- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
válasz
Mezga Aladár #133783 üzenetére
"Na ennyi, egy/két évig megint nem nézek be ide."
Sok, vagy kevés volt a diploma amit felsorolt? Csak, hogy tudja, hogy még tanuljon, vagy inkább felejtsen, hogy kedvedre tegyen.... -
válasz
Mezga Aladár #133783 üzenetére
Ha nem lenne meg hozzá a végzettségem, az se lenne valid ellenérv egyik általam képviselt állításra sem, hiszen érv mindenre kizárólag megfelelő hivatkozás lehet.
Továbbá ez egy olyan bot egyszerű szakma, hogy nem kell diploma nagyot téríteni, tökéletesen mutatja ezt például az, hogy a Cavern-t már 18 évesen, egyetem előtt letettem az asztalra.
-
válasz
Mezga Aladár #133780 üzenetére
Á, ez valami cuki próbálkozás lesz. Két mérnök informatikus, illetve egy villamosmérnök + egészségügyi mérnök diplomám van (ebben dolgozok), nyáron kezdem a doktorim a hallásvizsgálat témakörében.
Ezután szokott következni a "na de hány hangszeren játszol?" kérdés, eltaláltam?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #117808 üzenetére
Nekem aranyozott fém, szorítócsavaros banánhüvelyeim vannak, azok csavarjának menetmérete M10x1 mm-es. (Most mértem meg). Hogy a műanyag csavarós milyen, azt nem tudom.
szerk: a most a fiókban találtam M6-os menetméretűeket is.... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #117808 üzenetére
Tolómérô ? M4 talán ? Ha látsz vele identikus aljzatot neten (Kácsa?), annak adatlapja elárulja a robbantott rajzon. (Legalábbis így indulnék neki).
M3-am van a Pi-hez egy marék, az vikonka szerintem, M5-öt meg túl vastagnak érzem. Az öreg Onkyo-mé M4, de megerôsítendô a feltételezés.
Esetleg tedd fel itt
-
válasz
Mezga Aladár #111100 üzenetére
Túl sok érdemi hozzászólásod nem volt itt, hiányod ezért hát észrevehetetlen lesz
-
nLali
őstag
válasz
Ettől fontosabb, az emberi oldala.
Egy pólusnak elfér, hogy legyenek fékek-ellensúlyok. Van ilyen, meg van olyan vélemény.
Én úgy látom, hogy inkább a másik oldal, vagy akár egy-egy személy sértegetése, hülyének nézése inkább zavaró. Ebben mindkét tábor érintett sajnos. Ha mást gondol egy kábelről, attól még had legyen topikgazda.
Kúltúráltan beszélgetni nem csak akkor lehet, ha minden résztvevő véleménye egyezik.
Ahogy egy jámbor ember mondta volt a teniszpályán óbégató tehetős kisebbségi családnak : Uraim, a tenisz nem azért az úriemberek sportja, mert fehér ruhát hordunk, hanem azért, mert úgy viselkedünk. -
fererencz89
őstag
válasz
"Egy RCA-ért legerősebb esetben maximum 1000 forintot fair kérni, hiszen nincs hatása a hangra."
Kicsit talán erős, de szerintem nincs is ok-okozati összefüggés.
"Hangminőség természetesen nem tud változni egy darab dróttól."
Ez sem igaz teljesen. Amikor megvettem az első, hifis körben is elismert összekötő kábelemet (magyar, kisipari), a különbség egyértelmű volt. Forraszthattam is újra, majd inkább elajándékoztam.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Akkor ide [link] kukkants be .
-
válasz
Ez a fajta vélemény is leíródik, és ennek az ellenkezője is. Nincs ezzel baj.
-
denesdr
addikt
válasz
Be tudod bizonyítani az állítások helytelenségét?
-
ozzy711
őstag
válasz
Üdv az új világban!
-
karmaresz
senior tag
válasz
Mezga Aladár #88849 üzenetére
A tények:
Az idézett hozzászólásban volt egy mondatom, ami a kevésbé nagy nevű gyártókra, vagy használt erősítőkre, mint költséghatékony, de esetleg kompromisszumokat, illetve nagyobb utánajárást igénylő megoldásokra vonatkozott.
Továbbá volt egy másik gondolatom, amiben a kérdező által említett McIntosh és AR kategóriájában javasoltam még alternatívákat.Ha ezt a kettőt - a teljes mondanivalómat, továbbá a külön mondatba tagolást figyelembe véve - össze lehetett mosni, akkor sajnálom.
Első nekifutásra majdnem a kommented hangvételében válaszoltam kedves Aladár, de mivel a stílus maga az ember, így ezt a fajtáját igyekszem meghagyni annak, aki magáénak érzi.
Sok, nálam jártasabb ember van itt, de a 20 éves, középszintű felhasználói tapasztalatommal, a magam módján próbálok segíteni.
Ha gond van a fogalmazásommal, mondanivalómmal, nyugodtan lehet kérdezni, kiigazítani vagy javítani, akár visszamenőleg is. Szívesen veszem, amennyiben az normális hangvételű, tényeken alapul és nem csak hangulatkeltő, üres puffogás.
Hozzászólásod alapján az értő olvasás talán, a jó szándék viszont biztosan hiányzik.Részemről lezártam. Mindenki mástól elnézést kérek a válaszért. Az ilyen típusú kommentekre pedig nem fogok ezentúl nyilvánosan reagálni.
-
AMDFan
addikt
válasz
Neked meg egyáltalán nem kéne írogatnod ebben a stílusban...
-
kukulec
őstag
válasz
használtra gondolt szerintem a kolléga: Accuphase E-600 van most egy ismert fórumon másfél misiért.
-
AMDFan
addikt
válasz
Mezga Aladár #87386 üzenetére
Pedig lelkes olvasója vagyok AVX-en az ezoteris topiknak. Most a kék gyöngyök hatása az ami felülmúlhatatlan
Trendek jönnek mennek, a virtuális föld az már csak drága hóbort, a cd demagnetizálásra már senki sem emlékszik, most a kék gyöngyök a menők
Zseniális, mindenkinek ajánlom: [link]
-
fericske
addikt
válasz
Mezga Aladár #87386 üzenetére
Ez a szitu másnak tűnik.
Amit Gyuri leírt abból az jön le, hogy elsőre nem feltétlenül veszel észre különbséget.
Benne kell hagyni a rendszerben úgy egy hónapig, utána kivenni és majd akkor veszi észre a különbséget.
Én az usb kábellel voltam így. -
Snoop-y
veterán
válasz
Mezga Aladár #87155 üzenetére
Mondjuk ettol fuggetlenul egyszer lehet ,hogy lesz. Mashogy szol mashogy van masterelve.
Addig meg elvagyok a mostani lancommal -
Snoop-y
veterán
válasz
Mezga Aladár #87148 üzenetére
Bakelitre ugye elvileg ramondhatjuk ,hogy lossless analog.
Ez egeszen addig lehet igaz amig nem gondolkodunk el azon ,hogy milyen masterrol keszul a vinyl?
Sokszor cd source -rol van vagva jo esetben 24 bit high resrol.
De ha itt megallunk egy pillanatra elgondolkodni akkor hol is van az a hiresen nagy elonye a bakelitnek miszerint az egesz hanghullamot tartalmazza nem ugy mint a digitalis?
-
válasz
Mezga Aladár #87148 üzenetére
Korrekció:
Mindenki úgy kezdi a hifizést, hogy nincs neki nagy arca. Majd lesz.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82702 üzenetére
Ne butáskodjatok már!
A mikrofon membránja nem befelé mozdul vagy kifelé. Gondolj bele, hogy ha egy 1000Hz-es hangot akár csak 0,1s-ig hallasz, az már 100 teljes rezgés! Nem mindegy, hogyan kezdi?Az, hogy a dobhártyád merre kezdi meg a mozgást, erősen függ a hangfaltól mért távolságodtól (és attól, milyen más hangra ül rá az adott 1000Hz).
1000Hz-nél 17cm-enként fordul meg a fázis. -
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82700 üzenetére
Ha több DAC-od van több csatornához, akkor számíthat. Vagy az olyan vásárlóknak, akik ennyire hiszik, hogy ennek jelentősége van. Pl. én is Rubycon ZL low ESR kondikkal dampingolok a DAC-omban, holott minél nagyobb ESR-rel kellene, de ha azt a hifisek meglátnák, elszörnyednének, és megszólnának.
A hangszórómembrán nem kifelé VAGY befelé mozdul, hanem rezeg. Alapjaiban nem érted, amiről beszélsz.
Szuperpozíció, interferencia, fázisfutás fogalmaktól lehetne elindulni az értés felé. -
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82696 üzenetére
Ez nettó hülyeség. A csoportfutás számít, nem a fázis. Pl. egy 1kHz-es hang hullámhossza 34cm. Vagyis, ha 17cm-rel odábbállsz, máris ellentétes fázisban hallod.
Vagy csak szívatsz? -
AMDFan
addikt
válasz
Mezga Aladár #82696 üzenetére
szerk: közben rájöttem, hogy érted amit bkercso mondd... hagyjuk inkább
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82694 üzenetére
Mihez képest invertál? Nem érted, amit mondok. Semmiben nem különbözik egy invertált jel a nem invertálttól, zene esetében.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82692 üzenetére
Nem tudom, mit fordít meg, de az is fázisfordítás, igen. De csak a hangszórók relatív fázisa számít. Minden készülék késleltet valamennyit, így abszolút fázisnak eleve nincsen értelme.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82685 üzenetére
Mindegy a fordított fázis, mert nincs abszolút fázis.
A föld legyen bekötve, mert az árnyékol!Nem kell mókolnod, ezt már kitalálták.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82683 üzenetére
A "-".
Nehogy olyat vegyél, amelyiknél össze van zárva a - és a gnd, mert az zárlattal terheli a forrást! -
Just486
senior tag
válasz
Mezga Aladár #82688 üzenetére
Ilyen kapcsolással nem nagyon találkoztam még, de nekem úgy tűnik a logikusnak, hogy a ground lift állásától függően (ha van, ha nincs akkor mérni kell), ha a szimmetrizáló tekercs "lebeg" akkor kapsz egy 1:1 áttételű tekercset, ami az RCA 0 pontján földelődik, ha pedig földelve van a középleágazás (ground lift kikapcsolva), akkor egy felező áttételt kapsz. Mindkét esetben aszimmetrikusat természetesen.
A bevett szokás ahogy írták előttem is, az XLR 1,3 lába megy az RCA Nullára, a 2 a Pozitívra.
-
Just486
senior tag
válasz
Mezga Aladár #82685 üzenetére
Eszköztől függ, de jó eséllyel ugye a fázis + és a fázis - jelek kioltják egymást.
-
ozzy711
őstag
válasz
Mezga Aladár #82683 üzenetére
A föld + valamelyik jel vezeték legyen bekötve.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82681 üzenetére
Nem kell illesztés. Iéyenkor az egyik ág nincs bekötve.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82457 üzenetére
Köszi, akkor a többiek szívtak valamit😂
-
AMDFan
addikt
válasz
Mezga Aladár #82271 üzenetére
Úgy látszik ki kellett volna tennem az irónia táblát a "megdöbbentő" mellé.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #82271 üzenetére
Könyörgöm, 50% találati arány a véletlen találgatás várhatóértéke!
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #82173 üzenetére
Ááá kizárt, hogy egy darab vasért 30-50eft ot adjak. Pityu vagyok nem hülye.
No meg tényleg jól szól rajta a bowers. Majd hitecizálom.
Ha lenne most 50em azt dac ra költeném izibe. -
válasz
Mezga Aladár #82129 üzenetére
+1
-
s4tch
veterán
válasz
Mezga Aladár #82129 üzenetére
+1
engem is érdekel a magyarázat -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #82121 üzenetére
Felénk az assemblyt nevezték "gép kódnak". ami téves persze, de szemléletes.
Attól függően, hogy mennyire hardverközeli egy programozási nyelv, különböző rétegeken működhet. Az assembly volt a leghardcoreabb emberek által használt nyelv, ebben 2-3 proci szintű parancs felelt meg egy assembly parancsnak. Egy basic , C jóval magasabb szintű, kényelmesebben programozható, ám kevéssé hatékony programnyelv, itt jóval több cpu parancs kell, mert a programod parancsai nem feleltethetőek meg a cpu parancsaira közvetlenül. a windows, linux maga C, C++ ban íródott, tehát már maga az oprendszer hatékonysága se annyira jó, mint pl az assemblyé. Ugye rohadt bonyolult oprendszerek már ezek, nem is nagyon lehetne ezeket full assemblyben megirni. De egyúttal hatékonyságban meg gyengébbek lesznek, és várhatóan egyre kevesebb assembly részt fognak a kernelek tartalmazni. Mert hát ugye kompatibilitás, sok mindenre használhatóság, stb.
win c t és c++ t használ, kevés assembly-t. macOSben, linuxban c++ nincs, és több assembly van, ezért közelebb van a gép nyelvéhez, jobb a hatékonyságuk.
PC nekem a nappaliban csak a film miatt van, de az is csak addig, míg végre rászánják magukat a chip gyártók, h csinálnak egy rendes chipet, ami képes madvr szerűen pontos képet generálni. Évek óta várok erre, remélem nem hiába.
-
robi-k
őstag
válasz
Mezga Aladár #82114 üzenetére
+ egyedi SW (ami a jobb streamereken speciális, Linux alapú). A mai világban az SW majdhogynem fontosabb, mint a HW
Ahogy egy programozó barátom mondani szokta, ha rajta múlna, minden programozót börtönbe zárna gondatlanságért és/vagy szándékos károkozásért (saját magát is
).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #82114 üzenetére
pc: személyi számitógép. alaplapon digi feszszabik, tenger kompabilitási tűréshatár, nem zenére tervezve. valamilyen nem gép kód szintű oprendszerrel, és programmal tovább rontva
streamer: céleszköz, direkt zenére, és jó eséllyel semmilyen digi tápáramkör nincs a lapon, nem kell kompatibilitással bajlódni, mindenre jónak lennie. szoftver pedig a hardveren belül közvetlenül a gépi kódon fut.nah, vajon melyik hatékonyabb? reggertől lopva: F1 pályán tuningtraktor vagy túraautó esélyesebb? semmi közül egymáshoz, a streamer nem egy pc.
a duplapcs megoldással próbálják utánozni a streamert, a kiszolgáló pc az streamelés esetén a nas, a lejátszópc meg a streamer maga. ezt próbáltam utóljára itthon.
-
Dorian
félisten
válasz
Mezga Aladár #81986 üzenetére
Én még nem hallottam jó hangot ilyentől. Eleve egy ilyen vékony, magas kialakítású dobozba betenni ekkora mélyhangszórót nem vezet semmi jóra.
-
Mindennap
csendes újonc
válasz
Mezga Aladár #81918 üzenetére
Előre is nagyon nagyon köszönöm!!
Az előzmények: soundbarral indult az elképzelés, majd ránéztem a mini (mikro?) hifikre, aztán rájöttem, hogy az nem igazán jó zenehallgatásra (sem).
Felső határ kb. 150 ezer forint, tehát nagyon az alapokról beszélünk. Leginkább youtube+TV kombón és bluetooth-on hallgatnám a zenét. Tudom, tudom, mások már mondták, hogy ez nem minőségi jel...
Pontosan a fentiek miatt lett (bluetooth) egy házimozi erősítő a kiszemelt, de a kékfogról bárki lebeszélhet
Hangfal: JBL Arena 130
Erősítő: Denon AVR X 540 BTVárnám a véleményeteket és a tanácsokat, kizárólag újban gondolkodom.
Köszönöm!
-
fehér_ember
addikt
válasz
Mezga Aladár #81796 üzenetére
Én 20,349m²-en tökéletesen megvagyok az állókkal, pedig nem is kicsik.
Ha csak viccnek szántad, akkor én is vicces leszek és megkérdem hogy hány szubot használsz mellettük?
(#81799) Mezga Aladár
Pedig még egy kis + borzongást is el tudnék viselni
Ha Gyöngyösön jársz, meghallgathatod 1-2 kedvenc számod rajtuk -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #81692 üzenetére
meglátjuk, mennyi időm lesz.
az eredetire visszatérve, a 700es fokált max ellenségemnek ajánlanám. nem létezik, h azonos áron ne találjon az ember jobbat. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #81689 üzenetére
ennyire örülsz, h újra látsz?
ozzy711: történelmileg én rohadt nagy útálója voltam a fokálnak, és a jmlabnak. mindegyik ideges, közben dünnyögős, fárasztó izé volt. nagyokat se szerettem, de azokat legalább nem útáltam, mert találtam bennük egy kiváló közepet/szinpadot.
aztán hallottam egy kiválóan felépitett láncban egy elég nagyot, és 2 napra rá akartam egyet. szóval nem szeplőtlen a viszonyom a márkával, de ma már szeretem őket.
erőlködés: hát sztem nézz meg egy soprát élőben, és esetleg hallgasd is meg. Nem rossz, félre ne érts, de mig a 900asokban/1000esekben mindig érezni lehetett egy jókora tudatosságot, mintha előre kitalálták volna, hogy mi ebben engedni akarunk, abban meg nem, és egy kerek egész lesz belőle, addig a sopránál azt éreztem, hogy hát legyen valami olyasmi, mint az utopia, de ócsósitsuk, aztán hátha kiadja. sztem nem adja ki. a 900asok felnőttebb hangúak, egészebbek, még ha nincs is olyan felbontásuk, meg terük, és teknikailag is jócskán elmaradnak a soprától. nomeg a kidolgozási minőség? 2mm pontosan találkoznak az élek? ilyet nem látsz egy 900on.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #81561 üzenetére
Mit?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #81557 üzenetére
A skin-hatásból nem lesz torzítás. Ha pedig az 0,1ohmos ellenállása akár 10 ohmra nőne egy RCA-kábelnek, akkor sincs semmi, mert az erősítő bemenőimp-ja 10kohm.
Ba cy lus: Hangfalkábelnél más lehet, mert ott teljesítmény megy, de ott meg pont nem számít egy kis ellenállás a magas előtt, mert ezt nem kell dampingolnia az erősítőnek...
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #81524 üzenetére
Csak a videónál kell betartani, és az láthatóan vastagabb is. Gondolom, hogy kb. azért megvan a kívánt 75ohm a videónál.
bta1: SPDIF-nél kell(ene) a 75ohm, analóg jelnél nem. Ezt írtam.
Magyarul: hangfrekvenciára használható videókábel. Fordítva bajos.
Amúgy szerintem RGB-kábelre gondolhatott a leírása alapján. -
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #81522 üzenetére
Azt kérdezte, lehet-e hátránya, mire írtam, hogy nem. Ha érteni is akarja, röviden magyaráztam, és még linkeltem is egy bővebb magyarázatot.
Nem lehetett volna annyi, hogy nem jó?
Akkor a hsz-emet sem értetted meg.Egyébként a legtöbb "milyen SPDIF kábelt, milyen csatlakozóval vegyek" kérdés mögött ez van. Ti., hogy a csatlakozó nem annyi ohmos, mint a kábel, jórészt ezért szólnak másképp...
-
bta1
őstag
válasz
Mezga Aladár #81478 üzenetére
http://www.tnt-audio.com/edcorner/prat_e.html
(Nálam az eredeti értelem szerint...) -
python1
veterán
válasz
Mezga Aladár #81450 üzenetére
Egyébként most olvastam utána kicsit jobban,2x130w-ot tud 8ohm és 2x250w 4ohm terhelésen,dual monó a felépítése és 1ohm-ig stabil. Így már érthető ez a nagy teljesítményfelvétel.
Olvastam,hogy valaki 2db-ot vásárolt belőle a rendszerébe.
-
python1
veterán
válasz
Mezga Aladár #81447 üzenetére
De a hangja feledteti ezt a kis hibáját,természetesen a saját előfokával futja ki igazán magát,ami szintén nem kis teljesítményt 400w-ot kér.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #81447 üzenetére
jeff roland=jeff rowland
-
AMDFan
addikt
válasz
Mezga Aladár #81164 üzenetére
Nézőpont kérdése, mert szerintem meg ők égetik magukat ezekkel a termékekkel. Az én szememben szakmailag szinvonaltalan az ahol 200 ezerért árulnak 0,75m ethernet kábelt. Egy rossz vicc. Mint írtam, valószínűleg ők is elhiszik, hogy egy drágább ethernet kábellel jobb lesz bármi, de attól függetlenül, hogy ezt ők őszintén és üzletileg korrekten csinálják, még átverés.
-
maxxxboy
tag
válasz
Mezga Aladár #81063 üzenetére
Én ezért is hanyagolom már egy ideje a PC-t a zenehallgatásból, mert minden szoftver másképpen szól(t)
... akkor most melyik is a "valós" hangú?
-
-igu-
veterán
válasz
Mezga Aladár #81067 üzenetére
szerintem nem reszeltétek még ELEGET
nyugodtan folytassátok, és számoljatok be mindenről
hasznos -
AMDFan
addikt
válasz
Mezga Aladár #81067 üzenetére
Nem muszáj vitát nyitni, ezek tények. Itt egy bővebb angol teszt is erről, konkrét mérésekkel: [link] Ti mire jutottak a reszelgetéssel? Van konkrét mérés, vagy csak hallgattátok?
-
Polllen
félisten
válasz
Itt kezdődik a baj, hogy nem elvárás. Jelenlegi tudás szinten ez teljesen reális elvárás. Azok a gyártók a bizonyíték, akik próbálkoznak ezzel.
-
AMDFan
addikt
válasz
-
AMDFan
addikt
válasz
Nem szólhat másképp hacsak nincs rajta valamilyen effekt. Nagyon könnyen bizonyítható, hogy ugyanúgy szólnak a lejátszók.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
"az egyik mégis jobban szól."
Vagy csak másképp, hogy így mondjam..
-
Polllen
félisten
válasz
Mezga Aladár #81060 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy digitális jelről beszélünk. Itt az a cél, hogy minden bithelyesen megérkezzen és más ne legyen hatással a hangra.
Egy drága dac esetén inkább az lenne a racionális elvárás, hogy ha egy telefon usb portjáról vagy egy allo usb bridgre-ről hallgatom ugyanazt a digitális formátumú dalt, akkor az ugyanolyan jól szól. Mert szűri a zajt, a hibát és minden mást.
-
Dorian
félisten
válasz
Mezga Aladár #81060 üzenetére
"Egy nagy felbontóképességű dacnak igenis meg kell mutatnia ha az előtte levő frontend rossz"
Az a kérdés, hogy a tesztelés, demonstrálás, hifizés a cél, vagy a zenehallgatás.
-
python1
veterán
válasz
Mezga Aladár #81039 üzenetére
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #81034 üzenetére
Nem tom.
-
Polllen
félisten
válasz
Mezga Aladár #81028 üzenetére
Én rendszeresen összehallgattam/összehallgatom az usb és coax bemeneteket azokon a dac-kon, amik megfordulnak nálam, mert hajt(ott) a kíváncsiság, hogy hol miből lehet kihozni a legjobbat. Te is?
Ha igen, melyik volt az, ahol kb azonos áru kábelnél hasonló kategóriájú forrásnál az usb jobbat tudott?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #80985 üzenetére
Nem csak az USB-vevő számít (aszinkron kell, persze, de ez még nem elég). Hanem a táp és az órajelgenerátor! Amikor a kínai XMOS-kártyámon oszcillátorokat cseréltem, nagyot ugrott a hangja.
A tápszűrésre +1.
Meg lehet jól szűrni a kapcsüzeműeket is.
westcoatog: Valószínű lenne hogy a 10 méteres jack kábel szedne össze annyi zajt amennyiből kijön egy erősebb zúgás?
Nagyon is. Ha így van, azon nem segít a trafó, amit linkeltél. Szimmetrikusan szokás kábelezni ekkora távra.
Miért nem teszed közel egy próba erejéig, rövid kábellel bekötve?
Amúgy egy előerősítő segíthetne: 10x akkora jelet küldenél kábelen, amit a lejjebb tekert hangerőgomb leosztana az erősítő előtt; a kábel zajával együtt.Patice: Az árnyékolt kábel is szedi már 10m-en, persze vannak jobb és rosszabb kábelek.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #80994 üzenetére
Köszi, hízelgő, de azért ez sem alternatíva bárkinek.
Bár tény, hogy SZERINTEM most ebből, vagy társából, nagyon jó áron lehet bazi jó hangot kihozni.
Csak kell mögéjük egy jó DAC is, azért ezt ne felejtsük el! -
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #80989 üzenetére
És én mérvadó vagyok?
(#80987) python1:
Ha már itt tartunk.
Nekem a legtöbb eredményt a nem hagyományos értelemben vett PC cuccok hozták, mint amilyen a Mézga Aladár által linkelt SBC is. Tapasztalataim szerint sokkal egyszerűbb ezekből jó digitális jelet kicsalogatni, mint egy hagyományos PC-ből. -
python1
veterán
válasz
Mezga Aladár #80985 üzenetére
Mindkettőtöknek : a stream magic-nak azért nem annyira rossz a DAC-része,de van itthon még ezen kívül másik kettő.
Na,akkor tegye már valaki tisztába a fejem,hogy mi a f@rokgyűrű kell a jó audió PC hanghoz.
jelenlegi állás:
Win 10 optimalizálva
Seasonic kis szivárgású táp,itt lehetne még EVGA
Félig passzív a pc,processzor,vga passzív csak a ház szellőztetésére van 2db 8cm-es venti,ami nem befolyásolja a rendszert.Az op rendszer ssd-n van,van még a gépben egy intel hálókártya,és egy direkt audió célra fejlesztett usb kijárat.
Egyik tábor azt mondja,kell a nagyobb processzor teljesítmény mások meg az ellenkezőjére esküsznek. -
python1
veterán
válasz
Mezga Aladár #80982 üzenetére
A usb-s DAC nem elegendő erre a célra?
Jut eszembe,van itthon egy Hivox usb/coax átalakítóm,na akkor futok még pár kanyart. -
python1
veterán
válasz
Mezga Aladár #80808 üzenetére
Húúú,ez a másik vonal amit jelenleg építek.
Most találtam egy hálózaton keresztül történő pc-s lejátszást,de még egyelőre kínai nekem.Dorian:
Ne égessetek már be itt mindenki előtt.
Dolgozom azon is na. -
python1
veterán
válasz
Mezga Aladár #80806 üzenetére
Próbálok néha azt is.
Most a CD lejátszót próbálom elcsatolni,de elég nehezen születik meg a jó megoldás.Tüskéztem de nem hozott megfelelő eredményt aztán fakockáztam azzal döglött lett a hang,most 20-as csapágygolyó alumínium csészében. Valami ötlet?
Egyébként most,hogy véglegesítem a zenei láncom az új kecóban,végre külön ösvényt tudok kialakítani a láncomnak így a nagy Bodort végfokot-előerősítőt fogom csatarendbe állítani. Itt már bírni fogja a hálózat az óriási áramfelvételt.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #80776 üzenetére
Én hallottam ilyet és tetszett. Amúgy jó kérdés. Függesztett hangfalaknál még jobban megvan ez.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Mezga Aladár #80693 üzenetére
Meg is értem
kellene egy buhera mátrix totyik is
-
Dorian
félisten
válasz
Mezga Aladár #68670 üzenetére
Nem a reflexnyílás miatt kell messzire tenni a faltól. A reflexnyílás helye csak akkor számít, ha tényleg nagyon közel, mondjuk 15-20 cm-re tennénk a faltól. De ilyen közelre amúgy sem érdemes, ha egy mód van rá.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Mezga Aladár #68636 üzenetére
Koszi az infot. Csak onnan a kérdés hogy az s900 leirása szerint meg csavarozni kell az állványhoz.
-
Tim82
félisten
válasz
Mezga Aladár #68587 üzenetére
Nálam pont most kezd újra előtérbe kerülni a CD, mint formátum.
A hálózati zenelejátszás - PC/laptop alapon, fejhallgatós rendszerrel - eddig is megvolt.
-
Tim82
félisten
válasz
Mezga Aladár #68585 üzenetére
Nem felejtettem ki, csak előbb vennék hangfalt és utána nézném meg, milyen állványt tudok hozzá venni/csináltatni, anyagi és elhelyezési szempontok alapján is.
Hálózatról is - írtam, hogy részben van egy kisebb, ám lassan bővülő CD gyűjtemény is.
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #68567 üzenetére
Az általad említett Technics azért egyáltalán nem rossz, főleg nem azért az árért. Helyén kell kezelni a dolgokat. Azért, mert egy olcsó konzum japán, attól még nem szar, az accuphase-hez képest sem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #68542 üzenetére
Ha nem lennék lusta, keresnék nektek leírást ahol fordítva van.
(Ettől függetlenül természetesen MZ/X műszaki tudását nem vonom kétségbe.)Egyébként köszi a bő magyarázatot.
Annyit hozzátennék, hogy nem téves hanem az adott készüléktől függ, hogy éppen hogy érdemes bekötni az árnyékolást. -
Dorian
félisten
válasz
Mezga Aladár #68423 üzenetére
Számomra pedig egyre relevánsabb...
Nagyon sokszor van a nagy különbségek közt hinni akarás.
-
válasz
Mezga Aladár #68423 üzenetére
Azért kérdőjelezek meg "mindent", mert ti (tisztelet a kevés kivételnek) nem teszitek, és ez elég nagy baj.
Úgy terjed a baromság is, mint a futótűz.......
-
válasz
Mezga Aladár #68419 üzenetére
Az, hogy te ezt baromságnak értékeled, az kizárólag téged minősít. Van mit pótolnod......
Tamoo :
"Alig kellett 10perc mire rájöttem"
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #68271 üzenetére
Nyilván mindennél van jobb, de én szeretném valahol meghúzni a határt. Gondolom ott sem 200€ kábelek vannak...
dgyuri0123 Azt arra írtam. A 150 eurós különbség a használt árában van. Egy Pearl lite kb 650-700€ a PM 17 MK II megy olyan 450-500-ért. A sima változata még egy picit olcsóbb. Itthon nagyon kicsi a piac. Talán ha évente pár darabba belefut az ember.
-
python1
veterán
válasz
Mezga Aladár #68256 üzenetére
Jól jött le látszólag.
De azért a háttérben egy szisztematikus eszközhalmozás történik.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #68228 üzenetére
Első ránézésre drágának tűnik, viszont ha hasonló tudású rendszert akar összerakni az ember külön elemekből kábelekkel együtt, főleg a nevesebb márkákból, akkor sem jön ki olcsóbban és még a készülékállványt is meg lehet spórolni a Devialettel.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #68226 üzenetére
Pontosításképp tegyük hozzá, hogy a Devialet szoftverével, még mielőtt valaki félreérti.
(#68229) Ear001: Nem, csak hozzáfűztem néhány gondolatot.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #68152 üzenetére
"A wadia nagyon jól tud szólni mp3 forrásnál is, bár szemcsésebb hangot ad."
Ezt nem én írtam. De nem akartam kiforgatni a szavaidat, ez nem az én szokásom...
De, amit írtál az szöges ellentéte annak, amit itt sugallnánk páran, miszerint, ha nem muszáj, ne MP3 legyen az elfogadott, sztenderd formátum, hanem próbáljuk már terelni minimum az FLAC felé az embereket, akiknek esetleg fogalmuk nincs, merre van előre. De amikor egy tapasztalt User azt írja, hogy milyen remek tud lenni az MP3, hát az minden, csak nem előremutatás. Szerintem. És bocs, ha nagyon magadra vetted volna.
Ha DVD és BD között kellene dönteni, akkor nem magától értetődő, hogy BD felé tereljük a "népet"?
Még akkor is, ha léteznek egész jó alternatívák... vagy rosszul gondolom? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #68135 üzenetére
"A wadia nagyon jól tud szólni mp3 forrásnál is, bár szemcsésebb hangot ad."
Az eredeti kérdés nem az volt, hogy jó-e, hanem, hogy hallható-e különbség. Te most megválaszoltad helyettem.
Ettől függetlenül én "Ferrarival nem húznék lakókocsit".
És a "leszarom" -ra reagálnék még: Örülj, hogy ilyen jó a rendszered, de ne "terjeszd", hogy igényes zenehallgatáshoz valóban elegendő az MP3. Szükségmegoldásnak el tudom fogadni, de ez a maximum.
"Másik" topikban mindenki vak, igénytelen bunkó, aki nem eredeti BD50-et néz, itt meg jó az MP3 is? Ugyan már.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #68135 üzenetére
Inkább veretném magam agyon...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #67986 üzenetére
Vajon hol az a "szint", ahol érdemes (és meg is éri) belenyúlni? Nem beszélve a kockázatról, hogy rosszabb lesz, mint volt. Azt hogyan tesztelném? Vagy milyen indokkal mennék reklamálni? Onnan kezdve már összehasonlítási alapom sincs...
És akkor ott a "certificate" kérdése, hisz az lenne a minimum, hogy van mellé egy, igazolásképpen, mert mindenki mondhatja, hogy "Alisca" tuning, közben Józsi a sarokról kábelezte át valamivel, amit otthon talált a spájzban.
De ezzel nagyon visszamentem, csak megfordult a fejemben ez is.
-
mhmpista
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #67947 üzenetére
De-de-de-de mindenképpen? Tutifrankó szar, dobjam ki a picsába?
Mármegint hülyeségeket akarok? Vegyek Jamo studio 170 et az majd jó lesz, mert az szar.
Ez nem ment át szerintem. Nem mindenes hangfalat akarok tudom.
-
eastone1
senior tag
válasz
Mezga Aladár #67860 üzenetére
Hogy hogy mit?
Egy sztereo láncot az anyagi lehetőségeimhez mérten a legjobbat.
Python1 : Monitor sugárzó, 20 m2, távirányíthatóság. Tv, mediabox, pc csatlakozás.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Mezga Aladár #67851 üzenetére
Azért ez kiolvasható az irásomból, hogy ezzel tisztában vagyok, ugye?
-
eastone1
senior tag
válasz
Mezga Aladár #67845 üzenetére
Volt régen a házimozi őskorában egy alap onkyo prologic Bowers&Wilkins Dm 603, 601, cc6. De anno nem nagyon foglalkoztam semmivel csak összekötöttem oszt csókolom. Engem már akkor is a földbedöngölt azon a 20m2 en. A szomszédokról nem is beszélve.
Olyan dinamikával szólt a zene is hogy a melkasomat maszírozta a "légnyomás".
Akkor még nem tudtam, hogy sokkal többet is ki lehetett volna hozni a cuccból.
Most újra kezdeném de szerintem elég lesz a sztereo is mindenki legnagyobb megelégedésére. Viszont már szeretném tudni hogy mi miért van, illetve egy annál is szebben szóló láncot szeretnék megépíteni. Anno becsuktam a szemem és olyan volt mint ha egy koncerten lettem volna vagy mint ha csak nekem énekelne az előadó.
Igyekszem figyelni. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #67836 üzenetére
Meg aztán azokkal a beépített "valamikkel" nem is lehet zenét hallgatni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Mezga Aladár #67836 üzenetére
A sok üveg és szabad falfelület zavaróbb tud lenni, mint pár "használaton kívüli" hangszóró .....akkor lenne csak jelentős zavaró hatása, ha esetleg közel/egymás mellet állnának a dobozok, de itt szó nincs erről, van hely bőven ....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #67728 üzenetére
Én már nem tudom melyik szervizbe merném bevinni a cuccomat.
Azért az is durva szerintem, hogy Liszi Rotel prociját gazdasági totálkárosnak / javíthatatlannak ítélték úgy hogy gyakorlatilag csak egy reset kellett neki mert elnyomkodták a beállításokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest