-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
Rozoga62 #78799 üzenetére
Azt a hangfalat, ami a sarokban van, teljesen lezártam a gyári szivacs dugóval, a másik reflex nyílásába egy zoknit tettem, ami elég szellősen illeszkedik. Viszont közelebb tettem egymáshoz a két hangfalat, ez hallható javulást hozott, most tulajdonképpen teljesen elégedett vagyok a hangjával, kellemes hallgatni.
-
stellaz
veterán
válasz
Rozoga62 #78776 üzenetére
áhh... hagyom az egészet. Mikor megvettem, volt egy fogadalmam, hogy nem foglalkozom vele többet, hogy van-e jobb ennél. Direkt kipróbáltam egy 3x ilyen drága rendszert még a boltban, (azt hiszem az is denon és tannoy volt), sokkal részletezőbb volt, de nem éreztem úgy, hogy 3x akkora élményt adna. Utána a csúcs tannoyokat is meghallgattam, na az tényleg hozta egy koncert helyszín élményét, pl. a dobnak olyan hangja volt mint élőben, ahogy a bőrt megütik és koppan rajta az ütő....és a hangereje is megfelelt az élő hangszereknek, egy dob mellett meg lehet süketülni kb.. Csak hát a rendszer ára 7M Ft felett volt....
-
ngabriello
csendes tag
válasz
Rozoga62 #77486 üzenetére
Ez biztosan így van, de az elmúlt 20 évben a használtan vett elektronikai termékek közül néhány 1-2 éven belül a kukában kötött ki. Az újak meg még mindig üzemelnek- persze lehet hogy ez csak egyéni sors.
Lehet azért hogy erősítőt és hangfalakat vennék használtan, de CD lejátszót biztosan nem. Erősítőben és hangfalakban 150 ezer közül mit ajánlanál használtan ? Köszi ! -
Tristis
őstag
válasz
Rozoga62 #8767 üzenetére
Hazai cd-k... hát, jah. Talán egy-két Presser album, meg talán egy Omega Platina.. de nem is tudom igazán. Nem sok értékelhető van, de hát mit tehet az ember, aki Beatrice-t hallgat? Semmit, issza a sört és leszarja, hogy hogy szól
Majd hétvégén befekszek a fotelba és hallgatok Chopin-t olvasáshoz, addig meg nem érdekel
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #8767 üzenetére
Valóban van azért jó. Múltkor egy hungaroton cd-t vittem aliscába tesztelni, '86-os (!) DDD-s felvétel, (Bach hegedűversenyek), és nekik is annyira megtetszett, hogy elkérte az egyik, készíteni róla egy biztonsági másolatot.
Bár a nyomás maga az lehet nem nálunk készült... -
Vidala
senior tag
válasz
Rozoga62 #8447 üzenetére
Szvsz az már egy másik kérdés, hogy mindenki az adott - anyagi - lehetőségeihez mérten teszi mindezt, és abból próbál egy számára legkevésbé kompromisszumos és neki tetsző cuccot összerakni, és lehet vele boldognak lenni, tehát a cél elérhető. (Emellett úgy látom az "élő" zenével kapcsolatos felvetésem nem ment át.) Ettől még lehet imádni és vágyni még jobb minőségre. Én például meg vagyok elégedve az otthoni rendszeremmel, de ettől még nagyon szeretnék egyszer pl. egy Nautilus hangsugárzót is meghallgatni, hogy mit tud. Az pedig már inkább képmutatás, hogy egy 200 ezres cucc jobban tetszene, mint egy milliós (kivételeket mindig lehet persze találni).
És ha ingyen adnák?
Szerk.: Közben BBéci is ezt fejtette kb., egyetértek.
-
BBéci
legenda
válasz
Rozoga62 #8447 üzenetére
Azt azért elfogadhatjuk tényként, hogy egy igazán jó kétmillás (5-10-20millás) rendszer hangja közelebb áll az élőzenéhez, mint a tizedébe, huszadába kerülő. Amennyiben valakinek ezzel szemben a kétszázezres hangja inkább tetszik, ott az emberrel, a hallásával (nem csak fiziólógiai értelemben) van baj. Hány ember hallgat bekapcsolt loudnessel és koppanásig tekert hangszínszabályzókkal zenét? Rengeteg. Nekik lenne igazuk? Nyilván nem.
Az élő és a reprodukált zene viszonyáról.
Az SACD európai sajtóbemutatóján volt szerencsém részt venni, amit Berlinben a Filharmónia épületében tartottak. Először a Sony nagyfőnökei tartottak mesedélutánt, utána következett a demonstráció. Egy művész játszott Steinway zongorán, rögtön utána ugyanezt előadták egy csúcs hangrendszeren. Ha nem is pontosan ugyanúgy szólt, de döbbenetesen megközelítette azt. Valahogy így lehet a kettőt, az élőt és a konzervet összehasonlítani. -
Tristis
őstag
válasz
Rozoga62 #8240 üzenetére
Szerintem is nagyon gyenge az 500-as Denon. Nekem volt is, de rettentő gyorsan túl is adtam rajta. Egyébként nekem a Jungson se tetszett egyáltalán, bár mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy más felállásban hallgattam, így nincs objektív viszonyítási alapom, de szvsz nem egy nagy tálentum... A kis NAD viszont ügyes kis jószág, nem véletlen hogy kapós a használat piacon is.
-
_ak_
addikt
válasz
Rozoga62 #6940 üzenetére
Őszinte leszek. Életemben nem hallottam még monitor hangfalat.
De ahogy itt-ott olvasgattam fele más véleménnyel vannak vele, van akinek bejön, de sokaknak egyáltalán nem.
És a subokat, h illik bejáratni? Ezt is el lehet cseszni vagy csak egyszerűen pl. csak 50 óra után fog úgy szólni, ahogy kéne neki?
dabadab: elméletileg ebből az intel lapkakészletből nem jön ki digitális hang, a gyakorlatban sem sikerült működésre bírni, így ezért vettem külső hangkarit. Így az alaplapi analóghoz képest ez a digit megoldás nem elhanyagolható javulást eredményezett.
Így viszont, ha igazad van, akkor felmerül bennem még egy kérdés. Zenehallgatás céljából nem is ideális az optikai összeköttetés? Simán jobban szólhat egy analóg jack-rca páros?
-
zodo
nagyúr
válasz
Rozoga62 #6748 üzenetére
"Hallás" híányában, kiegyeztem 10-12 centiben.
Szerintem ez az elhelyezősdi is csak a magasabb hangerőnél adja tudtára a hallgatónak, hogy épp rossz helyen van a hangfall, de itt a panelba ritkán lesz ilyen alkalom.
Ezek a hangdobozok amúgy sem a mélyekről szólnak, de ha éppen a mélyekre vágyok, beküldöm a mélyládát és kész. (saját vélemény)(#6749) DBob
Renben, csak kiváncsi voltam, hátha te vagy az a Bob.
-
zodo
nagyúr
válasz
Rozoga62 #6655 üzenetére
Ja, az jó volna
Találtam egy pár megfelelőt, de azok mind vidéken vannak.
Autom nincs, postát nem szeretem.Amúgy, fízetek többet is érte, ha úgy alakul.
pl.: egy ilyenért, adnék 20k-t -
törölt tag
válasz
Rozoga62 #6570 üzenetére
A nagy írt CD teszt
Az örök kérdés: lehet-e hangzásbeli különbség a digitális másolatok között?
2009.03.01 20:48Mivel ez a teszt kicsit több, mint 2 éve volt, ezért...
Na erről beszéltem, hogy régebben esetleg. A maiakról pedig megvan a saját tapasztalatom. Elvétve egyébként össze szoktam futni jobb tdk-kkal (papírtasakos szintén emlékeim szerint), de ha csinálok összevetést az átlag c1 hibaértékeket nézve, még azok is elmaradnak kissé.
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #6555 üzenetére
Mikori az a teszt, ha szabad kérdeznem? Én a mostani tdk lemezekről beszélek. Azok pedig pocsékak. Ami jó például és elviselhető árú, az a Maxell Colour, illetve a Memorex, mindkettő slim tokos. Régen valóban jó volt a tdk, a tdk reflex ultra, ma már olyat nem kapsz, a tdk audio néven árult cd-nél is ma már csak a jogdíjat fizeted, minőségileg ugyanúgy silány. Sajnos ez van, változnak az idők.
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #6320 üzenetére
Nem tudom, hogy erre gondoljak-e, nem hallottam még.
Mostanában nem is nagyon szerettem volna hallgatózni, minek dörgöljem a saját fülembe a hangrendszerem hibáit, tudom én azt.Majd ha lesz tőke, akkor elindulok teli zsebbel, kipucolt fülekkel, sőt még frakkot is felveszek...
-
Tristis
őstag
válasz
Rozoga62 #6317 üzenetére
Egyrészt köszönöm a dicséretet, de pl. az erősítővel nem biztos hogy a legjobban jártam. Most vadászok egy Marantz pm 66 se-t, hátha találok valahol...
Egyébként furcsák ezek a Tannoyok, hallottam már olyat, hogy nagyon drága erősítővel is hajtották pl. A Mercury 2-es dobozt...A zene éjjel nappal szól. Most próbálom megtanítani a foobar-t ape lejátszására. Még nem akarja...
-
Auratech
őstag
válasz
Rozoga62 #6306 üzenetére
Már az oviban is lázlapra rajzoltam. Iskoláim nem voltak. Hospitalizáltak, nem beiskoláztak.
Az intenzív osztályon nőttem fel. Sztárolt italom a Ringer(infúzió).
Kedvenc műsorom a ferezises véradás. Ez három órára leköt. Utána feloldoznak.
Az első hifi modom a defibrillátor fejhallgatóvá alakítása. Legkeményebb zeném a 200Joule.
Csak egyszer bírtam meghallgatni.Azóta füstölgök a zenehallgatás közben.
-
Bull Boss
őstag
válasz
Rozoga62 #6139 üzenetére
talán azért mondta, mert ha leveveszem a bemenetről a magas hangokat akkor nem vagy csak nagyon ritkán jön elő a jelenség. Megbeszéltem az eladóval visszaboltoljuk.. de én szeretnék helyette másik erősitőt, ha kell akár többet is szánok rá, de egy megbizható végfokra volna szükségem ami kihajtja a hangfalaim és tökéletesen illeszkedik hozzá. Tud valaki ilyet mondani?
(max 50)
-
-
Bull Boss
őstag
válasz
Rozoga62 #6115 üzenetére
És mit ajánlotok most? az a baj, hogy az erőlködőt újonnan, de kéztől vettem, aki álltja, hoyg az erősitő mélynyomóhoz való, és hogy ezt tudnom kellett volna, mikor megvettem. Az erősitő leirása szerint 30-30.000Hz ig tudja a hangot, a hangfalamon ugyanez az adat. Elvileg nem kellene a magasnak recsegnie (vagyis ugrálni) mit tegyek most?
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #6005 üzenetére
Szerintem nem jó dolog az általánosítás. Van eredeti, de nem túl jól szóló telarc CD-m itthon. Megvettem, mert kapta a dicséretet a kiadó rendesen. Hát ezt nem nevezném jól szólónak még CD-k között sem. Hacsak az nem számít annak, hogy meglehetősen függönyös az előadás. De amúgy élvezhető így kintről is, nem arról van szó....
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #5951 üzenetére
Inkább lettem volna kíváncsi az erősítőre plusz hangfalra.
Érdekes azért, hogy mennyire bírálja ezeket a hifis "hiedelmeket" kábelekkel, analóggal, stb-vel kapcsolatban, és akkor épp csak azt nem meri leírni, Ő miről hallgat zenét. Érdekes a dolog. Picit olyan érzésem van, hogy nulla gyakorlati tapasztalattal a háta mögött írja le a dolgait. -
Toncsi
aktív tag
válasz
Rozoga62 #5888 üzenetére
Nah igen, másik kedvenc témám a [Loudness war], [nem hangero miatt uvolt...]
(Már volt róla szó itt korábban) -
válasz
Rozoga62 #5744 üzenetére
egyforma hosszu nem lehet sajnos ,sehogy se ferne el kozepen az erosito, akkor ezek szerint jobban jarok, ha eladom a picsaba az egesz uj hifirendszeremet es hallgatok PC hangszorokon a monitor mellett zenet
Tudom h egyforma hosszunak kene h legyen elvileg, de probaltad mar maskeppen ? erezheto valtozas egy atlagos ( vagy atlag alatti -asszem nekem ilyen van ) fullel es egy nem 200millios hangrendszerrel.ps : es milenne ha 2db 5meterest vennek ? es ahol eleg az 1m .. ott feltekerem a maradek 4et azt kesz ?
-
Cyrin
addikt
válasz
Rozoga62 #5725 üzenetére
"sokat javult tőle az M2 visszafogott magastartománya."
Na látod, pont ezért javasoltam/tuk a kábeleket.
Próbáld ki amit a tapasztaltabbak mondanak.
Ha valaki nekem azt mondja Tannoy M2, és ehez hozzáteszi, hogy VDH D352, akkor egyből kidobja a gép, hogy kábelcsere CAT7, Inspi. Nem kell ehez regényt írni.
-
-
Cyrin
addikt
válasz
Rozoga62 #5710 üzenetére
"Úgy látom, nem vagytok kibékülve a VDH-val"
Nem-e? Akkor elmondom neked, hogy szinte mindenféle VDH kábelem volt-van. Hangfalkábelből Wind, Breeze, Revolution, Revelation, Inspiration amit használtam, sőt még a Supernova is volt nálam egy hétvégére. Összekötőből is mindenféle, a Silver Hybrid-től a Jubilee-n át a First Ultimate, Orchid és a Silver IT 65G-vel bezárólag. Belső kábelekból a CS, SCS típusokan át egészen az MCS 150, 300 sőt 1000-es típusokig. Szóval ismerem a lelki világukat.
Egy ismerősőmnek pedig volt Tannoy M2, amit sokat hallgattam náluk, de volt nálam is, szóval ez alapján mondtam amit mondtam. Persze lecserélheted Inspiration-re is. Na azzal mégjobb lenne.
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #5712 üzenetére
Állítólag a Polk RTi (az előző szériánál legalábbis mondták) sorozatból is a nagyobbik állványos veri az állókat, de szerintem ez azért ízlés kérdése is. Meg ez a kategória különben is erősen kompromisszumos, és jórészt ízlések és pofonok alapján dől el, melyik hangfal a jobb.
Tudom, hogy nem ajánlottad, én csak megjegyeztem, hogy 40 ezer kábelre nekem egy kicsit húzós, meg abban sem vagyok biztos, hogy más területbe invesztálva ugyanezt nem lenne-e nagyobb az előrelépés, például mondjuk erősítőre szánt összegbe bedobva.
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #5710 üzenetére
Naná, aminek 10 000 Ft métere, én azzal nem vagyok kibékülve.
Sajnálnék 2x2 métert venni belőle, azaz 40 000 Ft-ot rákölteni (persze tudom, hogy használtan is lehet venni, de most új árakat nézek), vagyis a hangfal árának 40%-át (és ez a Tannoy esetében olyan 80-90% körüli, ha nem tévedek, pontos árát azért nem tudom, de valahogy így körül van). -
-
válasz
Rozoga62 #5330 üzenetére
felvilagositast kerek
En eddig meg pont ugy gondoltam, hogy ha h 3utas ( kulon magas /mely /kozep sugarzo ) akkor szebben fog szolni mint a 2 utas ( azaz melykozep sugarzos )
Meghallgatas sajnos nem fog menni itt videken, latatlanba kell rendelnem
A kef baromi draga mar nekem, esetleg a cele F30 as johet szoba mint alternativa ( ez meg ugye 2es fel utas ) -
törölt tag
válasz
Rozoga62 #5307 üzenetére
Volt dolgom ilyen megemelt hangerejű zenével (talán egy Exodus album volt), még rosszabb cuccon (akkor csak az is volt) is lehetett hallani torzítást.
A normalizálás egy bizonyos szinten túl jól hallhatóan árt. Egy 80-as években kiadott hanganyagot, és mondjuk egy mait szerintem vétek egyazon lemezre normalizálva rátenni.
-
válasz
Rozoga62 #5085 üzenetére
Én ennyire nem érzem élesnek a kontrasztot a témában. Én ha nem is tökéletesen, de elvagyok a Marantz SR7400 erősítőmmel és a rákötött Tannoy Fusion 3 hangfalakkal. További terveim lennének (kinek nem, ha már elindult a lejtőn lefelé), de ettől még nem feltétlenül érzem ennyire élesnek a kontrasztot a házimozi erősítők és sztereo erősítők közt, hiszen tudok mutatni olyan sztereo készüléket ami nem szól úgy mint egy átlagos házimozi erősítő
Szóval szerintem aki pc-s cuccról akar váltani, az akár nyugodtan vehet egy jobb házimozi erősítőt is, ha a funkcionális igényeit az jobban kielégíti...ha azt kinövi akkor úgy vált tovább másra ahogy akar -
DjKoxi
senior tag
válasz
Rozoga62 #5077 üzenetére
Teljesen egyetértek a hozzászólásoddal.
Nekem is Tannoy M2 hangfalaim vannak ( igaz most háttérsugárzók ) de sokáig hallgattam front-ként is. Mikor először olvastam AMDFan írását én is javasolni akartam. 1999-ben vettem 40e HUF volt de máig nem bántam meg és szeretem a hangját.
AMDFan : Amilyen zenéket hallgatsz szerintem azokon a jvc elvérzik.
-
AMDFan
addikt
válasz
Rozoga62 #5077 üzenetére
Én kompromisszumkész vagyok, szóval ezzel nincs is probléma
Ehhez az olcsó JVC-hez milyen erősítőt javasoltok használtan? Nem hiszem hogy újat akarok venni hozzá, ez most inkább a költséghatékonyságról szól, és szerintem egy jó régi erősítő is éppolyan szépen meg tudja hajtani ezeket a hangfalakat. Nagy különbségek vannak erősítő és erősítő között? Pl itt van ez elég jó áron: [link]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #4653 üzenetére
Én újonnan nem vennék CD-lejátszót, inkább néznék valami jobb DAC-ot.
Használt CD-lejátszóval viszont most tapasztalom, mennyit lehet szívni.
Hiába a lézer cseréje, ahogy én tapasztalom, egyre rosszabb (nem birizgáltam semmit a lézeregységen). Néztem ma pár írt lemezt... Amikor még pár hónapja beszereltem a lézert, akkor simán vitte ezeket is, most viszont recsegnek rendesen (gyakorlatilag végig, pedig a lencse tisztítva volt 2-3 napja) ugyanazok a lemezek, és valahogy nem hinném, hogy ennyi idő alatt a lemezek felületével történtek csúnya dolgok. Majdnem olyan tüneteket produkál, mint az előzőleg kiszerelt lézer (ami azért mielőtt lecseréltem volna, még vitte az írt lemezeket jó ideig, és akkor már valószínűleg nem kevés ideje benne volt). A Sininél vettem, de attól tartok, valami utángyártott vacak, viszont nincs más. Nagyon bosszant a dolog, mert egy valóban jó, zenei hangú CD-lejátszó (aminél főleg jobb felvételeken nincs különösebb hiányérzetem az analóg cuccomhoz képest, és ez nem kis dolog számomra), de normális lézeregység nélkül nem ér semmit... És akkor én még "örülhetek", hogy kaptam bele, valamelyikbe már nem is lehet beszerezni. Ez itt a gond. -
törölt tag
válasz
Rozoga62 #4649 üzenetére
Szia!
Az erősítőm az a C315-ös, nem 325-ös.
325-ös jobb ennél valamivel állítólag, bár én még nem hallottam. A mostani erősítőmhöz, ha hasonló árkategóriában nézném (és újak közt), a Polk RTi A3-ast talán újra megvenném, DE kizárólag olyan CD-lejátszót vennék mellé, ami nagyon összeszedetten és emellett zeneien szól sok hangszeres produkcióknál is. Különben élvezhetetlen lesz, annyira nagyon részletgazdag, hogy elveszel benne.
Szerintem inkább komolyabb műfajokra való. A többit is tisztességesen hozza, de egyfajta lazaság hiányzik belőle.
Jah egyébként a bejáratódása az 200 óra, és hirtelen történik a változás. Amíg nem járatódik be, addig finoman szólva nem a legjobb.
Az a CD-lejátszó talán jól jöhet mellé, a hangja jó eséllyel hallgatható lesz, de túl nagy formátumú hangot azzal ne várj szerintem. -
törölt tag
válasz
Rozoga62 #3722 üzenetére
Ha meghallgatod valamelyik Polk RTi-t, nagyon ügyelj rá, hogy egy már bejáratott példány legyen (min. 170, de inkább 200 óra; ennyi idő után hirtelen történik a változás, tehát 120 órás még ugyanúgy szól, mint egy nulla km-es), máskülönben elég lelombozó élmény lehet.
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #3720 üzenetére
A polkaudióm épp az általad említett stílusokon mondhatni kiválóan teljesít, de lágynak én nem mondanám a hangját, ellenkezőleg: nagyon dinamikus, vastag, élettel teli hangja van. Igazából nincs annyi tapasztalatom még, hogy olyan hangfalat tudjak ajánlani neked, ami szépen szól az említett stílusokon, de ugyanakkor "lágy" hangja van.
-
törölt tag
válasz
Rozoga62 #3718 üzenetére
Szia!
Én még (pont ezt a NAD-kombót) Rubicon R63s-sel próbáltam (az eladó ezzel kötötte össze), ami teljesen más karakterű, mint a Polk RTi-k.
Valószínűleg elég sok hangfallal (nemcsak polcsugárzókkal, vannak ám benne tartalékok) képes együttműködni, de persze ettől függetlenül érdemes meghallgatni saját füllel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest