- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PrinceHerceg #85558 üzenetére
De úgy néz ki egy Technics SA-DX 930 lesz a nyertes amúgy. -
Balaisbala
lelkes újonc
válasz
PrinceHerceg #85505 üzenetére
Ez így van
Csak úgy veszek erősítőt használtan ha kitudom próbálni
A világ vgre nem megyek el,kerepesi vagyok.
Lassan csak össze jön. -
Balaisbala
lelkes újonc
válasz
PrinceHerceg #85502 üzenetére
Volt már sony házimozim,jelenleg egy sony ta fe320r kaptam kölcsön, de egyik sony sem győzött meg.
A sony házimozit 2000ben vette faterom 400000ft ért típusára nem emlékszem, hamar le lett cserélve egy onkyora,az nagyon jó, most is azt hajtja -
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #84910 üzenetére
Szerintem nem vagy tisztában az említett hangrendszer korlátaival.
Nekem egy Genius 3600-am volt még több mint 10 éve, ahhoz képest még a Genius relatíve jobb 2.0-s rendszerei (1250x stb.) is kiemelkedőek.
Egyszerűen annyira hulladék hifi szempontból, hogy csak arra érdemes, hogy az ember vegyen egy kábelt, amivel működik, aztán eladja. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg #84673 üzenetére
Bár nyilván használt cuccot kellene, h megtűrj a rendszeredben, de légy erős mert a mai remekbe szabott szemetekkel többnyire 2-3 év után csak a szívás van, míg egy régebbi gép kb az örökkévalóságnak lett építve, hisz nem ritkaság, hogy egy gép 30 év után is bekapcsol és szól, méghozzá nem is akárhogy!
-
migabi24
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #83667 üzenetére
itt a doboz átépítéséről volt szó, nem alkatrész cseréről
-
nokia5201978
tag
válasz
PrinceHerceg #83444 üzenetére
Közben letettem a kis NAD-ról,vsz nem lett volna jobb mint a meglévők.
-
nokia5201978
tag
válasz
PrinceHerceg #83444 üzenetére
Az a baj ,h messze van nem tudok elmenni meghallgatni .Nem tudom számít e ,de a 3020 i made in kína.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
PrinceHerceg #83167 üzenetére
Esetleg tervezés elején ott mérnek. de a legtöbb hangfalat utána berakják olyan szobába, amilyenben várhatóan hallgatják. lsd. angol hangú dobozok úgy változtak, ahogy változott az angol lakások berendezése. volt falratolt, lett széles doboz, lett hosszúkás doboz, stb..
ilyenek miatt megyek a falnak a régen minden jobb volt szövegektől.
-
Patice
nagyúr
válasz
Süketszobában hallgatni zenét??? Köszi, nem....
-
Ribi
nagyúr
válasz
Lehet, hogy ott tesztelik, mert kizárhatják a külső tényezőket, de nem süketszobára tervezik a hangdobozokat.
Amúgy nem véletlen, hogy a nagyobb hangdobozon lehet állítani 2-3dB-t magas/mélyen attól függően mekkora/milyen helyre kerül be. -
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #83139 üzenetére
Ideális csillapítás = spektrálisan egyenletes csillapítás.
Ezzel szemben sokan csupán a magasakat csillapítják durván túl a többi spektrumhoz képest (persze, azt a legkönnyebb) ez lesz a döglött hangzás.
De nem egyváltozós a képlet, a valóságban kis szobában a magasak es közepek(!) csillapítása mindenképp valamennyire jobban lehetséges, egyben jobban szükséges, egyrészt hogy egyáltalán hallgatgató hang legyen, ill. A korlátozott lehetőségeink miatt.
-
válasz
PrinceHerceg #83139 üzenetére
Nincs magas, halott a szoba hangja.
-
nLali
őstag
válasz
PrinceHerceg #82718 üzenetére
Egyszer kipróbálom azt is. Akkora különbség lenne? 3x éves elko után az mks is sokkal jobb.
-
válasz
PrinceHerceg #82477 üzenetére
A tartósság miatt a hangszórókra gumiperemet ajánlottak, az jó lehet nekem?
-
válasz
PrinceHerceg #82472 üzenetére
Az a baj, hogy már nem is emlékszem
, anno egy Technics SA-AX730 erősítővel használtam, de az már nincs meg.
-
Ear001
addikt
válasz
PrinceHerceg #82243 üzenetére
Talán legegyértelműbben a régi AN Japan ezüst kábeleken lehet ezt hallani. Ott alapvetően tök azonos, egyenként szigetelt ezüst szálacskákból állt össze a drót. Ahogy drágultak, lett egyre több elemi szál, és teljesen úgy működtek, mintha vízvezetéket szereltél volna. A vastag csövön több víz juthat át, a vastagabb, egyben drágább kábel több zenét visz. Több dinamikát, részletet, és több mélyet. Aztán ha hirtelen keresztmetszet változás van, akkor lehet csőtörés, dugulás, vagy túlzott nyomáscsökkenés - és bizony ez tök hasonlóan hallható is.
Nem a vezető anyaga az egyetlen szempont. Az ezüstön meg a rézen kívül az arany, a platina a palládium, a karbon mind-mind használt anyag, gyakran keverik, ötvözik, bevonatolják és rengeteg eltérő hangú drótot hoznak így létre. Az anyagtisztaság sem olyan kiemelkedően fontos. Az AN Japan ezüst kábelek, hangsúlyozottan nem őrülten tiszta szálakat használtak, aztán mégis. A szigetelés is érdekes dolog. Teflon, levegő PP, PU, papír, selyem, zománc, mind-mind működik, és mind-mind más eredményt ad.
Nézd meg hogy hányféle Valhalla kábel van. A készítője elég sokat ír róla fórumokban. Ő az egyik leginnovatívabb kábelgyártó, de azt még sose írta le, hogy nála a bölcsek köve és mindent tud. Csak annyit, hogy folyamatosan kísérletezik.
-
bkercso
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #82243 üzenetére
A réz is jól vezet.
Attól, h hallod, még nem kötelességed tudni az okát. -
Ear001
addikt
válasz
PrinceHerceg #82223 üzenetére
Talán a hangjuk alapján?
A magasba húzás inkább az áteresztő képesség csökkenése okozza. Nem egy ezüst kábel családnál volt tetten érhető számomra, ahogy léptünk feljebb a létrán, úgy lett testesebb a hangzás, jöttek meg a mélyek, a zene tartása.
-
toto0569
addikt
válasz
PrinceHerceg #80334 üzenetére
Tartalmaz mind két doboz 1-1 erősítőt amit állítólag a LINN tervezett.A doboz pedig valamilyen akril lehet.Az érdekessége,hogy a háta mögött is szinte ugyan azt hallom.Bocs a sok képért de a neten szinte semmi sincs róla.
Viszont "fénykorában" 65000 rubelért vette egy másik tag a neten. Én ingyen kaptam szinte egy haveromtól a kisebb tesójával együtt amiben szintén van e-1-1 erősítő.
Kb mennyi lenne az ára ha mindent cserélnék?(ellenállás +kondi) -
z123456789
addikt
válasz
PrinceHerceg #79681 üzenetére
Ezt annyira nem értettem. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #79542 üzenetére
Önmagában az, hogy az ember kicserél 1-2 alkatrészt semmi esetre sem számít tuningolásnak .... de az amikor pontosan (vagy legalább nagyjából) tudod , hogy egyes cserékkel mi (vagy mi nem) érhető el, az viszont már közelít hozzá .... sokan itt szoktak "elveszni" a pl. "cserélj kábelt" és a "kondizd át" javaslatok között, mivel attól hogy valami esetleg (kicsit is) más lesz, még nem biztos, hogy egyértelműen jobb vagy hogy egyáltalán megérte a rászánt időt/energiát/összeget, mégha "filléres tuningról" is van szó .... az időszakosan és specifikusan sokakban ilyenkor túltengő önérzet okán megértem, hogy egyből a "sok száz K-s" gépekkel "kötelező" ilyenkor "visszavágni", bár korábban ilyenről szó sem volt, de sajnos olyan "rothadó kapitalista" világban élünk, ahol a jó dolgok sajnos nem olcsók, az olcsó dolgok viszont nem jók ....
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #79542 üzenetére
Nem értem, milyen tuning-hájpolásról beszélsz, tuningolás kapcsán soha, senki nem beszélt AVR-ek tuningolásáról. Csak éppen pont te.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #79540 üzenetére
A HM vasaknál az újabb/jobb "chip-eken" és a SW-en több múlik/múlhat, mint a többi alkatrészen.... tudom, hogy ti "díjerek" a rászánt időt és energiát nem, csak a kipengetett forintokat számoljátok, de egy belépő vagy ahhoz közeli (de sok esetben még feljebb is) AVR akármilyen "tuningolásán" annál tovább gondolkodni, mint amennyi idő alatt elolvasod ezt a hsz-t teljesen felesleges .... a "tápkábeles ötleteidre" meg nem kívánnék újból reagálni, ott van a korábbiakban ....
-
Krissz80
senior tag
válasz
PrinceHerceg #79492 üzenetére
Értem,
Majd rákérdezek az eladónál is.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #79492 üzenetére
Csak "halványan" jegyezném meg: hogy itt egy HM erősítőről (ráadásul alapról) van/volt szó, ahol a "hangkeltés minőségéért" inkább a benne lévő "processzor(ok)" és további "chip(ek)" felelősek, mint az "alap építési minőség" és a(z esetleg) "pure" módban egymástól elszigetelt részek .... szóval minden forintot inkább érdemes egy jobb/újab gépre (vagy sztereó elektronikára) félretenni, mint ezt "tuningolni" ....
.... ill. ha már "tápkábel bohóckodás", akkor legalább annyit "be kellene" tartani, hogy tápkábelnek min. a javasolt Lapp ölflex vagy az olcsóbbik Inakusztik (+ akár a sima réz Bals dugók) , mert az áramnak (és az áramfelvételnek) van egy "amper" komponense is, nem csak "volt" .... nem kellene "hsz kábelből tápkábelt" (rca kábelleből meg pláne) javaslatokkal "szivatni" a kezdőket, mert nem biztos, hogy hiányzik egy kis "plusz feszültség" az életükből....
-
Krissz80
senior tag
válasz
PrinceHerceg #79489 üzenetére
Óvatosság terén mire gondolsz?
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #79477 üzenetére
Szerinted mennyire életszerű az, hogy én pont a kolléga rendszerében hallottam azt az erősítőt?
Ellenben a kategóriája meghatározza a minőségét, a gyártók nem hülyék. Mindig lehet csodákban reménykedni persze, meg áltatni magunkat csak nem érdemes. -
Krissz80
senior tag
válasz
PrinceHerceg #79473 üzenetére
A VDC Tour és Studio hangfalkábel elvileg 300/500V-ig jó a leírás alapján.
-
Krissz80
senior tag
válasz
PrinceHerceg #79458 üzenetére
A tápkábelét akkor még érdeemes lenne cserélni?
Igaz elég véknya jön ki belőle.Tápkábelnek jó lehet a VDC Tour grade vagy stúdió grade hangfalkábele is?
Mondjuk a 2x2,5-ös?A hűtőbordával mi a baj?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg #79457 üzenetére
Amúgy tuti nem nyúlna hozzá, mert csak sztereó gépeket szokott figyelembe venni, ennek a Yaminak pedig elég korrekt a belseje, a hűtőbordát és a tápkábelét leszámítva, de azt te is megtudod oldani!
-
bta1
őstag
válasz
PrinceHerceg #79015 üzenetére
Akusztikát "kipofozni" lehet fillérekből, de lehet marha drágán is. Tudva, hogy egyikre sincs garancia, melyiket érdemes választani?
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #78955 üzenetére
Nemtom mennyire ismered de szerinted b&w 685 s2 vagy egy b&w cdm 1nt? A cdm 1nt csak 60 hz re megy le nemtom mekkora különbség ha hallgatja az ember egy 45hz lemenő 658 s2 vel szemben?
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #78926 üzenetére
Szerinted el lehet cseszni egy hangképet ha egy hangfalba a simafelületű szivacsot, buborékos, bordázottra cserélem?
-
sinci01
aktív tag
válasz
PrinceHerceg #78928 üzenetére
Az ezüst az Inakustik Premium Silver lenne. (1500Ft/m) boltból
A 4 mm-es az meg csak símán "High Quality" speakers cable. (500Ft/m) kéz alól, nem boltból (bolti ár 7-800) -
gabber01
addikt
válasz
PrinceHerceg #78877 üzenetére
Nos, meghallgattam és ott is hagytam. Nem vontam kétségbe hogy igazatok lehet, de hallanom kellett. Nem győzött meg abszolút, legalábbis abban a környezetben, ami mondjuk elég szerencsétlen setting volt, egy téli kért csupa üveg és kő felülettel. Viszont a közepek kopogosak, a mélyek meg sokszor huppogosak voltak.
Mondtam hogy ha meghallgathatom nálam is, akkor lehet hogy viszem, de egyelőre ha van érdeklődő aki vinné, akkor ne tartsa meg. -
gabber01
addikt
válasz
PrinceHerceg #78873 üzenetére
Buli hangfal? És azt honnan lehet tudni és megállapítani? Illetve mi a probléma ezekkel? A Jamokhoz képest mi lenne más? Hallott is valaki már ilyeneket vagy ez a lebulihangfalazás vmi általánosan elfogadott és megvetett kategória, típustól függetlenül?
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #78837 üzenetére
Nem ismerem. A paypal mire ad garanciát?
-
bta1
őstag
válasz
PrinceHerceg #78733 üzenetére
"ezek szerint az IAG is megvette kilóra az összes nagyobb Hi-Fi szaklapot, és csak azért kaphattak 5*-ot"
Nem ilyen sarkosan, de miért elképzelhetetlen vmi hasonló? A tesztújságok gyakorlatilag nem az olvasók, hanem a hirdetők pénzéből élnek. A mai világban az idővel is célszerű spórolni, és ha célszerű, akkor miért ne? Sokkal egyszerűbb átfogalmazni a neten megtalálható régebbi írást, mint korrekt módon tesztelni. A nagyközönség úgysem veszi észre, a maréknyi gondolkodó ember pedig, ha olvassa is őket, megtanulta a helyén kezelni.
(Egyébként a politikai újságírás és a fene nagy "demokrácia" hasonlóképpen működik, csak nagyban. Az emberek minél több helyről, minél többször hallanak valamit, ami beleillik a világnézetükbe, annál hajlamosabbak igazságként elfogadni, és ezalól a "független" újságírók sem kivételek! Ilyen módon, lassan ugyan, de formálható a társadalmi többség világnézete is.)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #78733 üzenetére
Fogalmam sincs arról ki- kit vett vagy nem vett meg, de ahogy nézem a "nagy szaklapok" a Xarus-ra (de még a Valdus-ra és a Vardus-ra) is 4.5 csillagot adtak, így már "értem" miért nem hallottál/hallhattál különbséget a Xarus és a Jade között .... "sőt" ....
Erősítőből keress valami "jó izmosat" és minden rendben lesz .... szerintem ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #78710 üzenetére
"a frontjaim, lévén egyáltalán nincsenek lemaradva az Audioquest Slip 16/4-es kábellel bekötött JADE-ektől, sőt.."
Arra nem is gondolsz, hogy ez esetleg nem a régi frontjaidat "minősíti", hanem a Jade-t....
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #78554 üzenetére
Semmi különös.
A nagy népvándorlás miatt eltolódott az arány. Túl sok az országban az ingyenélő szarházi és egyre kevesebb a kétkezi melós. Csak ennyi. Bocs az offért.
-
válasz
PrinceHerceg #78501 üzenetére
Ha a helyedben lennék, a hónom alá csapnám a kis hangsugárzókat, és elvinném pár helyre meghallgatni néhány erősítővel és kábellel - akár szaküzletbe, akár használtan hirdető, közeli eladókhoz - hogy tudjam, merre lehet érdemes elindulni. Hangzás terén, az ízlésed és preferenciáid ismerete nélkül személy szerint nem tudnék jó szívvel semmit sem ajánlani.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #78480 üzenetére
A kérdésedtől függetlenül, általános tudnivalóként jegyzem meg, mert fontos: ezek NEM angol hangsugárzók.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg #78476 üzenetére
Uraim!
Magas labda lenne a kérdésem?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
PrinceHerceg #78216 üzenetére
azt hiszem értek is hozzájuk vmennyit!
Ejj ha, merész kijelentésRég jártam erre. A hifihez igazitottam a szobát kicsit. Tudnátok ajánlani valami értelmes és jól kinéző hi-fi polcot? Még ez hiányzik... de sajnos avx hifipiac jófogás nem igen tart mostanság az elmúlt hónapokban valami számomra is meggyőzőt. 3 lábú nem érdekel, 4 legyen.
-
robi-k
őstag
válasz
PrinceHerceg #78205 üzenetére
A csöveseknek van alapzaja, az már más kérdés, hogy milyen értékű, és hallható-e a rendszerben, vagy sem (sok mindentől függ, magától a csőtől is).
A csövesek kimenő jele jellemzően alacsony osztályú páros felharmonikusokat tartalmaz, ettől (is) olyan szerethető.
Az SE (SingleEnded) felépítésű csövesek nagyon kis teljesítményig tudják a kis torzítást, utána akár több százalékos torzítást is tudnak generálni a gyengébb példányok.
A PP (PushPull) felépítésű csövesek sokkal tisztább hangot adnak egy-két nagyságrenddel kisebb torzítással (a 0,1% elérése nem okoz problémát), cserébe bonyolultabbak és több alkatrészt tartalmaznak. A PP erősítők sok esetben NVCS-t (negatív visszacsatolást) is tartalmaznak hasonlóan a tranzisztoros erősítőkhöz a torzítás csökkentésére (bár a tranzisztorosokhoz képest több nagyságrenddel kisebb értékben). -
Ribi
nagyúr
válasz
Ha megnézel pár csöves erősítő THD értéket akkor jó ha elérték a 0.1-et 1Won, de max közelében ez 1%-ig felkúszik. Vagy ki se írják, mert megrémítené a "tudatlan" vásárlót. Félvezetős ennél rendszerint 1 nagyságrendel jobb. De a torzításuk más, fülnek kellemesebb a csöves. Csövek és félvezetők karakterisztikája is teljesen más. Bár van pár tranzisztor típus aminek a csövekéhez hasonló, de ritka, mert audion kívül talán nincs is haszna. Sokan pedig nem hajlandóak elfogadni/elismerni, hogy lehet kedvelik a kis "zajt" egy erősítőben. És innen jön a számháború, a kamu szövegek, a porhintés csak hogy miért is jobb ez vagy az.
-
bta1
őstag
válasz
Rosszul. Bár léteznek kifejezetten alacsony zajú csövek, melyek akár mikrofonerősítőként is használhatóak...
És a második bekezdést is
Minden a konkrét típustól függ, a többi általában csak legenda és/vagy mellébeszélés. A csöves nem kellemesebb, hanem a technológiából adódóan más jellegűek a tipikus hangzási jellegzetességei, illetve hibái. Hiányzik belőlük az olcsó tranzisztorosok élessége, és az a fajta torzítás, melynek eredményeképpen a szólamok (a hangerőt feltekerve) egymásra licitálva üvöltenek, de lehet bőven másféle hibája, melyeket észrevenni sem könnyű. Leginkább azt veszed észre, hogy egy idő után egyszerűen nincs kedved zenét hallgatni... -
Lompos48
nagyúr
válasz
Hm! Semmineműt
-
python1
veterán
válasz
Valahogy úgy.
-
Ribi
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #78157 üzenetére
Probléma ott van, hogy a 6mm a borítással együtt számoják szerintem, ugyanis ha az utána lévő erezet méretéből kiszámolod a felületet, abból 6mm2 jön ki, nem 6mm átmérő.
Az is ezt támasztja alá, hogy a teljes méretnél 16x6mm-t adnak meg, amiben benne kell legyen a borítás is.
Szóval ők is ennyire "normálisak". De lehet valamit elnéztem.
Persze akkor még ott a kérdés, hogy az overall dia és a description méretek hogy jönnek össze. -
MCGaiwer
addikt
válasz
PrinceHerceg #76059 üzenetére
annyit azért csak nem ront, minden gyári kábelen van dugó.
-
válasz
PrinceHerceg #75708 üzenetére
ránctalan kábel? miért, a ránctalan here talán jobban teljesít?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #75223 üzenetére
"de az erősítőjükért 10Ft-t se adnék, hiszen ocsmányúl összeragasztott, hulladék alkatrészekből összetákolt, mérnöki munka egytől egyig mind, és sajna ez a trend mindenki mást is érint"
Olvastam egy "srácról" itt a fórumon, aki B&W Zeppelin iPod dokkolót "tuningolt" és sub láda hangszórót "lakkozott" házilag, mert neki azok gyárilag "gagyik" voltak .... kíváncsi lennék neki mi a véleménye a fent idézett sorokról ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #75216 üzenetére
"amikor 1-2, jobb esetben 3 év huzamosabb használat után bekakil"
1-2 év az gariidőn belül van, kapsz helyette másikat, aki meg 2-3 évente nem vesz mindenből újat, az meg meg is érdemli, mert "nem hasznos tagja a fogyasztói társadalomnak" ....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Az svs-t pont dicsérte, azt szidta aki belegányolt.
-
válasz
Sem az általad linkelt, sem a saját képeimen nem látok "ocsmányúl összeragasztott" alkatrészekből álló erősítőt. Gondolom nem véletlenül használja sok gyártó ezt a ragasztó-kötőanyagot.
Az alkatrészek minőségéhez nem értek, de biztos vagyok benne, hogy nem rosszabbak, mint más gyártók, hasonló kategóriás szubjaiban található alkatrészek."Tipikus Gál Levi kiakasztók."
Pont ellenkezőleg, határozottan dicsérte egyik videójában az SVS szubokat. Nem mintha számítana bármit is, hogy az a csávó kit dicsér, kit szid.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mit jelent az, hogy ocsmányul összeragasztott?
Itt ha nem taknyolják össze az egészet akkor össze vissza ütődnek az alkatrészek egy idő után.
Még jobb lenne, ha az egészet kiöntik valami trutyival, csak akkor nem lehet javítani.
Az alkatrész minőség már kérdésesebb. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Az erősítőm 12 óra használat után is épphogy langyos. Nem az a teaforraló vas, ami pár év alatt elfüstölne. A jelenlegi dacom dettó. Jóval hűvösebb, mint a Denon DA300 USB volt, pedig az sem forrósodott fel soha.
De jóval ezek előtt egy Yamaha RXV1300-ast is hajtottam kb. 10 évig, szintén orrvérzésig és annak sem volt soha semmi baja. Tény....egyik vasamat sem a maximum közelében járattam. Kímélős, kellemes hangerőn szólt általában. Viszont a szellőzésére, elhelyezésére mindig gondosan ügyeltem. Kb. 42 éve adom veszem a hifijeimet, de még nem találkoztam elfüstölő elektronikával, pedig a zenehallgatási szokásaim akkor sem voltak mások. Sőt...
-
Dorian
félisten
válasz
Én meg nem "kímélem" őket. Ezek nem antik festmények, hanem egyszerű használati tárgyak, ha úgy tartja úri kedvem használom, akkor és ameddig. Nehogymá' a befőtt tegye el a nagymamát...
Tisztában kell lenni az anyagi lehetőségeinkkel és olyan eszközöket venni, amit nem fáj túlságosan "használni"
Nem fogok pl. felső kategóriás autót sem venni, hogy egy gumiszett cserétől vagy műszaki javítástól aztán meg leizzadjak. -
Ribi
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #75218 üzenetére
Nyilván úgy tervezik meg, hogy a gari lejárata után max 1 évvel beszarjon az egész, de most nem ez volt a kérdés
Pár tranzisztort 100+ fokon üzemeltetni elkók mellett és már meg is vannak. Csak versenyfutás, hogy melyik döglik meg először. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #75208 üzenetére
"másfelől szörnyen vigyázok a cuccaimra"
Én is, de attól még előfordul, hogy napi 12-14 órát "megy". Nem ettől lesz baja, szerintem.
-
bta1
őstag
válasz
Nem lebecsülve az öreged szakmai tudását, ezt a kérdéskört inkább egy villamosmérnökkel, vagy egy tapasztalt műszerésszel kellett volna megtárgyalnod. A kapcsolgatások során a félvezetőkön átfutó áramtranzensek jelentősen rövidítik a várható élettartamot, és többnyire ilyenkor következik be a meghibásodás. Persze a villanyszámlán (talán) megsprórolhatod a jav. költségét.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
"sose ment órákig Hi-Fi eddigi életemben, és nem is fog"
Akkor mindig csak "pár percig" hallgatsz zenét vagy hogy csinálod...??
-
bta1
őstag
válasz
PrinceHerceg #75204 üzenetére
A Természetet abszolúte nem érdekli, hogy az ember mit tud, és mit nem tud elképzelni ill. elfogadni...
-
bta1
őstag
válasz
PrinceHerceg #75188 üzenetére
Dilettánsok számára poénos - viszont akinek van némi fogalma a villamosenergiát elosztó rendszer ill. hálózat működéséről, alighanem a fejét fogja...
-
hg75
csendes tag
válasz
PrinceHerceg #74085 üzenetére
Na lefuttattam a kicsi agyamban...keresek olyan VDC kábelt ami 4x4mm2 vagy 4x2,5mm2 közös kácsás banán az amp-nál és a hangsugiba meg bepróbálom szorítós módszerrel... 268-544-000/268-542-000 esetleg 268-545-000/ 268-525-000 ?
-
hg75
csendes tag
válasz
PrinceHerceg #74082 üzenetére
Lehet hagyom...azért gondolkodtam a banánon mert állítólag a gyári lemez jumper cseréje kábelosra is hoz a hangon akkor már valamelyiket dugózni kell....
-
AtHoS
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #73751 üzenetére
Ha ez lenne az egyszerűbb megoldás, akkor ehhez kérnék Miskolc nagyfaluban hangszóró javítással foglalkozó
nem tróger végeredményt nyújtó"vállalkozó"-ra javaslatot/tippetA hangszóró nem az enyém, én csak próbálnék "besegíteni"
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #73736 üzenetére
A feszültség az nem szaladgál sehová, csak van a két pont között.
Ekkora kimenő teljesítmény esetén nagyjából +-100 V szokott lenni a tápfeszültség d osztályúéknál, ezért a 100V-os kondi kevés lehet, főleg hosszabb távon.
Ha elko, akkor inkább NP a BP helyett, a fóliakondival meg inkább az lenne a gond, hogy ekkora kapacitásban iszonyat drága, így rakj oda pld. egy nagyobb feszültségű elnat és azt söntölt egy kis kapacitású fóliával, ez a megoldás ugyanis sokat javítana a kapott hangon és olcsóbb. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #73278 üzenetére
"Szerintetek hallható lenne a difi?"
Ennek annyi "egyéb" összetevője van még a forrasztáson kívül, hogy szerintem akkor fogod megtudni, ha kipróbálod....
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #73266 üzenetére
Ez a bizonyos Farkas DAC-ok, pontosan mit is jelent?
Esetleg tudnál linkelni egy oldalt a tájékozódásra? -
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #73270 üzenetére
A lustaság meg az alacsonyabb érzékenység nem összefüggő dolgok, főleg nem hangsugárzók esetében.
benfolds #73272
Ez a hozzászólásod, akár egy egész más területre is vonatkozhatna...csak a wharfedale meg a q helyett kellene másnak szerepelnie... -
benfolds
őstag
válasz
PrinceHerceg #73270 üzenetére
egyelőre csak fantáziálok a dologról, perpill valami olcsóbb használtban gondolkozom. de benne van a pakliban, hogy elkap a gépszíj, meg amúgy is rohadtul unom már az aprókat böngészni (ráadásul eléggé fogalmatlanul). nekem is jobban tetszik a wharfedale, de szerintem a q is jól néz ki. mindegyiket elfogadnám.
-
benfolds
őstag
válasz
PrinceHerceg #73266 üzenetére
ez simán előfordulhat, de az a vicc, hogy én anélkül hallottam yt-n csillogóbbnak a diamond 220-at, hogy tudtam volna, hogy annak kellene hallanom. szóval azért valamennyire a lényeg átjöhet, valahogy az ember agya szerintem át tudja konvertálni a felvétel/youtube/saját hangszóró v. fülhallgató áttételek ellenére a hangképet, és kialakulhat róla egy viszonylag reális benyomása. jó esetben.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #72838 üzenetére
Én sem vagyok "dugópárti", fél méterrel hosszabb kábelt vettem mindehova, ha jön a "placebó", hogy nem úgy szól mint eddig, levágok 1 centit, újrablankolom és "háváj" ..... úgy számoltam, hogy ez így cca. 20-25 évig kitart .....
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72066 üzenetére
Így viszont tényleg nagyon jó vétel lett volna, például szőlőhöz, gyümölcsfa sövényhez kiváló kötöző lenne.
Azt nem írtam, hogy rossz a KS-1440, csak annyi, hogy nem olyan sokkal jobb egy normálisabb villanykábelnél, áráért simán találhatnál jobbat. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #72066 üzenetére
"Nyilván elírták de ha lett volna, kuttya kötelességük lett volna kiadni, csak elmismásolták!"
Ezt ne terjeszd, mivel minden webáruháznál ott van, hogy a tévedés elírás jogát fenntartják és csak az általuk visszaigazolt rendeléseket kötelesek odaadni a kiírt áron (de itt ugye már időben szóltak, nem igazolták vissza)....de igy szól a kapcsolódo jogszabály is....a boltban a rosszul beárazott, terméket kötelesek odaadni a kitett áron....a webshop egy kicsit más .....
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72062 üzenetére
Nem vesztettél semmit az Atmos Air-rel, inkább szerencséd, hogy nem adtak belőle. Az egy olcsó házimozis, nyomulós, loudness-es hangú kábel, 1600Ft/m bőven sok érte. Igyál inkább régi, érett bort, hátha bölcsebb leszel tőle.
Amúgy mi alapján választod ki ezeket a túlárazott vacak ipari hulladék kábeleket az egyébként hatalmas kínálatból? -
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72059 üzenetére
Feltételezve, hogy tudod egy méter az hány centiméter, nem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #72059 üzenetére
Ha osztod 10-el jobban "közelít" a valósághoz....nem....!?
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72057 üzenetére
Annál jobb persze, de azért nem érdemes pénzt adni a KS1440-ért szerintem.
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72055 üzenetére
Nagyjából villanykábel szint, de lehet hogy egy edzettebb mezei jobb nála.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #71638 üzenetére
Közben szól a zene is, így a tuti ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #71636 üzenetére
Szabadnapos vagyok ....
-
Psychopeti
senior tag
válasz
PrinceHerceg #71628 üzenetére
Hát már el is bizonytalanodtam...
Amit ajánlottál nem lenne rossz, de ha már az erősítőm két csatornára tud adni 160W-ot akkor a minimum amit néznék hozzá hangfal az is 150w-os legyen és ne kevesebb. Nagyon sokat láttam ebben a sávban de állítólag egyik sem az igazi ahogy fentebb is írták... Mint teljesen kezdő kérdem én hogy még is milyent, ajánlanál akkor a fentebb írtakat figyelembe véve. Ugye a maximum összeg 40ezer lenne rá, és a minimum watt pedig 150 legyen. És oszlop hangfalpár legyen...
Ez volt az utolsó kommentem ha minden igaz és tovább nem is zavarok már -
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #71628 üzenetére
"a gödöllői szakértelmetlen" -el mi bajod ő is átkábelez, átkondiz, továbbá újraimpregnál hsz membránokat .... mintha ilyet olvastam volna már itt a fórumban "mástól" is ....
-
Psychopeti
senior tag
válasz
PrinceHerceg #71615 üzenetére
Nos most sikerült találnom egy Videoton DC 2550 hangfal párat. A gyárinál jóval erősebb mélyet raktak bele. Jól néz ki. Vélemény
[link]Ezt nem vágná tönkre az erősítő? Még nem vagyok jártas ezekben a dolgokban azért kérdezek ennyit.
Az ohmot még meg kérdem.
-
Psychopeti
senior tag
válasz
PrinceHerceg #71609 üzenetére
Nem rosszak! Ha egy kicsit erősebb lenne a watt az jó lenne
Olyant nem tudnál nézni véletlenül
-
Psychopeti
senior tag
válasz
PrinceHerceg #71606 üzenetére
Jelenleg 40.000Ftért kínálja az eladó. Bár nem tudom még nagyon hogy milyen hangváltó illene bele.
Amúgy egy Fisher CA-876-hoz szeretnék nézni normális hangfalat... Bár eddig nem sok sikerrel jártam.
Minimum 160W-osak kellenek majd hozzá és 3 utasok legyenek. Maximum használtban vagy esetleg építettet néznék de nem tudom melyikkel járnék jobban... Valami ötlet? -
Psychopeti
senior tag
válasz
PrinceHerceg #71604 üzenetére
Köszi az infót
Gondoltam arra hogy egy kicsit akkor feljavítanám. Raknék bele bélést meg lecserélném a hangváltóját egy jobbra.
-
patton70
újonc
válasz
PrinceHerceg #71138 üzenetére
Persze az még rátesz egy kis pluszt nekem egy Jamo SUB 210 van. Ha + mélyt akarok bekapcsolom. És rezeg a lakás.
-
celf
őstag
válasz
PrinceHerceg #71105 üzenetére
páka, ok tehat megy a szervizbe
most meg rossz pakam sincs itthon, masreszt nem akarom veszelyeztetni a kicsike epseget, faterome, aztan o sem orulne ha tonkremenne, azert kosz a tippet! -
celf
őstag
válasz
PrinceHerceg #71099 üzenetére
az igazán jó lenne. kell ennek a cseréjéhez szerinted valami "advanced" skill? pl. forrasztás, vagy speckó csavarhúzó, ilyesmi... a case leszedéséhez csillag csavarhúzó kell.
-
nostromo73
tag
válasz
PrinceHerceg #71066 üzenetére
Igazad van
, mindegyik erősítőmnél nagy volt a lelkesedés, de egyiknél se volt ilyen kellemes a zene hallgatás már elsőre....és a külalakja..na abba szerintem nem lehet belekötni ....
-
Speeedfire
félisten
válasz
PrinceHerceg #70943 üzenetére
Akkor már csak szét kell szedni valahogy.
Na, majd nekiesek a héten valahogy.
Nemir Ombe: Esetleg bp-n belül tudsz is ajánlani valakit, aki ilyennel foglalkozik?
Dexter-2000: Szerintem is teljesen jó az a nad. De ennyiért már kapsz távirányítósat is, szerintem jó dolog. A maradék pénzből meg veszel vagy egy bt adaptert, vagy egy Chromecast Audio. -
flash-
veterán
válasz
PrinceHerceg #70716 üzenetére
köszi!
és a NAD-ból mi ajánlott?
-
Sz.Péter
tag
válasz
PrinceHerceg #70681 üzenetére
Udv.Vagyis??Mit ajanlasz az urnak 100k ert.Remelem ezt jol irtam le?..😉
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mercedes topic
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest