- Honor 200 Pro - mobilportré
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
TomMusic #99958 üzenetére
Nem hiszem, hogy alu. Abból sodortat még nem láttam. Galvanizált réz lehet.
Ellenállást mérve ha utánaszámolok, akkor pont a réz fajlagos ellenállása jön ki, de gondolom az csak a bevonat miatt.
Ennek nincs értelme, hiszen fajlagos ellenállásnál a keresztmetszettel is számolsz.Amúgy mikrofónia szempontjából a puha, gumiszerű szigetelésú kábel a jó.
Én olcsóból a piros-fekete szigetelésűt venném, mert az jó hangú. Azt átlátszóval már rég volt dolgom, így azt nem tudom.A hálózati kábelt is szokták hangfalhoz használni, de a szigetelés anyagát nem számíthatod le, ha érdekel a hangzás, mert vastagon benne van, pl. a mikrofóniában vagy a kábel kapacitásában.
-
fehér_ember
addikt
válasz
TomMusic #89939 üzenetére
"Illetve ha az van ráírva hogy 4-8 ohm, az mit jelent?
"
Kb. ugyanazt mint amikor a minimumra 4 ohm van megadva, csak így jobban mutat. De amúgy a legtöbb erősítőnél ez nem gond, szóval ha valahová el tudod vinni az erősítődet is magaddal, akkor rákötheted a 4 ohmos dobozokat is, nem kéne hogy attól baja legyen; meg szokott bennük lenni védelem, szóval csak lekapcsol ha túlságosan feltekered és már nem bírja. Legrosszabb esetben erősítőt is most cserélsz
-
karmaresz
senior tag
válasz
TomMusic #89933 üzenetére
Hangfalat nagyon könnyű szerezni, csak a preferenciádon belül -zenehallgatás, 20e Ft, álló, budapesti- csökken jelentősen a potenciális jelöltek száma. Ha belegondolsz, a valamivel a gagyi feletti PC-s zajkeltők már ebben a kategóriában mozognak. Szóval ha nem tudsz engedni ezekből, akkor a türelem a legfőbb fegyvered.
Az elsőre linkelt darabot szerintem felejtsd el, és alaposan tesztelj, mert bőven akad rossz állapotú, széthajtott darab. amire simán ráköltheted a kereted dupláját is egy félresikerült vásárlás esetén. -
TomMusic
őstag
válasz
TomMusic #89925 üzenetére
Na kezdődik a végtelen szopakodás. Elvileg a "hifimre" 6-16ohm-os hangszórók akaszthatók, a service manual szerint ez a végfok van benne: [STK402-070]
Az Arcus dobozok meg 4ohm-osak. -
fehér_ember
addikt
válasz
TomMusic #89916 üzenetére
Ha a doboz esztétikai hibáit el tudod fogadni és még 4k-t rádobsz a postára akkor pl. egy ilyet. Licitálj rá a vaterán.
A hangszórók állapotára direkt rákérdeztem (nem tervezem megvenni, csakis miattad érdeklődtem). A hangszóróvédő meg úgyse kell rá, elég ha a szállításnál véd rajta valamit, arra meg jó úgy abban a csúf állapotában is.
Ezek se Budapestiek de a posta is benne van az árakban (persze igaz ami igaz, a hallatlanba vétel valóban nem az igazi): 1; 2+csatik; 3;
Ezt viszont akkor meg is tudnád fülelni, és akár a saját erősítőddel is kipróbálhatnád.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest