- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
Doky586 #43428 üzenetére
Már meg van az új hdd, fel is húztam rá az új rendszer. Nem is ez a kérdés, hanem, hogy lehetséges-e valahogy megpróbálni az esetleges adatmentést.
(#43429) King Unique: Annyira nem hiszem h fontos adatai lennének ami megérné a szenvedést vele. Esetleg Hiren-es toolok között van olyan recovery progi amivel érdemes lehet ránézni?
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #43185 üzenetére
Gyári külső HDD-k esetében több helyütt is van ilyen trükközés, mint az Elements-nél. A Seagate is csinálja [link].
Egyébként meg akármelyik ASMedia USB 3.0 vezérlős külső háznál be lehet ezt állítani a firmware-ben, ha a PID azonosítója 55AA [link]Érdekes ez a szektorméret dolog is. NTFS fájlrendszernél 4K szektormérettel 16 TB limitet írnak, 64K-val meg elvileg 256 TB. De az elméleti maximum 16 EB. FAT32-nél eddig úgy tudtam 2 TB a limit, de több helyütt már 8 TB-ot írnak. Gondolom ott is a szektormérettől függ.
-
válasz
Doky586 #43185 üzenetére
mert a boltokban még nem lehet kapni 4Knatív hdd-t, csak 512emulated-et (kivéve az általad linkelt fekete doboz tartalma eszerint). A 4Kn hdd-ket tudtommal csak a Win8-10 kezelné (XP-7 nem) ha lennének ilyen sata hdd-k a boltok polcain, de nincsenek ezért elméleti. Ha lennének akkor persze 16TB MBR is lenne.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Doky586 #43183 üzenetére
Nem elméleti okoskodás. Van olyan USB-s külső ház, ahol a drive-ot így kezeli az USB chip. Mivel itt SCSI csatolású, és az SCSI szabvány a kezdetektől felkészült a nagyobb szektorméretre, az XP vidáman kezeli. 98 esetén is lehet elméleti esélye, de ott a FAT32-nek már eleve 2TB alatti a limitje. Ezért próbálni sem érdemes. (Illetve maximum azt.) Az ilyen drive esetében ha a külső házból kikerül, az OS már legtöbbször képtelen kezelni, és csak adatmentő program lát rá. (Szívás.)
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Doky586 #43166 üzenetére
Csak azért tettem fel, mert nem tudtam, hogy igazán hova illik.
Ide azért, mert mégis csak egy HDD-ről van szó.
Elsőnek csak ide írtam, aztán úgy gondoltam, lehet, hogy ez mégsem ide tartozik, ezért írtam a Windows 7 és a 10-be.
A Win 10 hez azért mert Windows 10-em van
A Win 7 -hez meg azért, mert arról frissítettem. -
Nono0000
tag
válasz
Doky586 #43140 üzenetére
Szia!
Természetesen az volt az első dolgom, de a Win 10 még csak fel sem ismeri. Rejtett eszközök között sincs, egyáltalán nem látszik az eszközkezelőben. Így próbáltam DOS alatt megnézni. Közben tüzetesebben átvizsgáltam és észrevettem, hogy a borító lemez sarka elhajtott, ergo úgy leejtették vagy dobálták ahogy elő van írva. Habár nem csodálom, egy bubis borítékban érkezett.
Köszönöm!
-
-
GAbre
veterán
válasz
Doky586 #42895 üzenetére
Mint írtam már vagy 6x inicializáltam.
És sose csinált ilyet!Hogy jártam volna el?
Csinálom,vagy nem csinálom,akkor meg nem látom a vinyót.Figyelmeztető szöveg nem volt.
Nem csináltam mentést,rajta volt 1 rendszer,amit 1-2 órája raktam rá.
Nem tudom,1 rendszer visszaállítás mit segít -
fecke78
senior tag
válasz
Doky586 #42713 üzenetére
Ext2 Volume manager progival néztem , de ö se látja .
A dunébe ha viszarakom az se ismeri fel.
Az az igazság hogy mikor beraktam a gépbe akkor felismerte egyszer és jelezte , hogy nincs betüjele és én akkor adtam neki "O"-t de aztán megint se kép se hang .
Se a számitógépbe nem jelzi se a médialejátszó nem jeleniti meg -
oxide83
aktív tag
válasz
Doky586 #42671 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült minden mégis adhatom el a HDD-t 2 nap után mert a TV-m már nem ismeri fel mivel a mai TV-k csak 2 TB-ot tudnak kezelni maximum. ez az amit nem tudtam, ma is tanultam valami újat de a fene se gondolta volna hogy a TV-k még elvannak maradva
. Annyit kérdezősködtem itt és mindenki ajánlotta a 4 TB-os WD Red-et MKV fájlok tárolására, filmnézésre de akkor ezek szerint senki sem tudja hogy a 4 TB TV-re rákötve max 2 TB lehet hosszacs pöcsölés után.
-
Bass
addikt
válasz
Doky586 #42641 üzenetére
Ezt a reszt ismerem de ez csak akkor kapcsolja ki ha nem nyulunk a gephez de itt az a baj hogy aktiv hasznalat mellett csinalja egy egy pillanatra de delelott megyek muterekhoz es megnezem es remelem produkalja akkor csinalok hd sentineles kepet is. Addig is koszonetem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Doky586 #42504 üzenetére
köszönöm a válaszod
akkor még jó hogy előbb kérdeztem mint cselekedtem, akkor marad a házi barkács
megoldom, mert igazából csak a hangja miatt - mármint a rezonancia hangja miatt - akartam cserélni
de tényleg nagyra értékelem a válaszod
én is erre gondoltam hogy el vesznek az adatok, de kellett a megerősítésed.
köszönöm, köszönöm -
anorche1
őstag
válasz
Doky586 #42403 üzenetére
Nem, ekkorát nem. Igazából nem is ütöttem nagyot, csak ezek az ideapad -ok tejfölös dobozból vannak, szerintem elég lenne a mutató és hüvelyk ujjam hogy a kijelzőt félbe törjem.
Mekkora arra az esély, hogy egy új pcb -vel működne? Nem hallottam üsténél, illetve után hogy karistolt volna, nem lehet hogy a belső sértetlen, csak valami védelmi mechanizmus kapcsolt be?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Doky586 #42301 üzenetére
Már az XP-nél le volt írva a MS magyarázata ezzel kapcsolatban, a Sysprep deploy.cab csomagjában:
Új számítógép összeszerelésekor a teljes formázás szükségtelen, mert a merevlemezt a gyártó már tesztelte.
Miután a teljes formázás egyfajta HDD-teszt, csak annyi a különbség, hogy XP-ig olvasási teszt, Vista óta biztonsági okból a szektorok felülírását is elvégzi. (Korábban sok laikus azt hitte, hogy leformázza és eltűnik minden adat.)
Ebből következően esetleg akkor lehetne jogosultsága a lemez ismételt ellenőrzésének (teljes formázásnak), ha a gyártás óta keletkezett szállítási sérüléstől tart valaki, ezért szeretne nagyon biztosra menni.
-
sanis77
csendes tag
válasz
Doky586 #42160 üzenetére
Nem, egy volt mindig is.
Leírtam, hogy mért hiszem azt. Mindig újraindul a számláló az indítás óta eltelt időnél és jóval lassabban is kapcsol be a gép, mint régebben.
Gondolom régen azért mutatott ilyen 20-25 napot a számláló, mert azokat a fájlokat tette bele, amik a rendszerindításhoz kellenek.
De a BIOS-műveleti idő is hosszabb, régen 2.1 volt, most 5.2.
És nem tudom mért van ez. -
tpeter77
addikt
válasz
Doky586 #41758 üzenetére
várj én értem, és fordítok
vettem egy ilyen wdc wd500avvs-73m8bo -sat
vettem egy wdc wd500avvs-73m8bo típusú merevlemezt
( sat = ez a típusa )hard disk lása biós is lássa de a rendszer maga nem lássa a 500 gb sat
hard disk látja, de nem kezeli. a BIOS-ban is látszódik a lemez. Az op.rendszer viszont nem lát belőle egy 500GB-os partíciót.az 500 gb az tők szűz
maradt egy üresen álló 500 gb partíció amivel a rendszer még nem csinált semmit.ebben kell segíteni hogy formázza meg és kész.
Azt gyanítom, hogy egy 20 év alatti, nyelvtanból sem erős embercsemete írhat így.
20 éves osztálytalálkozónkon panaszkodott a volt oszifőnk, hogy a mostani fiatalok nagyon gyengén teljesítenek. Ez a jövő -
tpeter77
addikt
válasz
Doky586 #41350 üzenetére
egyik munkatársam meg a hdtune prot isteniti, a hd sentinel szerinte baromság.
majd kifaggatom miért és mi nem tetszik neki benne.
hd sentinel felülettesztben is sokkal okosabb,
de egy szektorhibás vinyót ellenőriztettem mindkettővel és a két progi 1GB-nyi az eltérés köztük.
de vajon kinek higgyek?! -
quailstorm
félisten
válasz
Doky586 #41137 üzenetére
Komolyan ennyire nem tudsz olvasni? Szánalmas teljesen. Az is, hogy rád pazarlom az időmet.
Mindössze az utolsó profil a nem AF.
Gyagyásoknak:
Profile 1: XP, XP telepítővel formázva, nincs align.
2-3-4 van valamilyen align.
5, másik vinyó. Non AF.Az egyik képet elrontották, sok a profile 2.
-
quailstorm
félisten
válasz
Doky586 #41114 üzenetére
Még itt van ez. Az alignálatlan az alignált 82%-át hozta a szintetikus teszten.
(#41121) King Unique: nem is a táp megy tönkre, hanem a HDD. Mert átengedi a feszültségingadozást.
(#41122) Doky586 : nem te vagy az az arc valamelyik Windows topicból, aki mindenbe beleugat, és rohadtul utáljuk (túl azon, hogy nem ért semmihez)? Lehetőleg egy szót se intézz hozzám többé. Kár, hogy ezen a fórumon nem lehet rejteni a userek posztjait.
-
quailstorm
félisten
válasz
Doky586 #41114 üzenetére
Neki talán hiszel. Nem néztem grafikont sose. Sőt, azzal ki se lehet mutatni.
(#41117) King Unique: az jó. Akkor köztük keresgélek.
Tápegységei mennyire jók ezeknek a rackecknek? Mercury táppal vágtam már tönkre 2HDD-t egyszerre, az belenyomta a feszültségingadozást gond nélkül. -
Tikakukac
titán
válasz
Doky586 #41018 üzenetére
Nem akarok ilyen számokat látni. Látok eleget, most csináljuk a nagy SSD tesztet, itt van minden friss újonc, vannak ilyenek
HDD-nél maradunk, mert az SSD ára a gép ára lenne, plusz nem kell SSD mert egy rendes vinyó 5400rpm-el is tökéletes, adtam is egyet neki kölcsönbe.
Defrag nem segít, mindegy mit hova rakok ez ilyen. Engem az érdekel miért ilyen és ha lehet mitől nem lesz ilyen, nem 1 bites user vagyok, már bőven túl vagyok a firmware frissítésen is, szóval efölötti szakmai hsz.-ek jöjjenek
-
liksoft
nagyúr
válasz
Doky586 #40981 üzenetére
Azzal tesztelték, addig tuti. Nagyobbat nem néztek, így az lutri, arra nem vállal garanciát. Ha te talicskát gyártasz zártszelvényből és acéllapból, majd azt leteszteled 2db cementes zsákkal, akkor milyen teherbírást írsz rá? 1 mázsát vagy 1 tonnát? Szerintem a mázsát fogod, mert letesztelted. Ettől a 3 vagy 4 zsákot is elbírhatja, de ha valaki emiatt elkezd piszkálni (mert nem bírta), akkor ott van, Te 1 mázsáig adtad meg a teherbírását.
Persze ettől még limitet tehettek bele, pont a hasonló hibák kivédése miatt.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #40979 üzenetére
Külső házaknál ez chip és firmware függő.
Olyan előfordul, hogy névlegesen 2 TB-ot adnak meg (bár sok, régi USB 2.0 háznál annyi a limit), de akár nagyobbal is működik. Fentiektől függ, meddig működőképes és melyik gyártó éppen hogyan trükközik.
A Sharkoon esetében is sokáig 4 TB volt megadva limitként, aztán elkezdték új chipekkel szórni és növekedett az érték. -
liksoft
nagyúr
válasz
Doky586 #40967 üzenetére
A file-ok darabszáma mindegy. Ahogy a 2TB fölé próbál az OS írni, mert a partíció adminisztrációja szerint megteheti, a drive elejét kezdi felülírni.
FIGYELEM! Amennyiben a drive particionálása és formázása a külső házban történik meg az OS segítségével, szinte biztos, hogy nem lesz gond. Hiba akkor lép fel, ha a számítógépben formázzuk meg a 3-4TB drive-ot, majd betesszük olyan külső házba (dokkolóba) mely csak 2TB-ig képes korrekt módon kezelni. Ilyenkor a külső ház 2TB fizikai limitje mellett az OS a 3-4TB-ot logikailag 3-4TB-nak akarja kezelni (ellenőrzés nélkül), mert feltételezi, hogy a HW (külső ház) fizikailag is képes rá. Itt a gond.
-
StSanya
senior tag
válasz
Doky586 #40787 üzenetére
Linkelt fórumot nézd át, illetve annyival pontosítanám, hogy noti HDD-k, illetve a 3,5"-os 5xxx RPM-eseknél jellemzően.
Én egy 2,5"-hoz kapcsolódóan írtam először, onnan indultunk. Azok döntően notikba valók, amiket általában mozgatnak. Nem volt szó NAS-ról.
Nyilván, a Red NAS-ba való (és PC-be is, SSD mellé pl., nem rendszernek), s igen, jól használható NAS-ban, jelenleg az egyik legjobb választás oda. De írtak már olyan Red-ről, ami 8 mp-ként parkolt. Így ha ez neked problémát okoz, ellenőrizd egy PC-ben a SMART 193-as érték alakulását, és állítsd át wdidle3-al, úgy tedd be a NAS-ba folyamatos használatra.
Fontos még tudnod, hogy a Red család nem 300 ezer, hanem 600 ezer parkolásra ("Load/unload cycles") van tervezve. Meg 1 millió óra MTBF-re. [link]
-
StSanya
senior tag
válasz
Doky586 #40785 üzenetére
A kulcs az, hogy a parkolás nem hiba. Csak "kissé" agresszív a 8 mp-s alapérték. Az emiatti alacsony fogyasztás, meg hő persze jól mutat a statisztikában, illetve - főleg notiknál - véd a működés közbeni mozgatás miatti gravitációs gyorsulásoktól, amik nem tesznek jót ugye a HDD-knek.
Tudomásom szerint a WD jelenlegi összes noti HDD-je, a teljes Green széria, illetve a Red-nek bizonyos firmware-rel szerelt változatai érintettek. Viszont pozitív, hogy bár a többi gyártó HDD-i is parkolnak, csak a WD-nél lehet módosítani/kikapcsolni azt. Úgyhogy én maradnék a WD-nél.
-
válasz
Doky586 #40705 üzenetére
En inkabb ugy latom, hogy o sem tudja mitol van ez a konzisztencia, de ha ez okozza, akkor koszonom!
Balathruin ertem, akkor ez a "gond" biztos. A windows-os topikokban sem irtak, hogy mitol van ez. Engem meg idegesitett, hogy eddig ilyen szinte sosem volt. Sot, miota win7-et hasznalok, sosem csinalta.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Doky586 #40659 üzenetére
Van olyan USB átalakító, mely alapból a fizikai szektorméretet adja. Amennyiben a HDD 4kB-os adattal jön vissza az ID olvasása után, ezt adja tovább. A WD is gyárt olyan 3TB-os külső házat, melyben ezt alkalmazza, így a 3TB XP alól is kezelhető. Az USB meg SCSI vonalon csatlakozik az OS kernel részéhez.
Van dokkoló is ilyen. Ha visszagondolsz, volt nem is egyszer, hogy a belső drive-ot a dokkolóban nem tudták kezelni, meg fordítva is. Helyére visszatéve, meg semmi gond nem volt. Pont ez a jelenség lépett olyankor fel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Doky586 #40659 üzenetére
Be lehet fejezni ezt a nagyarcú dumát... Világosan odaírtam:
Elvileg...
Tehát semmi jogalapod nem volt arra, hogy ilyen stílusban szólogass be nekem, és még úgy is folytasd.
Normálisan, hülyézés nélkül, olvasni tudós duma nélkül persze semmi akadálya.
Tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Doky586 #40651 üzenetére
Ha esetleg egy biztonsági kamera rendszer csak a régi FAT32-t támogatja, akkor hiába ajánl neki a felhasználó akár simogatás mellett is mást.
Mindenkinek:
Sokszor találkozom olyannal, mikor egy kérdésre nem válasz érkezik, hanem "azt úgy ne" jó tanács. Inkább érdemes megkérdezni miért azt és úgy akarja, hátha NINCS más megoldás. Sok céleszköz behatárolja a lehetőségeket, és ezek ismeretének hiányában bármit is szeretnénk ajánlani, nem lesz jó. Ne erőltessük. -
tornas
őstag
válasz
Doky586 #40384 üzenetére
Mindig vannal kivételek... Mert kilehet fogni újonnan is jó tápokat 4-5k körül. Hardverkernél is van 400W-os Acbel és 280 W-os FSP is jó áron.
Az ISO tápok mind CWT belesek és nem rosszak azok. Szerintem a világon nem volt még egy olyan PC sem amit bizonyítottan ez a táp tönkre tett volna. Szóval használhatja tovább a tulaja a gépét azzal a táppal.
-
djculture
félisten
válasz
Doky586 #40384 üzenetére
Azért ennyi mert gyári gépből bontott oem cucc hivatalosan el sem lehetne adni ezeket
Olyan ez mint a hp táp.
Blue Thunder: Minden ilyen átalakitón esik a feszültség mivel a csatlakozáson már egy kis oxid réteg is ellenállásként viselkedik. Maximum a pciex csatikat ajánlott átalakitózni.
-
djculture
félisten
válasz
Doky586 #40373 üzenetére
Hogyne főleg hogy ez egy 300-as átcimkézett fsp márha 8 cventis ventis a nagy ventisé CWT de az se rosszabb egy fokkal se ..Tudom hogy nagy divat lett a márkabziság de azért hülyeséget nem kell beszélni. Annyi a lényeg hogy ezek a tápok gyári gépekhez valóak egy két magos cpu meg alaplapi vga-val mennek 10 évet.
-
Blue Thunder
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest