- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepe1125
tag
válasz
abridabri #58528 üzenetére
Nem késés lesz, hanem a kábel impedanciája nő, és ha nem egyforma a két kábel, akkor asszimmetria lép fel. Nyilván az a másfél méter csak +-1dB-t jelenthet, amit füllel még nem érzékelsz. (Küszöb +-3dB lenne.)
De akkor sem egyenletesen terheled a végfokot, ami a visszacsatolására nézve sem kedvező.
Végül is nem túl nagy távolság ez nálad, de legalább kicserélném 2 x 2.5 mm2 átmérőjű hangszórókábelre. Ez már a mélyhangátvitelt egy kicsit javítaná. -
pepe1125
tag
válasz
abridabri #58518 üzenetére
Tyű, nekem kiverte a szemem a cat5 háló kábel. Milyen hosszú a kábel amivel Bekötötted a hangszórókat? Legalább megfelezted az ereket és össze sodortad, hogy ne csak két szálon menjen a jel? Ezen elég nagy veszteség keletkezik. A hangfal kábelnek a lehető legvastagabbnak kell lenni. Minél vastagabb annál jobb, és nagy tisztaságú réz legyen.
A régi RCA az még jó lehet. A kártya se olyan rossz, ha nincs sok zaj ami a gépből kijöhet.
-
ozzy711
őstag
válasz
abridabri #27805 üzenetére
Ha jól értem az integrált alaplapi és az Asus hangkari is csinálja.
Melyik típus az Asus hangkari? Nekem egy Essence St van, ami árnyékolt, mégis csinálta.
A megoldás: a külön tápcsatlakozónál ( molex vagy floppy típusú kártyától függően ) külső tápot csatlakoztass, teljesen meg fog szűnni a ciripelés.
Sajna ez az egy járható út ( legalábbis én nem találtam más megoldást ). -
AMDFan
addikt
válasz
abridabri #16539 üzenetére
Nézd, ez hiába elképzelhetetlen számodra, ettől még így van. Hogy előre hátra mozogsz vagy oldalirányba az tök mindegy, de ha oldalirányba mozogsz azzal még a sztereó tér is romlik. Számomra az elképzelhetetlen, hogy ez számodra miért elképzelhetetlen. Ha az egyik hangfal tőled 1 méterre van a másik meg 2 méterre, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy borul a szinpad.
-
AMDFan
addikt
-
pip
aktív tag
válasz
abridabri #16144 üzenetére
a NAD 315-nel ez teljesen normalis, csak a marketingesek nem irtak ki meg csak kisbetuvel sem. Kapott is erte tesztekben egy keves kritikat, a 316 modellnel mar javitotta a gyarto, igy mar <1 W-os a standby fogyasztasa, amit a marketingesek persze azonnal ki is irtak vastagon a termek honlapjara. Ez lenne az "Enviro Chic" tulajdonsaga
az en erositomon van ugyan standby, de csak taviranyitotol kapcsolhato, es magatol nem all stand-by modba ha nem hasznalom. Igy nem sok ertelmet latom a dolognak, mert ennyi erovel ki is kapcsolhatnam teljesen.
-
-
törölt tag
válasz
abridabri #16144 üzenetére
A nad315 os erositom kikapcsolva (marmint keszenleti allapot ) 25W ot zabal !!! ha bekapcsolom es hallagtok egy kis zenet normal hangeron akkor meg csak 28W.
Ez majdnem úgy hangzott, mintha a 28 kevesebb lenne a 25-nél.
Valószínű az van, hogy elpárolog valahová az a stand-by üzemmódban felvett áram, talán vissza a NAD gyárba.
Hát ezért csak ennyi ez az erősítő, ne panaszkodj!
(#16147) dudika10:
Picit befelé kell fordítani őket, hogy ne legyen középen lyuk, de sokkal jobb lett a tér.És ha teljesen ráforgatod a füledre /háromszög nálad lévő csúcsa felé, szóval érted/?
Nálam egyértelműen az a beállítás hozta meg a legneutrálisabb hangképet. Nálam sincsenek amúgy messze, egymástól 1.5 méterre, tőlem meg olyan 1.8.
-
AMDFan
addikt
-
AMDFan
addikt
válasz
abridabri #15829 üzenetére
Szerintem bőven elég az a cucc. Mi egy 15.000 forintos Genius 3000A-val több kültéri grillpartyt levezényeltünk. Az igaz, hogy az utolsó buli végére elfüstölt az erősítője, de szerintem a NAD esetében ettől nem kell tartani
(#15832) pip: pontosan mi az amiben kevésnek érzed a MA-t a minihifihez képest? Én nehezen tudom elképzelni, hogy ne legyen nagy különbség, az RX1 nagyon szépen zenélő kis hangfal.
-
Oibacsi
őstag
válasz
abridabri #15829 üzenetére
Az a baj tudod, hogy mindenki túldramatizálják ezt a watt dolgot, sokan azt hiszik adott esetben hogy sokkal több szól mint valójában, illetve nekem ennyi nem elég stb, én pl hajtottam már kisebb szórakozóhelyen 2x15 valódi wattal dupla mélyládát miközben remegett az összes ablak.
A lényeg a te esetben az, hogy a hangsugárzó érzékenysége lesz kevés egy ütősebb bulihoz, nem az erősítő. Nem véletlenül van külön PA kategória
-
Auratech
őstag
válasz
abridabri #15242 üzenetére
Korábban kipróbáltam a kábeles rádiót és a légi vételt. Onkyo T4310 tunerem van, ami az áráért elég korrekt. A szájtépést félretéve a kábeles olyan, mintha még mp3-ba il le lett volna nyomva. A légi adás tere szélesebb, a dinamika több, ha esetenként zajosabb is.
Másrészről a kábelen érkező csatornákat meg sehol nem foghatod egyszerre és nem érzékenyek a környezeti villanyokra. -
törölt tag
válasz
abridabri #13857 üzenetére
Hát lehet tologatni kellene az összes bútort, de tuti, hogy meg lehet oldani másképp.
Érdemes is lenne kísérletezned vele. És ne féld közelebb rakni egymáshoz a hangfalakat, mert mondjuk másfél méterre vannak, még nem lesz rossz a tér. Régebben én is úgy voltam vele, hogy minél távolabb. Nálam eleinte a polkok még voltak egymástól 2.5-3 méterre is, aztán az ar megörökölte ezt a pozíciót, utóbbi hónapokban meg 1.5 méterre csökkent a távolság, a baloldali távolabb került a saroktól, egyáltalán nem érzem úgy, hogy rosszabb a térérzet, és hogy mondjuk kevésbé monumentális az egész, vagy kisebb a jelenlétérzet, ilyesmi.
orbano:
beforgatni meg nem kell sokat, csak épp egy lehelletnyit.
Ezzel nem értek egyet, igazából ízlés dolga szerintem. Én teljesen beforgattam (egyik, másik fülre) még KMT tanácsára, nem bántam meg azóta sem. Szerintem amelyik hangfal tisztességesebb magassugárzóval van ellátva, azt érdemes is így teljesen a fül felé irányítani, viszont mondjuk egy polk rti-t a nyomulós magasaival már lehet érdemes "hangolni". Bár úgy is nyomulós, meg magasba húzós lesz sajnos tapasztalataim szerint, de mégis valamelyest javul a hallgathatósága.
-
dudika10
veterán
válasz
abridabri #13848 üzenetére
Kb szabályos háromszöget kéne alkotnia a két hangfalnak és a hallgatási pozíciónak. Ez így nálad se valami jó.
A két hangfal olyan távolságra legyen tőled amilyen messze egymástól vannak, és a magas sugárzók a füleid felé nézzenek kb.
A minimális távolság pedig a hangfal leghosszabb oldala legyen.(#13857) abridabri: nekem kis vackaim vannak és közel sem ideális az elrendezés mert számítógép előtt ülök így túl kicsik a távolságok (bár a leghosszabb oldalnál nagyobbak). Az egyik sajnos sarokban is van, de a reflexcső ki van iktatva (bár így is rossz a sarok elrendezés. De a háromszög szerintem kb mindenhol megoldható.
-
Henryk
aktív tag
-
Henryk
aktív tag
válasz
abridabri #10537 üzenetére
CAT7 helyett lehet hogy CAT5 lenne, ez nem tudom mennyire felel meg a célnak, de feleslegessé vált itthon 20 méter, ugy gondoltam hogy hangfalanként becsavarva 2x5m, vagy 4x2.5m, mert lehet annyi is elég hosszban, elég vékonykák, elég lehet ennyi?
Aztán majd talán később kipróbálnám rendes hangszórókábelle is, egyenlőre ez a leggazdaságosabb.Bár belegondolva milyen vékonyak a Logi kábelei amivel most szólnak.. De az is igaz, hogy most mély nélkül mennek, ami gondolom nagyobb igénybevétel lenne.
-
Ebit
addikt
válasz
abridabri #7236 üzenetére
Múszaki adatok is lfontosak, de elsősorban a meghallgatás a lényeges, valamint a használati körülményekkel érdemes tisztában lenni,kisméretú szoba+érzékeny hangfal csendes lakókörnyezetben, kisebb teljesitmény is elég,igy olcsobban juthatsz,minőségibb hanghoz.
A pc hallgatás során is érzékelni lehet lényegi külőnbséget a felvétel minősége alapján, valamint, érdemes,beszerezni,legalább egy átlagos fejhallgatót, amivel a szoba akusztika zavaró tényezőit ki tudod szürni.
-
törölt tag
válasz
abridabri #6912 üzenetére
nem.
azt mondja h a tipikus elektronikus zenek konnyebben reprodukalhatoak, tobb okbol. pl altalaban nincs szukseg akkora dinamika-tartomanyra, mint klasszikusok eseten es sokkal konnyebb visszaadni 1000Hz-es enyhen torzitott szinuszt egy v ket felharmonikussal, mint pl egy nagybogot. az eletronikusan torzitott enekhangokrol nem is beszelve. -
_ak_
addikt
válasz
abridabri #6839 üzenetére
Per pill 15W-os hangszórók vannak rajta.
BluEyes:
Nekem is így logikusabb, de már ketten állították az ellenkezőjét és elbizonytalanodtam. Az ónozás meg nekem sem hiányzott, csak a régi kábelek ónozva voltak.
Tristis:
Ez itt egy Harman Kardon AVR 132-es erősítő, azt olvastam a HK-ról, h van benne kraft, ill. azt korrektül ki is hajtható belőle.
Tehát akkor maradjak 100W környékén 8ohmon és minden fasza, másra annyira nem is kell figyelni.
Jelenleg egy genius ht 15W-os "szettje" van rákötve és bár maxra még ezt sem tekertem, de most is laptopról hallgatok zenét, analog csatin keresztül és -25db-en van az erősítő és nem mondanám, h hangos. Xbox-on jobb a helyzet, főleg a játékoknál, ott átlagba -30db-nél már kellően szól. Ha nem is holnap, de de le akarom cserélni a hangszórókat. Bár lehet, h nem szettel kezdek, hanem csak 2 fronttal, itt a ph-n is sokat láttam viszonylag.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, egyre közelebb kerülök a témához.
-
hétalvó
addikt
válasz
abridabri #6595 üzenetére
a nad-al, hogy jon neked ossze az a JBL? Hazimozira jo talan es rock zenere, de nem egy zenei darab.
Ahhoz a nad-hoz valami kis angol polcsugarzo illik leginkabb.A DAC magic-et pedig nem leszolni, nem lehetett itthon kapni mert annyira vittek, szerintem a CA azert nem olyan nagy nev, mint pl a NAD, ez az 1 cucca ami nekem igazan bejon, de ez is csak akkor, ha mindnkeppen PC-nek kell lennie a forrasnak, mint modtam squeezebox!
nem is biztos hogy a hangminosege miatt, egyszeruen nem tudok jobban iranyithato kijelzot elkepzelni ami kivalthat gy CD lejatszot. Volt HTPC-m, de azt nem lehet normalisan taviranyitani kikapcsolt TV mellett sotetben.
-
Tristis
őstag
válasz
abridabri #6595 üzenetére
Ezek pedig nem rossz holmik.... Biztos hogy nem hallottál különbséget?
Én cuccaim:
diy erősítő (higgyétek el, dúrván szól mondjuk becsült 200k-t tud)
Tannoy F4 (125e újonnan)Integrált kártya: szutyok, tompa, kopogós, semmi tiszta felső hang, zajos stb-stb.
Audigy 1: nagyon tiszta hang, megfelelő középtartomány, hangszerek egyben, tér nincs elvállva, kevés basszus
Esi: Tér megjelenése, hangszerek kezdenek szétválni, basszus nagyon szépen megjött, a zene nem esik szét komplikáltabb zenék esetében is. Pont azt adta, azt a keveset, ami hiányzott. A rendszer összeállt és már sehol sem érzek hibát benne (persze semmi sem hibátlan).
Szumma-szummárom én úgy érzem, hogy igen jelentős különbség van a kártyák között. Hozzáteszem nagyon fontos az IC kábel (Hangkártya, erősítő között) is. Ha 200Ft-os kábellel megy neki valaki ne várjon csodát, mert ott is elveszik nagyon sok minden.
Ha nem érzem különbséget az nagyon szívás
-
Cyrin
addikt
válasz
abridabri #6586 üzenetére
Jól mondtad, "tűnik". Azért mert teleaggatták mindenféle kütyüvel. Egyébként tényleg jól néz ki.
A Hivox hangerőszabályzója viszont szabályozza az analóg kimenetet, így símán egy aktív hangdoboz közhető rá (pl Dynaudio MC15, vagy Focus 110A) , mert azt ugye nem gondoljuk, hogy ha a windows szabályozza a hangerőt az bármilyen szempontból is megfelelő megoldás. Egyébként meg előerősítő vagy integrált kell.
-
KMT
addikt
-
-
KMT
addikt
válasz
abridabri #6558 üzenetére
Nem. Le kell halkítani a gépet. Erre is megéri költeni.
Minőségi, halk táp (amúgy sem árt); szabályozható, vagy eleve kis fordulatszámú ventik mindenhol; halk vinyók, és AAM (seek hangot csökkenti).Ha tuningolsz, és sok hőt termel a géped néha (játék, stb), akkor csak a ventiszabályzás marad (már ha van ház hűtés). Így amikor kell, akkor hűt, amúgy meg csendes.
Mai vga-knál a 2D mód megfelelő beállításával is sokat lehet csendesíteni.Szóval ne add fel szerintem a PC alapú zenehallgatást. Ez a jövő. (: A hdd amúgy is jobb "futómű" mint egy átlag cd lejátszó, utána meg minden csak a DAC-on múlik. Sőt, megspórolsz egy újabb cd írás+olvasás fázist.
-
Cyrin
addikt
válasz
abridabri #6558 üzenetére
Felejtsd már el azt a batár zörgő PC-det, az nem kell hozzá...
1. SqueezeBox + Squeezenetwork
2. WDTV+külső winyó vagy pendrive
3. Popcorn Hour -
Cyrin
addikt
válasz
abridabri #6556 üzenetére
Azt látom, hogy nem érted, olvass utána van ott egy teszt is róla...
Ezek ma már nem indokok, a zörgő pc-t teljesen ki lehet zárni a zenehallgatásból, anélkül, hogy feladnánk HDD-n való tárolás által biztosított kényelmet. Pl egy WDTV is el tudja látni a feladatot, sőt jóval többet is...
Azért ma már durván nem ott tartunk, hogy ha meg akarunk szabadulni a zörgő pc-től, akkor ki kell írnunk CD-re a hanganyagot....
-
törölt tag
válasz
abridabri #6552 üzenetére
Én inkább szavazok a külön DAC-os megoldásra. Feltéve, ha CD-lejátszó alatt újat értesz, mert használtan talán ki lehet fogni valami jobb, régi, modifikált darabot, ami jobb lehet.
Esetleg azt is megcsinálhatod, hogy kinézel egy CDM1-es mechanikájú (ez az egyik legjobbnak tartott mechanika mai napig) régi Philips-et, aztán azután DAC. Szerintem DAC-ot is használtan nézzél.Egyébként miért akarod függetleníteni magad a géptől? Zajos maga a gép, vagy érzelmi okai is vannak?
Csak mert ha így áll a helyzet, nem árt egy jobb CD-írót is beszerezned, de legalábbis keményen odafigyelni CD-írásnál a lemez minőségére (tdk például elég pocsék, gyakorlatilag mind), meg a nem túl nagy írási sebességre... -
Auratech
őstag
válasz
abridabri #6335 üzenetére
Szóval ez egy preparált zene direkt efféle hatáskeltésre. Rátoltak 50Hz-nél és tettek alá még mélyebb basszust. Olyan mély hangok vannak rajta, ami csak a moziefekt-ultrasub hangszórók adnak le rendesen.
Ezt a zenét, amit mutattál, nincs az megvásárolható önálló, többutas hangdoboz, ami rendeltetésszerűen le tudna játszani. A legjobb sugárzók 18-20Hz-ig mennek le, de nem egyenletesen. A legjobb subládák között van olyan, ami megszólaltatja.
A Madách színházban a nézőtér alatt van egy kis helység effekt-subokkal.
Mikor Ádám kirepül azűrbe (ember tragédiája) megszólal a földszellem és visszaparancsolja. Akkor dolgoztak először ott ezek a sugárzók a megnyitó előadáson. Földrengésszerű, mélybarna hang, tehát inkább csak a belekben érezhetően, mint hallhatóan. -
Auratech
őstag
válasz
abridabri #6330 üzenetére
Megnéztem membrángyilkost. Szóval, amint látható, a normál hangfelvételekkel ellentétben itt nics 40Hz alatt vágva(persze nem meredeken) a zene. A vízszintes tengely a frekvencia logaritmusos ábrázolása. Látszik, hogy a hangteljesítmény 1/3-át a 100Hz alatti hangok veszik le, ami az erősítőre is érvényes. Ezért nem lehet kihajtani a zenét a hallható 60-70%-ra.
A templomi nagyorgona megy le 24Hz-re a legmélyebb regiszterben. Más természetes zenei hang nem akasztja ki a hangszórót (kivéve szélzaj a mikrofonokban).
Itt, a Basstronics zenéjében rendesen befigyel a 10Hz is, gyanítom, lehet, hogy van még lentebb is 4-5HzNyilvánvalóan demózene, autókhoz, hifisóra...Tesztnek alkalmatlan. paraszvakittás...
A vágás nem azért van, mert sajnáljuk a basszusokat a hallgatóktól, hanem mert ritkán kelt hangélményt, az átlagos hangrendszereken és nem is vagyunk rá fülünk szerint érzékenyek.
Itt sem hallatszik, csak lebeg. Amikor a titkos bálnaszív-dobbanás meglódítja a membránt, a hallható 60-80Hz-en van egy 15Hz-el modulált basszus, ami a már kilengett membránt meglebegteti.
Ez olyan mint a balegyenes után még tolja az arcod a jóakaró. Padló...A legbrutálisabb basszust úgy tudja kedves mélységekre vágyó hifista elérni, hogy egy laposelem pólusait a bemeneti rca két pólusához érintgeti.
Menjetek hűsölni... -
Auratech
őstag
válasz
abridabri #6330 üzenetére
Vagy van nagyon mély 20-30hz körüli frekvencia, ami nem halható(ha olyan a hangszóró), de a teljesítményt szippantja rendesen, vagy a felvételen van egy nagy DC(egyenáram) ami az egyik fáziscsúcson képes kikönyököltetni a sugárzót.
Ami ilyenkor még számít, hogy ha a sub-hang indítása gyors, pld(moog-basszus) az erősítő túl tudja lőni, ha nagyon meredeken fut fel a jel, tehát több, mint 30%-ban lesz terhelve impulzusosan a mély sugárzó, hiába kicsi az átlagos előerősítés.Közben meghallgattam a videot
A mély hangokon van 20Hz alatti hang is, mint moduláció(mikor lengedezik a membrán-láthatóan) ezt egy erősítő majdnem egyenfeszültségként kezeli, tehát beterhel rendesen.
A normál zenei felvételeken 40Hz alatti jelek ritkán vannak olyan hangsúllyal, mint a látott klippben. Kivéve a mozik, ott van effekt csatorna külön erölködővel és subbal 12-50Hz-ig. (földrengés) -
jookomak
őstag
válasz
abridabri #5795 üzenetére
Nem csak én vagyok így. múltkor jöttünk haza a telekről: anyuka, kisgyerek áll a kocsi mellett, apuka meg lapátolja a homokot, bár szerintem nem a hangfalállványba kellett nekik, inkább homokozóba.
Egyébként hol lehet ezt a híres "tűzálló" kábelt venni, és mennyiért? valamint hogy kell hivatkozzak rá? mert ha elémraknak egy vasbeton rudat, tény, hogy tűzálló, de nem hinném, hogy jó lenne nekem
-
frankie!
őstag
válasz
abridabri #5747 üzenetére
Szerintem ne aggódj, nem lesz nagy baj az eltérő hosszúságú kábelből (a hajlítgatással/tekergetéssel vsz. többet veszítesz). ;) A hangfal/erősítő alkatrészeinek paraméterei vsz. sokkal jobban szórnak a két csatornát tekintve.
Egyébként sok vájtfülű két azonos fajtájú de eltérő hosszúságú kábel közül a hosszabbat tartja "jobb hangúnak". Nekem ilyen téren nincsenek érdemleges tapasztalataim...
-
Rozoga62
tag
válasz
abridabri #5670 üzenetére
Egy használati útmutatóban találtam, hátha segít valamit...
Hangsugárzók bekötése
Alkalmazott kábel
Ajánlatos jó minőségű, kifejezetten e célra gyártott hangfalkábelt alkalmazni.
Minimum 1,5 mm2 keresztmetszetű sodrott vezeték alkalmazása javasolt. A leginkább
megfelelő a tömör, bikábelezésre – magas- és mélyszekció külön-külön történő
bekötésére – alkalmas kábel használata.
Lehetséges bekötési módok
A hangsugárzók bekötése történhet szimplán (egyetlen hangfalkábellel), vagy
bikábelezve.
A bikábelezésre
alkalmas hangsugárzót arról lehet megismerni, hogy két pozitív – általában piros – és
két negatív – általában fekete színű vagy jelzésű – csatlakozóval rendelkezik, melyek
polaritás szerint össze vannak kötve egymással.
A bikábelezés lényege, hogy a magas- és a mélyfrekvenciák külön-külön ér-páron
érkeznek a hangsugárzókhoz, kevésbé zavarva ily módon egymást. Ennek
eredménye, hogy tisztább közép- és magas hangtartományt kapunk.
A bikábelezés történhet kifejezetten bikábelezésre alkalmas kábellel (2 ér-párat
tartalmaz, tehát 4 vezetőszál van benne), vagy két darab szimpla kábellel. Mindkét
megoldás esetében a kábelek megfelelő (azonos színű vagy jelzésű) szálait az
erősítőnél közösítjük.
Bikábelezett bekötés esetén az arra kiválasztott hangsugárzók csatlakozójából el kell
távolítani az átkötő lemezeket a szorítók meglazításával. A hangfalcsatlakozón a
felső csatlakozó-pár a magas- és közép-hangszóróké, míg az alsó a mélyeké. Ez
abban az esetben fontos, ha olyan kábelt alkalmazunk, ahol a magas kábel-pár
eltér a másiktól (pl. vékonyabb, mint a mélyé). Ha a két érpár azonos, vagy két
egyforma szimpla kábelt használunk akkor mindegy, hogy melyik hova kerül, csak a
polaritásnak (piros/fekete, +/-) megfelelően kell bekötni a kábeleket. Ez esetben a
kábeleket az erősítő kimenetén közösíteni kell, azaz az erősítő hangfal kimeneti
pontjaira egyenként két ért kell bekötni.
Szimpla kábelezés esetén az átkötő lemezeket nem kell eltávolítani a
hangfalcsatlakozóból, így a kábeleket Ön a megfelelő polaritással alulra vagy felülre
is bekötheti. Kérjük, ügyeljen arra ennél a bekötési módozatnál, hogy a csatlakozók
jól meg legyenek húzva, hiszen a jel most az összekötő lemezeken megy keresztül,
ezért annak nem megfelelő csatlakozása esetén torzítás, recsegés, vagy valamelyik
tartomány – magas vagy mély, attól függően, hogy az alsó vagy a felső csatlakozóra
helyeztük a kábeleket – hiánya jelentkezhet. -
törölt tag
válasz
abridabri #5568 üzenetére
Agyon vannak kompresszálva a zenék, ami egy hifibb cuccon nem túl hifin jön ki sajnos (meg persze eleve a forrás sem túl jó legtöbb esetben). Kocsiban illetve átlag hangrendszerrel jó, de egyébként valóban amiatt a rossz minőség. Próbáld meg a Bartókot. Én csak azt néztem, és hallgattam is jó darabig, mert valóban egész kellemes volt. Nem egy komolyzenei CD-met verte hallgathatóságában, magam sem értem egyébként, miért. Én emiatt határoztam el, hogy mindenképp beszerzek egy tunert.
-
-
törölt tag
válasz
abridabri #5544 üzenetére
Na jó, ebből még nem következik, hogy az összes többi is ilyen. Én múltkor egy kb. 15 éves sony magnót kötöttem rá a fejhallgatókimeneten át az erősítőmre, és a rádió (bartókot néztem csak) egész kellemesen szólt azzal is. Ezért gondoltam rá, hogy egy normális tunert érdemes lenne beszerezni. Például azok a csodaszép analóg pioneer tunerek milyenek?
-
-
törölt tag
válasz
abridabri #5445 üzenetére
Szerintem nyugodtan vedd meg az asus hangkarit, lényegesen jobbat ennyiből nem fogsz kihozni. Esetleg némileg jobb lehet - ha jót veszel - egy használt, de ősrégi CD-lejátszó (egyébként az enyém jólműködésének titkára már rájöttem egy ideje, azóta semmi baja, le is kopogom
). Vagy csináltatsz valakivel külső DAC-ot 20k-ból.
-
biker
nagyúr
válasz
abridabri #5423 üzenetére
sajnos nem nagyon ismerem a mai piacot ebből az irányból, de kb ami belefér
Nekem anno egy Diamond Monster Aureal Vortex 2 volt a gépben, ez volt 2001-2002 körül 13.000 Ft (más néven MX300)
és állat volt. hardveres gyorsítás, saját 2MB ram (bővítve 4MB-ra), saját hardveres hangszer tár a generált zenékhez, ahhhh.Lényeg:
- jel/zaj szint ha van ráírva, akkor 100db feletti legyen!
- hardveres kivitel! ha csak egy 3-4cm magas csík, ami épp végigér a busz felett, akkor felejtsd el. Jó hardveres kártya akkora, mint egy közepes VGA
- legyen saját memóriája! segít levenni a terhelést (ha ma még ez divat?!)
- 24bit 192kHz, ez az 5.1 lekeveréshez kell, talán minden kártya tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- Philips PowerPro Aqua Porszívó és felmosórendszer FC6404/01
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest