- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
multiplikato #76797 üzenetére
Ez így elég tág fogalom. Pont mintha azt kérdeznéd milyen a bjt-s erősítő. Olyan amilyenre építik. Kismillió féle van. Valószínű te is hallottál már, max nem tudsz róla
-
Lompos48
nagyúr
válasz
multiplikato #67450 üzenetére
3x igen.
-
nebulo5
senior tag
válasz
multiplikato #66888 üzenetére
Árukhoz mérten, ezek a tápok igen jók!
-
törölt tag
válasz
multiplikato #60853 üzenetére
Hát tényleg nem olyan, mint amik manapság eszembe jutnak róla. Van rajta 1-2 ami még talán tetszett is. Bár eléggé nem a műfajom.
-
törölt tag
válasz
multiplikato #60850 üzenetére
Ezt már megfejtette gubabela, úgyhogy a Jutalomról lemaradtál.
(#60851) Baltoafarkas Nagy dolog az nincs benne. Kellemes, nem nagyon giccses, van benne valamennyi zenei ötlet (magyarul melodikus invenció). Ügyes popzene.
(#60852) krichd1 A fórumban mint ígértem már nem reagálok az ominózus eseményekre, de a pozícióval szemben muszáj:
"Továbbá ez nem szociálpszichológiai kísérlet topik, ilyen jellegű tevékenységet kérem befejezni."
Ha majd rendszeresen téged is aktívan, öncélúan, minden határon túlmenően degradálnak, dehonesztálnak, abuzálnak itt, akkor tőled is elég választékos reakció lesz egy ilyen kis bon mot "szociálpszichológiai kísérletként", hogy "kisfiam". (Ezen reakcióm kirívóan speciális szóhasználata kifejezetten szándékolt.) -
törölt tag
válasz
multiplikato #60850 üzenetére
Ebbe belehallgatok, kíváncsi vagyok mi az a nagy dolog amit éreznem kéne rajta.
-
PuMbA
titán
válasz
multiplikato #60304 üzenetére
"Musical records vary enormously in their recording and mixing quality. Albums like Daft Punk's Random Access Memories, most of Lady Gaga's pop work, Robin Thicke's Blurred Lines, and many others are simply masterfully recorded/mixed."
Kifekszek mindjárt
(#60316) Z10N: ASIO, ha valamiért nem jól működik, akkor meg WASAPI
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mondjuk nekem is jobban tetszik az alc 1150esem, mint a kölcsönbe kapott impact twin. gigánál kicsit jobban ráfeküdtek a hangkarira, mint az átlag. a 892es asrockot sosem használtam, az nekem nem tetszett.
-
trufa12
addikt
válasz
Hát itthon 892 meg a 898 van , mert a 11 ezres creativon is realtek van (ami szerintem oltári pofátlanság ) -.-
Így most össze hasonlítottam a kettőt, a 898as creative moddolt chipnek dinamikusabb a mélye, feszesebb
magasra szerintem érdesebb (amit én nem annyira csipázok)
amúgy nem sok különbség van . Torzításra egyik sem torzít annyira szerintem , ha equalizert használok sem megy a hangzás rovására (szóval nem kezd el lehalkítani más frekiket ha feljebb emelem a mélyet pl )
(és tekintsünk el a szobától ) mert ezt így füllel lehet hallani, (de vegyétek úgy hogy fejhallgatóval is teszteltem, ott meg a szoba nem játszik közre) (dt860 as beyerdinamic ) ami azért annyira nem rossz..
Szóval vannak hallgatható realtek chipek.
-
trufa12
addikt
válasz
multiplikato #60223 üzenetére
vista_win7_win8_r271
ezzel a driverrel , még jobb a hang. Pl sisters of mercy nine while nine szám elején hallani a gitár húr hangot a háttérből, és úgy veszem észre kevésbé torzít más zenéknél . Meg mintha a magas is tisztább lenne.
-
trufa12
addikt
válasz
multiplikato #60223 üzenetére
6.0.1.7293
Nekem ami utoljára tetszett hangkártya (2008ban vásárolt creative x-fi 80 ezres hangkártyám volt)(SB0550)(az újak meg 1550-70 esek.. .(bár szerintem az is régi de a ceative szerintem semmi újat nem talált fel ezzel az új szériájával amit mostanság kapni lehet azóta bármit vettem nem volt jó, ez a realtek sincs olyan
de nem tudom miért de tetszik
van a hangkártyának alapból valami hangja, és nincs alapzaja. (legalábbis ezen az msi lapon) nem kell equalizer.
Az erősítőn dobok rá, (szeretem színezni a hangot ) de ennyi.
Nekem tetszik az a lényeg. Aztán majd ha lesz arra is pénzem persze kifogok próbálni még pár hangkártyát, külső vonalon fogok elmozdulni . De ennek így most jobb a hangja mint a 10-20 ezres mostani creativnoknak...-.- (legalábbis nekem , itt most ) Így ebben a felállásban .
Bár az is lehet beszerzek egy ilyen elite prot ,megint csak az a gond hivatalos driver nincs hozzá, bár nem feltétlen baj, ha a fanok jót készítenek .
-
krichd1
addikt
válasz
multiplikato #60180 üzenetére
Alap műveleti erősítőkkel szerintem nincs jó hangja a Xonar DX-nek.
Azt is vedd figyelembe, hogy az alaplapi vonalszintű kimenete 1,2 Vrms, a Xonarnak 2 Vrms, tehát ha nem állítottál az erősítőn hangerőt, akkor alapból hangosabb a Xonar, ezt is vedd figyelembe.
Feltételezve, hogy minden szoftveres hangerő a maximumon van. -
trufa12
addikt
válasz
multiplikato #60171 üzenetére
-.--
-
simongab
senior tag
válasz
multiplikato #55818 üzenetére
20-30 éves erősítőknél szerintem érdemes már csak olyannal foglalkozni, aminek nem zúg a tápja, eleve külön tápja van a vezérlő-előerősítő résznek, kikapcsolható szűrője van (ez sokszor 10-15dB es zajcsökkenést hoz) és csak párba válogatott MOS-FET es kapcsolást kell keresni. STK IC-s erősítőt oda kell adni a nagymamának! Ha tudunk otthon akár egy rövid órácskára is 100dB es dinamikával zenét hallgatni, ott számít majd a trafó búgása is. Hja nem beszéltünk még az ablakokról! Meg hogy hol lakunk... Forgalmas helyen az utcáról jövő alapzaj zavaró, de még csandes kertvárosi vagy falusi környezetben is jó, ha modern hangszigetelő ablakunk és vastag szigetelt falaink vannak. Sokkal inkább lényeges, mint a kábelezés.
Más: megkérdeztem, fura, de 32bit/48kHz en rakják el az archív anyagokat az örökkévalóságnak... -
törölt tag
válasz
multiplikato #55818 üzenetére
Nincs olyan, hogy "a tápja". A tápegység többféle, kisebb-nagyobb számú, különféle viselkedésű alkatrészből áll.
Nyilván te most nem a hangdobozból hallható brumra gondolsz, hanem arra, hogy az erősítőből magából közvetlenül hallod a zúgást, amelyet elsősorban a gyengébb-búgósabb konstrukciójú-minőségű és/vagy meghibásodott és/vagy esetleg öregedő táptranszformátor okoz. Nem törvényszerű, - de nem is szokatlan, főleg régebbi erősítőknél. Konstrukciós-minőségi-állapotbeli kérdés, esetleg részben életkori. Adott esetben érdemes cserélni újabbra-jobbra-hibátlanra. -
Ear001
addikt
válasz
multiplikato #52191 üzenetére
Tűerőt, antiskatinget sikerült állítani?
-
Ear001
addikt
válasz
multiplikato #52181 üzenetére
Mi a baja?
-
andorra
őstag
válasz
multiplikato #52181 üzenetére
-
gorbep
senior tag
válasz
multiplikato #42348 üzenetére
Háát... azok a dobozok úgy a polcon..... meg az a tecsós elosztó....
-
bkercso
nagyúr
válasz
multiplikato #30267 üzenetére
Köszi, ez kézenfekvő állítást tartalmaz, amit talán sokan nem tudnak.
A többi cikket az oldalon viszint nem érdemes elolvasni. -
nebulo5
senior tag
válasz
multiplikato #30267 üzenetére
Kösz a linket! Személy szerint, én még ezt a cikket nem olvastam.
Tetszik, hogy számításokkal - mérésekkel alátámasztott adatokat sorol fel. Ez biztosan kimerítő és pontos felvilágosítást ad azon fórumtársaknak, akik csakis, kizárólag a mérhető paraméterekre alapozva ismernek/hisznek el dolgokat a hi-fi világában.
Eddigi tapasztalataim alapján, számomra nem igazán mond sokat, azaz, nem hiszek a "matematikának"! Még azt is fel merem vállalni, hogy valaki rám fogja: a magasabb damping faktorú erősítők hajtotta (megfelelő) hangsugárzók általam hallott "jobb" hangja, csak placebó hatás volt füleimnek! Nem tudom a műszaki oldaláról megvétózni a cikkben olvasottakat, mert nem elektromérnök vagyok. Csak egy, néhány hozzászólással feljebb írtakat tudok dézni "by Andorra": "Az igazán jó eredményhez a mérnöki tudás ezen a területen nem elegendő..... a hifi területén sajnos hátráltatni is tud."
Az esetleges félreérthetőségem elkerülése érdekében, még csak annyit: nem a sokszáz vagy ezer damping factorú erősítőkre gondolok! Csak a 100 alatti vs. 150 - 250 d. factorú erősítők közötti egyértelmű pozitív javulást, a nagyobb értékű javára.Persze, ez kizárólag az én véleményem!
-
törölt tag
válasz
multiplikato #29745 üzenetére
Már ne is haragudj, egy erősítőnek két fontos paramétere van, az egyik a hangja, a másik az ára. Ha már csövesre adnád a fejed, akkor ne érdekeljen a villanyszámla, hidd el, a jó minőségű alkatrészek sokkal többe kerülnek.
Ja, most jövök Annafürdőről, szinte csak csövikhez volt szerencsém, ill. Stellavox, Nagra, s még egy csomó finomság. [link]
-
blattida
nagyúr
válasz
Gondolom arra vagy kíváncsi, hogy például egy 30 wattos, AB osztályú csöves vagy egy 30 wattos, AB osztályú tranzisztoros fogyaszt e többet.
Természetesen a csöves fogyaszt többet. -
bkercso
nagyúr
válasz
Amennyit a félvezetősek: x100mW .. x100W
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #29718 üzenetére
Hát azért az már tényleg sok érte, főleg hogy hibás.
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #29684 üzenetére
Köszi! Látom, azért van aki licitáljon rá.
-
törölt tag
válasz
multiplikato #29662 üzenetére
Érdekes lista. Szépen megdicséri a Marantz CD5000-et, (van külön oldala is), aztán többet nem említi...
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #29662 üzenetére
Néztem, de nem találom, lehet valamit nem jól csináltam.. Az a Revox szerintem 'must have' kategória.
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #29659 üzenetére
Érdekes lista, az enyém nincs is benne.
Mindig olvasgattam ezt az oldalt, hasonlóra számítottam a konklúziókból ítélve. -
djsensore
tag
válasz
multiplikato #29573 üzenetére
Igen ez picit combos, főleg hogy a teljes szett is kevéssel üti meg a felét ennek az árnak
An esetleg költséghatékonyabb, hétköznapibb DAC? -
Tamoo
nagyúr
válasz
multiplikato #29589 üzenetére
Ismeri azt itt pár tőlem jóval tapasztaltabb fülű ember is, úgyhogy inkább írjanak Ők. De vissza is kereshetsz pl. kiskínai néven.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
multiplikato #29570 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
multiplikato #29513 üzenetére
Azt mondjak tda nagyon durvan kiszolgalva jol szol. Bo 2x annyiert hallottam, mint sajat wolfim, es sztem meg itt sem rugott labdaba a tda.
Te egy filleres cuccbol probalod meg ezt. Tenyleg kidobott penz.
-
DDL
őstag
válasz
multiplikato #29509 üzenetére
Jobban jársz ha veszel/csinálsz másikat...
Üdv: DDL
-
blattida
nagyúr
válasz
multiplikato #29113 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
multiplikato #29080 üzenetére
Az az SE-9021 bizony felettébb korrekt végfok volt anno, nem kell szégyenkezni vele (már csak azért sem, mert nem csak belül szép, hanem kívül is nagyon jól néz ki - mondhatni Technicstől szokatlanul szép)!
Kár, hogy tényleg nagyon öreg, így blattida felvetése jogos lehet.(#29086) orbo: Meg kell nézni-hallgatni a helyszínen!
Az MB Quart szóba jöhet, a Denon érdektelen, a Prelúdiumnak ugyanaz a hangszórókészlete, mint a Heybrook HB1-nek, de a Heybrook jobb, a JPW is jóféle, szépen szól de a Heybrook jobb. Persze mindegyik értékelés az adott típus új állapotára vonatkozik, tehát a végső érték a jelenlegi állapotuktól függ, ezért is jegyeztem meg én is a Heybrook-ot propagálván, hogy nagyon megéri, ha jó állapotú. -
blattida
nagyúr
válasz
Használják, már csak azért is, mert egy végfokot sokkal könnyebb eladni.
Az pedig egy másik történet, hogy az előfok legalább annyira fontos.A technics végfokod nem egy mai darab, a maga több, mint harminc évével.
Volt már karbantartva, cseréltél benne kondenzátort? Ha nem , akkor érdemes lenne, rengeteget javulna a hangja. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dacrol passziv elofokon at hajtottam vegfokot. Most mar ugy latom, sok zenerol maradtam le akkoriban...
-
törölt tag
válasz
multiplikato #29057 üzenetére
Jó megfigyelés! Furcsa módon a végfokoknak mindig nagyobb volt a "presztízsük", mint az előfokoknak, nyilván ennek is köszönhető, hogy inkább a végfokaikat váltogatják/adják-veszik az emberek... Valahogy úgy érezzük, hogy a végfokon több múlik, és ez sok esetben valószínűleg igaz is. Főleg, ha az előfok csak egy "kapcsolótábla", másnéven "passzív előfok".
(#29056) andorra: Na de mit mondanak a japán tudósok?!
-
DDL
őstag
válasz
multiplikato #29057 üzenetére
nekem van egy tűrhető eladó.
Üdv: DDL
-
törölt tag
válasz
multiplikato #28906 üzenetére
Csatlakozom, érdekes rész, nem láttam még
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #28906 üzenetére
Ez nagyon érdekes, köszi!! Amúgy is szeretem ezt a műsort, de ezt a részt nem láttam még.
-
ozzy711
őstag
válasz
multiplikato #27638 üzenetére
Szerintem hallgass a füledre, ha neked bejön, akkor tök mindegy ki mit mond róla!
Ezért utálok pl. tesztek alapján készüléket venni, mert ami a teszt rendszerben ajánlott, meg legjobb vétel az az én rendszeremben biztos nem úgy szólt.
Mindig rendszerben kell gondolkozni, az önálló készülék ( akár High-End is ) semmire nem garancia, csak ha rendszerbe rakod!
Lehet, hogy az Audio-Note dac-al a rendszered semmivel nem szólna jobban mint a jelenlegivel! -
bajnokpityu
félisten
válasz
multiplikato #27625 üzenetére
persze, bármire találok madarat....
láttad már mi van belül?
nem akarom direktben leirni véleményemet, összegyűjtve a linkeket, mert szemét leszek, hogy leszólom a saját cuccodat. ezért beszélek rébuszokban. -
bkercso
nagyúr
válasz
multiplikato #27625 üzenetére
Egyszerű, mint a kő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
multiplikato #27621 üzenetére
és ez jelent valamit?
nagy ámitáson kivül?blatilda olvass utána.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
multiplikato #27614 üzenetére
Jó, mint jól megépített, modern, hogy nem csak 13/14 bitnyi valós felbontása van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
multiplikato #27602 üzenetére
szerinted miért szoktak csövet rakni tdara?
Szerintem hallgass meg egy modern, jó dacot is, és ha még mindig jónak találod, akkor ajánld. -
ozzy711
őstag
válasz
A csöves kivitel komolynak tűnik! Mondjuk lehetne kicsit igényesebb a belső szerelés, de ha lezárod a tetejét úgyse látszik!
-
blattida
nagyúr
válasz
Igen, már említetted és beszéltünk is róla.
Látod, Fikusz is saját készítésű tápot használ hozzá.
S mivel Ő egy képzett DIYer, ezért egyéb módosításokat is eszközölt az eredeti panelen.PeachMan
Melyik EV? -
törölt tag
válasz
Na vegre. Beszeljunk a DACodrol. Aztan beszeljunk egy oskovulet polcsugarzorol amit eppen most probalok felujitani. Electronic Voice a kicsike es hianyzo habgfalcsatlakozokkal kerult hozzam par eve. Felre is akartam dobni, de most betomom a lukat a hatuljan. Kap egy eredetihez hasonlo banandugos csatlakozot es szolhat a jazz. Tegnap ejjel probalgattam mar a hatso nyilasat letakarni es lass csodat. A majdnem szemetre valo hangbol hirtelen annyira kellemes, egyenletesen es kozep, magas tartomanyban reszletgazdag hang jott elo, h ugy dontottem rendbeteszem. Csak a mely hianyzik picit, de szerintem a hazimozi utan ez nem csoda.
-
bkercso
nagyúr
válasz
multiplikato #27549 üzenetére
"ami részletes az kemény, ami lágy az összemos"
Én is mindig ezzel találkozom, vélemény és tapasztalat szinten is.multiplikato #27557: zsargonja általában tudománynak van, az audio hangzás és leírása meg az egyik legszubjektívebb dolog.
Aki csak olvas róla, az tényleg bajban van, mert úgy kiköltekezhet, hogy nem is lesz jó/ízlésének megfelelő rendszere - ahogyan ezt sokan csinálják is.
-
nebulo5
senior tag
válasz
multiplikato #27549 üzenetére
Olvasgatva a hang/hangzás leírásait, (transzparens, analitikus, gombócos, függöny mögüli...stb.) önkéntelenül az jut eszembe, hogy vajon hol lehet találni (egyáltalán van-e?) valamilyen gyűjteményt, szakszerű leírást, a zenei hangra használt szavak/kifejezések értelmezhetőségére? Gyakran olvasok nem Magyar fórumokat a témával kapcsolatosan, és azt kell megállapítanom, hogy talán a Magyar ajkú zenekedvelők vannak a legnagyobb "bajban", mert (mint az élet más területére is nagyon igaz) a nyelvünk egyike (ha nem az egyedüli) azon nyelveknek, ahol a szókincsből eredően, rengeteg olyan kifejezést használhatunk a témában, amelyek szinte árnyalati/nüansznyi változásokat tudnak kifejezni.
Ráadásul, ezzel csak nehezebbé válik a "kezdő" zenekedvelők" helyzete, mert szerintem, mindaddig még csak olvashat róla egy - egy pionír, és nincs aki (szakmai tapasztalatára alapozván) elmondja egy-egy "hangi interferálódást" meghallgatva, hogy na ez volt a fátyolozottság, analógosabb hang...stb. addig jó nagy bajban vannak, mert nem tudják a hallott hangzási differenciát minősíteni sem.
Jó lenne, ha valaki összegyűjtené az ilyen jellegű kifejezéseket és a szakszerű magyarázatukat.
Születne egy audió szakzsargon, ami akár etalonként is elterjedhetne. Jóval könnyebb lenne (talán a nem csak kezdőknek is) , egy - egy zenei láncot alkotó elem jellemzése. -
Tonyo
őstag
válasz
multiplikato #27551 üzenetére
Most nálam is ilyen van
-
blattida
nagyúr
válasz
multiplikato #27526 üzenetére
De, ez diy, azt tanácsolom, hogy keresd meg például bkercso fórumtársunkat, Ő szerintem szívesen készítene neked egyet, természetesen nem ingyen, de megfizethető áron.
-
blattida
nagyúr
válasz
multiplikato #27522 üzenetére
Legalább egy normális transzformátorból, egyenirányító diódákból és pufferkondenzátorokból álló tápra. Rengeteget dobna a hangján, igaz, annyiba kerülne, mint maga a dac.
-
blattida
nagyúr
válasz
multiplikato #27519 üzenetére
Ha a gyári kapcsolóüzemű táppal használod, akkor azt azonnal cseréld le.
-
Dorian
félisten
válasz
multiplikato #26833 üzenetére
Andorra-nak igaza van.
Nálam a Tannoy M3-at Dali C6 váltotta, de ott az elsőszámú szempont az volt, hogy a mozi rendszerem kiépítését kezdtem meg. Zenénél maradás esetén nem feltétlen ezt választottam volna.
(Mindenesetre a C6 jobb hangfal, magasabbra és mélyebbre is megy, közepei meg kb. ugyanolyanok.) -
andorra
őstag
válasz
multiplikato #26833 üzenetére
Ilyen kevés információ alapján mit lehet mondani? Az előrelépés sokféle módon lehetséges, de ehhez elsősorban egy rendszerépítési stratégia kell, ennek csak egyik fontos eleme a hangfal. Ehhez több olyan információ is szükséges amit nem ismerünk, + a te füled és ízlésed is jelentősen befolyásolja.
Ha viszont nagyon egyszerű választ szeretnél, mert nem akarsz elmélyülni a kérdésben: bármi, amit te jobbnak hallasz. -
perempe
veterán
válasz
multiplikato #26518 üzenetére
mind a hifimediy-nél, mind a sure-nál lehet kapni tápot hozzá.
-
perempe
veterán
válasz
multiplikato #26518 üzenetére
jobban jársz szerintem egy kit-tel, és csinálsz neki tápot.
-
perempe
veterán
válasz
multiplikato #26512 üzenetére
[link]
van olyan vélemény, ami szerint jobb a kínai HiFimeDIY kit a Hypexnél. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Nem ezt írtam. Legtöbben ilyen trafót építünk be.
-
perempe
veterán
válasz
-
blattida
nagyúr
válasz
multiplikato #26507 üzenetére
Már azt is írtam, egy módosított muse ma 15-ös,de nem a fő rendszer része, kicsi a teljesítménye, de érzékeny dobozaim vannak, így elegendő a kraftja.
Képek nincsenek róla, jelenleg darabokban van, mivel további változások lesznek benne-rajta, ezért még nem is tervezem a portfóliójának prezentálását...
Munka és család mellett pedig lassan haladok, kevés az időm, és néha az energiám. -
bajnokpityu
félisten
válasz
multiplikato #26510 üzenetére
Mi olyan nagy dolog ezen?
Csak toroidot használok.
Nem azért, mert ne lehetne más fajta vasmagos trafóból jót csinálni, de ez most a divat, és könnyebb olcsón jót csinálni ebből. Léteznek kockatrafók is jók, és zajmentesek, minimális szórással, de ezt vadászni kell.Kapcsolóüzem nekem teljesen kizárt,akárki akármit mond
-
bajnokpityu
félisten
válasz
anno a Tampról,tamponról irták sokan,h lemos komoly láncokat is.
2020as chipre épült. igazából T vagy D osztály, mindegy. Tucatnyi cég készitett pici végfokot a tripath chipre építve.Nekem is van ilyenem, de még nem raktam össze. mondjuk nekem a 4x100wos változatom van. Van,aki szerint a 2020as volt a tuti,és a nagyobb teljesitményűek gyengék.
Mások szerint ez hülyeség,csak nagyobb teljesitményen a hibák is jobban kijönnek: rossz frekimenet, magas alapzaj, teljesen lélektelen. Cserébe nagyon komoly részletességű középtartomány, és filléres kütyü. 40rugóból kész a komplett nagy teljesitményű cucc dobozzal, trafóval,aljzatokkal,stb..
-
perempe
veterán
válasz
+1
-
blattida
nagyúr
válasz
multiplikato #26505 üzenetére
Persze, mint ahogy már írtam, nekem is van d osztályú erőlködőm és hangilag audiofil a cucc, csak árban nem, szeretem a hangját.
-
perempe
veterán
válasz
multiplikato #26498 üzenetére
és mi arra a garancia, hogy az ezrede áron megvásárolható, általam is javasolt kínai kit nem jobb?
-
shalafi66
veterán
válasz
multiplikato #26238 üzenetére
Akkor inkább egy jobb szélessávú mélyközepet, amihez könnyű szűrés nélkül illeszteni 10k fölött a rövid ribbon magasat (alatta nem használható).
Persze az iránykarakter így is teljesen megváltozik az egy darab szélessávúhoz képest.
-
bkercso
nagyúr
válasz
A kis szélessávúakat (8cm) érdemes mélynyomóval kiegészíteni. Néha kiegészítik ribbonnal is, de pl. az FRS8 anélkül is jól teszi a dolgát. Passzív hangváltót viszont nem tennék elé, külön erősítőt érdemel.
-
orbano
félisten
válasz
Kocsiban hallottam dóm + tangband + 16-os kick kombót és nem volt rossz, sőt. Gondolom a kétutas megoldás hasonló eredménnyel járhat (kocsiban nem lehet bedobozolni a szélessávút így kell a kick alá, mondjuk azt meg nem tudom, hogy mit változtat a hangján egy szélessávúnak, ha jobban le van engedve)
-
bsh
addikt
válasz
multiplikato #20722 üzenetére
a 4-16 ómos onklyo az lyob!
-
eclipse006
őstag
válasz
Legalább jól választaná el ha már rosszul írja le...
-
KMT
addikt
válasz
Ez igen!
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #20455 üzenetére
Nearfiled, hosszú löketű mély közép, alig használt,"olcsó", mi kell még.
-
törölt tag
válasz
A tulajdonosa bizonyára „marketing manager” valahol.
-
Patice
nagyúr
válasz
"Alig használt, megkímélt állapot"
Ennek ellenére a power gomb hiányzik.
A villámáron egy nullát lehetne faragni, annyit érhet.
-
hoby36
senior tag
válasz
Csúcs a cucc!
-
válasz
multiplikato #18930 üzenetére
Még ajándék is jár hozzá, tuti vétel, csak most!
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #18930 üzenetére
Hmm, és milyen "jókat" írnak róla a specifikációban. Pl. "Az erősítő egység a hirtelen hangerő-emelkedésre is képes reagálni". Ez vicces, az enyém se hullik szét a hirtelen hangerő emelkedéstől, sőt reagál is rá.
Bár lehet ez az én tudatlanságom, és közben ez valami szaknyelvi dolgot takar.
Felesben megvesszük? -
Ati3120
tag
válasz
multiplikato #16206 üzenetére
Köszi ! Úgy néz ki Ka-660-as lesz ,már úton van a csomag .
-
dudika10
veterán
válasz
multiplikato #16170 üzenetére
Ne tudd meg... a kábelrendező vackok az asztal mögött az egész költség harmadát vitték.
Beteges szinten űzöm a rendrakást, mint sportot egyébként.
Azok vannak többen akiket az őrületbe kerget, a rajongótáborom igen szűk.KMT: zavar? Örülök neki. Még így is van egy nagyobbacska púp 117Hz-nél.
baluka26: most csak a saját G330-am lóg ott. Van egy Porta Pro-m kölcsönbe. Sajnos semmi komoly. De ha megjön az a tetves Xfi akkor tervezek egy fejhallgatót is mellé, csak még nem tudom mi legyen. A pénztárcám és az elképzeléseim nem egy súlycsoport.
A két monitor meg kell, nem csak dísz. -
shalafi66
veterán
válasz
multiplikato #15965 üzenetére
Pedig ezek csak tized dB-s különbségek, mi lenne, ha egy hangsugrázó több dB(SPL)-es hibáit javítaná valaki.
Ha zavaró a magas, az általában nem a madzag hibája. -
Oibacsi
őstag
válasz
multiplikato #15928 üzenetére
A múltkor ugye visszacseréltem a régi tl dobozaimra, amiben ugye ezek a hangszórók voltak. Tátva maradt a szám, mert ezeket még a jungson ja66-os időkben adtam el (mostmár tudom, hogy az számomra egy hulladék), ugyanis fülre nyugodtabb hangzás, picit talán kevés a magas, de mégis több volt a részlet és a hangszereket jobban elhelyezte a színpadon, ez leginkább a szintetizátrosnál hallottam rock koncertfelvételen. Aztán ugye összeraktam ezt tegnap. 9,5 liter belső térfogat, neotech belső kábelezés, 55hz f3. Az anyaga 15mm-es rétegelt lemez, 4 réteg gesztenye lazúrral. A basszua sokkal kontrolláltabb, de egy picit kevesebb, kb annyi a különbség, mintha túltöltöttem volna a tl-t csillapítóanyaggal. Jobb lett a tér még egy picit és végre nem búg össze a szobával sem, ráadásul nekem a külseje is nagyon bejön.
Már a csöves alkatrészei majdnem megvannak mindannyian
-
törölt tag
válasz
multiplikato #15898 üzenetére
A Dynaco egy legenda a hifiben, simán megérdemel egy netes rajongói klubot.
A valag pénzzel nem vagy egyedül, csak én hangszedőbe fektetem a sok pénzt. De most lehet kinézőben lesz egy Denon DL-160 (használtan). Bár biztos nem vagyok benne, szerencsére lesz majd alkalmam kipróbálni. A Benz-Micróról le kell mondjak, nem lehet eladni sajnos a hangszedőt még 15-ért sem, már majdnem lementem az újkori ár felére (holott egy 1.5-2 hónapos cucc, és még garis).
-
törölt tag
válasz
multiplikato #15787 üzenetére
Teljes mértékben osztom a véleményed, minden készülék cserénél szükség van egy kis összeszokási időre, ezért is kerülöm a rapid teszteket. Az a bizonyos nagy csöves, ami egy Eastern Electric 520-as volt, 1 hétig volt nálam, e héten került vissza a gazdájához, tehát kapott lehetőséget bőven. Nem vele volt probléma, mert nagyjából azt hozza, mint a többi 300B PP osztályú erősítő. Inkább a KingRex nyújt valami kiemelkedőt és szokatlant, amire más (általam ismert) elektronika nem képes.
-
Colos1
őstag
válasz
multiplikato #15793 üzenetére
opamp = műveleti erősítő. Én is most cseréltem ki a hangkártyámon, és írták is valamelyik topikban, hogy be kell járódnia, valami burn-in -t emlegettek
Egyetértek amúgy abban, hogy a fülnek kell "bejáródnia", ráállni az adott hangzásra. Akik nem így gondolják, azok biztosan nem tudják, hogy a fül a legjobban alkalmazkodó érzékszerv. Gondoljunk csak arra, hogy mekkora az intenzitáskülönbség a hallásküszöb, meg a fájdalomküszöb között. És hogy az érzékelhető hangerő mennyire függ a frekvenciától is. Meg a pszichoakusztikus redundancia, hogy cseszteted a mélyhangokat, és változnak a magasak is. Amik valójában nem is változnak, csak ahogyan a hallóközpont kapcsolja a felharmonikusokat az alaphangokhoz (mert tud ilyet), változik a hangkép.
-
törölt tag
válasz
multiplikato #15794 üzenetére
Sőt érdemes lenne még denevéreket tartani otthon, rákötni a hifire, super tweeterként beüzemelni.
Amúgy tök komolyan mondta az eladó, hogy még be kell járatódnia a szobának, össze kell hangolódnia. Így mondta. Én meg inkább nem is szóltam semmit, csak elkezdtem gondolkodni, hogy most én vagyok hülye, hogy nekem ez nem evidens, vagy mi van...
-
AMDFan
addikt
válasz
multiplikato #15787 üzenetére
Amikor hifi láncokról beszélünk, akkor sokan hajlamosak megfeledkezni a lánc legfontosabb darabjáról, a hallgatóról. A hallgató pedig miután megszokott egy hangzást hajlamos arra fogni, hogy igen, bejáródott a cucc. Pláne vicces olyanokról olvasni, hogy opampoknak idő kell a bejáródáshoz.
-
Pokzoli
tag
válasz
multiplikato #15702 üzenetére
18 ÉV AZ AUDIOKULTURA SZOLGÁLATÁBAN
ALISCA ORANGE AUDIO FEJLESZTŐ KFTE R Ő S Í T Ő K L I N I K A
Félvezetős vagy csöves erősítők
javítása,rekonstrukciója.
Régi,ritka,alkatrészhiányos készü-
lékeket is vállalunk.Műhely
p.VII.Hutyra Ferenc u.6-8.
Tel.:341-6170 -
L4D1K
őstag
válasz
multiplikato #15702 üzenetére
Szia, az én CA 340a erősítőm náluk módosult, az eredmény önmagáért beszél. Nem tudom hogy külső restaurálással foglalkoznak e, de régi gépek belsejét képesek helyre pofozni. Mindenféleképpen érdeklődj náluk, de a "restaurálás", ha sokat kell szöszölni, biztos nem olcsó.
-
törölt tag
válasz
multiplikato #15696 üzenetére
Van egy (azt hiszem) golfozó, ő hasonlít nagyon Hetfield-re. Majd utánanézek.
-
válasz
multiplikato #14898 üzenetére
MTK = műanyag tömlős kábel
h05vv-f szabványú kábel sodrott réz vezetővel és kettős pvc szigetelésselMás szóval sima mezei villamossági kábel.
-
Oibacsi
őstag
válasz
multiplikato #14745 üzenetére
Ezt inkább privátban, nem teljesen értem.
Külseje nem változott. -
cszn
őstag
válasz
multiplikato #14729 üzenetére
Nekem is valami hasonló fordult meg a fejemben.
Egyébként ha ennyi helyen ajánlják nem lehet annyira rossz. Én is tesztek alapján választottam a hangfalaimat (annak ellenére, hogy itthon minden fórumon teljesen lesajnált) és nem bántam meg. Vájt (vagy inkább nálam vájtabb) fülűeknek biztos lenne kifogásuk bőven, de nekem egyelőre megfelel.
-
Tristis
őstag
válasz
multiplikato #13627 üzenetére
Azt jelenti, hogy a középső hangsugárzó is dóm, és ezért elég magasan vált el, a hatalmas mélyközép meg nem tud addig érdemben felmenni. Szerintem ez minden hangfalnál így van, ahol dóm a "középső út", hogy csunyán fogalmazzak. Most ez rock zenénél azért gond, mert közép-magas részeknél sok hangszer van, és pont abba vált bele a hangfal. DE! Ezen az áron ez ettől függetlenül is piszok jó hangfal! 130.000Ft-os Swans M3-nak is ez a baja, az meg 300e Ft. Ettől függetlenül jó a hangfal, de nem az igazi. Ez olyan, mint a TL hangfal szerintem soha nem lesz jó, a szélessávúnak sose lesz elég mennyiségű mélye. Az ég kék, a fű zöld stb-stb. DE! Ezért az árért piszok jó, főleg ha mozizni is akarsz vele ;-) Nagyon bátran ajánlom. Grundig A9000-es erősítőt is nagyon szereti (tiszta A osztály és azt is 35-40-ért be lehet szerezni, régen csúcskategória volt, csak a név kevés hozzá már manapság, de az minket nem érdekel).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
multiplikato #13588 üzenetére
Esetleg úgy helyezd el ha hátúl van a nyílás, hogy lefedje a fal pl.
Az én 5.1 erősítőm kézikönyvében is azt írják, hogyha nem szatelit frontsugárzókkal rendelkezem kapcsoljam ki az LFE csatornát.
Valamit figyelni kell milyen hanganyagot hallgatsz, mert pl a DTS az LFE (mély csatornára) +10 DB hozzáad autómatikusan újabban (vagy rákeveri a lejátszód ha sztereó). -
Tristis
őstag
válasz
multiplikato #13615 üzenetére
Technopata barátomnak vettünk múltkor egy Grundig Box 8500-asat Grudnig A9000-es erősítővel. Így azt hiszem van fogalmam az alábbi eszközökről.
Elég kellemes hangjuk van, a fém dóm természetesen jellegzetes, illetve van egy akkora lyuk a közepén, hogy ihaj, de ebben az árkategóriában ez szinte kötelező. Aki ilyen árkategóriában gondolkodik annak ez úgy sem lesz annyira drasztikus, sőt... Az árukhoz képest nagyon jó vételek, DE!Nagyon vastag hangja van (ugye főként a nagyobbnak), inkább ilyen dizsis. Ergo mozira nagyon jó, házibulira nagyon jó, ilyen elektronikus zenékre meg kifejezetten jó!
Ha másra is kell használni, mindenképpen olyan erősítő kell hozzá, ahol lehet szabályozni a basszust!!! Különben behorpad a füled egy idő után
Mindezeket figyelembe véve is bátran ajánlhatom, nagyon masszív dobozok és szépen szólnak. Bár nehéz összehasonlítani, de egy Yamaha NS777-est nagyon csúnyán agyonvertek. Mondjuk az a hangfal eleve egy retek
, de ezt félre téve is jó kis cucc. Akinek bírja a füle a mélyeket... Technopata kollégának echte tökéletes választás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Apple asztali gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Használt Iphone 15 Pro 128gb Titanium Black
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest