- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
belashx
senior tag
Köszönöm az észrevételt, javaslatot!
Sajnos a hifit nem tudom átrendezni a tetőtéri rész alá, pedig ez már az én fejemben is megfordult. A legfőbb gyanúsítottam jelenleg az erősítő. Megvettem a Phonarokat, és azt kell mondjam, egész más szint. A nagy hangerős rikácsolás maradt, de azért nem annyira durva, mint a Celestion-ökkel. Kipróbálom majd másik erősítővel is, de korlátozottak a lehetőségek. A hangsugárzónak is van egy közép(magas - pl. torzított gitárok, néha a hegedűk bántóan élesek) kiemelése, de tényleg sokkal jobb a helyzet, mint régen. A rockzenéknek megjött dögje végre.
Nem bulizásra kell, de szeretem viszonylag hangosan hallgatni a zenéket. -
dnielrable
csendes tag
Utólag is köszönöm a tippet, ma érkezett meg a Tangent páros és egy kisebb hibát leszámítva egészen jól szól. A hangfalakról sajnos lemaradtam, de fejhallgatón keresztül is teljesen más hangzást nyújt.
Egy új RCA kábellel kötöttem őket össze, próbáltam hangfalakkal és külön csak fülessel is, de egy alapvető búgás mindig hallattszik. Tudnék esetleg még valamit javítani, hogy ezt csillapítsam?
-
Gabor970
addikt
Érdekes, engem is mostanában kezdett vonzani a kazettázás is. Épp előkatattam a szekrényből azt a kb 80db TDK SA90-es kazettát, amikre anno jellemzően tesóm LP-it vettem fel Aiwa AD-R 450-es deckemmel
Jó kis dollárosboltból (intertourist) 10-es dobozzal vásárolt kazik. Micsoda élmény volt csak felbontani a 10-es pakkotOtt sorakoztak a kazetták....
-
Ear001
addikt
Én a Teac-ot, de előbb ezt, meg a folytatását átolvasnám a helyedben.
Az a baj, hogy manapság fejet, gumigörgőket, szóval a nagyon fogyóeszközöket szinte lehetetlen felhajtani. Aztán szokott ezekben lenni néhány igen spéci IC, főleg a vezérlésekben, amik szintén aranyáron tudnak menni. Ráadásul magnót kép alapján totális lutri venni. Nem látod a gumik, görgők, szíjak kopását, nyúlását, a magnófej állapotát se nagyon, meg azt se, hogy a mechanika mennyire csattog, nyikorog.
-
Gabor970
addikt
Ahamm, nekem is voltak ilyen szándékaim. Jobbnak gondolom a HiFi videomagnót, vagy asztali CD recordert ha tényleg odahaza hallgatni is akarod.
Nemrég vettem Pioneer PDR-609-es CD recordert, az tud olyant, hogy az LP rögzitésnél dalonként új track lesz a CD-n, és nem egy track az A oldal, +1 track a B oldal. HiFi VHS magnó jellemzően jobb mint a legtöbb kazettásmagnó, ráadásul a CrO2 kazetták nagyon drágák/nem kaphatóak, vasoxidos minősége meg tényleg meglehetősen gyengécske.... Mondjuk nálam van egy kifogástalanul működő Akai GX4000D is
Néha arról hallgatok DireStaits-t. Jólesik nézni ahogy forog az orsó....
-
Gabor970
addikt
Én a 740-es denont választanám. A többi már lassan vintage kategória. Inkább szobadísz, mint használati eszköz. Megkérdezhetem mi az oka, hogy kimondottan kazettára szeretnél felvételt készíteni? (nekem joungtimer/oldtimer autóban való használat jutott hirtelen eszembe)
ui.: azért a 18e-ért Borsodban hirdetettel óvatos lennék. Az nem műszakilag hibátlan-tökéletes darab, hanem üzemképes.
Oké, látom a vaterán van egy normálisnak tűnő is huszasért. -
trufa12
addikt
Az nem kevés
a szoba kevés 4 hangfalnak, de még 2 nagynak is
Ezért bosszankodom hogy szar az akusztikaDe mind1 ez van egyelőre. A hs500 nagyot szól, de hangminőségre nem nagy valami .A pio jobb pár fokkal .De amit idáig legjobb hangfalat hallottam azok a saját mb-quart ql502s-im voltak .
De mint mondtam nem a tökéletes minőségre mennék, csak örülnék ha úgy tudnám őket hallgatni ahogy az elrendeltetett . De majd annak is eljő az ideje .PA nem kell mert nem tudnék mit kezdeni velük
levinné az agyam, ablakot azért nem akarok törni. Azért vettem eme 4 hangfalat mert hangerőre elegek lennének csak egyelőre még nem tudom hallgatni őket.
-
trufa12
addikt
Elég lenne(csak nagyot tud durrani 4 hangal) én meg azt szeretem. Itt a bútorokkal van gond, de egyelőre nem tehetem meg a módosítást.
Annyit csináltam most lekaptam a szekrénytetejéről a hangfalat,Egyébként pioneer cs 997
orion hs500 . Piót hallgatom most, így elfogadható a hangzás.Szóval nem egy világmegváltó új technológiáról van szó.Hanem natur hifi.
-
eclipse006
őstag
Nálam igaz nem az FA950-es járt, hanem a kisebb testvére FA910. De nagyon kellemes volt a hangja. Azért ez a 950-es jóval komolyabb, felépítését illetően is.
A CD930 és 920 között elég nagy a különbség, ha belefér, a 930-as érné meg jobban. Viszont a mechanikát illetően, a 920-asba könnyebben találnál ha esetleg úgy adódna. -
Khaal
őstag
-
törölt tag
Ez a két gép nem csak színben, hanem hangban is harmonizálna, és meg is éri a 35ezret a páros, ha a CD-játszó olvasófeje nincs elhasználódva. DX7222-m volt is korábban, szerettem is ahhoz képest, amennyi az ára volt, ugyanazt tudom mondani a hangjáról, amit az erősítőéről írtam. Korrekt, hosszútávon hallgathatós készülékek, az ilyenekre szokták mondani, hogy annyit vállalnak, amennyit teljesíteni is tudnak.
-
törölt tag
Ahogy én tapasztalom, a zárt hangfal gyakorlatilag ugyanolyan érzékenyen reagál a falakra, a sarokra. Meg zárt hangfalat csak az elég régiek között találsz, - ami nem baj persze, sőt
- de akkora méretben, ami elektronikus zenéhez kell, már ritkább az előfordulása.
Amúgy egyértelműen inkább az első variáció, nem kell annyira szétpakolni azokat a hangfalakat, csak szétesik a tér.
-
törölt tag
Csak a saját véleményem:
az első a szimpatikus. ebből indulnék ki.
Mod1: a ruhás szekrényt (ha már úgy is építeni kell) én a kanapé mögé raknám 40cm vastagságban, kicsit elnyújtva. Az ajtaját pedig perforáltra, vagy függönyösre kellene kialakítani. lenne funkciója a ruháknak, adna csillapítást. (sokkal több direkt hangot kapnál, jobb lesz a sz.kép) illetve ha kijjebb kerül faltól ezáltal a kanapé az sem baj.
Mod2: Az ablaktól kicsit "beljebb" a mostani szekrény felé kellene rakni az egészet(hifi) legalább 1,5m-el
Az ablaktól 25-30cm távolságra valami sűrűbb "fodros" függöny.
(itt a két oldal közti hangszínkülönbséget orvosolnám ami a rendezői jobbról kemény felület, balról a "tágas tér" okozna.)Mod3:A falra ahol most a (barna kocka szekrény van) kellene rakni "valamit" ami megtöri a két legtávolabb lévő fal párhuzamosságát, tehát bármi ami szöget zár be a fallal, könyvespolc szellősen megpakolva, lefüggönyözve 10°-os ang-al.
Nem tudom hogy ez neked menyire meredek, gondolom nem csak zenehallgatás céljára készül ez a helyiség. Ha ennél tovább szabad menni, akkor a dobozok mögötti falnak lehetne 2-3°-os ferdeséget adni
-
orbano
félisten
de látszott. a faanyag meg igen, drága, de attól még nem csinálok tüzép lerakatot a szobámból. én továbbra is gondolkodnék a helyedben a szekrények felezésén. nem csak hifi szempontjából, de amúgy is jót tenne annak a szobának. az alvás hol lesz amúgy? vagy ez nem háló?
-
KMT
addikt
Mindenképp próbáld meg hosszában elhelyezni! Pl a két szekrény mehet egymás mellé szorosan (le), utána az ablak felé a PC, és az ablak elé szimmetrikusan mehetnek a dobozok.
Ehhez tényleg kell majd egy "fotel". Én ilyet használok, kényelmes, könnyű elhelyezni, és félretéve szekrényként is kiváló.
-
törölt tag
Minek neked két szekrény?
Amúgy én azt tudnám javasolni olcsó megoldásnak, hogy amikor zenét hallgatsz, akkor kihozod a hangfalakat a szekrény elé. Mondjuk széjjel teszed őket 120 centire, a szekrénytől legyenek 40-50 centire, akkor te leszel jó 1 méterre az ő általuk kifeszített síktól, de ez a hangfalaktól megvan 120 centi (lusta vagyok utánaszámolni, de szerintem ok a távolság), vagyis megvan az áhított háromszög.
Jobbat én sem tudok most így, hogy ne boruljon föl a szobádban a harmónia.
Persze lehet te nem olyan szertartásosan hallgatsz zenét, mint mondjuk én, aki leül, és leragasztja magát egy helyre.
-
törölt tag
Hát nekem egyik rosszabbnak tűnik mint a másik, ha jól értelmezem.
Biztos az a 60 centi a két hangfal között? Azért az nagyon kevés, legalább kellene 130-140 centi szerintem.
A sarokba helyezős megoldás pedig álló hangfalnál (azaz itt pláne, igazából sose jó) szintén nagyon rossz. -
törölt tag
Ha akusztikus zenéken kellemes, akkor mégsem teljesen egy liga a polkkal.
A női énekhangos "sz"-ek sziszegése lehet cd/dac bűne is ahogy én tudom.
Végülis lényegtelen, úgyis cserélni fogod valami jobbra, kérdés, hogy mire, mert azt nem olyan egyszerű eldönteni, ha a stílusok széles tárházával fogjuk "kínozni".
(Nálam egyszerű volt a döntés, mert jó nagy %-ban elbillentem az akusztikus zenék felé, így csak azt is vettem figyelembe, pedig azért még mindig felkerül Ozzy is.)
-
orbano
félisten
ááá én ezt az autóhifizés minden stádiumában végigéltem. fél év kellett ahhoz hogy egy hosszútávon hallgatható rendszerem legyen, de még mindig hiányoznak dolgok. persze most már konstans a "hifi érzés", de előtte vagy 6 alkalommal volt az, amit mondasz (első szett megvételekor, fejegység csere után, erősítő megvétele után, első szett cseréje, majd a keresztváltó/hangproci tisztességes beállítása után... és még jön a kábel és a bejáratódás
).
az itthoni cuccomért is oda voltam, futkosott a hideg a hátamon annyira tetszett, most meg... meghallgathatóak rajta a zenék, kiegyensúlyozott, de semmi extra (persze nem is az, wharfi diamond 8.3). -
törölt tag
Most meglepődtem kissé. Én mondjuk nem hallottam, de hifi piac tesztben most is olvastam, ott ezt írják többek között: A magastatomány nem változott, ugyanúgy finom, szellõs jellegû.
Hát érdekes. Erősítő, vagy kábel miatt meg csak nem...
Amúgy tudom, milyen vacak, ha a magas kemény, a polknál volt alkalmam megtapasztalni (persze annál is van keményebb). Ez egy szokásos trükk ebben az árkategóriában, hogy részletesebbnek, meg izgalmasabbnak, lenyűgözőnek hasson a hang.
Komolyabb jellegű zenékben sajnos egyáltalán nem lehet elmerülni, ha így szól. -
törölt tag
Amennyiben még mindig azzal a bizonyos ortofon om dj s hangszedővel próbálsz boldogulni, úgy nem is csodálkozom. Szerezz be valami normálisabb (ne dj) hangszedőt. Mert a mostanidon szerintem a pontos beállítás sem segítene.
Egyébként jobb is, hogy eltűnt az a bizonyos sablon, mivel a nullapontok nem jó (nem a hangkarnak megfelelő, hanem az univerzális heybrook-sablon alapján) helyeken voltak rajta, épp most csináltam újat. Még kell egy a túlnyúlásnak, aztán már csak türelem kell sok így délelőtt...
-
Khaal
őstag
Meghozta a posta az új hangfalakat, gyorsan be is üzemeltem őket.
Elsőre, így fél óra hallgatás után sajnos zavaróan soknak találom a magas hangokat, lehet ez se lesz sokáig használatban nálam.
A mélyek terén viszont pozitívan csalódtam, a méretéhez képest egész kellemes a basszusa.
Adok azért neki még egy-két napot, hátha megszokom majd a hangját.
Bevallom a kinézet alapján jobbra számítottam, de mondjuk ennyi pénzért nyilván nem kapok felsőkategóriás hangzást. -
KMT
addikt
-
róbert gida
tag
Az erősítő végfokát terheled vele ezért hamarabb melegszik fel és ha nagyobb hangerőre teszed tönkre is teheted vele !Sok erősítőt javítottam már életemben amit hasonló okok miatt mentek tönkre .A régebbi vidi orion és főleg stk IC-vel szerelt végfokok 8 ohmosak amihez ha 4 ohmost kötsz az a végfok tönkre mehet .Lássuk be ehhez nem kell nagy ész ,hogy a 4 ohm fele a 8-nak kvázi a rövidzárhoz közelebb van az értéke .Ha a régi kicsi orion erősítőd van abban (ha 2x20w -os )tranzisztoros végfok van ha a nagyobb teljesítményű abban ic-s.A végfok egyikben sincs védve se relé se koppanásgátló csak egy tekercs ami a hangfal kikapcsolási jelenségből adódó védelmet jelenti.Ha nem teszed nagy hangerőre és viszonylag hosszú vastag kábeleid vannak akár évekig használhatod így még 10-12 órát is.A baj akkor van ha csutkára teszed huzamosabb ideig ,mert a végfok ha úgy döglik meg akár kimehet a hangszóróra egyenfeszültség az pedig a hangszórót is tönkre teheti.De ha nálad ennyi ideje megy így akkor olyan nagy baj nincs.
-
-
törölt tag
Hát ha hungaroton/qualiton/pepita, meg egyéb keleti (kivéve japán, meg talán egyes/korai indiai) nyomás, akkor nem sokat: komolyzene párszázat, könnyűzene 1000-et, max. 1500-at. Nyugati nyomás már pár ezret (3-4-5), ha ritka kiadvány/első kiadás egy híresebb együttestől, akkor több tízezret is akár (vagy még többet), de sok függ attól is, hogy milyen állapotban van a lemez, és az sem utolsó szempont, hogy a borító.
-
törölt tag
Ha gyorsan kell neki a pénz, akkor elmehet használt lemezekkel foglalkozó boltba, de ez esetben nagyon olcsón kell megváljon a lemezeitől. Ha reálisabb összeget akar érte, akkor hirdesse őket vaterán, ez viszont hosszadalmas, időigényes lehet.
Duracellm...:
Próbáld meg visszahúzni 12dB-vel a preampot a lejátszóban, és eléd tárul a valóság.Ezt most őszintén szólva nem is értem, de lehet jobb így.
-
törölt tag
-
AMDFan
addikt
Elbeszélünk egymás mellett. A hangfal dobozának mérete elég lehet egy 15nm-es szobába. Sőt még sok is lehet ha a 3nm-es WC hallgatja valaki
Nyilván egy kis cucc kis légtömeget mozgat meg, nagy cucc meg nagyobbat. Viszont ha beraksz 2 böhöm álló hangfalat 8" mélyekkel 15nm-re az minden lesz csak nem élvezhető zene. Szóval az a kis wharfi elég lehet, csak még mindig nem tudjuk mekkora szobába.
A másik az, hogy ez elvileg 50Hzig megy le valahány db eltéréssel. Ennél sokkal lejjebb csak a nagyobb membránnal szerelt állók mennek le, mondjuk 40ig, de ott megint bejön a képbe az, hogy álló hangfalból jót találni olcsón nem egyszerű.
-
Pety
senior tag
Kicsit furcsáltam elsőre,hogy én vagyok hülye de elképzelni sem tudom normális erősítőn ezt hogyan viszed véghez.Azt hiszem ez már az a kategória amit én nem hallgatok
Ha külön panelon van csak a riaa akkor egy mozdulattal ki lehet kötni,nekem külön dobozban van tehát csak kihúzom a csatlakozót és máris vonalszintű a bemenet -
Pety
senior tag
Az ilyen jellegű tanácsokat szerintem hanyagold,hogy kötsz ki egy riaa korrektor egy beültetett panelon?Rég hallottam ekkora marhaságot ez kb olyan mintha kiköttetnél egy USB csatlakozót és helyette majd berakunk egy RCA-t.Szerintem csak magát nevettetné ki bárhol ha ezt elmondja egy szervízben,egyébként is ez kokányolásnak hívják......
-
karyo
senior tag
a beállítás menete kb ez, de abból, amit leírsz az jön le, hogy nagyon valószínű, hogy sérült a tűd. Ez az egyik dolog, másik, hány órát ment kb? Azt tudod, hogy normál használatban a gyémánt tű max élettartama 1000 óra. Dj tűknél ez inkább 500-600 óra. A hi-fi hangszedők esetén átlag 2g a tűnyomás. Otthon azért sem árt ilyen, mert a dj tűd jobban koptatja a lemezt is a nagyobb tűnyomással. Én otthon biztosan nem használnék DJ hangszedőt.
És ha már ortofon-ra cserélnél ajánlom a hi-fi hangszedőket nézd meg, ne a DJ-s vonalat.
Jó alapnak pl ortofon ff15 xe mkii, de ilyet csak használtan kapsz, érdemes aukciós oldalakat nézegetni.
-
Pety
senior tag
A toronymagasságot szerintem a különböző tűk miatt kell szerintem állítgatni pl a Concorde széria de a többit azt szerintem jól csináltad,valószínűleg az nem tett jót a tűnek,hogy 2 centi magasból esett a lemezre vagy lehet néha mellé is ment.
Tűnyomást így tudsz állítani ahogy leírtad az ellensúlyt addig tekered amíg a kar lebeg(közben antiskating 0 állásban) amikor ez megvan nullára állítod a jelzést.Majd beállítod a megfelelő tűnyomást antiskating ugyanannyira.Ettől pontosabban tűerőmérőt kell venni az egyszerű billenős fajtától a digitálisig minden fajta jó és avval állítod be.
Amiket pedig linkeltél discózásra valók,azoknál nem a hangminőség a legfontosabb,nem hiszem,hogy nagy különbség lesz hangzásban. -
karyo
senior tag
na most akkor én is feltennék egy kérdést: be van rendesen állítva a lejátszód? Tehát ki van egyensúlyozva a kar? Tűnyomás ok? Antiskating be van állítva, a tűnyomáshoz mérten?
A hangszedő nem hinném, hogy egykönnyen elromlana. A tű sokkal könnyebben sérül, amikor leejtetted, fenn volt a tű is? Rossz tűvel nem szabad lemezt gyalulni, ráadásul ha a tűszár sérült, az simán torzíthatja egyik oldalon a hangot, hiszen a barázda bal oldalán tapogatja le a bal, míg a jobb oldalon a jobb csatorna rezgéseit.
Szóval első lépésként balansz, tűnyomás, antiskating beállítások, ha az jó, akkor új tűvel kell kipróbálni. Az ortofon fejek egyáltalán nem rosszak, sőt. Az a technics, amit kinéztél nem egy nagy kategória, hiba lenne egy jó ortofon fejet erre cserélni. Amúgy technics-ből 270C jó, de nem annyira, hogy egy kewl ortofon pick-up ot lecserélj vele. Főleg azért is nem, mert az ortofonok karaktere sokkal lineárisabb, mint a technics.
Én először letisztáznám, mi is a baj, aztán ráérsz még cserélni.
-
Khaal
őstag
Rákötöttem a kis Orionra, így egy kicsit kellemesebb a hangja, de a torzítás, sziszegés így is megvan, csak az Orion dobozain (HS-9 Mambó) nem jön ki annyira a dolog. Celestiont jelenleg nem tudom rádugni az Orionra a hülye din csatijai miatt, de sok értelme úgyse lenne, nyilvánvalóan a lemezjátszónál van a gond, az erősítő és a hangfalak csak annyiban szólnak bele, hogy még jobban kiemelik a hibát.
-
Khaal
őstag
Megcseréltem a kábeleket, a torzítás átköltözött a másik oldalra, igaz valamivel mintha gyengébb lenne, de így is nagyon sziszeg, főleg énekhangnál.
Antiskatinggal is lehet valami mert pár lemezem ugrál mindenféle beállítás mellett, egyedül az segít ha felrakom a tűnyomást az ajánlott érték fölé (3.5-3.75 grammra). -
karyo
senior tag
sajna az olcsó(bb) hangszedők szinte mind kiemelnek magasban. Mégis, ezek közül az egyik legjobb szvsz a technics epc270c, erősítőn kicsit vissza kell venni a magasból, és egész elfogadható a hangja. Jó a tere, a sztereója, komolyzenére sem rossz. Vaterán használtan nagyon olcsón hozzá tudsz jutni, sininél meg tudsz tűt venni bele. Arra figyelj, hogy szférikus és elliptikus tű is van hozzá ( 2E /4E áron ), érdemes elliptikusat venni, jobbak a letapogatási képességei.
-
Ebit
addikt
mi más okozhatja még a magas hangok torzulását?
a RiAA korrektor,
van otthon másik erősitőd próbáld meg arról,vagy vidd haza a Marantzot.
Másik hangszedő az Audio Technika AT-95,esetleg a 110,vagy az Ortofon újabb szériái,de a vásárlás előtt nézd meg,hogy mekkora tömegű pick up-t javasol a gyártó a hangkarba,és olyan tömegüt keressél. -
Cyrin
addikt
hát ha valaki, akkor én rengeteg cd-t ((és sok LP-t is)) vettem eredetiben, de nyilván már azok is flac-ban csücsülnek a NAS-on, és az összes flac zenéimnek kb 90 %-át adják...
egyébként élég bosszantó amikor a cd-k lejátszahatatlanná válnak, ezért is kell a másolat.ja, még annyit, hogy rendszeresen jelennek meg cikkek magyar elérhetőségű online zeneboltokból, és hogy hogynem mindig az a konklúzió, hogy egyik se jó, nem éri meg, idehaza, marad a letöltés. Épp múlt héten rendeltem egy blues dvd-t, pőersze nem volt készleten, de mennyivel szívesebben letöltöttem volna ugyanennyiért, akkor meglenne, és postázgatni sem kéne...
-
Tristis
őstag
Sajnálom, nem igazán tudok egyetérteni. Viszont Metallica koncertre a legdrágább jegyet vettem meg és ahova csak tudok elmegyek koncertet nézni. Persze ebből nem jut pénz a Judast Priestnek, de talán nekik nem is kell... Ízlések és pofonok. Ha kész lesz a lánc talán beszerzek egy pörgettyűt és eltolok rajta egy-két cd-t, de az nem most lesz. Mondjuk nekem még van időm rá....
-
Nos, kép alapján a trafó és pufferkondik között ami fűthet az ellenállás, mivel feszstabot nem látok. Ez az ellenállás pedig combos darab, ránézésre 2-5 w körüli, tehát fűthet mint állat. Persze ez lehet feature, és nem bug, csak nem vetted eddig észre
De mivel egy darab van belőle, nem tűnik nekem gondnak ha fűt, hiszen a jó oldal is ezen kapja a feszültséget.
Végfok: jó lesz, ha monoban szól rendesen mind a két hangfalad, így inkább a bemenetek felől kezdeném el méregetni a feszültségeket menetközben, szigorúan a földhöz mérve.
Küldj rá 1khz szinuszt moderált hangerővel, és mérd végig szimmetrikusan hol tűnik el a fesz. Na ott a gond
mod: ha zavar a melegedés akkor cseréld ki az ellenállás körüli kisebb kondikat és az ellenállást egy újra, ügyelve a paraméterek betartására. A kondik öregszenek, és lehet több áramot szipkáznak mint ellenállás enged. Bár ellenállás méretéből adódóan lehet inkább a nagy pufferkondikkal van sorba kapcsolva mint korlátozó
De a hibás csatornához szerintem semmi köze, ez tápköri alkatrész (ami nekem is melegszik egyedül a marantzomban). -
-
Toncsi
aktív tag
Én egy E-mu 0404 pci-t cseréltem le Squeezebox Classicra.
A változás? Döbbenetes. Szvsz nagyobb volt a különbség, mint az alaplapi retek után az E-mu. De felesleges is méregetni, nincs értelme, nem egy kategória.
És nem akarlak megbántani, de nem egy helyen olvastam, hogy az M-Audio csak a nevében audiophile, az Emu-t jobbnak tartották. -
-
Cyrin
addikt
sztem a neked megfelelő szolgáltatás alapján dönts.
a CD játszó buta egy dolgot tud lejátszani, alapanyag igényes a működtetése írott vagy eredeti cd-k, könnyen elromolhat (mozgó alkatrészek, lézerfej), nem fejleszthető (ha nincs rajta digitális kimenet), viszont önmagában is működik.
az USB DAC-kal már jobb a helyzet, mivel nyitottá válik a lejátszás, a számítógép miatt, így bármit le tudsz játszani, nincs benne mozgó alkatrész, hátránya, hogy mennie kell a gépnek közben, ami hangos lehet, nem fejleszthető, a gép előtt kell lenned, ha váltani akarsz, innentől a gép a hifirendszer közelében kell legyen.
egy Squeezebox esetén az USB DAC előnyeihez hozzájön még, hogy a gépnek nem kell mellette lennie, lehet bárhol, akár a kamrában is, mivel wifi-n éri el vagy kábelesen, és távirányítóval lehet kezelni, van megjelenítője, netes rádiókat lehet hallgatni rajta, és bővíthető, mivel később bármilyen külső DAC hozzákapcsolható hangminőség javítás és bemenetválasztás céljából. hátránya az előnyeiből fakadóan, hogy kell hozzá egy számítógép, szerver, vagy NAS.
Squeezebox Touch - ehhez már nem kell számítógép se, elég rádugni egy külső HDD-t...
-
karyo
senior tag
Arra emlékszem, hogy ez egy zafírtűs, fakeretes csoda volt. A kinézete még Ok, de a zafírtű irgalmatlan gyorsan degradálódott, és sajna jó pár LP-met le is gyalulta...
Amúgy tisztában vagyok vele, hogy legalja kategória, csak akkor voltam még tudatlan. Úgyhogy váltottam magnóra, az pl videoton volt, és egy klasszissal jobb, mint az a csehszlovák csoda. Volt videoton reciever-em is, és amíg le nem égett, addig nagy megelégedéssel használtam.
A magyar Hi-fi ipar szvsz nem volt rossz. Mind az Orion hifi cuccok, mind a vidik ( kivéve hangfalak ) jók voltak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest