtam pár éve egy csüves erősítőt, megpróbáltam életet lehelni belé, de a vége az lett, hogy elégett egy ellenállás, aztán egyik régi tanár elvitte haza, ő legalább ért a csöves dolgokhoz. (az az erősítő nyákos volt, mamámék 3 db. ezeréves csöves rádiója szintén
)
kimenő trafó megcsinálásához nem értek, ezt a dolgot passzolom. Meg csöveket beszerezni sem annyira egyszerű.
Majd ha építésre adom a fejem, és kell nyák, valszeg megpróbálkozok a lézernyomtatós átvasalós technikával. Egyenlőre a kisebb dolgokat próbanyákon valósítottam meg, még a lentebb linkelt torzítómat is. (kusza is, de legalább működik
)
Milyen módon célszerű meghajtani 3 végfokot azonos jellel? Gondolom ha csak odakötöm a jelvezetéket mindegyik bemenetére, az nem túl jó megoldás, gondolok itt a bemeneti ellenállás, stb. dolgaira. Vagy valami létra osztó kellene?
így erősítős témákhoz kellene nekem valami jó könyv v. netes írás, amiből sokat lehet megtudni. Villmérnökin vagyok hallgató, de mire valami értelmes dolgot fogunk tanulni, pfff....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#96302336 #5630 üzenetére
Per pill nincs nyák gyártó kapacitásom, kész v. félkész quad megvételében gondolkozok.
Csöves cucc legyártása szerintem jóval komplikáltabb lenne, tekintve h. ott nyákot csinálni, csövet beszerezni, kimenőtrafót bütykölni stb.
Jah izé, pio quadomban nincsennek csévetesten a tekercsek, lehet huzogatni őket, stb...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#96302336 #5627 üzenetére
Jah, hogy 1,41. Én hülye. Vágom aazt a kapcsolást, építettem is párszor ilyen szimmetrikus feszt csináló cuccot. Kezdek elbutúlni.
249C-re olvastam neten, hogy nem a tökéletes megoldás oda, piomban pl. 2Nvalami van, magasabb Uce-vel. Meg azt is láttam, hogy mindenféle tranyóval csinálják a quadokat, attól függ hol veszi az ember. (vagy kinek a leírását olvassa)
-
True
aktív tag
válasz
#96302336 #5544 üzenetére
A starting wire az indító áramkör
Addig már eljutottam multimeterrel, hogy a Starting wire(blue) az inditásgomb második lenyomására 2mp-ig ad áramot... (önindító)
Az (orange) szintén a 2. lenyomásra fixen kapcsolja a pozitívat (gyujtás)...Neten leirásokban azt irkálták, hogy első lenyomásra gyujtást, másodikra inditást kellene kapcsolni...
A (gray) és a (pink) semmit nem csinál... Mi lehet a baj? Vagy az bemenet lenne..?
Bocs hogy ilyen gyik vagyok, de nem akarom elcseszni...Thx!
Mod: viszont azt már ránézésre elvetettem hogy mindezt 2 relé beiktatása nélkül megvalósítsam, mert olyan pilinszka kábelek vannak benne, hogy szerintem a gyujtás már szétterhelné, nemhogy az önindító... Vagy ne parázzak ennyire..,?
-
True
aktív tag
válasz
#96302336 #5544 üzenetére
Ezek szerint a gyujtáskapcsoló elveszitené a funkcióját?
Mert ha ezután csak a riasztó tudja vezérelni majd, az kutyasz@r, hisz mi van ha behal a riasztó netántán...?
A Power on/off kapcsoló nem az önindító gombját akarja szibólizálni..?
Ehh... ez a 4 szál mért ilyen homály...(számomra)? Megbolondulok... -
And
veterán
válasz
#96302336 #5529 üzenetére
Így van, erről is volt cikk az RT-ben még a '80-as évek végén / '90-es elején. Kihozták azt, amire számíthattunk: a gyári, lencsével szerelt fototranzisztornál nincs jobb.
Egyszer meg a 'negyedik dimenzió előállítása elektronikus úton' témájú írás volt az áprilisi kiadásban..
-
Vamp
senior tag
válasz
#96302336 #5508 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat, ezeknek utánaolvasok!
Csak mondom, hogy egy szót nem értek belőle, max azt amit fizikaórán vettünk, de pl. a kapcsolási rajzot nem teljesen tudom értelmezni. Inkább a szétszedéssel-belezéssel foglalkozom itthon, kvázi megérzés alapont erősítettem már ki egy régi hifi belével mp3 lejátszót (széttrancsírozott sztereó jackkábelt bekötöttem a rossz CD lejátszó-rész erősítendő sztereó jelkábelei közé), de ez volt a max. Jah meg cseréltem a Suzukiban hátsó lámpát, hehe
Valaki elmagyarázná, a germániumdióda pontosan mit csinál? Felerősíti a tekerecs jelét, vagy micsoda? Pusztán a funkciója érdekel.
Tudom, hogy nagyon off, és vissza is olvasok holnap, csak nincs kedvem 200 oldalt végignyálazni most.
-
PHM
addikt
válasz
#96302336 #5497 üzenetére
"Kis hangerő" (+egyszerű megépítés) volt a vezérgondolat.
Ezt az erősítőt egy szabad délutánon össze lehet dobni, akár 4 ceruzaelemről
is működik és elfér egy gyufásdobozban.
Igaz, sem nagy hangerőt, sem hifi minőséget nem lehet tőle elvárni.
De megépítettem, az említett 6db. alkatrészből, és szépen működött. -
-
didyman
őstag
válasz
#96302336 #5453 üzenetére
Hmmm, azért ez bonyolultabb kérdés. A FET-nek számos előnye van (a MOS-t ne keverjük most ide) , ugye ezek között említik, hogy a GS átmenet szakadásnak tekinthető. Egyenáram szempontjából. Váltóáram esetén kapacitív jellege miatt már nem az és ezért a frekvencia növekedésével egyre nagyobb áramot igényel a vezérlése, mivel a GS kapacitást ki kell sütni-fel kell tölteni. A meredekség megfelelő szinten tartásához tehát óhatatlan a kis forrásimpedancia a meghajtás felől. A másik gond az, hogy a maradékfeszültsége nagyobb, mint a bipolár tranzisztorok esetében, vagyis amikor vezet, a hatásfoka rosszabb lehet (ezt szokták kivédeni nagymértékű túlméretezéssel, mivel a nagyobb áramterhelhetőség rendszerint kisebb rDSon-t eredményez). Ami mellette szól, az a relatív egyszerű felépítés, az ára és a kapcsolóüzemre, nagy áramokra, zajos helyekre talán alkalmasabb, egyszerűbben kivitelezhető vezérlése. Úgyhogy hátránya van ezeknek is, a hatásfok pont nem erősségük, viszont egyszerűbb, olcsóbb elérni velük a kívánt jó hatásfokot. Ami igaziból jobb megoldás, az az IGBT ebben a frekitartományban és a legtöbb FET-es megoldásban egy az egyben helyettesíthető. Az inverter, ahol szinuszos kimenetet szeretnél vélhetően (a trafót nem akarod valami rettenet négyszöggel etetni), pont nem tud belőle profitálni.
-
jFox
addikt
válasz
#96302336 #5300 üzenetére
Szia!
Én tavaj vette a HQNedis-nél egy ilyet a notebookomhoz, hasonló céllal. És működött tökéletesen a soros (JDM) programozóval. Sőt volt egy kapcsolás (egy PIC próbapanel 16F627-el) ami alacsony programozási feszültségen programozta az IC-t, és az is működött, pedig nem volt külön tápja. (A soros portról csinálta meg a Vpp-t)
Kb 2000Ft-votl akkor.
Üdv
jFox -
válasz
#96302336 #5077 üzenetére
neked is köszi a segítséget, így már világosabb
közben "kiforrasztottam" az elpukkant kondit, valóban 200WV 330µF HC 85 ºC (M) jelölésű volt benne (illetve még van is, mert a kettőből csak egy szállt el...)
jól sejtem, hogy a 200WV = 200V
mert akkor az alábbi két póttal számolhatok;
330uF 200V 22x30 RM10.0 20%¸ 85° SNAP-IN (YAG)
330uF 250V 22x35 RM10.0 20%¸ 85° SNAP-IN 2000h (YAG)
és akkor a javasoltak szerint gondolom az utóbbi lenne a jobb... -
Bubu79
addikt
válasz
#96302336 #4999 üzenetére
Helyes a dörgés, az biza tényleg egy QUAD405
Nagyfrekis gerjedésnél érezhetően melegszik a végfok, tehát hőfok alapján is beazonosítható a gubanc - a pattogó hangot is okozhatja túlmelegedés
A kimenetről alap helyzetben hiányzik egy soros 10ohm, 100nano, ami le van ültetve földre - nálam egy alkalommal ez oldotta meg a gerjedékenységet
A műveleti erősítő ha még az eredeti UA709, akkor azt érdemes lehet kiváltani NE5532-re - minimál átlakítással apllikálható a régi nyákba is és tisztább lesz a végeredmény hangzásilag
( Járt nálam annak idején egy UA741-gyel szerelt végfok is - no comment, érdekes alapzaja volt a lelkemnek... )
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Végre kis haladás az ügyben, beépítettem 1-1 10nF-es kondit, azt a fehér műanyagos kivitelűt, és csökkent az erősítő alapzaja, a magas és mély hang átvitele jelentősen jobb lett, valamint a pattanások hangereje kb. a fele lett. Szóval már nagyban javúlt a cucc. most mit próbáljak még? Vettem az RT újságban írt kisebb értékű kondikat, majd megnézem azokkal mi a helyzet...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kimértem a 071 tápjait, az egyiknél a +17V, a másiknál -16V, a párjaikat menet közben nem tudtam kimérni, mert nem férek hozzá, de a lényeg, hogy a feszültség a hangerőtől független, állandó. Mikor ezeket a tápfesz lábakat érintette a multiméter tüskélye, akkor összeszedte azokat a tipikus sercenő, pattogó hangokat. A két tápfesz láb, v. tápfesz láb, és valamelyik föld közé nem kellene valami kis kerámia kondi? (csak tippelek)
A végfokról valóban hiányzik a 10nF -os kondi úgyhogy holnap be is teszem őket. Sikerűlt kiderítenem, hogy a végfok also tranyójának bázisa és kollektora közé kell forrasztanom a kondit, de az RT újságban 1-4,7nF-ot említenek, nem tizet, valszeg veszek mindegyikből, biztos ami biztos... [link] -RT-s cikk
Itt egy kép a végfokról, szerintem már valami elégett rajta, legalább is elég ratyin néz ki... [link]
Még egy kérdés: kicsit sistereg a cucc, remélem kondik után ez elmúlik, de ha nem, akkor az IC-k frissebre cserélésével megoldódhatnak a dolgok?
-
becuszabi
aktív tag
válasz
#96302336 #4869 üzenetére
(az se rossz, de pl. a hidrazin-szulfát, oxálsav a ruhát meghagyja...csak ilyenekhez max. vegyészek juthatnak hozzá, mert jó erős mérgek)
Egyébként 30-35% az ideális töménység és literenként 12-15 g oldott réz jelenléte esetén mar egyenletesen
Persze NYÁK esetén ezek csak akkor igazán fontosak ha nagyon sűrű a mintázat. -
oregharcos
csendes tag
válasz
#96302336 #4799 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infót!
Már több ízben is lemostam a fejet. A lejátszás tökéletesen tiszta, csak a felvételnél vannak gondjaim, ugyanis úgy vezs fel, mintha nem lenne antenna bedugva, ugyanez a helyzet az AV-felvételnél is. Műszereim vannak, szkóp is, csak mit és hól mérjek, azt nem tudom.
Minden jót!
Oregharcos -
Hujikolp
őstag
válasz
#96302336 #4789 üzenetére
Ha megépítettem, akor természeten szólók. De le is kell majd tesztelni egy hosszabb távon, hogy mit is ér.
(#4790) mezis Köszönöm a linkeket, megnézem, és leheth segítenek majd a kivitelezésben, persze amit leírtak, meg ami van ott, nem közvetlenül
A kocsikhoz nemértek, nekem mondhatodmenjen azt' kész
-
Hujikolp
őstag
válasz
#96302336 #4785 üzenetére
Értem, Kapcsolót mindenképp tennék rá, inkább olyan manuálisra, vagy még meglátom, ez legyen a kisebb probléma. Trafót meg lágyvasat még valószínű, hogy tudok szerezni, ez jó ötletnek tűnik. Köszi!
(#4786) mezis: Elég negatív álsz hozzá a dologhoz szerintem. Baj belőle nem származhat ha rajta van, ha meg nem lesz eredménye, akkor meg nem lesz, egy próbát megér. Nemtudom h melyik honlapot nézted, én ezt néztem főképp: [link]
Gondolod, hogy a gyárak ebben a gyilkos fogyasztás- és károsanyagkibocsájtás csökkentési versenyben kispórolnának egy ilyen csekély költségű eszközt ?
A gyáraknak nempont érdeke a környezetkímélés és hatékonyság, nekik (sokaknak) csak a bevétel a lényeg. Sajnos vannak ilyenek, és ezek persze hogy kispórolnák belőle. Persze a kampányban meg itt-ott mondják, hogy így a természet, úgy a természet, de ennek van valóság alapja? Nemmindig...
azok összetapadtak, nem pedig szanaszét repültek
nemfeltétlen. Szerintem csak erősebb lesz a töltése, és így jobban képes oxidálódni és egyebek. A makróvilágban milyen környezetben és elemnél tapasztaltad ezt? Csak mert ez benzin, és lehet h másképp hat rá. -
And
veterán
válasz
#96302336 #4088 üzenetére
Létezik bizony, 6-7 éve minket is körülröhögtek egyes boltokban, mikor olyat kerestünk. Eleinte alig találtunk 4-pólusút, amatőr börzéken (mint pl. a szokásos csepeli, június elejei Burabu-n) lehetett vele találkozni, és elég rendesen megkérték az árát, 1000 Ft felett árulták darabját. Akkoriban kézi adóvevőkön használták előszeretettel, de úgy tudom, pár éve már egyes sokcsatornás kimenetű hangkártyákon is megjelent. Úgyhogy ilyen termékeket forgalmazó helyeken érdemes keresni. Ha nem találsz olcsón natúr csatlakozót, lehet, hogy egy szerelt kábelt érdemesebb keresned. (Volt itt a közelben egy pici bolt, ahol nagyon olcsón rábukkantunk 4-pólusú jack-dugóra, mindjárt meg is mentettünk belőle néhányat. Sajnos azóta a bolt bezárt, úgyhogy ebben a porfészekben már szinte semmilyen csatlakozót nem lehet kapni
.)
-
-
ReJim
őstag
válasz
#96302336 #4060 üzenetére
hát azt még nemtudom, hogy mi ment benne tönkre, de azt tudom, hogy hogyan halt meg:
volt rajta egy kapcsoló, amivel kéthngerő poti közül lehetett választani. egyik 60%-on, másik meg 70%-on. át lett kapcsolva és az erőstő elhalgatott, nem lehetett többet bekapcsolni. a 230 felén lévő bizti nem ment ki, többet nem tudok róla.
csak hogy a javításáért 18.000 Ft-ot kérnének! ami szerintem eléggé túlzás...
(nem láttam az erősítőt bellülről, nem tudom a pontos hibáját...) -
Batman2
őstag
válasz
#96302336 #3972 üzenetére
Hi
Bocs, hogy közbeszólok a beszélgetésben, az LM3914-es IC-vel már építettem áramkört, én akku feszültség jelzőnek használom autóban.
Teljesen rendben megy az áramkör, akülső alkatrész is alig kell hozzá, egyetlen, apró hibája van csak, hogy a legkisebb értékhez tartozó kivezetésén mindíg van valamennyi áram, tehát az arra kötött LED mindíg világít gyengén, mikor nem kellene is, de ez orvosolható.
Kaszkádba szerintem az UAA180-at lehet kötni, leglábis azzal már láttam olyan kapcsolást.
Üdv.: -
And
veterán
válasz
#96302336 #3965 üzenetére
Kivezérlés nélküli (nyugalmi) áramot áramhatárra nem tervezünk, de nem is tudnánk, mivel a munkapontot a lineáris tartományra kell beállítani, hogy meghajtáskor szépen tudjon mozogni a drain-áram. (A 12V-os tápnál 2A max áramra kiszámolt eredő - teljesen nyitott fetnél - 6Ω lenne, tehát Rd értéke 2.4Ω-ra jönne ki, de ekkor a fet már 14W felett fűtene és az Uds sem féltápfeszre állna be). Még 0.5A-es nyugalmi áramnál (Rd= 12Ω körül) is minimum 5W-os terhelhetőségű drain-ellenállás kellene, de hát ez a fajta kapcsolás nem a jó hatásfokáról híres.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Kloss
őstag
válasz
#96302336 #3838 üzenetére
Nos van egy 2 vezetékes ktel, ahol jó lenne megoldani, de a fontosabb egy digitális (belső kommunikációs) telefonrendszer. Mivel ez olyan cégnél van, ahol nagy a zaj, jó lenne az erős hang és fényjelzés.
Ennél ha jól emlékszem van 8-10 vezeték, amellyel párhuzamosan össze lehet pakolni majdnem 100 készüléket. Arra gondoltam, a csengetési hangot kellene felhasználni, hogy az behúzatna 1 relét vagy triakot. -
Hequila
őstag
válasz
#96302336 #3794 üzenetére
És ez mennyire biztos? Illetve milyen tulajdonságai vannak, amiknek meg kell egyezniük, ha cserélem? Illetve a TV/rádió melyik részében keressem?
mod: és ha valóban ez a rossz, okozhatja a fent leírt hibákat?
Muton: Más hibás alkatrészt nem találtam, illetve az optikai érzékelőt nem tudom hogyan lehetne ellenőrízni.
[Szerkesztve] -
mezis
félisten
válasz
#96302336 #3755 üzenetére
Építenék egy egyszerübb invertert, éspedig 12voltról 2x50 voltra.
megoldható ez egy astabil multi+teljesítménytranyók, és egy egyszerű hálózati trafó segítségével? A trafó pl 42 voltos, és az eredeti primer, középleáazásos.
Az eredeti primer 2 x 110 V ?
Kb. 250VA-es a trafó. Az sem baj ha alacsonyabb a fesz. Számításaim szerint, kb 2x 35 voltot adna ki.
Egy négyszögjeles multi elég lesz, vagy inkább színuszos jelet adjak a holmira?
Visszacsatolás sem kell. ( végfokot szeretnék hajtani)
Neked jelentős teljesítményre van szükséged, azt pedig a jelenlegi menetszám (és vezetékkeresztmetszet) mellett 42 V 50 Hz -en adja le. (A teljesítményt a megfelelően
felgerjesztett vasmag viszi át a szekunderre.) Akkor meg 2 x 110 V lesz a másik tekercsen.
Ehhez mindenképp át kell tekercselni a trafót. (Megfelelő méretezés után)
Üdv.: István
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Renault, Dacia topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged