-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
válasz
mert_csokis #125154 üzenetére
Hadd "kötekedjek" egy kicsit. Mivel az élmény természeténél fogva szubjektív, ugyanakkor valóságos dolog, a placebo élmény szóösszetételnek nincs érdemi többletjelentése. Audio fórumokon a placebohatás a kognitív torzítás (előítélet) szinonímájaként használatos, és bár felületesen szemlélve logikus teóriának tűnik, komoly kétségeket vet fel. Logikus, ha pl. D/A chipekre jellemző hangkarakterről beszélünk, de rögtön megáll a "tudomány", amikor két ugyanolyan chip köré épült occó Made in PRC hangkártyát hallunk eltérő karakterűnek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mert_csokis #125155 üzenetére
Igen, nekem az van.
Elsô szériás. -
fererencz89
őstag
válasz
mert_csokis #125148 üzenetére
Szia!
Olyan helyre tévedtél, ahol annyirasüketelvetemült emberek is vannak, akik szerint 2 eltérő, de egészséges DAC hangja között nem is lehetne hallható (kivéve a nagyon speciális, kontrollált ABX tesztelős esetet) különbség.
Szóval, a sejtéseid akár igazak is lehetnek. Én ami lényegi különbséget hallottam, az amiatt volt, hogy adott készülék mennyire vitte át PC-ből azokat a zajokat. Optika is lehet ez ellen megoldás, de az állítólag nem audiofil!!!!Egyébként, ha kicsit is audiofülnek gondolod magad, akkor nem lehetnek placebo élményeid.
Irónia vastagon. -
válasz
mert_csokis #125150 üzenetére
Nem, ez nem kábel dolog, hiába szigeteled, a forrás gépről jön a zaj. Ha abban cseréltél bármit, attól lehet. Vagy hogy mi melyik konnektorba van dugva, azaz elektromos hálózat meg maga az áram minősége is beleszól.
-
válasz
mert_csokis #125148 üzenetére
A Topping E30 USB-je úgy néz ki nincs galvanikusan leválasztva ezért átmegy a föld vezetéken a zaj. Rengeteg DAC-kal jártam már így.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mert_csokis #122894 üzenetére
Telóra tedd fel a Shazam-ot, én azzal már 400-valamennyinél járok, a felismerésekkel
Ha regizel, meg is őrzi őket. -
denesdr
addikt
válasz
mert_csokis #103919 üzenetére
Abszolút nem állásfoglalásként írom, de ebből (meg hasonló) a YT videóból max az derül ki, hogy (esetleg) máshogy szól a kettő. A mérési eredmények a Toppingot favorizálják, de ha valakinek egy másik tetszik jobban (pl Schiit Modi) na bumm.
Amúgy kicsit mintha booming szerű lenne a Modi hangja a videóban.
Ugye mondhatni, hogy a Modi Multibit a BiFrost kistesója, ami meg nem túl fényes mérési eredményekkel rendelkezeik, persze ha valakinek ez tetszik, akkor ez tetszik: [link] -
denesdr
addikt
válasz
mert_csokis #103630 üzenetére
Na ez jó hír!
Szerintem mindegy, hogy melyiket kábelt veszed, úgy tűnik, hogy a vastagabb masszívabb, erősebb felépítés, ez lehet a különbség. Amelyik neked szimpatikusabb, a Klotz nem árul bullshitet, bármelyiket választod közűlük jó lesz. -
törölt tag
válasz
mert_csokis #103560 üzenetére
"...megszűnik a kábelezés adta "játék" is..."
Az a játék a legtöbb esetben inkább egy végtelen útvesztő.
-
denesdr
addikt
válasz
mert_csokis #103560 üzenetére
Előfordul, hogy pont az analóg összekötés miatt alakul ki zaj, főleg ha RCA. Egyébként meg ha a külső USB DAC-odon van optikai bemenet, akkor azt is megpróbálhatod, bár én még így is inkább a NAD optikai bemenetét használnám, de ez csak én vagyok.
-
denesdr
addikt
válasz
mert_csokis #103558 üzenetére
A Creative is egy USB DAC, csak van rajta ADC funkció is. Az alaplapi optikai kimenet viszont nem DAC, az egy digitális kimenet, hogy csatlakoztathass egy külső DAC-ot, most éppen a NAD beépített DAC-ját. Optikán összekötve 99,9%, hogy megszűnik a zajosodásod és még lehet, hogy jobban is fog szólni mint az USB DAC-od, mivel nincs szükség analóg RCA összekötésre így.
-
denesdr
addikt
válasz
mert_csokis #103554 üzenetére
Nincs tapasztalatom a hangkártyáddal, viszont belső X-Fi Ti és X-Fi Ti HD-m az van, zajosodásra hajlamos erősítővel mindkettő át tudja adni a PC belvilági zaját RCA-n. Egyébként meg lehet földhurok probléma is, a házimozis topikban spiky fórumtárs szenvedett ilyen problémától, épp ma írta, hogy egy galvanikus leválasztó segített neki, írj rá esetleg.
Egyébként meg én inkább a C328 coax vagy még inkább az optikai bemenetét használnám a PC-hez mint a Creative megoldását. Az optikai kapcsolat eleve galvanikusan le van választva mert nem elektromos áram folyik a kábelen, hanem fény. -
denesdr
addikt
válasz
mert_csokis #103552 üzenetére
Drága kábelek nem fogják megoldani a zajosodást, azok a Klotz kábelek tökéletesen ellátják a feladatukat. A zajosodás elkerülését a DAC meg tudná oldani, ha olyanra építik. Nálam egy NAD C510 dolgozik, a legapróbb zizzenés sem jön át (az amúgy teljesen átlagosnak mondható) PC-ből USB-n.
Persze ezt olcsóbban is meg lehet oldani, nem azért írtam a NAD-ot. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
mert_csokis #103215 üzenetére
Semmilyen küldetésben nem vagyok. Egyszerűen nem szeretem ha mellébeszél valaki.
Szerintem te nem is hallottál még i22-t, de tolod róla a véleményt. Én ProAc álló dobozokkal hallgatom az i22-t és alig akad gondom a hangzásával. Még jó, hogy nem tökéletes... de aki ennyiért tökéletességet vár el, az nagyon tapasztalatlan, vagy nagyon naiv user, maradjunk ennyiben szerintem.
Hogy mennyire mások vagyunk ... kérlek olvasd el ezt [link] a tesztféleséget (amennyiben nem degradáló számodra) , különösen figyelj a ProAc-al való együttműködésre. Kb. én is írhattam volna. Nem kell vele egyetérteni, de (többen) vannak, akik szerint az i22 pont nem olyan, mint állítod. Akkor hol az igazság? Talán süketek vagyunk?
Hogy mit szeretünk, az erősen ízlés kérdése, ezt belátom, de ennyire nem lehet nagy a szórás azzal kapcsolatban, hogy mi szar, mi nem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
mert_csokis #103212 üzenetére
Arcam mi? Ráadásul az Arcam úgy általában sokkal inkább saját hangú, mint egy Primare.
Creek mi??
MA100? Nem egy szinezetlen hangú doboz! Primare után soha nem tennék MA dobozt.Primare mi? A vagy i sorozat? 10 vagy 20, 30, 22, 32, vagy mi? Csak mert nagyon nem mindegy. Volt Primare-nál egy harsányabb korszak. Az i22 pont nem ilyen, bár lehetne selymesebb is, csak azt nem ennyiért kapni meg. A legújabb széria meg végképp nem erőből old meg semmit. Amiket most leirtál, az vakon lövöldözés, semmi egyéb.
Ja igen... Sonus mi volt? Mindez milyen forrással? Szinergia? Hallottál már róla?
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #103196 üzenetére
A "belepiszkálástól" az fél, aki nem ért hozzá. Egy készülék módosítását el lehet végezni szakszerűen és gagyi módon is. Előbbi emelheti az értékét, utóbbi nyilván rontja. Sok készüléket raktam már rendbe, vagy javítottam valamit rajtuk. Mindegyiket az aktuális használt piaci átlagár felett adtam el, némelyiket licittel.
-
Ear001
addikt
válasz
mert_csokis #103196 üzenetére
Hát azért egy cserélhető biztosíték cseréjét én nem nevezném belepiszkálásnak. Meg azon sem csodálkozom, ha valaki a gyári Primare hangnál többet, jobbat akar.
-
Dorian
félisten
válasz
mert_csokis #103051 üzenetére
DIY? A magyaro-i forgalmazótól lehet szerelve is kérni.
-
Dorian
félisten
válasz
mert_csokis #103048 üzenetére
VDC silver session low cap
-
vittore_30
csendes tag
válasz
mert_csokis #102702 üzenetére
sajnos a Q150 és a Q350 a korábbi KEF hangzás totális ellentéte, ezekkel elmentek a lágy, smooth hangzás felé. vakteszten nem nagyon ismerné fel aki a korábbi kefekhez szokott
-
nostromo73
tag
válasz
mert_csokis #102567 üzenetére
Hangban agilis, kicsit szikrázó/sziporkázó hangja volt, a dinamikája halk hangerőn is lendületes erőteljes, azt mondanám hogy nyílt levegős hangú a Vincent, de 200 óra még kellett volna hogy teljesen ki nyíljon az erősítő tudása hangilag
-
nostromo73
tag
válasz
mert_csokis #102564 üzenetére
"Oda kell durrantani valami komolyabb hibrid Vincent-et, aztán hadd szóljon."
Pár hónappal ezelőtt " oda is durrantottam egy ilyet" aztán egy hétig durrogott is nálam, és aztán vihettem is vissza mert hibás volt
még szerencse hogy két héten belül voltam így vissza kértem a vételárat....soha többet hibridet
"A Naim hang engem is érdekelne, alapvetéssé vált az évek alatt."
Jókat olvastam/hallottam én is róla...de ahogy korábban írtam dgyuri kollégának, hiába a jó hang én nem tudok együtt élni az ilyen vékony lapos profilú erősítőkkel.
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #102482 üzenetére
Gondolkoztam egy tanitható táv beszerzésére komoly érdeklődő esetén de senki se jelentkezett.. igy letettem róla.-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
mert_csokis #102477 üzenetére
Kérdés, min nevetsz? Ezen a buta általánosításon, hogy vintage hifi cucc = ronda?
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #102477 üzenetére
lehet hogy csak a fényképezője korlátozott képessségű, sztem azért nem kelt el az enyém sem (ontopik de nem akarom reklámozni.) nameg a táv hiánya miatt
-
Panthera
őstag
válasz
mert_csokis #102292 üzenetére
Ha maximumra tekerem az erősítőt, közvetlenül a driverek melett én is hallom. Szerintem normális.
-
orbano
félisten
válasz
mert_csokis #102279 üzenetére
Semmi jelentősége, hogy a windows hangerő min áll friss telepítéskor. Annyi minden lehet a számítógépen. lehet az alaplapi hangkari vonalkimenetén van egy fülhallgató, vagy épp egy hangerőszabályzás nélküli USB DAC-on lóg egy diszkó teljes hangosítása. Melyik esetben mit jelent a 67% hangerő?
-
orbano
félisten
válasz
mert_csokis #102268 üzenetére
Ha egy egybeépített DAC/amp kombónál feltekerve szétesik a hang, akkor az ildomos nem megvenni, mert valami ipari hulladék. Egy jól megépített erősítőt ha nem vezérelsz túl, akkor 100% hangerőn ugyanolyan tisztán illik szóljon, mint alatta. Márpedig egy beépített erősítőt legfeljebb a DAC tudna túlvezérelni, de ahhoz elég nagy kreténnek kell lennie a tervezőnek, gondolj bele
De a túlvezérelt jel torz, nagyon jellegzetes hangja van. A felkeményedés inkább annyi, hogy az erősítő nem bírja szuflával. Szufla meg a mélyhangokhoz kell, tehát fogya a mély, ezáltal "keményedik". Ez is a gagyi ismérve, mert egy mérnöknek úgy kéne méreteznie a rendszert, hogy a megengedett maximális bemeneti jelszint és maxtra tekert erősítő mellett ne legyen semmilyen probléma. A DAC-ot meg kívülről nem tudod túlvezérelni, az digitális jelet kap, és a windows és a potméter is csak a digitális hangerőt szabályozza, 100%-nál azt kapod bitre pontosan, ami a "lemezen" van (feltéve ha a windoz mixere és a lejátszód más szempontból nem nyúl bele).
-
törölt tag
válasz
Nagyon keverednek a fogalmak. A Windows hangmixere és az erősítőd potmétere csak látszólag csinálja ugyanazt. Előbbi a digitális jel kivezérlését, utóbbi az erősítőd erősítését módosítja. Felesleges mélyebben belemenni, nem fogod érteni, nem is kell. A lényeget már leírtam.
-
denesdr
addikt
válasz
Bár nem engem kérdeztél, de ha fejhallgatót használsz akkor nyilván azon az eszközön kell hangerőt állitani amire rá van kötve a fejes. Ilyen általános ajánlásokra meg nem kell alapozni, hogy feltekerve a hangerőt szétesik meg felkeményszik a hang, mert lehet, hogy a te eszközeidre ez épp nem érvényes. Ezt neked kell kitapasztalni.
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #102263 üzenetére
"Az érdekel, hogy Windows hangerőnek mi az optimális jelszint? Próbáltam ilyen irányú cikkeket keresni, de nem igazán találtam semmit. A biztonságos 50 százalék? Honnan számít túlvezéreltnek?
Nyilván minél magasabb a Windows-ban beállított master hangerő, annál kevésbé kell "hajszolni" az erősítőt..."Windows mixeren legyen 100 % és a hangerőt az erősítőn állítsd be! Túlvezérlés 100 % felett lenne, de ilyent a Windows mixerrel nem tudsz elkövetni. Az erősítőnek tökmindegy, a PC-n, a DAC-on, vagy magán az erősítőn állítod a szintet, a végeredmény ugyanaz a kimenő teljesítmény lesz.
Használj normális lejátszó szoftvert ASIO, vagy WASAPI protokollal, így ki tudod kerülni a Windows saját mixerét, meg néhány felesleges szoftveres kanyart.
-
denesdr
addikt
válasz
mert_csokis #102263 üzenetére
A Windows hangerőt 100%-ra téve sem kell, hogy legyen semmilyen torzításod, mert ez számít a digitális 0-nak, olyan mintha pl egy normál CD játszót hallgatnál, az is maxon megy mindig. Bárhogy használhatod, ahogy neked a legjobban tetszik, ha nem tudod eldönteni, akkor rakd maximumra a Winben és az erősítőn szabályozd.
#102258 orbano:
A Yamaha R-N602 egy sztereó erősítő. -
törölt tag
válasz
mert_csokis #102138 üzenetére
A Whathifi-n most kapott díjjat, feltörekvő márka.
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #102135 üzenetére
Ifi Zen-t nézegess, sokan dicsérik.
-
pip
aktív tag
válasz
mert_csokis #15684 üzenetére
ja azt hittem ujrol beszelsz, megtevesztett a 'regi, leharcolt' kifejezes. Ujonnan pedig a 315 es 316 bevezeto ara cakkra megegyezett, csak azert irtam, hogy akkor mar a 316.
Az viszont igaz, hogy erdemes valami joallapotu hasznaltat venni ugyanabbol a penzbol. -
törölt tag
válasz
mert_csokis #15684 üzenetére
Emlékeim szerint én olyan 50-55 körül vettem a 315-öst még 2008-ban újonnan, talán 54990-ért... Ahhoz képest a NAD 316-os most 70k.
Más. A Metallica Death Magnetic egészen hallgatható szintre emelkedett. Persze torzít, meg minden, de harmonikus, és analógos, ahogy szól. Sok metál album van sajnos, ami jóval rosszabbul szól.
-
pip
aktív tag
válasz
mert_csokis #15675 üzenetére
egy nad c315bee-t vennék. Kizárólag
akkor mar 316bee, gyakorlatilag ugyanannyiba kerul mint a 315bee es legalabb standby-ban nem fogyaszt sokat.
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #15678 üzenetére
A hiba lehetőségének esélye akkor is több egy veterán cuccnál.
Nem feltétlen több, példának okáért azért nem, mert még kevésbé a költséghatékonyság szellemében készült. Lehet ma ismeretlen ez a gyakorlat (mivel ha valamivel gond adódik, megfogják, és kidobják, azt' vesznek újat), de egy műszaki készüléket is karban kell tartani időnként. A NAD C315-nél nekem emlékeim szerint egy év se kellett, hogy a hangerőt állító potija elkezdjen sercegni, sisteregni. És akkor még lehetne beszélni mai (elérhetőbb árú) CD-lejátszók (mint meghibásodásra hajlamosabb áruk) tartósságáról, ott sem túl jó a tapasztalat.
Ráadásul, mint már DDL azt leírta korábban, a nagyfokú integráció miatt sokszor az újat meg sem tudod javít(t)a(t)ni, míg a régit igen.(#15679) fapaci:
Ez is csak egy olyan varázsszó, mint az 'audiophile', meg a 'high-end'.
Más. Néztem régi AR prospektusokat az ősidőkből. Hihetetlen, hogy Karajannal, meg Miles Davis-szel (többek között) reklámozták magukat...
Azért kíváncsi lennék, valójában mivel hallgattak otthon zenét, nekik azért volt pénzük.
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #15675 üzenetére
Plusz nem egy régi, leharcolt darabról beszélünk.
Pedig nekem is egy ilyen "leharcolt régi" jött a nad c315 helyébe, nem bántam meg, egész más szintet képvisel az AR hangfalakkal, milyen lehetett a hangja nem leharcoltan?
(#15676) Flashback:
Érthetetlen nekem is. Streamaudiónál is darabra írják ki, mintha nem párosával lenne csomagolva például a polk rtia a3 (erről tudom biztosan, ezért ezt mondom), és meg lehetne venni egyetlen darabot. Még marketingfogásnak is iszonyat gyenge, akkor miért a darabár?
-
Oibacsi
őstag
válasz
mert_csokis #10920 üzenetére
Végülis el lehet, elektronika részen én is azt vallom. Igazából hallani kell, mert sok minden nem vált be amit javasoltak és fordítva. Hallottam már pl. 200k-s celestiont és nagyon nem jött be.
A legfontosabb: Meg kell hallgatni! -
Oibacsi
őstag
válasz
mert_csokis #10912 üzenetére
Mindent kondival? 1 szál kondival hogy marad pl a fázisgörbe egyenes? Térérzet, stb?
Illetve miért ne lehetne jobb? -
Khaal
őstag
válasz
mert_csokis #4933 üzenetére
M-Audio kártyához való driverről tudok nyilatkozni, xp alatt tökéletesen működik és atomstabil, ezek a cégek profi zenészek számára gyártják a hangkártyáikat, odafigyelnek a driverekre is.
-
perempe
veterán
válasz
mert_csokis #4931 üzenetére
Mibe építeném? Erre még nem is igazán gondoltam. Ha végigolvasod a fórumot, akkor látsz igényes egyedi megoldásokat.
A chipnek 5V-ra és 3.3V-ra van szüksége. (Tizedamper töredéke áramokkal.) Nehézség egyedül az apró tokozásban (SSOP28) van.
-
CYBERIA
őstag
válasz
mert_csokis #4931 üzenetére
E-MU 1212M nem lenne jó?[link]
-
perempe
veterán
válasz
mert_csokis #4926 üzenetére
Ki lehet számolni az Alien DAC anyagköltségét: szerintem nem éri el a 4K-t.
[link] -
perempe
veterán
válasz
mert_csokis #4926 üzenetére
[link]
A PCM2702-re épülő DAC jobb, mivel a Carat UD1 és HD1V DAC-ot PCM2704 chippel szerelik. A PCM 2704, PCM 2705, PCM 2706 és PCM 2707 hasonló chipek, kis eltérésekkel, de azonos minőségű DAC. -
perempe
veterán
válasz
mert_csokis #4924 üzenetére
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #4921 üzenetére
Nem használom az Xtreme Music kártyát kimondottan zenehallgatásra. Legalábbis elég ritkán. A CD-lejátszón, illetve főleg a vinyl lemezjátszón hallgatok zenét. Ezért is mondtam, hogy én tekerem a hangerő potit.
Xtreme Music szerintem az el lehet hallgatni kategória, túl nagy volumenű hangzást ne várj tőle, de sok más hiperszuper cuccnak beharangozottal ellentétben legalább hallgatható.
Kábelügyben én a tűzállót (N2XH-FE-180/E90) ajánlanám. Nekem Atmos Air 198-as volt, ahhoz képest szép javulást hozott, sokkal-sokkal zeneibb lett a produkció. -
perempe
veterán
válasz
mert_csokis #4921 üzenetére
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #4918 üzenetére
Köszi a hozzászólásokat, de igazán engem az érdekelt volna, hogy érdemes-e ezzel a progival foglalkoznom
Én nem foglalkoznék vele. Inkább tekergetném az erősítőn a hangerő potit. Illetve tekerem is.
-
CYBERIA
őstag
válasz
mert_csokis #4918 üzenetére
Lehet, hogy túl volt vezérelve.
Sokszor megcsinálják, hogy mp3-at úgy konvertálnak, hogy normalizálnak is.
Az eredmény az alapból sem tökéletes mp3-nál még rosszabb mp3."És egyáltalán honnan tudom, hogy egy letöltött 320-as mp3 szám hangerőszintje nincs túlvezérelve?"
Megnézed, hogy a hullámok teteje lapos, vagy "íves". Vagy csak a nézed, hogy pl. Sound Forge-ban a peak meter mit mutat. -
törölt tag
válasz
mert_csokis #4914 üzenetére
Ha fogsz egy wav fájlt, amit Lame-val először 192-re kódolsz, majd 320-ra, fogsz hallani a wav, a 192-es mp3, és a 320-as mp3 között hangerőkülönbséget?
-
CYBERIA
őstag
válasz
Elvileg az a legjobb, ha minél nagyobb a csúcs érték (szerk.:már felvételnél), annál jobban ki van használva a dinamika tartomány. Az 16 biten 96 dB, szóval "95-100 dB környéki" úgy lehetséges, hogy a két csatornát együtt nézzük, és akkor 102 dB lehetne a max. De mivel inkább külön, így 96.
Ha 24 bites pontossággal történik a normalizálás akkor lehet értelme, mert lényeges minőségromlás nem történik. De akkor a tárolás is 24 biten kéne, hogy történjen, és a lejátszás is.
Ha növeled a hangerőt (ez a normalizálás), akkor arányosan nő az alapzaj is, és még pluszba rákerül(het) egy kis kvantálási hiba. Akkor nincs gáz, ha mondjuk a csúcsérték -6 dB alatt van, és pont kétszeresére (vagy három, vagy egyéb más egész szám, de csak akkor, ha nincs túlcsordulás, mert akkor meg torzítás lesz az eredmény (vagy dinamika kompresszió)) növeled a hangerőt -
KMT
addikt
válasz
Juj, ez csúnyán hangzik. Főleg piásan.
Mi az, hogy 89 dB? Hol annyi? Ha feljebb tekerem az lejátszót/erősítőt, akkor mi van?
Ez a (replay)gain cumó a zenében lévő dinamikát "simítja ki", ha jól tudom.
A különböző bitrátájú mp3-ak közt nem a hangerő a fő különbség, hanem a vágási freki. Azaz, hogy hány kHz-nél vág. Ennél magasabb frekijű hangokat nem enged át. Semmi köze a hangerőhöz.
Ha belenyúlsz ezzel a cumóval, akkor kb "lossy to lossy" konvertálást csinálsz, ami nem csoda, hogy ront a minőségen.
Próbáld ki, hogy egy veszteségmentes formátumból csinálsz különböző bitrátájú mp3-akat. SZerintem nem lesz hangerő difi. Max több lesz a magas, és esetleg ezért érzed hangosabbnak.Egyebet nem tudok mondani,kérem kapcsojjaki.
-
shtml
őstag
válasz
mert_csokis #4749 üzenetére
Mintha akkor távozna az áram, és emiatt adná a hangot
Na látod, te is tudod, mi okozza a pukkanást. Az egyébként nullpotenciálon lévő kimenet a tápfeszültség csökkenése során egy idei tartani bírja a nullpotenciált, de egy ponton az egyik oldal (a + és a - tápfeszültségre kötött oldalról beszélek, nem a két hangcsatornáról) hamarabb zár le, mint a másik, ettől kibillen a kimenet - majd ahogy teljesen elfogy a feszültség, visszaáll nullára.
A membrán meg nem mozdul sehova.
Mozdul az, csak kicsit, ez viszont azt is jelenti, hogy a pukkanás nem jelent veszélyt a hangszóróra, csak idegesítő hallani.
Ezt általában úgy oldják meg, hogy a hangszóró egy relén keresztül kapcsolódik a kimenetre, kikapcsoláskor a relé azonnal elenged és a pukkanás már nem jut a hangszóróra. Ugyanez a megoldás az esetleges bekapcsolási pukkanást is megszünteti, mert a hangszórókat kis késleltetéssel köti a kimenetre. Hi-end készülékeknél ezt a megoldást nem mindig szeretik, mert a relé kontaktusainak átmeneti ellenállása minimális mértékben rontja a hangszóró csillapítását.
Hány wattos az erősítőd egy-egy csatornája és hány ohmos a kimenet?
-
shtml
őstag
válasz
mert_csokis #4745 üzenetére
A kikapcsolás pillanatában pukkan - vagyis azonnal - vagy egy-kéttized másodperces késéssel?
Edit: Figyeld meg azt is, hogy a membrán mindig ugyanabban az irányban mozdul-e el.
-
KMT
addikt
válasz
mert_csokis #4743 üzenetére
Erősítő hibája (hiányossága). Mondjuk, nem tudom miért csak a bal pukkan. Nem hinném, hogy bajt okozna, hacsak nem túl hangos.
-
Attici
őstag
válasz
mert_csokis #4479 üzenetére
Tényleg elég komolyan néz ki de mégsem hallottam róla. Bár az otthoni Hi-Fi-vel már egy ideje nem foglalkoztam (most már 10 éve ugyanaz a rendszerem),mert úgy érzem ,hogy megtaláltam a nekem valót. Régen szinte havonta cserélgettem a cuccokat! Az utóbbi időben inkább a Stúdió és Live cuccokkal foglalkoztam. Ebben pedig a Meyer és Crown a király!
-csak az a bibi,hogy ezekből kb. 20 millánál kezdődik egy alap motyó egy kissebb színpadhoz!
-
Attici
őstag
válasz
mert_csokis #4470 üzenetére
Szia!
Tényleg érdekes a problémád, mert a dirct kapcsolónak valóban az a szerepe,hogy kikerülje a hangszínszabályzást. Tehát az elő és a végfokot direct-be kapcsolja-ergó,ha kevesebb az alkatrész a jel útjában kissebb az azok okozta zaj is. Lehet, hogy csak első hallásra hallottad jobbnak a zajosabb jelet, próbáld tartósabban hallgatni directben és utána visszakapcsolni! Egyébként nagyon jók a Cambridge cuccok. Gratulálok hozzá!
De milyenek a azok a HiVi Svans D3.1-esek ? Még nem hallottam róluk.(Nekem Tannoy 605 II-esek vannak gyári állványon Van den Hul irányított 4 eresekkel-imádom és meg nem válnék tőle semmi pénzért!)
-
perempe
veterán
válasz
mert_csokis #4467 üzenetére
Komolyabb erősítőkban nincs hangszín.
-
johnjohn
addikt
válasz
mert_csokis #4470 üzenetére
Ezt a cuccot csak direkt hajtással ! Legfeljebb még a szoba nyelhet némi basszust, amit a korrekció visszaad.
-
johnjohn
addikt
válasz
mert_csokis #4467 üzenetére
Kéne tudni, hogy milyen típusú az erősítő, és a hangfal.Ha a hangfalak gyenge minőségűek, semmiféle javulást nem fogsz hallani, mert nincs ami megfelelően közvetítse azt, vagyis sáv -határolt, és dinamikaszegény hangképen nem tudsz javítani.Ha a direct üzemmódból aktívra váltasz talán ad annyi hangszínkorrekciót, hogy a hangfalak máshogyan szólalnak meg.
-
nádasi
tag
válasz
mert_csokis #3996 üzenetére
Ebben az árkategóriában érdemes szemügyre venned a Bandridge/Profigold kábeleket. Elég sok félét gyártanak, alapkategóriban megfelelőek, legalábbis nálam bevált kb. 8-10 típusa.
-
Ebit
addikt
válasz
mert_csokis #3994 üzenetére
Először nem tudtam miért van rajta 8 hangszórókábel kivezetés,aztán rájöttem hogy talán azért,mert duplán kábelezhető dobozokat is tud fogadni
Azért, mert van egy A hangfal sorod/ 2 db hangdoboz/
valamint B hangfal sorod / 2 db hangdoboz/
általában az impedenciát is feltüntetik.
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #3996 üzenetére
Nem tudom, miket olvasgattál eddig, de akkor most én is.
[link]Mellesleg az ottani fórumba is érdemes írni, kérdezősködni, ott biztosan kapsz választ minden kérdésedre. Melyik hangfal-melyik stílusra, kábelek, ésatöbbi...
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #3994 üzenetére
Van RCA-RCA "játékos" is. Én épp a napokban vettem.
MM-ben amúgy ott van az elkülönített "szentély" bejárata mellett. 1.5 méterest lehet kapni 3600-3700 Ft-ért. Megéri.Másrészt szomorúan látom, hogy a NAD-ot nem vetted figyelembe. Pedig a te érdekedben említettem meg. A NAD C315-ről sem kisebb ódákat zengenek (persze mint kategóriagyőztes), mint a CA készülékéről.
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #3974 üzenetére
Hát akkor azért én nem biztos, hogy a CA + Wharf párost venném, sőt.
Úgysem fogod megúszni a hallgatózást.
Egy JBL hangfalat mindenképp hallgass majd meg.
A NAD-ot viszont most még inkább ajánlom a CA helyett. -
nádasi
tag
válasz
mert_csokis #3976 üzenetére
Kösz Masta!
-
nádasi
tag
válasz
mert_csokis #3969 üzenetére
Cambridge Audio jó, nagyon jó. Ez magányvélemény volt.
-
törölt tag
válasz
Ebben az árkategóriában még a NAD 315-ös erősítőjét is érdemes figyelembe venni.
-
nádasi
tag
válasz
A gyártok nem valamiért GYÁRTÓK.
-
törölt tag
válasz
Milyen zenéket hallgatsz?
-
nádasi
tag
válasz
mert_csokis #3947 üzenetére
Hollá!
Tökös 2.1-es rendszer átlagos laptop árban, és simán rádughatod az Audigyre:
-
zoli03
őstag
válasz
mert_csokis #3947 üzenetére
Az úgy nem fog működni, hogy a mélyládára kötöd a hangfalat. Az nem erősít, csak továbbküldi az stereo erősítő végfokáról kijövő magasszintű jelet hangfalakra amennyiben így kötöd be.
A másik, hogy Wharfedale-t ne vegyél, én még nem 900000 ft-ért se hallottam náluk jó hangfalat.
Ha nem akarsz sokat költeni, akkor inkább építs két darab kicsi kétutast vagy ha szánsz rá pénzt, akkor KEF IQ3. Hozzá vehetsz hasonló szintén IQ kategóriából szubot, vagy építhetsz. Én az építést ajánlom, segíteni tudok benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Xbox Ultimate előfizetések
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest