- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Forest_roby #3671 üzenetére
Nemtudom van-e kapcsolta a dolgok között, de pl. LCD modul winXP alatti használatához a dlportsIO drivert kelett feltenni, aztán ment rendessen a printerport...
-
lazydog
addikt
válasz
Forest_roby #3669 üzenetére
Tényleg nem látszik a képeken a megépített kapcsolás. Próbáld ki, hogy akkor is világítanak-e a LED-ek, ha egyenként lekötöd a printer csatlakozóról. Ha van multimétered, akkor azzal is mérj feszültségeket.
Egyébként az XP alatt nem vezérelhetők megfelelő driver nélkül a portok. Win95-98, vagy DOS alatt volna célszerű ezzel próbálkozni.
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3667 üzenetére
képek:
[link]
ui.: egyszerűen nem sikerült éles képet készítenem a fényképezőgéppel. -
lazydog
addikt
válasz
Forest_roby #3594 üzenetére
A Molex csatlakozós táp csatlakozást nem neked írtam.
Neked jelenleg nincs erre szükséged, mert a printer-port kimenetek adják a +5 V közeli feszültséget az ellenállásokra.
Akkor lesz szükséged külön tápfeszültségre, mikor majd tovább fejleszted a kapcsolást meghajtó áramkörök beépítésével. -
dvdbackuper
őstag
válasz
Forest_roby #3596 üzenetére
nem az LPT port adja az 5 voltot??
-
And
veterán
válasz
Forest_roby #3594 üzenetére
Várj, szerintem Te kevered egy kicsit a dolgokat. Te a printerportról szeretnéd vezérelni a ledeket, God MonXter meg egyszerűen ledeket akar bepakolni a gépébe.
#3590: ha sorosan kötöd a ledsort, elég egy darab ellenállás is hozzá. Csakhogy 8 db. ledet nem tudsz sorbakötni, mert ahhoz a gépben előforduló tápfeszek kicsik. Célszerű 4-4 darabot sorbakötni, mindkét sor elé egy-egy kb. 270Ω-os ellenállást (mod: vörös színű ledek esetén) tenni, és a +12V -os ágra tenni azokat.
[Szerkesztve] -
God MonXter
tag
válasz
Forest_roby #3591 üzenetére
köszi a segítséget!
azt szeretném még kérdezni,hogy az ATX csatlakozóról lehúzhatom-e neki a kakaót(3.3V)?vagy honnan adjam neki a naftát?
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Forest_roby #3585 üzenetére
A közösített negatív pontot a testre (házra) is kötheted, vagy a printer-port csatlakozó zöld színnel jelölt pontjainak valamelyikére. Ezek össze vannak egymással és a házzal kötve.
A D0-D7 lábakra fogod kötni a 8 darab LED-hez tartozó ellenállást. [link] -
Batman2
őstag
válasz
Forest_roby #3580 üzenetére
Hi
Már miért ne osztanám meg veled?
Itt egy kis kapcs. rajz, ahogy én is elkészítettem [link]
A rajzon rajta vannak a lábszámok is, amikhez kell csatlakoznod a nyomtatóportban.
A programozását már Rád bízom, gyak. bármiben lehet programozni, amit ismersz.
Sok sikert hozzá!
Üdv.:
[Szerkesztve] -
Batman2
őstag
válasz
Forest_roby #3572 üzenetére
Hi
Ez nyolc LED vezérlése lenne párhuzamos egy párhuzamos port adatvonalaival?
A végén lehet a párhizamos port nyolc adatvonala is, de lehet egy párhuzamos-soros, vagy párhuzamos-USB átalakító IC is és azzal csatlakozik a géphez.
Én párhuzamos portra készítettem magamnak ilyen LEDsort és írtam hozzá egy rövidke BASIC programot, amivle vagy 6 féle mintázatot lehetett létrehozni a LEDken.
Üdv.: -
lazydog
addikt
válasz
Forest_roby #3572 üzenetére
Nyilván az a bizonyos 25 pólusú D apa csatlakozó, amit emleget a cikkben. Ez a nyomtató-kábel egyik (gép felőli) végére szerelt csatlakozó.
-
lazydog
addikt
válasz
Forest_roby #3570 üzenetére
Egy nyák-lemez darab, ahol precízebb megoldás esetén, erre kerülnének a meghajtó tranzisztorok, esetleg IC-k is.
De rajta lehetne a kötelező soros ellenállás is, ami most rá van forrasztva a vezeték végére.
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Forest_roby #3567 üzenetére
Természetesen megoldható.
A legegyszerűbb a párhuzamos nyomtató port-ról vezérlés. A LED-eken kívül néhány ellenállás és tranzisztor, vagy integrált áramkör. Kell még egy általad is említetett program, amivel állítod a port kimeneteinek állapotát.
Például: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged