- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
Hasaggymeg #93843 üzenetére
-
válasz
Hasaggymeg #5989 üzenetére
Ugyan. Mindenki csinálja ezt csak picibe. Műszer nélkül, megérzésekre hagyatkozva
-
Solicidium
aktív tag
válasz
Hasaggymeg #5922 üzenetére
Nem áll messze a gondolkodásunk egymástól pl. a stúdiófelvétel vs. koncertfelvétel esetén, de az élő zene atmoszféráját bármilyen otthoni eszközzel is reprodukálni, hát... Szerintem nem lehet. (pl. otthon a dob sosem fog úgy szólni, mint élőben és még van pár hangszer, aminek a rögzítés nem kedvez) Egyrészt ez lelki dolog is, mikor pl. egy hangulatos klubban hallgatsz meg valamit pl. jazzt és ott ülsz, teljesen más érzés mint otthon hallgatni és ettől szerintem tudat alatt a zenei élmény is más lesz, mégha csak a hangzásra is koncentrálsz. Sok koncerten valóban rossz a hangosítás, túlzottan előretolakodik valamelyik hangszer, nem hallod meg a zene finomságait, mert a hangerőtől már csak egy folyamatos zajt hallasz. Tényleg sok helyen van ilyen. De jó hangosítás esetén az élőzene valóban él, míg otthon sokkal nehezebb ugyanahhoz az élményhez jutni szerintem.
-
válasz
Hasaggymeg #5924 üzenetére
Pontosan. De sajnos nem hiszem hogy visszafordul ez a tendencia.
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5924 üzenetére
Engem józan paraszti ésszel nem az érdekel, mikor zenét hallgatok, hogyan szólhatna, hanem konkrétan az, ahogyan szól.
Szóval nem hinni kell a jó hangzásban, hanem csinálni/hallgatni. Szerintem. -
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5873 üzenetére
A CD attól jobb, hogy nem serceg? Az elég baj, ha ennyi az össz érv mellette.
Másrészt valóban van olyan lemez, ami gyakorlatilag nem sercen meg, illetve a hangkaron, hangszedőn is sok múlik. Elég szórakoztató egyébként, hogy kb. annyi tapasztalatotok van ezzel a témával is, hogy valamikor 10-20 éve hallottáatok egy tesla lemezjátszón a neoton familia lemezét, amit valószínű sikerült jól kijátszani a "jó minőségű" tűvel... Így nyilván jól kidolgozott véleményekkel vitázunk esetetekben.
-
Toncsi
aktív tag
válasz
Hasaggymeg #5873 üzenetére
Öhm... a "hangszedőtű sercegés" az olcsóbb kategória jellemzője... hallottam már bakelitet, ami egyáltalán nem sercegett (és nem vadiúj lemez volt, sőt...).
-
vili13
őstag
válasz
Hasaggymeg #5854 üzenetére
Hasaggymeg:
Nem cukkolásnak, inkább felvilágosításnak, meg lehetőleg kulturált hangvételű viták indításához szánom. Én ilyen naiv vagyok, bár ez már a jehova tanúinál sem jött be soha...
Ba cy lus & zoltanz:
Én is inkább zenét hallgatok, mint paramétereket, és még azzal is tisztában vagyok, hogy pár kiragadott paraméter a végtelen sok helyett nem fogja leírni a rendszer működésének minden aspektusát. Sőt, még azt is elfogadom valamelyest, hogy rosszabb paraméterekkel is lehet valamiképp kellemesebb a végeredmény, lásd pl. csöves erősítők meg bakelit lemezek, de ebbe inkább ne menjünk bele...
Másrészt roppantul zavarni képes, ha egyesek a saját ízlésüket és szubjektív véleményüket óhajtják megkérdőjelezhetetlen igazságként beállítani, és számomra legalább olyan fontos és szórakoztató a dolgok működésének megértése, mint maga a működés eredménye. Kissé leegyszerűsítve a kérdést, nekem egy készülék technikai adatainak olvasgatása legalább akkora élvezetet okoz, mint másnak az, ha zenét hallgat a segítségével.biker:
A mértékegységeken aztán kár vitázni. Ez olyan, mint ha azt állítanád, hogy súlyos hibát követek el azzal, ha két város távolságát méterben adnám meg a szokásos kilométer helyett...
A réz meg tisztaságától függően tényleg sokféle szennyeződést tartalmazhat, de ha gondolod, kereshetek neked legalább egy tucat kissé eltérő adatot a fajlagos ellenállására vonatkozólag. A lényegen ez semmit nem változtat.
AirBooms:
"Igazi hifihez" is szoktak néhol EQ-t használni, pl. a terem tulajdonságaiból eredő egyenetlenségek csökkentése céljából. Egyébként meg én is unom a te kissé provokatív, és észérveket nélkülöző hozzászólásaidat, de az erről alkotott véleményemet pusztán a fórum alapelveinek betartása érdekében inkább megtartom magamnak.
-
Cyrin
addikt
válasz
Hasaggymeg #5844 üzenetére
"érzékelés határain kívűl eső hangok"
nem volt szó itt ilyenről...
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5781 üzenetére
Tűzálló kábelnek ilyen 7-800 ft-ért vettem méterét, ne hülyéskedj, hogy az drága.
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5781 üzenetére
Köszi, akkor irány a kisállatbolt!
frankie!
A textilszalag jó ötlet, nem is gondoltam rá. Lebeszéltem az üzletben, hamarosan megyek hallgatózni, azután majd kiderül mit és hogyan.
-
DDL
őstag
válasz
Hasaggymeg #5764 üzenetére
Nem az emberi fül hanem az ember hallása átlagosan 20Hz-20kHz. De a 15-16Hz-et is érzékeled, meg a 30kHz hiányát is....
Üdv: DDL
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5727 üzenetére
Nem tudom, a tűzálló állítólag felér az ilyen 10 000 Ft-os kábelekhez is, nálam elég egyértelmű volt a változás, sokkal hallgathatóbb lett a produkció. Szerintem nem hinni kell benne, legyél nyugodtan szkeptikus, de ne zárkózz el a tapasztalatszerzéstől, azaz próbáld meg. Én még ahhoz is abszolút szkeptikusan álltam hozzá, hogy az ic-kábelre nem csak potyára dobtam-e ki 3-4000 Ft-ot a 3-400 Ft-os helyett, de egyértelművé vált számomra, hogy nem.
-
vili13
őstag
válasz
Az semmi. Én két teljesen egyforma kábel közt is hallom a különbséget, ha akarom.
Sőt, egyetlen közt, de még kábel nélkül is!
-
DDL
őstag
válasz
Hasaggymeg #5729 üzenetére
Te próbáltál már hasonlót?
Üdv? DDL
-
DDL
őstag
válasz
Én inkább arra aki nem.
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5686 üzenetére
Azon nevetnék, ha okos tervezéssel valaki sima, mezei erősítő méretből kihozná ugyanezt a hangminőséget. Ja és sokkal olcsóbban. De ezt persze biztos telipakolták arannyal!
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5616 üzenetére
Inkább a sűrített levegő, nekem is az jutott eszembe nemrég.
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5615 üzenetére
Azért 50 év alatt akkor is illett volna legalább elérni ugyanazt a megszólalást.
Egyértelműen etalon. -
DDL
őstag
válasz
Hasaggymeg #5610 üzenetére
Szerinted melyik pályaelem kopik jobban a portalanított vagy amelyiket soha nem tudod többé megtisztítani és csak egyre több por ragad rá??
Tudod mindenki úgy élvez ahogy tud.
Én maradok a portalanításnál vagy a cserénél. Az utóbbi 20 évben nekem bevált.
A spricckolós soha...
-
frankie!
őstag
válasz
Hasaggymeg #5598 üzenetére
-
villamos
őstag
válasz
Hasaggymeg #5586 üzenetére
Mivel még nincsen kész, ezért saját tapasztalattal nem tudok szolgálni. Annyit tudok csak, hogy akik eddig megépítették, és hallották, azokat lenyűgözte, a különféle elektronikai fórumok tanulsága szerint.
Ez, és nem utolsó sorban az uszkve 800Ft/végfok költség az, ami építésre ösztönzi az embert. -
villamos
őstag
válasz
Hasaggymeg #5581 üzenetére
A füstnek önmagában semmi, de a VF2, és társai maga a hájfáj...
Vannak akik leveszik a polcról, több tízezreket kiadva különféle neves, és nemtelen gyártmánytyó cég termékéért. Vannak viszont olyanok is, akik pákát fognak a kezükbe, és megpróbálják ezen termékek árának töredékéért összerakni maguknak. Több kevesebb sikerrel.A potméter letekerésekor hallott brumm tipikus jelenség, én is tapasztaltam. Használat közben ugyan a zene elnyomja, de egy csendesebb résznél kihallatszik. És roppant idegesítő...
-
frankie!
őstag
válasz
Hasaggymeg #5581 üzenetére
Annyi, mint az Istennek a teremtéshez.
-
asadasad22
őstag
válasz
Hasaggymeg #5538 üzenetére
majd felhívom őket -
Rozoga62
tag
válasz
Hasaggymeg #5494 üzenetére
Ashampoo MP3 AudioCenter. Jó kis progi, én szeretem. Tud magyarul is.
Nem csak MP3-at kezel, hanem - többek között - FLAC, WAV-ot is.
-
biker
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #5494 üzenetére
igaz, applesnob vagyok, de ha itunesban tárolod a zenéket, nem winampban, akkor az mikor beteszi a librarybe, eleve egy hangerőre hoz minden zenét, ezért kiírva mp3-ba is lehet egy hangerővel.
-
AMDFan
addikt
válasz
Hasaggymeg #5472 üzenetére
New Compilation -> Audio CD fülön ott van.
Legalábbis 8as Neroban. -
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5473 üzenetére
Az biztos, hogy magasságra az erősítőm nem túl nagy...
-
AMDFan
addikt
válasz
Hasaggymeg #5460 üzenetére
Ahha, hát remélem fog változni, mert én most pont azt hiányolom, hogy a torzított gitáros zenéknél nem úgy szól a gitár ahogy szeretném. Kicsit vérszegénynek hat, nem elég "dögös"
-
AMDFan
addikt
válasz
Hasaggymeg #5456 üzenetére
Igen igen, bár érzek még hiányosságokat, de eddig kb 10 órát mentek.
Celestionnek 2 hónap volt míg elérte a mostani hangját?
Miben változott a hangja?
Milyen zenéket hallgatsz rajta, milyen erősítőd van? -
DDL
őstag
válasz
Hasaggymeg #5415 üzenetére
Nem. Legalábbis egyéb adatok hiányában nem...
-
frankie!
őstag
válasz
Hasaggymeg #5410 üzenetére
a terhelés alatti hajlással is kell számolni -ott a pont, baj lenne, ha nyomaték megfogás lenne itt...
-
biker
nagyúr
válasz
Minél keményebb (merevebb) feluleten történik a rezgésátvitel,annál erőteljesebb,nem?
Igen, és minél kisebb a felület, annál nagyobb a terhelés kp/cm2-ben, és annál nagyobb energia (tömeg x elmozdulás) kell a rezgésbe hozáshoz.
Mivel tudtommal minél kisebb a felület, attől az energia nem változik, ezért csak csökkenthet az energia átvitele.
nem hülyeségből van minden ütő eszközben (gép-kalapács pl) az ütőszáron 5-10x akkora ütőfelület, mint az átmérő.ha pénzérmét teszel alá, akkor pl biztos, hogy a tüskének semmi értelme, mert olyan, mintha egy akkora fém rúd lenne, mint a pénzérme, mivel a fém korong merev, így a felületet növeled meg. (lásd sítalp)
Nálam azonban a tüske törzse a fában van, és a tüske maga is a fába szúr bele kissé.
A hídnál ott tévedsz kicsit, hogy a hőtágulás ellen ez nem hathat, mert akkor leesne a híd a gömbről. ott görgő(gömbfelület) és sík felület érintkezik, ahol mozog.
két félgömb egymás tetején nem mozoghat, mert akkor vége van... -
DDL
őstag
válasz
Inkább az utóbbiak miatt vannak...
A rezgéscsillapítást máshogy szokják megoldani ilyen helyekenÜdv: DDL
-
DDL
őstag
válasz
Hasaggymeg #5409 üzenetére
Ja!!! Az más. De ettől a kimenő teljesítmény akár a névleges 25, vagy a 125%-a is lehetett...
-
biker
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #5397 üzenetére
ha jársz autóval, azt hiszem az állatkertnél lévő aluljáróban is látható, amint a felső vasúti híd lábai nem a talajon állnak, hanem két szembefordított félgömb ér össze. egy ponton...
Még van pár felüljáró, ahol ez látható
itt is a zajcsökkentés miatt, meg a rezonancia miatt van.
nem azért, hogy jobban ba..tassák a lakókat -
biker
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #5397 üzenetére
nem tudom, én (szerintem) tanultam is a fizikát, nem csak jártam órákra, és szerintem az egységnyi erő (ugyanazon hangerőn létrejövő membrán által okozott rezonancia) minél kisebb felületen éri a másik tárgyat, annál kisebb az átadott energia.
de ha ez hülyeség, akkor a minél kisebb fejű kalapács a nyerő ha ütni kell
én tapasztaltam, hogy míg a korábbi hangfal, tüske nélkül állt a padlón, jóval kisebb hangerőn dübörgött, remegett az ágy matrac is, az ajtóra tett tenyérrel érezni lehett a ritmust.
a vázolt technikával ilyen nincs
ja, az állvány kb 2x olyan nehéz, mint a doboz, ki van öntve homokkal, ez is lényeges...ha nem tüskén van, akkor a hatalmas felületen képes rezegni, rezonálni a doboz, míg a 4 db 1mm körüli felületen akkora a nyomás, mint a fene.
de ez az én véleményem és tapasztalatom...
-
DDL
őstag
válasz
Hasaggymeg #5386 üzenetére
Hogy jött ki neki a 60%? Megmérte? Aligha...
-
dabadab
titán
válasz
Hasaggymeg #5392 üzenetére
"pótméterére"
Miert, az eredeti meterrel mi tortent?
(Bocs)
-
biker
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #5393 üzenetére
4db / hangfal.
Amire jó: ne a doboz mechanikai remegése adódjon át az állványra és a talajra.
Nálam a doboz alatt tüske, ez megy az állványra, amely állvány 4db filctalpon áll.
így a korábbi dobozzal ellentétben közel 2x akkora hangerő kell, hogy a lépcsőházban hallható legyen a zene. tehát én bent jobban élvezhetem -
AMDFan
addikt
válasz
Hasaggymeg #5385 üzenetére
Tudod... nem a méret a lényeg
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5374 üzenetére
Hát az adatlapomon az is láthatja, aki nem velem lakik.
Drága, persze hogy drága, de mihez képest? Ez az árkategória is még bőven kompromisszumos sajnos. De a lényeg végülis az, hogy az ember megbéküljön valahogy a cuccával (legalábbis jobbat úgysem tehet, ha nincs pénze).
-
AMDFan
addikt
válasz
Hasaggymeg #5375 üzenetére
Az előző szériával ellentétben az új SE típusoknál a hangfaldoboz teljes űrtartalma együtt dolgozik a mélysugárzókkal.
Én úgy tudtam, hogy ha egy légtérben vannak a hangsugárzók az negatívan befolyásolja a hangot...
Szóval ez érdekesÚjra feltalálták a kereket? Mert a legolcsóbb cuccokban van együtt minden hangszóró sejtésem szerint. Vagy ez csak egy elcseszett marketingduma?
-
AMDFan
addikt
válasz
Hasaggymeg #5374 üzenetére
Nagyon nem
Nem ismerjük egymást csak már egy ideje olvasgatom a fórumot, és tudtam.
Meg mondom, ha megnézed az adatlapot, akkor ott van -
AMDFan
addikt
válasz
Hasaggymeg #5372 üzenetére
Polkaudio RTi A3
Amúgy katt a nevére és az aláírásban szerepel
-
Khaal
őstag
válasz
Hasaggymeg #5342 üzenetére
A 85 wattos Denon erősítőm konkrétan tönkrevágta az elvileg 120 wattos Celestion F30-asaim magasait, pedig csak kb 60%-on volt a hangerő. 30 ezer forintom bánta...
-
válasz
Hasaggymeg #5357 üzenetére
az erosito 40W os lesz ( nad 315) ez mar fix, csak a hangfalban nem vagyok biztos , azert kerdezem.
A 90W os hangfal meg jo , de egy 300W osat felesleges ugysem lenne kihasznalva -
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #5310 üzenetére
Ilyenkor jó, hogy adtak távirányítót az erősítőmhöz.
Egyébként én előtte felesleges luxuscikknek gondoltam.
CD-lejátszómnál mondjuk oda kell menni, ott nem úszom meg. -
válasz
Hasaggymeg #5325 üzenetére
az altalad linkelt 2 hangfal eppenhogy erosebb a JBL nel ( az 90W os ) ,namost has a JBL hez is keves a 40w os erosito ..akkor a masik kettohoz meg foleg
-
Rozoga62
tag
válasz
Hasaggymeg #5300 üzenetére
A Nero is tudja (hangerő normalizálása), a zeneszámok betallózása után kipipálod.
De ha előtte akarod megcsinálni, akkor erre - többek között - megfelel az Ashampoo MP3 AudioCenter. Az MP3 ne zavarjon, más formátumokat is kezel. Így kiírás előtt meg is tudod hallgatni, hogy sikerült. -
perempe
veterán
válasz
Hasaggymeg #5299 üzenetére
RABLÁS!
Kb. 2 Seas dóm ára.
-
törölt tag
válasz
Én azt hittem, hogy aki már egy Celestion F30-cal hallgat zenét, annak a minőség az elsődleges, és nem rest a hangerőt állítani.
-
csizzah
aktív tag
válasz
Én audio cd írásra a Burrrn nevű kis progit szoktam használni abban van replay gain kapcsoló ezzel azt hiszem pont azt lehet elérni amire neked szükséged van, de lehet hogy hülyeséget írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Egy óra, két rendszer
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Overwatch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Android szakmai topik
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest